Dodaj do ulubionych

Łasuch -Netflix

17.06.21, 17:40
Polecam jeśli ktoś nie widział.
Obserwuj wątek
    • sumire Re: Łasuch -Netflix 17.06.21, 18:56
      Cudaczne toto, ale fajne. Rezonuje, że tak powiem.
      Mały ma urocze te uszy...
      • stephanie.plum Re: Łasuch -Netflix 17.06.21, 20:41
        fakt, cudaczne, ale fajne.
        • damartyn Re: Łasuch -Netflix 17.06.21, 21:54
          Sama jestem zaskoczona , bo film kompletnie nie z mojej bajki , a jednak bardzo mi podobał. że nie wspomnę o aktualności pandemicznego tematu wink . Mały jest znakomity w roli Gusa!
    • alicia033 Re: Łasuch -Netflix 17.06.21, 21:58
      Nie. Nudy.
      • stephanie.plum Re: Łasuch -Netflix 04.07.21, 22:19
        może i nudy, ja sobie oglądam w rosyjskiej wersji językowej, dla ćwiczeń.
        mają super dubbing, i się nie nudzę, bo słucham w skupieniu, żeby zrozumieć.
        • mama-ola Re: Łasuch -Netflix 05.07.21, 09:03
          > może i nudy, ja sobie oglądam w rosyjskiej wersji językowej, dla ćwiczeń.
          > mają super dubbing, i się nie nudzę, bo słucham w skupieniu, żeby zrozumieć.

I to jest myśl! Dzięki za świetny pomysł. Też mi się zdaje, że to nudy, ale przynajmniej nie będę miała przerwy w rosyjskim.
    • marianna1960 Re: Łasuch -Netflix 04.07.21, 11:45
      Także bardzo polecam jeden z lepszych na Netflixie
    • wkswks Re: Łasuch -Netflix 04.07.21, 11:57
      Moja córka katuje „psia akademie”, w której gra ten chłopiec. Jest on uroczy ale mam jego widoku chwilowo po kokardę.
      • stephanie.plum Re: Łasuch -Netflix 04.07.21, 22:16
        faktycznie, to ten sam!!!

w roli jelonka to jednak inna bajka...
    • stara-a-naiwna Re: Łasuch -Netflix 04.07.21, 22:45
      widziałąm
      do oglądniecia
      ale... zeby aż taki wow to nie.
    • mamolka1 Re: Łasuch -Netflix 05.07.21, 00:05
      Po recenzjach rozmaitych, polecajkach itp. postanowiłam zobaczyć.
      Gdzieś ktoś stwierdził, że można z dzieckiem.
      Mam 10latka na stanie - wie, co to fikcja, umowność w filmie itp. No i dla niego to był trudny serial ( mimo, że się mu podobał).
      Dla mnie - można zobaczyć, jest pewna świeżość, jest powiązanie pandemiczne (nie wiem kiedy był kręcony - czy przed pandemią, jeśli tak to mieli nosa, jeśli w trakcie to pojechali aktualnością) ale mnie nie zachwycił. Ot obejrzałam
      Młody mimo wszystko czeka na drugi sezon
      • damartyn Re: Łasuch -Netflix 05.07.21, 00:41
        Pilot serialu ukazał się w 2019 roku przed pandemią, a sam serial jest ekranizacją komiksu "Sweet Tooth" Jeffa Lemire’a, pisanego w odcinkach od 2009 do 2013.
        Obie rzeczy zdecydowanie się różnią. Komiks jest bardzo okrutny.
        • mamolka1 Re: Łasuch -Netflix 05.07.21, 01:03
          A komiks nasi wydali? Bo bym chętnie...
          Młodego w serialu właśnie to okrucieństwo - uwaga spoiler - wstrząsnęło (najbardziej, wiadomo sceny pozbywania się zakażonych)
          • aguha Re: Łasuch -Netflix 05.07.21, 08:58
            "Łasuch" był kręcony w Nowej Zelandii w 2020 roku, czyli w szczycie pandemii. Trochę to zmienia odbiór serialu.
            Obejrzałam wczoraj 7 odcinków. Mój syn (14 lat) zerknął, ale jak zobaczył maseczki, to zrezygnował. Powiedział, że nie może oglądać filmów związanych z pandemią.
            Komiks jest wydany w Polsce, ale bez wątpienia nie jest dla dzieci.
            • aguha Re: Łasuch -Netflix 05.07.21, 09:00
              zapomniałabym .... serial bardzo mi się podobał.
            • damartyn Re: Łasuch -Netflix 05.07.21, 10:09
              aguha napisała:

> "Łasuch" był kręcony w Nowej Zelandii w 2020 roku, czyli w szczycie pandemii. T
              > rochę to zmienia odbiór serialu.
              > Obejrzałam wczoraj 7 odcinków. Mój syn (14 lat) zerknął, ale jak zobaczył masec
              > zki, to zrezygnował. Powiedział, że nie może oglądać filmów związanych z pandem
              > ią.
              > Komiks jest wydany w Polsce, ale bez wątpienia nie jest dla dzieci.

Pierwszy odcinek powstał przed pandemią . Ekipa musiała przerwać zdjęcia i czekać na pozwolenie władz Nowej Zelandii na wznowienie prac. Te zaczęły się z powrotem w lipcu 2020.
              • aguha Re: Łasuch -Netflix 05.07.21, 11:02
                hmm, możliwe. Chociaż wczoraj po obejrzeniu pierwszego odcinka, ponieważ temat wydawał mi się bardzo aktualny, zerknęłam na informację o serialu. Odtwórców głównych ról obsadzono 12 maja 2020 roku. Nowa Zelandia wydała pozwolenie na filmowanie w lipcu 2020 r., po czym przerwano kręcenie, żeby wznowić w październiku 2020 r.
                • damartyn Re: Łasuch -Netflix 05.07.21, 11:37
                  Też dokładnie wszystkiego nie pamiętam, zainteresowałam się filmem, bo przypadkowo słucham wywiadu z twórcami w brytyjskim radiu. Wiem, ze pandemia wszystko im skomplikowała, film początkowo miał powstać w innym miejscu. Tu fragment o tym:
                  “We looked into New Zealand and after shooting that first episode, it’s like, there was just no other place that we wanted to be,” executive producer Susan Downey told RadioTimes.com.

“Everything seems a little brighter and bigger than real life. And so it made for the perfect setting for this adventure and the crew. It was amazing. I mean, everybody fell in love with it.”

“Originally, we were only going to do the pilot there, just to sort of establish a great, big look, and then do the show somewhere in North America,” added co-showrunner Jim Mickle, noting that this first episode was shot in 2019.

“But I think within a week or two, it was like, ‘You can’t do this show anywhere else. We’ve got to come back here.’ And then it wound up being, obviously, the best place during COVID.”

mówili, że bardzo im zależało aby było jak najmniej animacji. I nawet udało się tak zrobić, ze uszy Gusa , rzeczywiście ruszają się zgodnie z mimiką jego twarzy i ruchami głowy.
                  Reasumując -jest w tym serialu jakaś świeżość, cos innego, coś co warto zobaczyć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka