3-mamuska Re: Wyroby szydełkowe 09.07.21, 22:42 Ja poszukuje torebki ze sznurka bawełnianego 🤔 Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Wyroby szydełkowe 09.07.21, 22:51 W CCC i Daichmanie na wystawie widziałam. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Wyroby szydełkowe 10.07.21, 10:32 No i stało się. Pod wpływem wątku poszłam wczoraj do pasmanterii i kupiłam koronek w kolorze ecru. Ale co z niego zrobić, nie wiem. Szukam inspiracji w każdej wolnej chwili i nie mogę się zdecydować. Przy okazji rada: najlepiej się szuka w języku rosyjskim. Mnóstwo różnorodnych wzorów i na szydełko, i na druty. Odpowiedz Link Zgłoś
kub-ma Re: Wyroby szydełkowe 10.07.21, 11:03 Też ostatnio wróciłam do szydełkowania. I nawet druty odkopałam Kordonek też kupiłam, ale cieniowany - prosty wzór serwetki a efekt wyszedł mi niesamowity. Ecru też mam, ale z tego to chyba bieżniczek z ciekawych kwadratów sobie zrobię. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Wyroby szydełkowe 10.07.21, 11:40 Ja bym chciała bluzkę czy w ogóle coś do ubrania, mogłaby być narzutka czy rozpinany sweter. Odpowiedz Link Zgłoś
kub-ma Re: Wyroby szydełkowe 10.07.21, 13:15 Pochwal się jak zrobisz, bo brzmi ciekawie Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Wyroby szydełkowe 10.07.21, 12:02 Wygooglaj sobie freeform crotcheting. To jest dopiero szaleństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
kub-ma Re: Wyroby szydełkowe 10.07.21, 13:14 To już kategoria "Dzieła Sztuki" Szczególnie to drugie. A w tym trzecim same kwiaty nie są trudne, natomiast sama kompozycja to inna para kaloszy Odpowiedz Link Zgłoś