Dodaj do ulubionych

Kremu szukam...

02.07.21, 10:33
Dziewczyny! Pomóżcie znaleźć krem do cery tłustej, po którym nie będę się świecić jak psu...wiadomo co po 2 godzinach! Mam 42 lata, zmarszczek raczej brak, okazjonalnie jakaś niespodzianka lubi wyskoczyć, zmora to trochę zaskórników i rozszerzone pory i to nieszczęsne błyszczenie. Pielęgnacja poranna to żel sveederm do mycia, tonik lotion p50, krem bielenda z bakuchinolem. Wieczór to olejek miya, żel effeclar, serum the ordinary z niacynamidem i krem bielenda z ceramidami. Raz w tygodniu krwawy peeling ordinary, co 2-3 dni maseczka z glinki. Jest dla mnie ratunek? Aha, nie maluje się na codzień bo jestem w domu.
Obserwuj wątek
    • pasquda77 Re: Kremu szukam... 02.07.21, 10:49
      Hydrokuracja z kurkumą z Orientany na dzień - lekko matuje, wygładza i pięknie goi wszystkie niedoskonałości, a na noc Bogaty krem z kurkumą tej samej firmy.
      Żałuję, że tak późno poznałam ich kosmetyki.
      • sofia_87 Re: Kremu szukam... 02.07.21, 11:00
        Słyszałam dużo dobrego o tych kremach, można je stosować na peptydy?
        • pasquda77 Re: Kremu szukam... 02.07.21, 11:03
          sofia_87 napisał(a):

> Słyszałam dużo dobrego o tych kremach, można je stosować na peptydy?
          Nie mam pojęcia 🙈Ale pewnie Dziewczyny będą wiedzieć.Naprawdę polecam Orientanę, bardzo mi służą ich kremy.
    • sojka.99 Re: Kremu szukam... 02.07.21, 10:58
      Kup sobie bibułki matujące w Rossmanie za 9 zł, theatric
    • mikams75 Re: Kremu szukam... 02.07.21, 12:37
      a jakbys na probe odstawila tonik?
      • agjot Re: Kremu szukam... 02.07.21, 12:59
        To jest tonik z kwasami, złuszczający, ale mogę spróbować i zobaczę co będzie.
        • alpepe Re: Kremu szukam... 02.07.21, 13:37
          no jak on złuszcza, to skóra reaguje wydzielaniem sebum.
          • araceli Re: Kremu szukam... 02.07.21, 13:41
            alpepe napisała:
            > no jak on złuszcza, to skóra reaguje wydzielaniem sebum.

Nie. Skąd takie rewelacje?
            • agjot Re: Kremu szukam... 02.07.21, 13:59
              Dokładnie, odkąd go używam cera się poprawiła, mniej zaskórników i mniejsze pory, tylko to błyszczenie!
              • mebloscianka_dziadka_franka Re: Kremu szukam... 02.07.21, 14:28
                Jeśli używasz codziennie, to może być za dużo dla skóry. I ona może się bronić przed zbytnim złuszczaniem wydzielaniem większej ilości sebum. Spróbuj używać go co 2-3 dni i zobacz, czy coś się poprawi.
              • mikams75 Re: Kremu szukam... 02.07.21, 16:25
                ale to wlasnie przez tonik krem moze sie nie wchlania i sie cera blyszczy
    • araceli Re: Kremu szukam... 02.07.21, 13:44
      Glinka jaka? U mnie matująco działała biała. Ale i tak jeżeli masz tłustą skórę to raczej tylko puder (np. ryżowy, bambusowy) + bibułki.
      • agjot Re: Kremu szukam... 02.07.21, 13:59
        A ta glinkę jak stosujesz? I jak często?
        • araceli Re: Kremu szukam... 02.07.21, 14:24
          agjot napisała:
          > A ta glinkę jak stosujesz? I jak często?

Robię sobie maseczkę - raczej doraźnie.
          • agjot Re: Kremu szukam... 02.07.21, 14:39
            Polecisz jeszcze jakiś puder ryżowy lub bambusowy bo tyle tego jest ze nie wiadomo co wybrać. Czy to wszystko jedno jaka firma?
            • presens Re: Kremu szukam... 02.07.21, 15:31
              Kup sobie serum Diora z serii capture matujące. Dwie krople i twarz nie błyszczy, zwęża pory i nie wysusza, dobra rzecz
            • araceli Re: Kremu szukam... 02.07.21, 16:37
              agjot napisała:
              > Polecisz jeszcze jakiś puder ryżowy lub bambusowy bo tyle tego jest ze nie wiad
              > omo co wybrać. Czy to wszystko jedno jaka firma?

Wydaje mi się, że róznica między nimi nie jest wielka - może taki z Paese:
              wizaz.pl/kosmetyki/produkt,74095,paese-puder-ryzowy-nowa-wersja.html
              Kiedyś byłam fanką pudru Antishine z Kryolan (ryżowy) ale ostatnio zmniejszyli opakowanie o 2/3 przy praktycznie tej samej cenie a do tego chyba zmienili formułę sad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka