Dodaj do ulubionych

Nowa moda wśród foliarzy

12.05.21, 09:22
Dotarła już do Polski?
Najpierw za punkt honoru obierali sobie, żeby nie nosić maseczek, teraz oczywiście kampania antyszczepionkowa, ale... to nie wszystko na co ich stać! Najnowsze trendy wśród foliarzy za oceanem, to odseparowywanie się od ludzi, którzy się zaszczepili. Teraz będą nosić maski po to, żeby zaszczepieni na nich nie oddychali bo w ich oddechu są jakieś białka, które mogą doprowadzić do nieregularnej miesiączki, bezpłodności i poronień!

Czyli co? Jednak burki?
Obserwuj wątek
    • chicarica Re: Nowa moda wśród foliarzy 12.05.21, 09:26
      Prawdę mówiąc, ja akurat uważam, że mogą się ode mnie odseparowywać, nie ma sprawy. Im mniej ludzi którzy mnie wkurzają w moim otoczeniu, tym lepiej.
      • lodomeria Re: Nowa moda wśród foliarzy 12.05.21, 09:31
        No więc właśnie. Tyle że mogą być przejściowe problemy: np. pewna szkoła w Miami postanowiła, że zaszczepieni nauczyciele nie będą mieć kontaktu z dziećmi. Pewnie z kim się da już ta szkoła nie przedłużyła kontraktów... Może być tak, że ktoś kto pracuje dla oszołoma będzie się bał zaszczepić w obawie o utratę pracy sad
        • sabek81 Re: Nowa moda wśród foliarzy 12.05.21, 09:38
          lodomeria napisała:

> No więc właśnie. Tyle że mogą być przejściowe problemy: np. pewna szkoła w Miam
          > i postanowiła, że zaszczepieni nauczyciele nie będą mieć kontaktu z dziećmi. Pe
          > wnie z kim się da już ta szkoła nie przedłużyła kontraktów... Może być tak, że
          > ktoś kto pracuje dla oszołoma będzie się bał zaszczepić w obawie o utratę pracy
          > sad
          nie powinni informować oszołoma o zaszczepieniu i tyle.
          • lodomeria Re: Nowa moda wśród foliarzy 12.05.21, 09:47
            No wiesz, czasem się nie da (bo na przykład ma żonę farmaceutkę, która mu w rejestrze zaszczepionych sprawdzi), albo już się posta o zaszczepieniu na fejsa wrzuciło...

I to też jest kapitulacja przed oszołomstwem - przecież wiadomo, że na to czy się szczepimy czy nie, największy wpływ ma na to, czy w naszym otoczeniu ludzie się szczepią czy nie.
        • chococaffe Re: Nowa moda wśród foliarzy 12.05.21, 09:44
          Zawsze wiedziałam, ze USA to taka większa Polska.
        • chicarica Re: Nowa moda wśród foliarzy 12.05.21, 09:47
          Jest to informacja z kategorii wrażliwych i nie trzeba wcale się nią dzielić z nikim.
        • m_incubo Re: Nowa moda wśród foliarzy 12.05.21, 14:44
          Strasznie przezywasz to, co się dzieje w pewnym dzikim kraju, w Miami. Dlaczego?
    • chococaffe Re: Nowa moda wśród foliarzy 12.05.21, 09:28
      Cóż... trzymam kciuki wink
    • sumire Re: Nowa moda wśród foliarzy 12.05.21, 09:30
      To mnie akurat przekonuje, niech się separują ode mnie, nie będę miała z tym problemu big_grin
    • barbibarbi Re: Nowa moda wśród foliarzy 12.05.21, 09:30
      lodomeria napisała:

żeby zaszczepieni na nich nie oddyc
      > hali bo w ich oddechu są jakieś białka, które mogą doprowadzić do nieregularnej
      > miesiączki, bezpłodności i poronień!
      >

I hemoroidów jeszcze pewnie tongue_out
      Co za czasy! Gdybym nie widziała na własne oczy to bym nie uwierzyła.
    • rb_111222333 Re: Nowa moda wśród foliarzy 12.05.21, 09:37
      Moja znajoma antyszczepionkowiec poradziła mi, żebym trzymała swoje dziecko 2 tygodnie w domu po szczepieniu na grypę, bo narażam innych, ale nie ma problemu z tym, że sama nie szczepieniu swojego dziecka na nic i w ten sposób naraża innych.
    • rosie Re: Nowa moda wśród foliarzy 12.05.21, 09:41
      a ja myślę, że to napuszczanie jednych ludzi na drugich. Żebyśmy się żarli między sobą. Gdzie dwóch się bije tam trzeci korzysta. Co mnie obchodzi, że sąsiad się zaszczepił? Co jego powinno obchodzić, że ja się nie zaszczepilam. Co mnie obchodzi, że ktoś chce nosić czapeczkę? Historia pokaże kto miał rację.
      • demono2004 Re: Nowa moda wśród foliarzy 12.05.21, 13:00
        No przeciez o to chodzi. Ludzie beda sie miedzy sobą żreć, skakać sobie do gardeł a skłóconym narodem , łatwiej manipulować wink
      • lodomeria Re: Nowa moda wśród foliarzy 12.05.21, 13:34
        A to nie wiesz o tym, jak Rosja manipuluje właśnie w zakresie wiedzy o szczepionkach (po obu stronach konfliktu)? Luuudzie, takie oczywistości trzeba już pisać?
        • fitfood1664 Re: Nowa moda wśród foliarzy 12.05.21, 13:50
          cha ci w de szczujo szujo
          • sumire Re: Nowa moda wśród foliarzy 12.05.21, 14:29
            fitfood1664 napisał(a):

> cha ci w de

O, pani "nienawiść i hejt na antyszczepów" znowu w akcji.
            Idź na jakieś anger management, bo agresją zaczynasz przebijać bigzaganiacza.
        • karola2122 Re: Nowa moda wśród foliarzy 12.05.21, 22:53
          lodomeria napisała:

> A to nie wiesz o tym, jak Rosja manipuluje właśnie w zakresie wiedzy o szczepio
          > nkach (po obu stronach konfliktu)? Luuudzie, takie oczywistości trzeba już pisa
          > ć?

Śmieszy mnie, kiedy w tych przypadkach ktoś oskarża Rosję. Naprawdę, nie ma potrzeby, Polacy sami się załatwią sad
          • lodomeria Re: Nowa moda wśród foliarzy 13.05.21, 01:34
            Pierwsze z brzegu:
            In race for coronavirus vaccine, Russia turns to disinformation

Putin’s Long War Against American Science
            A decade of health disinformation promoted by President Vladimir Putin of Russia has sown wide confusion, hurt major institutions and encouraged the spread of deadly illnesses.

Tweety o szczepionce AstraZeneca „obfitują w negatywne informacje oraz pochodzą ze źródeł medialnych znanych z dezinformowania”, wynika z analizy naukowców z Akademii Leona Koźmińskiego – prof. Dariusza Jemielniaka i Yaroslava Krempovycha.

W Rosji rozpoczęto kampanię dezinformacyjną, której celem jest szerzenie strachu wokół szczepionki przeciw koronawirusowi opracowanej przez naukowców z Uniwersytetu Oksfordzkiego - informuje The Times.
    • bei Re: Nowa moda wśród foliarzy 12.05.21, 09:47
      Ale to dobry pomysł (z maskami i izolacją)- niech się izolują 😊
      • lodomeria Re: Nowa moda wśród foliarzy 12.05.21, 09:57
        No w sumie tak, ale ja to ja bym dużo dała, żeby zobaczyć tych ludzi, którzy jeszcze parę miesięcy temu dostawali udaru i grzybicy płuc od oddychania przez maseczkę, z zasłoniętymi paszczami.

Albo chociaż jakąś dyskusję w sieci zobaczyć, jak się teraz namawiają do noszenia masek...
        • skumbrie Re: Nowa moda wśród foliarzy 12.05.21, 11:51
          Na serio wierzysz w ten post?
          Na razie covidianki mają problem z tym, że masek nosić nie trzeba. Już widzę siebie, nienoszącą maski, jak ją zakładam w obawie przed zaszczepionymi owieczkami. Weeeź, są granice wiary w absurdy wink
          • sumire Re: Nowa moda wśród foliarzy 12.05.21, 11:59
            Zawsze mnie bawi, jak foliarze rozpuszczający fejki, w tym takie ciężkiego kalibru, piszą o wierze w absurdy 😂
            • skumbrie Re: Nowa moda wśród foliarzy 12.05.21, 12:05
              Widzisz, w przeciwieństwie do ciebie nie pędzę po każdy cudo wyprodukowane przez koncerny farmaceutyczne, tylko wolę poczekać, jakie skutki uboczne wyjdą po czasie. Dla owieczek stojących w deszczu w kilometrowych kolejkach to foliarstwo. Spoko, mogę być foliarzem dla ematki wink
              • sumire Re: Nowa moda wśród foliarzy 12.05.21, 12:10
                Zieeew, macie wy tam jakieś inne określenia niż owieczki?...
          • lodomeria Re: Nowa moda wśród foliarzy 12.05.21, 12:00
            Ja? Szybkie przeszukanie internetu i widzę, że zarówno agencje rządowe jak i poważne media zabrały się za obalanie tego mitu i ostrzegania ludzi przed nabraniem się na falę paniki - chyba z nudów sobie tego niezależnie w różnych krajach i w różnych mediach nie wymyślili. Jest potrzeba społeczna, to jest kampania edukacyjna.
            • skumbrie Re: Nowa moda wśród foliarzy 12.05.21, 12:06
              Poważne media jak TVN, które lansują Simona, jego maseczki i przekaz "wszyscy umrzemy"? No tak, to musi być jak mówioooo.
          • a.n.i.a.78 Re: Nowa moda wśród foliarzy 12.05.21, 12:00
            zatem ja dzisiaj wyczytałam na fejsie stop nop o białkach kolcowych które są wydychane przez osoby zaszczepione na osoby niezaszczepione, stąd jest tyle zakażań. i dlatego rząd znosi obowiązek noszenia masek, żeby zaszczepieni mogli zarażać niezaszczepionych. także ten.
            • lodomeria Re: Nowa moda wśród foliarzy 12.05.21, 12:02
              No proszę, czyli już jest!
            • biala_adelajda Re: Nowa moda wśród foliarzy 12.05.21, 12:13
              Ale czym zarażać? Covidem czy zaszczepieniem?
              • lodomeria Re: Nowa moda wśród foliarzy 12.05.21, 12:21
                Covidem z zaszczepienia.
            • barbibarbi Re: Nowa moda wśród foliarzy 12.05.21, 14:37
              Aaaaa! To ja już wiem co mnie tak kłuje w gardle! To ten kolec od białka big_grin
              Czyli wszyscy zaszczepieni mają broń biologiczną w paszczy, wystarczy chuchnąć a antyszczepy padajo wink
          • lodomeria Re: Nowa moda wśród foliarzy 12.05.21, 12:03
            A tu masz artykuł z BBC o szkole w Miami: Miami school bars vaccinated teachers from seeing students
      • tanebo001 Re: Nowa moda wśród foliarzy 12.05.21, 10:04
        W sumie to mógłby ich sobie wziąć Musk. I zawieźć na Marsa...
    • arista80 Re: Nowa moda wśród foliarzy 12.05.21, 10:04
      Jako foliara zasmucę was. Nic mi do osób, które się szczepią, bo to indywidualna decyzja. Ani mnie ziębi, ani mnie pali. Zresztą ja i moi znajomi mamy ciekawsze tematy do rozmowy niż szczepionki.
      • arista80 Re: Nowa moda wśród foliarzy 12.05.21, 10:05
        Maseczkę też już przestałam nosić.
    • cku1 Re: Nowa moda wśród foliarzy 12.05.21, 10:16
      Zaszczepieni zarażają megamutacjami! A wszystkiemu winne pole ekektromagbetyczne, Gates i cykliści.
      • jasnoklarowna Re: Nowa moda wśród foliarzy 12.05.21, 11:22
        I 5g
      • saszanasza Re: Nowa moda wśród foliarzy 12.05.21, 11:40
        cku1 napisała:

> Zaszczepieni zarażają megamutacjami! A wszystkiemu winne pole ekektromagbetyczn
        > e, Gates i cykliści.

ojtam ojtam, za 2-3 lata wszyscy zaszczepieni pewnie wymrą, więc antyszczepy będą mogły zdjąć te maseczki🙈 cierpliwości....
    • princesswhitewolf Re: Nowa moda wśród foliarzy 12.05.21, 12:03
      >Najnowsze trendy wśród foliarzy za oceanem, to odseparowywanie się od ludzi, którzy się zaszczepili.

jestem ZA.

zdecydowanie. Oddzielic przyglupow siejacych zamet. Najlepiej do klatki z antyszczepami
      • demono2004 Re: Nowa moda wśród foliarzy 12.05.21, 12:57
        W UK tez "antyszczepów" do klatek wsadzają? big_grin Ja juz ci napisalam w innym wątku, bys pilnowala swojego podwórka i że pouczac mozesz rdzennych mieszkanców UK, ktorzy sa niezaszczepieni smile
        • saszanasza Re: Nowa moda wśród foliarzy 12.05.21, 17:06
          demono2004 napisała:

> W UK tez "antyszczepów" do klatek wsadzają? big_grin Ja juz ci napisalam w innym wątk
          > u, bys pilnowala swojego podwórka i że pouczac mozesz rdzennych mieszkanców UK,
          > ktorzy sa niezaszczepieni smile

Gdyby wszystkie antyszczepy również pilnowały swojego podwórka to wierz mi, że jedyną prawdą objawioną dla nich byłoby, że lewoskrętna witamina c od zięby leczy raka🙈. Już nie wspomnę, że powinny tu powielać wszystkich teorii związanych z bigpharmą, gatesem, światowym spiskiem, bo to nie ich podwórko, także ten.....
        • princesswhitewolf Re: Nowa moda wśród foliarzy 12.05.21, 17:54
          alez pouczam demono, jak najbardziej ale mamy tego duzo duzo mniej i wielu tutejszych antyszczepow to Polacy...
    • madzioreck Re: Nowa moda wśród foliarzy 12.05.21, 12:05
      Maski będą nosić? To maski już nie powodują grzybicy płuc? wink Piękne samozaoranie big_grin
    • jehanette Re: Nowa moda wśród foliarzy 12.05.21, 12:25
      Serio chcą nosić maski bojąc się zaszczepionych? Paradne! Wprawdzie jestem maskosceptyczna, ale ta wolta jest paradna!
    • mc.dongs Re: Nowa moda wśród foliarzy 12.05.21, 12:38
      Kto to foliarze?
      • lodomeria Re: Nowa moda wśród foliarzy 12.05.21, 12:46
        A jak się nazywa ktoś, kto woli pytać na forum, zamiast sobie w 5 sekund sprawdzić w wyszukiwarce jak czegoś nie wie albo nie potrafi się domyśleć?
        Foliarz
        • mc.dongs Re: Nowa moda wśród foliarzy 12.05.21, 14:16
          Myślałam, że to jakieś określenie "forumowe"
          • lodomeria Re: Nowa moda wśród foliarzy 12.05.21, 15:00
            Pewności nie ma, czy tutaj się to nie zrodziło wink
    • demono2004 Re: Nowa moda wśród foliarzy 12.05.21, 12:55
      A ja z tych, co to nosa maseczki, ale póki co, szczepić sie nie zamierzam i co?
      Szczucia ciąg dalszy smile
    • fitfood1664 Re: Nowa moda wśród foliarzy 12.05.21, 13:49
      Acha, jak Kali kraść to dobrze, w drugą stronę już nie dobrze? big_grin big_grin
      • kokosowy15 Re: Nowa moda wśród foliarzy 12.05.21, 14:40
        W drugą stronę to będzie, jak krowa ukradnie Kalego😃
        • no_easy_way_out Re: Nowa moda wśród foliarzy 13.05.21, 09:19
          big_grin big_grin
          , ze to dobrze podsumowuje te edukujaca dyskusje
    • demono2004 Re: Nowa moda wśród foliarzy 12.05.21, 14:43
      Skąd wy bierzecie takie rewelacje? big_grin
      Nie znam nikogo, kto wygaduje takie głupoty. Tyle tylko, ze ludzie wola na chwile obecna wstrzymac sie ze szczepieniami.
      Nie zmyślajcie .
      • mysiulek08 Re: Nowa moda wśród foliarzy 12.05.21, 15:31
        jest sporo stron po angielsku, o to glownie stany przoduja w takim stanie umyslu😎
        • asia.sthm Re: Nowa moda wśród foliarzy 13.05.21, 00:05
          > to glownie stany przoduja w takim stanie umyslu

tam sie miota Qanon - glosza juz takie kocopaly ze sam Trump nie wyrabia z lapaniem gwiazd filmowych i zdaje sie ufoludkow.
          Dziennik Dagens Nyheter tez juz sie wzial za przestrzeganie przez fala fakow. To sie roznosi jak stonka kiedys.
      • chococaffe Re: Nowa moda wśród foliarzy 12.05.21, 15:51
        Skąd wy bierzecie takie rewelacje

z tego forum - myślozbrodaniarka, tarsylia, skumbrie, dyżurny troll, etc etc
      • snajper55 Re: Nowa moda wśród foliarzy 13.05.21, 01:06
        demono2004 napisała:

> Tyle tylko, ze ludzie wola na chwile obecna wstrzymac sie ze szczepieniami.
        > Nie zmyślajcie .

Czekają na następną falę, aby ustawić się w długich kolejkach po szczepionki. No cóż, jeszcze sobie poserfujemy...

S.
    • mysiulek08 Re: Nowa moda wśród foliarzy 12.05.21, 15:30
      to jest 'strzasane' DNA, maseczki to pikus, w oknach wywieszaja info, zeby zaszczepieni sie nie zblizali bo te DNA

no i szczepienia to depopolucja na wielka skale! wszyscy zaszczepieni umra w ciagu 4lat!
      • saszanasza Re: Nowa moda wśród foliarzy 12.05.21, 16:55
        mysiulek08 napisała:

> to jest 'strzasane' DNA, maseczki to pikus, w oknach wywieszaja info, zeby zasz
        > czepieni sie nie zblizali bo te DNA
        >
        > no i szczepienia to depopolucja na wielka skale! wszyscy zaszczepieni umra w ci
        > agu 4lat!
        >

No to już nie 2 i nie 3 lat...teraz 4?😳 Ja już nie wspomnę, że mieli wszyscy zemrzeć po pierwszej dawce szczepionki....
        • princesswhitewolf Re: Nowa moda wśród foliarzy 12.05.21, 17:57
          a ja czytalam ze beda bezplodni. Babcia mojego dziecka lat 80 jest po 2 szczepieniach skwitowala to : Ooo to juz nie bede miec dzieci....szkoda.... A dziadek powiedzial: to teraz juz bedzie mozna bezkarnie.... nie pozwolilam mu dokonczyc
          • saszanasza Re: Nowa moda wśród foliarzy 12.05.21, 18:18
            princesswhitewolf napisała:

> A dziadek
            > powiedzial: to teraz juz bedzie mozna bezkarnie.... nie pozwolilam mu dokonczyc

🙈 Wiesz co to by było, gdyby szczepionki działały tak jak dziadek...usiłował powiedzieć?! Byłoby, że seksualizują dzieci😂😂😅
      • snajper55 Re: Nowa moda wśród foliarzy 13.05.21, 01:04
        mysiulek08 napisała:

> to jest 'strzasane' DNA, maseczki to pikus, w oknach wywieszaja info, zeby zasz
        > czepieni sie nie zblizali bo te DNA
        >
        > no i szczepienia to depopolucja na wielka skale! wszyscy zaszczepieni umra w ci
        > agu 4lat!

No i to święta prawda. Choć nie w ciągu 4 a 80 lat, ale umrą. Wszyscy.

S.
        • saszanasza Re: Nowa moda wśród foliarzy 13.05.21, 08:28
          snajper55 napisał:

> No i to święta prawda. Choć nie w ciągu 4 a 80 lat, ale umrą. Wszyscy.
          >
          > S.

Też tak uważam....kurczę straszne te szczepionki, całe pokolenia wybiją🤦‍♀️
    • moze_sprobowac_inaczej Re: Nowa moda wśród foliarzy 12.05.21, 22:01
      Jakie jest źródło tego newsa?
      • lodomeria Re: Nowa moda wśród foliarzy 13.05.21, 01:49
        Którego?
    • olena.s Re: Nowa moda wśród foliarzy 13.05.21, 01:47
      big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka