mamamisi2005 13.05.21, 19:22 Macie, używacie, polecacie? Ma być bezproblemowy w użytkowaniu i najlepiej ładny 😉 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
usmiech144 Re: Saturator do wody 14.05.21, 10:49 W użyciu ciągle soda stream, nie sądziłam że tak polubię to ustrojstwo. Pomijając fakt że nie kupuje już plastikowych butelek to smak wody zdecydowanie lepszy. Szybko można zrobić gazowane napoje, ja np. dodaję swój sok z mięty, czasem kupny Cola. Większość znajomych po wizycie u nas kupiła dla siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
mamamisi2005 Re: Saturator do wody 14.05.21, 15:37 A masz może model z regulacją stopnia nasycenia? Odpowiedz Link Zgłoś
usmiech144 Re: Saturator do wody 15.05.21, 12:50 Każdy ma regulacje, w soda im więcej razy przyciśniesz tym masz bardziej gazowaną wodę. Odpowiedz Link Zgłoś
mamamisi2005 Re: Saturator do wody 16.05.21, 13:20 No ja mam bez regulacji, wersja raczej oldschoolowa Dziękuję, już się rozglądam po modelach Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: Saturator do wody 13.12.21, 01:10 Zainspirowana wątkiem prezentowym... Napiszcie, te syropy do saturatorów. Co one w składzie mają? Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Saturator do wody 13.12.21, 08:06 Nie chcesz wiedzieć... A czego się spodziewasz ? To syropy na licencji pepsi czy sprite, więc mają to, co pepsi albo sprite. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: Saturator do wody 13.12.21, 20:12 A smakują, jak pepsi? Poważnie pytam, zawsze mam w szafce butelkę 220 ml, na czarną godzinę😬 Odpowiedz Link Zgłoś
klementyna156 Re: Saturator do wody 13.12.21, 21:28 E tam. Różne są, nie tylko pepsi - owocowe są genialne. Pepsi smakuje akurat słabo, bo ciężko odmierzyć tak, żeby nie smakowała jak rozwodniona/ zbyt skoncentrowana. Ale np. mango/pomarańcza albo limonkowe są doskonałe, marketowe się do nich nie umywają. Nic takiego strasznego w składzie nie mają, popatrz sobie na stronie producenta. Są wersje bezcukrowe, ze słodzikiem, bez słodzika, różne. W typie ice tea, radlerów, z każdych prawie owoców, co kto lubie. Smaków jest ze 30, jak nie więcej i ciągle robią nowe. Niektóre naprawdę bardzo udane, zwłaszcza w wersji bąbelkowej. Odpowiedz Link Zgłoś
klementyna156 Re: Saturator do wody 13.12.21, 22:32 Ja kupuję na Allegro, bo tam jest największy wybór smaków. Często bezpośrednio z czeskich sklepów, bo to czeskie cudaki są. W polskich sklepach zwykle albo wcale ich nie ma albo mały wybór, głównie nieszczęsne pepsi czy mirinda, tych nie lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
leyla76 Re: Saturator do wody 13.12.21, 07:33 Ja kupiłam soda stream duo i musze powiedzieć, ze jestem super zadowolona. Syropów nie lubię , ale kupiłam na wypróbowanie jakis cytrynowy. Teraz sprawdzam ceny, żeby tacie sprezentować. Swój kupiłam w Szwajcarii, bo tu mieszkam. Odpowiedz Link Zgłoś
rozaliaolaboga Re: Saturator do wody 13.12.21, 08:28 Ja też jestem team soda stream. Syropów ichnich nie kupuje, dodaję swoje. Od lat nie kupiłam gazowanej wody (oprócz Muszynianki od czasu do czasu, kiedy drży mi powieka i wiem, że muszę uzupełnić magnez). Odpowiedz Link Zgłoś
mamamisi2005 Re: Saturator do wody 13.12.21, 10:32 Ja też syropów nie kupuję, ale chętnie kupiłabym minerały do dodania, gdyby miało to działać. Dla zdrowia i dla smaku, lubię wysokozmineralizowane wody, od czasu do czasu nawet takie z gatunku sanatoryjnych dziwactw 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
brubba Re: Saturator do wody 13.12.21, 08:37 A gdzie się kupuje wkłady do saturatorów, zwane niegdyś nabojami do syfonów? Odpowiedz Link Zgłoś
filipianka Re: Saturator do wody 13.12.21, 08:49 Na allegro na przykład. Albo lokalnie trzeba poszukać. Nabój 100 zł, nabicie 10-15 zł. Podobno starcza średnio na 60 litrów - czy użytkowniczki potwierdzą? (bo mam taki zestaw na liście prezentowej) Odpowiedz Link Zgłoś
sandy_cheeks Re: Saturator do wody 13.12.21, 10:02 Zamowilam ten sodastream, zobaczymy czy bedzie ok i czy nie bedzie problemow z ladowaniem naboju. Jakby ktos napisal, gdzie w Warszawie mozna to zrobic od reki, tak zeby nic nie wysylac tylko podjechac, to bede wdzieczna... Odpowiedz Link Zgłoś
tilijka123 Re: Saturator do wody 13.12.21, 11:58 sandy_cheeks napisała: > Zamowilam ten sodastream, zobaczymy czy bedzie ok i czy nie bedzie problemow z > ladowaniem naboju. > Jakby ktos napisal, gdzie w Warszawie mozna to zrobic od reki, tak zeby nic nie > wysylac tylko podjechac, to bede wdzieczna... Jeśli pasuje Ci Wawer to na Poprawnej 105a można wymienić od ręki. Użytkownik Reebok_2004 na all. Koszt 15 zł. Ja co prawda korzystam z nich z wysyłką do paczkomatu ale zawsze wszystko było ok. Nabili mi już chyba z 20 nabojów przez kilka lat. Odpowiedz Link Zgłoś
sandy_cheeks Re: Saturator do wody 13.12.21, 12:20 Thx, byc moze za jakis miesiac skorzystam 👍 Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: Saturator do wody 13.12.21, 17:30 Jak już szukałaś, to gdzie najtaniej? Odpowiedz Link Zgłoś
sandy_cheeks Re: Saturator do wody 13.12.21, 20:39 Kupilam sodastream Spirit Easy w empiku za punkty z roboty, wiec dla mnie za free. Kosztowal 229pln, dostawe tez maja za 0, wiec jak sie nie sprawdzi, to przynajmniej kasy mi nie bedzie zal... Odpowiedz Link Zgłoś
tairo Re: Saturator do wody 13.12.21, 20:44 Naboje najlepiej mieć dwa albo trzy, żeby nie było przestojów przy ładowaniu - zwłaszcza ważne, jak masz dużo użytkowników. Odpowiedz Link Zgłoś
kulka_mocy8 Re: Saturator do wody 13.12.21, 20:47 Mam SS i za każdym razem bluźnię na system wkręcania butelki. Jak ktoś pije gazowaną wodę to przydatne urządzenie. Syropów nie znam, jesteśmy jak zwierzęta. Odpowiedz Link Zgłoś
klementyna156 Re: Saturator do wody 13.12.21, 21:42 Przecież ich się nie wkręca... Po prostu się wciska w gwiny, przestawia do pionu, nabąbelkowuje i odchyla z powrotem, żeby wyjąć. Odpowiedz Link Zgłoś
kulka_mocy8 Re: Saturator do wody 13.12.21, 22:13 Zapewniam cię że w moim modelu się wkręca. Odpowiedz Link Zgłoś
klementyna156 Re: Saturator do wody 13.12.21, 22:32 W soda stream? To musisz mieć jakiś dziwny/ bardzo nowy model, wszystkie, które ja widziałam, są wciskane w sekundę. Odpowiedz Link Zgłoś
kulka_mocy8 Re: Saturator do wody 13.12.21, 22:36 Tak, pisząc SS miałam na myśli soda stream, tylko chciałam sobie oszczędzić pisania. Tak że dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: Saturator do wody 13.12.21, 22:40 A warto z wieloma butelkami? Dwie osoby w domu na pewno będą używać Odpowiedz Link Zgłoś
klementyna156 Re: Saturator do wody 13.12.21, 23:22 Butelki zawsze można dokupić. My mamy dwie, ale jedna litrowa na początek też przecież starczy. Odpowiedz Link Zgłoś