Dodaj do ulubionych

Przekąski do piwa?

02.07.21, 15:26
Jutro wpada do mnie koleżanka na piwo właśnie, co podać do podjadania?
Kompletnie nie mam pomysłu poza chipsami i kabanosami 😅
Obserwuj wątek
    • 1matka-polka Re: Przekąski do piwa? 02.07.21, 15:36
      Piwo najlepiej pic szybko i na glodniaka, wtedy lepsza faza.
      • kautokeino Re: Przekąski do piwa? 02.07.21, 15:42
        Uwielbiam piwo, ale nie potrafie go wypic duzo, ani szybko (szybko to niczego nie potrafie). Jak niedawn byl watek o piciu, i bylo "wiecej niz 3 piwa nie dam rady", to puchlam z zazdrosci, bo ja do konca pollitrowego kufla dociagam wylacznie sila woli. Jakos mi sie piwo nie miesci sad
        • lilia-anna Re: Przekąski do piwa? 02.07.21, 16:50
          Siostro! Mam to samo...
        • 1matka-polka Re: Przekąski do piwa? 02.07.21, 17:13
          Dlatego piwo na głodniaka, najlepiej zamiast obiadu - 2 piwa to ok. 500 kcal
          • kautokeino Re: Przekąski do piwa? 02.07.21, 19:04
            Ale mi ilosciowo nie wchodzi, a nie jako kalorie. Kiedys widzialam taki tekst na demotywatorach (cytat niedokladny, o sens chodzi): wypic 2l wody dziennie - niemozliwe, wypic 5 piw na raz - dlaczego tak malo? A ja mam dokladnie odwrotnie: wody moge dowolna ilosc, nawet destylowanej wink a w polowie piwa jestem pelna i dopycham w siebie jak francuzi w ges big_grin Czary normalnie big_grin
            • lilia-anna Re: Przekąski do piwa? 02.07.21, 20:25
              U mnie to chyba o objętość chodzi - równie dobrze mogłabym próbować zjeść za jednym posiedzeniem bochenek chleba albo miche ziemniaków...
              • kautokeino Re: Przekąski do piwa? 02.07.21, 20:26
                No wiec wlasnie mi tylko piwo tak rosnie, wszystko inne dam rade w duzych ilosciach big_grin
                • lilia-anna Re: Przekąski do piwa? 02.07.21, 20:34
                  Chociaż Ty mnie rozumiesz big_grin Męczę zawsze to piwo, takie juz ciepłe i odgazowane...
    • kautokeino Re: Przekąski do piwa? 02.07.21, 15:39
      Ananas w bekonie. Kawalki ananasa owijasz plastrem bekonu, ukladasz na blasze i pieczesz w piekarniku. Mozna na wykalaczkach, mozna bez.
    • berdebul Re: Przekąski do piwa? 02.07.21, 15:39
      Mini pizza?
    • daniela34 Re: Przekąski do piwa? 02.07.21, 15:50
      Na patelnie posiekaną cebulę, zeszklic, wrzucić miesomielobe, podsmażyć, zetrzeć żółty ser, doprawić. Wystudzić. Gotowe ciasto francuskie pociąć na kwadraty, nałożyć farsz, złożyć koperty. Posmarować jakiem. Upiec
      Albo
      Pieczarki z cebulą podsmażyć, blat ciasta francuskiego.pismarowac sosem pomidorowym, posypać ziołami prowansalskimi, wyłożyć pieczarki i trochę tartego żółtego sera. Zwinąć rulon, pociąć na kromki. Położyć płasko na blasze, upiec
      • totutotam.org Re: Przekąski do piwa? 02.07.21, 18:24
        Pieczarki surowe? Nie puszczają dużo wody?
        • daniela34 Re: Przekąski do piwa? 02.07.21, 18:28
          Tam wcześniej jest "pieczarki z cebulą podsmażyć "😃
          • totutotam.org Re: Przekąski do piwa? 02.07.21, 18:35
            Ay madre 🙈 no racja.
            Z wody wyszłam, 3km przepłynęłam, myślę, coś by się zjadło, dobry wątek. W przerwie meczu wyjdę po składniki big_grin
    • januszekxxl Re: Przekąski do piwa? 02.07.21, 15:59
      pasquda77 napisała:
      > Jutro wpada do mnie koleżanka na piwo właśnie, co podać do podjadania?

Jeśli koleżanka ma niedowagę i chce przytyć, to do piwa pasuje golonka.
    • duola77 Re: Przekąski do piwa? 02.07.21, 16:07
      jako grill ,duzo tlustego mięsa ,salatki z majonezem a chocby i z brokiułem
      cieszyć się życiem , chyba ,że 100 kg to detetyk
    • m_incubo Re: Przekąski do piwa? 02.07.21, 16:12
      Wytrawne muffinki, serowe paluchy, nachosy, np. z guacamole, jakieś koreczki - to nawet niezależnie od piwa.
      Ja lubię też zwykłe parówki w cieście.
    • spanish_fly Re: Przekąski do piwa? 02.07.21, 17:17
      Pasta z sera limburger z chlebem, do tego dużo surowej cebuli - klasyczna przekąska piwna.
      • januszekxxl Re: Przekąski do piwa? 02.07.21, 18:17
        spanish_fly napisała:
        > Pasta z sera limburger z chlebem, do tego dużo surowej cebuli - klasyczna przek
        > ąska piwna.

W Polsce to nie jest klasyczna przekąska.
    • bywalec.hoteli Re: Przekąski do piwa? 02.07.21, 19:05
      Do podjadania przy piwku dobre są suszone rybki - do dostania np w ukraińskich sklepach.
    • mamaemmy Re: Przekąski do piwa? 02.07.21, 19:11
      Sushi, roladki z tortilli (tortille smarujesz serkiem typu almette, na to sałata, warzywa, szynka, żółty ser - tu wyobraźnia jest nieograniczona, u mnie super schodziły te co były nasmarowane zwykłą mielonką z puszki, i dalej reszta podobnie jak przy serku)
      Nachosy plus sos
      Koreczki
      Tartinki - maleńkie kanapeczki z weki ze wszystkim
      Pizza
      Frytki
      Chleb ze smalcem i ogórek kiszony
    • engine8 Re: Przekąski do piwa? 02.07.21, 19:30
      orzeszki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka