pasquda77 02.07.21, 15:26 Jutro wpada do mnie koleżanka na piwo właśnie, co podać do podjadania? Kompletnie nie mam pomysłu poza chipsami i kabanosami 😅 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
1matka-polka Re: Przekąski do piwa? 02.07.21, 15:36 Piwo najlepiej pic szybko i na glodniaka, wtedy lepsza faza. Odpowiedz Link Zgłoś
kautokeino Re: Przekąski do piwa? 02.07.21, 15:42 Uwielbiam piwo, ale nie potrafie go wypic duzo, ani szybko (szybko to niczego nie potrafie). Jak niedawn byl watek o piciu, i bylo "wiecej niz 3 piwa nie dam rady", to puchlam z zazdrosci, bo ja do konca pollitrowego kufla dociagam wylacznie sila woli. Jakos mi sie piwo nie miesci Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Przekąski do piwa? 02.07.21, 17:13 Dlatego piwo na głodniaka, najlepiej zamiast obiadu - 2 piwa to ok. 500 kcal Odpowiedz Link Zgłoś
kautokeino Re: Przekąski do piwa? 02.07.21, 19:04 Ale mi ilosciowo nie wchodzi, a nie jako kalorie. Kiedys widzialam taki tekst na demotywatorach (cytat niedokladny, o sens chodzi): wypic 2l wody dziennie - niemozliwe, wypic 5 piw na raz - dlaczego tak malo? A ja mam dokladnie odwrotnie: wody moge dowolna ilosc, nawet destylowanej a w polowie piwa jestem pelna i dopycham w siebie jak francuzi w ges Czary normalnie Odpowiedz Link Zgłoś
lilia-anna Re: Przekąski do piwa? 02.07.21, 20:25 U mnie to chyba o objętość chodzi - równie dobrze mogłabym próbować zjeść za jednym posiedzeniem bochenek chleba albo miche ziemniaków... Odpowiedz Link Zgłoś
kautokeino Re: Przekąski do piwa? 02.07.21, 20:26 No wiec wlasnie mi tylko piwo tak rosnie, wszystko inne dam rade w duzych ilosciach Odpowiedz Link Zgłoś
lilia-anna Re: Przekąski do piwa? 02.07.21, 20:34 Chociaż Ty mnie rozumiesz Męczę zawsze to piwo, takie juz ciepłe i odgazowane... Odpowiedz Link Zgłoś
kautokeino Re: Przekąski do piwa? 02.07.21, 15:39 Ananas w bekonie. Kawalki ananasa owijasz plastrem bekonu, ukladasz na blasze i pieczesz w piekarniku. Mozna na wykalaczkach, mozna bez. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Przekąski do piwa? 02.07.21, 15:50 Na patelnie posiekaną cebulę, zeszklic, wrzucić miesomielobe, podsmażyć, zetrzeć żółty ser, doprawić. Wystudzić. Gotowe ciasto francuskie pociąć na kwadraty, nałożyć farsz, złożyć koperty. Posmarować jakiem. Upiec Albo Pieczarki z cebulą podsmażyć, blat ciasta francuskiego.pismarowac sosem pomidorowym, posypać ziołami prowansalskimi, wyłożyć pieczarki i trochę tartego żółtego sera. Zwinąć rulon, pociąć na kromki. Położyć płasko na blasze, upiec Odpowiedz Link Zgłoś
totutotam.org Re: Przekąski do piwa? 02.07.21, 18:24 Pieczarki surowe? Nie puszczają dużo wody? Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Przekąski do piwa? 02.07.21, 18:28 Tam wcześniej jest "pieczarki z cebulą podsmażyć "😃 Odpowiedz Link Zgłoś
totutotam.org Re: Przekąski do piwa? 02.07.21, 18:35 Ay madre 🙈 no racja. Z wody wyszłam, 3km przepłynęłam, myślę, coś by się zjadło, dobry wątek. W przerwie meczu wyjdę po składniki Odpowiedz Link Zgłoś
januszekxxl Re: Przekąski do piwa? 02.07.21, 15:59 pasquda77 napisała: > Jutro wpada do mnie koleżanka na piwo właśnie, co podać do podjadania? Jeśli koleżanka ma niedowagę i chce przytyć, to do piwa pasuje golonka. Odpowiedz Link Zgłoś
duola77 Re: Przekąski do piwa? 02.07.21, 16:07 jako grill ,duzo tlustego mięsa ,salatki z majonezem a chocby i z brokiułem cieszyć się życiem , chyba ,że 100 kg to detetyk Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Przekąski do piwa? 02.07.21, 16:12 Wytrawne muffinki, serowe paluchy, nachosy, np. z guacamole, jakieś koreczki - to nawet niezależnie od piwa. Ja lubię też zwykłe parówki w cieście. Odpowiedz Link Zgłoś
spanish_fly Re: Przekąski do piwa? 02.07.21, 17:17 Pasta z sera limburger z chlebem, do tego dużo surowej cebuli - klasyczna przekąska piwna. Odpowiedz Link Zgłoś
januszekxxl Re: Przekąski do piwa? 02.07.21, 18:17 spanish_fly napisała: > Pasta z sera limburger z chlebem, do tego dużo surowej cebuli - klasyczna przek > ąska piwna. W Polsce to nie jest klasyczna przekąska. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Przekąski do piwa? 02.07.21, 19:05 Do podjadania przy piwku dobre są suszone rybki - do dostania np w ukraińskich sklepach. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Przekąski do piwa? 02.07.21, 19:11 Sushi, roladki z tortilli (tortille smarujesz serkiem typu almette, na to sałata, warzywa, szynka, żółty ser - tu wyobraźnia jest nieograniczona, u mnie super schodziły te co były nasmarowane zwykłą mielonką z puszki, i dalej reszta podobnie jak przy serku) Nachosy plus sos Koreczki Tartinki - maleńkie kanapeczki z weki ze wszystkim Pizza Frytki Chleb ze smalcem i ogórek kiszony Odpowiedz Link Zgłoś