Dodaj do ulubionych

Kto jutro zdaje?

24.05.21, 14:14
Egzamin ósmoklasisty? Jak nastroje?
Obserwuj wątek
    • sabina211 Re: Kto jutro zdaje? 24.05.21, 14:30
      Moja młodsza córka. Na zewnątrz okazuje głupawkę, ale to raczej maskowanie stresu. Realnie liczę na 75% z całości. Wynik ponad 80 i poniżej 70% będzie ponad i poniżej kalkulacji (także samej zdającej).
    • rannala Re: Kto jutro zdaje? 24.05.21, 14:32
      Moja. Stresik jest.
    • 7katipo Re: Kto jutro zdaje? 24.05.21, 14:53
      Ja fiksuję. Młody - luzik. Tak przynajmniej twierdzi 🤔
      • grey_delphinum Re: Kto jutro zdaje? 24.05.21, 14:59
        Mój zdaje. Lekki stres jest, to normalne. Najważniejsze jednak, że za kilka dni będzie po wszystkim.
    • andaba Re: Kto jutro zdaje? 24.05.21, 15:04
      Przeczytałam tytuł i tak myślę - przecież już chyba po maturach, kto ma co zdawać???

Mam ósmoklasistkę tongue_out
    • jkl13 Re: Kto jutro zdaje? 24.05.21, 15:53
      Mój zdaje. Nie liczę na nic poza tym,że go zda,czyli nie zapomni się podpisać. Wszystko ponad 0% będzie zaskoczeniem...
      • grey_delphinum Re: Kto jutro zdaje? 24.05.21, 16:04
        Chyba przesadzasz???

Jprdl - młody mi właśnie powiedział, ze go ucho boli! Cały rok nawet kataru nie miał, a teraz oczywiście coś się musiało przypałętać!
        • la_mujer75 Re: Kto jutro zdaje? 24.05.21, 16:09
          Syn szwagierki jutro też zdaje. Od wczoraj chory. Gardło i dudniący kaszel.
          Szwagierka załamana. Bombarduje go wszelkimi syropkami (z cebuli, mlecz, sosny), plus sterydy.
        • jkl13 Re: Kto jutro zdaje? 24.05.21, 19:48
          W ogóle nie przesadzam. Znam moje dziecko i jego możliwości. Do tej pory z nauką mu było bardzo nie po drodze, do egzaminu w ogóle się nie uczył, więc i nie ma co się spodziewać dobrego lub chociaż zadowalającego wyniku. W ogóle jestem zdziwiona,że na koniec ósmej klasy nie ma żadnej jedynki... Chyba szkoła ma go po prostu dość i pozwolili mu zdać... Dlatego nie spodziewam się niczego z egzaminu poza jego zaliczeniem.
    • mannazmango Re: Kto jutro zdaje? 24.05.21, 16:15
      Mój. Ja się już stresuje, syn jak narazie luzik.
      Umówił się ze znajomymi na krótki spacer, idą gdzies całą paczką przewietrzyć głowę, ogólnie humor mu dopisuje.
    • molik28 Re: Kto jutro zdaje? 24.05.21, 17:02
      Mój młodszy w zeszłym roku, więc wspomnienia świeże. Trzymam kciuki. Powodzenia.
    • agiq Re: Kto jutro zdaje? 24.05.21, 17:49
      Moje dwie córy. Ja się stresuje, one chyba nie.
    • malia Re: Kto jutro zdaje? 24.05.21, 17:52
      Moja zdaje, stresować zaczęła się dzisiaj i jęczy, że nic nie pamięta
      • mojave Re: Kto jutro zdaje? 24.05.21, 18:14
        Mój syn , na razie pełny luz, i on i my 🙂
    • aurinko Re: Kto jutro zdaje? 24.05.21, 18:13
      Moja córka. Poszła rok wcześniej i trochę się przez to martwiłam czy da sobie radę, ale nie miała żadnych problemów. Jestem z niej dumna, bo jest bardziej ogarnięta ode mnie w sprawach rekrutacji, wie kiedy ma test kompetencyjny z angielskiego, kiedy rozmowę kwalifikacyjną do LO, wniosek do szkoły pierwszego wyboru już zaniosła. Teraz tylko egzaminy, do których systematycznie się uczyła. Z próbnego polski 100%, angielski 100%, matematyka 76% i matmy najwięcej się teraz uczyła. Przeczytała też ponownie najważniejsze lektury. Mi by się nie chciało wink ja się trochę denerwuję ona wcale. Teraz poszła na lody z dzieciakami z klasy bo wychowawca nakazał im się oderwać od książek, wyluzować, pospacerować i dziś już nie wracać do nauki.
      Trzymam kciuki za wszystkich ósmoklasistów, powodzenia!
      • mojave Re: Kto jutro zdaje? 24.05.21, 18:15
        Mój tez jako 6-latek zaczynał
        • grey_delphinum Re: Kto jutro zdaje? 24.05.21, 18:33
          Mój też jako sześciolatek.
          Ucho boli coraz bardziej. Dałam Dicortineff i ibum 400 mg, a nie przechodzi. Szlag!
          • pitupitt Re: Kto jutro zdaje? 24.05.21, 18:41
            A krople do uszu? Mi otinum zawsze pomaga
            • grey_delphinum Re: Kto jutro zdaje? 24.05.21, 19:06
              Dałam już ten Dicortineff (krople do uszu). Pogadałam na czacie z lekarką, nic nowego nie zapisała, a jutro młody ma wizytę u laryngologa (zaraz po egzaminie). Ważne, by jakoś ten polski przetrwał.
              • arwena_11 Re: Kto jutro zdaje? 24.05.21, 20:04
                W razie czego pamiętaj o drugim terminie - nie ma sensu puszczać chorego - bo wynik będzie kiepski.

