iksa.78 25.05.21, 10:16 Może ktoś wie jak u nich z rozmiarówką? Brać mniejsze/większe czy może rozmiar, który noszę... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
araceli Re: Buty Maciejka 25.05.21, 10:19 Ja się podłączę pod temat i zapytam - jak z szerokością/tęgością? Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Buty Maciejka 25.05.21, 10:44 wlasnie nie, wiekszosc jest za szeroka, absolutnie nie na waska stope. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Buty Maciejka 25.05.21, 10:52 Ha! Widać pojęcie 'wąskiej stopy' jest względne Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Buty Maciejka 25.05.21, 10:53 Nie. U mnie na 5 modeli jedne były ok. Mam wąską stopę z niskiem podpiciem i byłam pewna po zdjęciach ze są szczuplutkie. Odpowiedz Link Zgłoś
arganowa Re: Buty Maciejka 25.05.21, 10:20 U mnie rozmiar był standardowy, ale patrz na rodzaj skóry z której są wykonane. Swoje odesłałam, bo były tak sztywne i twarde w okolicy pięty i kostki, że otarły mnie już w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
aamarzena Re: Buty Maciejka 25.05.21, 10:24 Nie wiem czy to rodzaj skóry, czy wszystkie tak maja. Wyglądają na miękki i komfortowe, ale właśnie pięty maja sztywne. Mierzyłam kilka par i wszystkie to samo. A co do rozmiarowi to na moje oko standardowa Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Buty Maciejka 25.05.21, 10:52 One są chyba takie sztywne wszystkie. Ja juz pisałam ze to na stalowe stopy są buty. Ja swoje odesłałam bo były bardzo twarde. Kolezanka zostawiła bo rozchodzi..do krwi rozchodziła. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Buty Maciejka 25.05.21, 10:27 Ja biorę rozmiar, który normalnie noszę. Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Buty Maciejka 25.05.21, 10:33 Spsuli się. Kiedyś w ciemno kupowałam mój rozmiar i było super. Potem kupilam balerinki życia, najcudowniejsze. Dokupilam 2 pary w innych kolorach i były to narzędzia tortur. Co objawily na jakims 2- 3 spacerze. Śliczne, ale krwiożercze. Na oko identyczne jak te cudowne. Teraz loteria - albo moj rozmiar, albo rozmiar większy. Raczej przy 36- 37 na drobną stopę. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Buty Maciejka 25.05.21, 10:55 Rozmiar idealny, na stopę normalną, ale fakt pięty tak twarde, ze krew się leje Ale przecierpiałam i jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
nuclearwinter Re: Buty Maciejka 25.05.21, 15:28 Ja biorę swój rozmiar. Dla mnie są takie średnie w kierunku wąskich, ale nie bardzo wąskie, ale też raczej nie na bardzo szeroką stopę. I wygodne, nie cierpiałam na początku Odpowiedz Link Zgłoś
klaviatoorka1 Re: Buty Maciejka 25.05.21, 15:48 od Maciejki kupiłam kiedyś sznurowane, wysokie, jasne, skórzane botki za kostkę. Rozmiar " na styk", gdy ocieplane buty brałabym o rozmiar większe. Tutaj zaryzykowałam. I na początku wydawały mi się ciasne, niewygodne, ale że były śliczne- postanowiłam dać im szansę. Przez tydzień chodzilam w nich po domu popołudniami, w grubych skarpetach, czasem też trzymałam je nad parą z gorącego czajnika ( nie pytajcie- stary sposób mojej Babci, ale skuteczny) I po tygodniu się cudnie ułożyły do stopy, stały się jak moja druga skóra, nieodłączne, ukochane, przewygodne, bez straty na fasonie. . Przechodziłam w nich dwa sezony praktycznie bez przerwy i chodziłabym nadal, gdybym ich nie naraziła na szwank podczas pewnego nieudanego eksperymentu chemicznego Odpowiedz Link Zgłoś