Dodaj do ulubionych

Chciałbym mieć znów

21.05.21, 19:08
tak gdzieś 28-30 lat. Każdy dzień niósł szansę na coś nowego, wspaniałego, ekscytującego.
Teraz jestem 46 letnią starą raszplą i w sumie nic ciekawego mnie nie czeka.
Ah przeżyć weekend jakby jutra miało nie być.
Obserwuj wątek
    • asia.sthm Re: Chciałbym mieć znów 21.05.21, 19:12
      Lajtowa, na wziecie sie w garsc chyba juz sie nie zdobedziesz sama z siebie. To wyglada na zalamanie nerwowe, depresje lub wielki dol.
      Popros kogos konkretnego w twoim otoczeniu o pomoc, to nie zarty.
      O forum na jakis czas zapomnij, zaloz szlaban.
      • lajtova Re: Chciałbym mieć znów 21.05.21, 19:18
        E żadne załamanie. Po prostu chciałabym być znów młoda w takim fajnym wieku 28-30 gdzie młodość łaczyła się z własnymi pieniedzmi, całkowitą wolnością. Ckni mi się i tyle.
        • annajustyna Re: Chciałbym mieć znów 21.05.21, 21:24
          Ja bym chciała mieć znowu tak z 36-38.
    • primula.alpicola Re: Chciałbym mieć znów 21.05.21, 19:16
      Może kup więcej winawink
      • lajtova Re: Chciałbym mieć znów 21.05.21, 19:18
        Jutro.
      • bergamotka77 Re: Chciałbym mieć znów 21.05.21, 20:41
        primula.alpicola napisała:

> Może kup więcej winawink

Ja się obawiam że tego wina juz było za wiele big_grin
    • default Re: Chciałbym mieć znów 21.05.21, 19:22
      E, ja to bym tylko chciała mieć ciało i zdrowie z tamtych lat. Ale obecnej sytuacji życiowej, punktu w którym się znajduje bym nie zmieniała.
      • y_y Re: Chciałbym mieć znów 21.05.21, 19:25
        neva. wrzeszczące dzieci wówczas vs święty spokój teraz... te 46 mi nie przeszkadza 😜
        • lajtova Re: Chciałbym mieć znów 21.05.21, 19:28
          W wieku 28-30 nawet nie myślałam o dzieciach.
    • srubokretka Re: Chciałbym mieć znów 21.05.21, 19:28
      Juz rok temu bylo z toba zle. Zdajesz sobie chociaz sprawe, ze ci sie pogarsza zdrowie psychiczne?
      • lajtova Re: Chciałbym mieć znów 21.05.21, 19:29
        Akurat jesteś ostatnią osobą żeby wypowiadać się o zdrowi psychicznym.
        • magdallenac Re: Chciałbym mieć znów 21.05.21, 20:35
          Też mnie to rozśmieszyło big_grin
    • po-trafie Re: Chciałbym mieć znów 21.05.21, 19:29
      Co takiego moglas robic wtedy, czego nie mozesz robic teraz?
      Z jakich powodow uwazasz, ze nie mozesz? Co cie powstrzymuje przed przezyciem tego weekendu, tygodnia albo miesiaca tak, jak bys to zrobila 15 albo 20 lat temu?
      • lajtova Re: Chciałbym mieć znów 21.05.21, 19:30
        Dzieci, mąż, wiek, pewnie i zdrowie bo po całej nocy w klubie skonczylabym na oiomie.
      • chabry.chabry Re: Chciałbym mieć znów 21.05.21, 21:05
        po-trafie napisała:

> Co cie powstrzymuje przed przezyciem
        > tego weekendu, tygodnia albo miesiaca tak, jak bys to zrobila 15 albo 20 lat
        > temu?

Po dziecku/dzieciach życie smakuje inaczej. Wolność smakuje inaczej smile
        Niby wychodzisz jak wcześniej, do pracy lub na imprezę, ALE z tyłu głowy kołacze się głównie jedna myśl pt.moje dziecko....
        Nigdy już nic nie będzie takie samo, nigdy. Rozumiem autorkę i jej tęsknotę za dawnym.
        Ps ja wiem, że dzieci szybko wyrastają i "odchodzą" ale:
        1.zanim to nastąpi to mija od cholery czasu i szczerze mówiąc najlepsze lata za Tobą
        2.nawet jeśli już będą samodzielne to ty jako rodzic nadal masz w głowie niepokój związany w ich życiem.
        • kafana Re: Chciałbym mieć znów 21.05.21, 21:14
          Ja tam akurat jak zostawię dziecko pod opieka to bawię się przednio. Bo jutra nie będzie. Tzn nie będzie takiej mozliwosci😂
    • 71tosia Re: Chciałbym mieć znów 21.05.21, 19:48
      I ... martwić się o pieniądze, kisić się w wynajętym małym mieszkaniu, niespac przez pół roku przy małym dziecku etc. Chyba wole niektórych rzeczy już nie powtarzać smile
      • trampki-w-kwiatki Re: Chciałbym mieć znów 22.05.21, 00:02
        O tak!
    • kafana Re: Chciałbym mieć znów 21.05.21, 21:12
      Nie ma ograniczeń wiekowych żeby kupić bilet na festiwal. Całkiem sporo się odbędzie. Możesz przeżyć wkdn bez iscia spać. Kluby tez otwierają 29 wiec nie wiem o co chodzi 🙂
    • mallard Re: Chciałbym mieć znów 21.05.21, 21:22
      lajtova napisał(a):

> Teraz jestem 46 letnią starą raszplą i w sumie nic ciekawego mnie nie czeka.

Lajtova, weź się dziewczyno w garść!
      • annajustyna Re: Chciałbym mieć znów 21.05.21, 21:26
        Stara raszpla - piękne określenie 😁. Takie poetyckie.
    • milupaa Re: Chciałbym mieć znów 21.05.21, 21:29
      Jakbyś była mniej zgryźliwa dla otoczenia i przestala mnożyć głupie posty o niczym to od razu by ci sie samoocena poprawiła.
    • gaskama Re: Chciałbym mieć znów 21.05.21, 21:31
      Ale w tym wieku, to dzieci już pewnie nastoletnie. Lada moment wybędą z domu i będziesz miała wolność jak w wieku 28 lat. 😀
    • amanda.5 Re: Chciałbym mieć znów 21.05.21, 22:40
      A tobie co? 46 lat? Kobieto, znam 70 - 80 latki które tryskają życiem i humorem. Życie jest ch.. wiem. Ale nie ma co się poddawać. Walnij setkę, winko czy piwko. To poprawia humor a później do przodu. Znajdź coś, co cię uszczęśliwi. Coś dla siebie. Książka, rower, seriale. Ja mam taki patent. W tygodniu praca, w weekend piwko na rozluźnienie i jakoś się kręci.
    • allijja Re: Chciałbym mieć znów 22.05.21, 00:18
      chciałabym mieć znow... - tyle lat co przed malżeństwem..
      Nigdy w życiu nie wyszłabym za mąż.
      nie nadaje się ani na żonę (kurę domową)
      ani na matkę (nie wiem czy dałam to co "matka kura")
      jestem wolnym ptakiem, w duszy..
      Zapewne byłabym "bardziej soba" bez meza i dzieci (ktore kocham całym swoim jestestwem)
      Jednym słowem - byłabym bardziej szczęśliwa solo i ,być może, nie unieszcześliwiłabym innych. Gdybym miała 20 kilka lat i obecna świadomosc.
      Na pewno podjelabym inne decyzje.
      • allijja Re: Chciałbym mieć znów 22.05.21, 00:21
        ps. kiedy mialam 46 lat to moje dzieci kończyły podstawówkę/gimnazjum...i nie mialam czasu na "pierdoly'
    • znowu.to.samo Re: Chciałbym mieć znów 22.05.21, 00:42
      Pierdzielisz jakbyś miała z 80 lat

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka