kotejka 04.07.21, 19:37 Polećcie swoje patenty i środki Do naczyń, szlag mnie trafił, znów jakieś niepieniace gowno kupiłam Do mycia podłóg - płytki Do toalety, Do łazienek ogólnie Do okien Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cku1 Re: Perfekcyjne panie domu 04.07.21, 19:38 Okna- płyn do naczyń z wodą plus myjka karcher. Odpowiedz Link Zgłoś
inez21 Re: Perfekcyjne panie domu 04.07.21, 19:53 Do perfekcyjnej mi daleko ale do łazienek polecam serię HG nic się temu nie oprze żadna pleśń ani kamień. Tylko nie ma tego w zwykłych sklepach raczej na allegro albo w jakichś specjalistyczych salonach łazienek Odpowiedz Link Zgłoś
nevertheless123 Re: Perfekcyjne panie domu 06.07.21, 19:20 Kobieto, bardzo Ci dziękuję za ten patent! Właśnie wypróbowałam - po 30 minutach kabina prysznicowa jak nowa! Odpowiedz Link Zgłoś
czerwonylucjan Re: Perfekcyjne panie domu 06.07.21, 20:08 I jaki preparat kuoilas? Odpowiedz Link Zgłoś
nevertheless123 Re: Perfekcyjne panie domu 06.07.21, 22:24 Wzięłam środek do usuwania pleśni . Nie mogłam mechanicznie doszorować fug i uszczelek, a ten preparat wymiótł wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: Perfekcyjne panie domu 04.07.21, 19:58 Do naczyń kapsulki Fairy Platinum All in one. Tylko i wyłącznie. Odpowiedz Link Zgłoś
madame_edith Re: Perfekcyjne panie domu 04.07.21, 22:09 Fairy platinum potwierdzam. Ale… odkrywal ostatnio w lidlu jakies ich wlasne all in one i tym fairy nie ustepują. Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: Perfekcyjne panie domu 06.07.21, 20:04 Kupiłam, bo też zauważyłam w Lidlu. Testuję. Jest ok. Ale uxnal że cenowo wychodzą po przeliczeniu podobnie. Więc następna oacxka znowu Fairy. To jest naprawdę rewelacja. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Perfekcyjne panie domu 04.07.21, 20:02 Do naczyń mam z Polski Ludwika. Cytrynowego bodajże. Do podłóg np. Ajax, do toalety 00, do łazienek różne środki, Froscha grepfrutowego i pomarańczowego, do okien też różne środki. Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Perfekcyjne panie domu 04.07.21, 20:16 1. Frosh malinowy (nie uczula mnie…) 2. Z Lidla, mandarynka z bazylią? Są tez porzeczkowe. Cała seria jest genialna. 3,4 jak wyżej. Mam wszystkie wersje. 5. Płyn Karchera plus myjka. Odpowiedz Link Zgłoś
nigdynigdynigdy84 Re: Perfekcyjne panie domu 04.07.21, 21:52 Woda z octem Do naczyń jakikolwiek płyn, teraz mam tymka z biedronki Odpowiedz Link Zgłoś
agua_de_coco Re: Perfekcyjne panie domu 04.07.21, 22:01 Do naczyń Pur różowyz do zmywarki tabletki Ludwik all in one; do podłóg/płytek w łazience/w sumie uniwersalny Ajax szałwia i kwiat jabłoni, do sprzątania na szybko nawilżane chusteczki; do kibelka Duck niebieski; do okien najpierw płyn uniwersalny, a potem dowolnym do szyb Odpowiedz Link Zgłoś
k1234561 Re: Perfekcyjne panie domu 04.07.21, 22:08 Żadna tam ze mnie Perfekcyjna Pani Domu ale do mycia naczyń w zlewie pod bieżącą wodą ma Fairy Platinium Antybakteryjny inne płyny z Fairy też są bardzo dobre.Pur też jest dobry jak dla mnie.Do łazienki po prostu CIF -mleczko i płyn na kamień W5 z Lidla.Do toalety Kret multicośtam.Domestosu nie stosuję ,bo narobiłam wielu szkód kiedyś nim.Do mycia podłóg - płyn Ajax.Do okien woda z płynem do naczyń i odrobiną octu + myjka Leifheit (czy jak to się tam pisze) w porywach płyn do szyb Clin.Póki co wszystko działa ,pieni się gdzie trzeba i robi swoją robotę. Odpowiedz Link Zgłoś
mama0208 Re: Perfekcyjne panie domu 04.07.21, 22:15 do naczyń tylko morning fresch, do łazienek TYTAN najtańszy, do okien myjka karcher z tym płynem Odpowiedz Link Zgłoś
1papryczka.chili Re: Perfekcyjne panie domu 04.07.21, 22:33 Do naczyń do zmywarki kapsułki fairy Do podłóg Sanytol Do łazienek kiedyś HG jak jeszcze mieszkałam gdzieś indziej i miałam kamień a teraz mam uzdatniacz więc cokolwiek ale umywalki lubie mleczkiem cif wyczyścić Do okien mam taki płyn dołączony do myjki Bosch ale lubię też Clean Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Perfekcyjne panie domu 04.07.21, 22:38 Do podłóg polecam mop parowy, ale ja jestem raczej z frakcji CHPD, więc stawiam na wygodę i szybkość tych jakże nieprzyjemnych czynności. Odpowiedz Link Zgłoś
bakis1 Re: Perfekcyjne panie domu 04.07.21, 22:47 Do naczyń: Fairy albo Pur. Tabletki: lidl. Do podłóg: Ajax: Do toalety: Domestos/ lidl. Do łazienek: cilit bang albo cif biel coś tam: z cytrynką, nie wyżre ręki i ciuchów. Do okien: płyn do szyb jakikolwiek, ręcznik papierowy bądź ściereczka z mikrofibry. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Perfekcyjne panie domu 06.07.21, 19:55 Zona to najbardziej uniwersalny srodek na wszytko powyzej, Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Perfekcyjne panie domu 06.07.21, 20:05 Zwłaszcza do mycia toalety zasikanej przez męża. Faktycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Perfekcyjne panie domu 06.07.21, 20:24 Badz pozytywna. Mogloby byc gorzej - moglaby nie miec meza Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Perfekcyjne panie domu 06.07.21, 20:09 Koło perfekcyjnej może kiedyś stalam nieswiadomie. Większość rzeczy opędzam Ludwikiem do mycia naczyń, tylko ilości zajzajeru wlewam różne. Kabina ocet dużo plus Ludwika mało i trochę wody. Podejrzewam, że proporcje co chwile inne. Rzadko większe zabrudzenia cifem. Do okien ostatnio voigt jakis zakupiłam, ale wyprobowalam tylko na lustrach i jest ok. Do okien nie dotarłam i zapalu brakło. Odpowiedz Link Zgłoś
black_halo Re: Perfekcyjne panie domu 06.07.21, 20:31 Miec minimum rzeczy - wtedy malo sie brudzi i nie ma nigdy duzego sprzatania Odpowiedz Link Zgłoś
edka12 Re: Perfekcyjne panie domu 06.07.21, 21:54 Do powierzchni pasta z soda Zielko. Do kupienia w Rossmanie. Niby eko ale daje radę z tłuszczem, brudem, kamieniem,przypalonym garem o wiele lepiej niż np cif dzisiaj trampki nią wypralam a były naprawdę brudne. Odpowiedz Link Zgłoś