Na ból ucha mnie tylko antybiotyk pomagał sad
      • 7katipo Re: Kto jutro zdaje? 24.05.21, 19:30
        WOW! Nie chcesz może się zamienić dzieciami?
        🤩😜
    • arwena_11 Re: Kto jutro zdaje? 24.05.21, 19:02
      Ja już mogę trzymać kciuki za wszystkie forumowe dzieci smile. Moje ten etap mają za sobą. A egzaminy na studiach to już pikuśsmile.
      Tak więc życzę wszystkim dzieciom świetnych wyników, a wam abyście wyluzowały. Tak, wiem łatwo się mówi, jak nie mnie nie dotyczy - ale jak widac mozna przezyc i nawet calkiem nie osiwieć wink. Jutro trzymam kciuki za waszych ósmoklasistów.
      • grey_delphinum Re: Kto jutro zdaje? 24.05.21, 19:04
        Nie dziękuję, ale miłe to, co napisałaś smile
        • arwena_11 Re: Kto jutro zdaje? 24.05.21, 20:05
          smile
    • ewcia.1980 Re: Kto jutro zdaje? 24.05.21, 19:13
      "My' zdajemy.
      Ja jestem spokojna - moja córka się uczyła nawet na zdalnym.
      Napisze tyle ile umie.
      Córka już wczoraj miała problem z zaśnięciem więc pewnie się denerwuje chociaż twierdzi, że nie.
      Jeszcze była dziś na dodatkowym angielskim, bo sama chciała, chociaż proponowałam, że może nie iść.
      A teraz ma już zakaz uczenia się i powtarzania.
    • zwyczajnamatka Re: Kto jutro zdaje? 24.05.21, 19:15
      Moja ósmoklasistka przed jutrzejszym egzaminem ma lekki stres. Próbne poszły bardzo dobrze, ale czy można się tym pocieszać?
      • magda.lena.10 Re: Kto jutro zdaje? 24.05.21, 19:41
        Mój syn jutro zdaje. Ja panika, on ok. Idzie teraz do jacuzzi się zrelaksować. Ja walę drugą lampkę wina
    • cku1 Re: Kto jutro zdaje? 24.05.21, 19:46
      Trzymam za Was kciuki. Rok temu zdawał najstarszy, w przyszlym roku srednia zdaje.
    • aga_sama Re: Kto jutro zdaje? 24.05.21, 20:11
      Mój. Teraz gra, w tle leci streszczenie pana Tadeusza. Wczoraj nis mógł zasnąć, mąż poszedł po melisę…
    • slonko1335 Re: Kto jutro zdaje? 24.05.21, 20:17
      Cały dzień była ze mną w pracy i bardzo mi pomagała. Teraz siedzi i ogląda opowieść wigilijna bo przerabialu w 6 klasie i nie pamieta. Wczoraj oglądała zemstę.
    • xantostrephomonas Re: Kto jutro zdaje? 24.05.21, 20:26
      Mój syn. Ja chyba martwię się bardziej niż on. Choć może się dziecko dobrze kamufluje. Nie jest prymusem. Może pójść różnie...
    • elieka Re: Kto jutro zdaje? 24.05.21, 21:26
      Mój.... Orłem to nie jest niestety a leniem i owszem. Pamięć ma świetną, ale co z tego jak nie czyta lektur. Ani opracowań. Dys.. wszelkie za to ma.
      Jak będzie 20% to będzie dobrze.
      Trzymam kciuki za wszystkie dzieci w najbliższych 3 dniach!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka