madame_edith Re: Samodzielność 27.04.21, 07:56 Ja tam Cie podziwiam. Mam dwie lewe ręce i mimo, że jestem samotną matką i długo mieszkałam sama z dziećmi, okazji do nauczenia sie było multum, miałam i mam dwie lewe ręce. Odpowiedz Link Zgłoś
potworia116 Re: Samodzielność 27.04.21, 09:34 Bardzo lubię być samowystarczalna, nienawidzę prosić o pomoc żadnych misiów, choć w wypadku rowera na dachu najczęściej się poddaję. Lubię też uczyć się nowych rzeczy i te wszystkie „męskie” zajęcia to najczęściej bułka zmasłem. Odpowiedz Link Zgłoś
milupaa Re: Samodzielność 27.04.21, 10:47 Szczerze to całe dorosłe życie sobie radzę z takimi sprawami bez większego problemu. Częściowo nauczył mnie ojciec, np zmieniać akumulator i inne rzeczy z samochodem. Poza tym mam zdolności techniczne i wbić gwóźdź w ścianę czy użyć wiertarki to nie jest dla mnie jakis wyczyn. Trudności sprawiają mi rzeczy cięższe fizycznie, mam wrażenie że kiedyś byłam silniejsza, teraz chyba mnie dziecko wykończyło 😉, oraz chronicznie niedospanie. A poza tym to zdecydowanie wolę napompować koło a nawet kilka kół niż zrobić serwetkę na szydełku 😁 Zrobiłam w życiu jeden szalik, 2 lata go dziergałam 😅 Odpowiedz Link Zgłoś
milupaa Re: Samodzielność 27.04.21, 10:49 Aha, w związku przy facecie nauczyłam się udawac troche słaba niezaradna kobietkę aby mógł się wykazać 😉 Bo generalnie to prawie wszystko mogłam robić sama. Odpowiedz Link Zgłoś