06.07.21, 15:27

Ktos sie spodziewal? (wiem, ze tu troche fanek Wimbledonu jest) seed 2 pokonal, jutro gra z legenda Federerem (ktorego uwielbiam) aaaa ... wszyscy liczyli na Swiatek a tu taka aniespodzianka...
Obserwuj wątek
    • asia-loi Re: Hurkacz! 06.07.21, 15:30
      Super. Nie wierzyłam, że wygra.
      Ten mecz oglądałam. Będę oglądać też ćwierćfinał, a może i będzie półfinał. Może wygra z Federerem. Fajnie by było.
      • kaka-llina Re: Hurkacz! 06.07.21, 15:49
        Ja mam tu problem bo Federerowi kibicuje od zawsze chyba....Moj ukochany scenariusz na final Wimbledonu to Federer i Djocovic... Ale jutro kibicuje Hubertowi...
        • grey_delphinum Re: Hurkacz! 06.07.21, 17:41
          Ja podobnie zawsze kibicowałam Federerowi, no ale teraz Hurkaczowi wink
      • mja-15 Re: Hurkacz! 07.07.21, 11:27
        Pozostaję wiernym fanem RF. 🥰
        I myślę, że mimo wszystko po ostatniej 5-setówce Hurkacz spuchnie.
        • szczypawka100 Re: Hurkacz! 07.07.21, 20:00
          Nie spuchł smile
    • lucadimontezemolo Re: Hurkacz! 06.07.21, 18:27
      Brawo Hubert!!
    • kropkaa Re: Hurkacz! 06.07.21, 19:53
      Dziś rozgromił Miedwiediewa, aż milo. Super nagroda - mecz z Federerem na korcie centralnym. Uwielbiam Rogera, ale będę trzymać za Huberta. Szkoda Igi. Wiem, że młoda i wszystko przed nią, ale mam wrażenie, że jak zaczyna dominować przeciwniczka, to Iga jest zaskoczona i nie wie, co ma robić.
    • eliszka25 Re: Hurkacz! 06.07.21, 21:53
      No sprawił niezłą niespodziankę. Lubię Federera, bardzo sympatyczny jest i jutro będę rozdarta, bo najchętniej kibicowałabym obu!
      • kropkaa Re: Hurkacz! 06.07.21, 22:03
        Taki szczegół: Federer płaci podatki w Szwajcarii, Hurkacz w Monako.
        • kaka-llina Re: Hurkacz! 06.07.21, 22:09
          i co z tego?
          • kropkaa Re: Hurkacz! 06.07.21, 22:12
            Nic. Ot, ciekawostka.
            • eliszka25 Re: Hurkacz! 06.07.21, 22:23
              Ja też płacę podatki w Szwajcarii, ale nie bardzo rozumiem, co to ma do rzeczy. Federer jest sympatyczny, nie odbiła mu palma pomimo sukcesu, ma fajną rodzinkę i jest w swoim kraju bardzo lubiany. Kibicuję mu od lat.
              • kropkaa Re: Hurkacz! 06.07.21, 22:29
                To ma do rzeczy, że płaci podatki w swoim kraju (choć wiadomo, że niskie nie są). Wielki plus, że nie kombinuje z Monako (Djoković zdaje się też w Monako).
                • eliszka25 Re: Hurkacz! 06.07.21, 22:44
                  Aż tak bardzo to się tenisem nie interesuję, żeby wiedzieć gdzie który tenisista płaci podatki. Wiem natomiast, że Federer ma sentyment do Bazylei, w której się urodził i planował przenieść się do posiadłości nad Jeziorem Zuryskim, ale nie wiem, czy już zrealizował ten plan. Jak bym miała kupę kasy, to też bym sobie chętnie sprawiła willę nad Zürichsee, ale stać mnie tylko na niewielki dom w górach 😉.
                  • kropkaa Re: Hurkacz! 06.07.21, 22:49
                    Nawet ślub z Mirką brał w Bazylei smile
                    Oczywiście nasz lokalny dziaders, stary i obleśny sutener, do RF się nie umywa, ale pamiętam, że na pytanie, kiedy będzie płacić podatki w Polsce, a nie w Monako, odpowiedział: jeszcze nie czas.
                    Dlatego tym bardziej szacun dla Federera.
                    • eliszka25 Re: Hurkacz! 06.07.21, 23:05
                      Myślę, że właśnie dlatego Federer cieszy się taką sympatią Szwajcarów. Przez tę swoją normalność pomimo bycia gwiazdą. Poza tym pamiętam, jak kiedyś w jakimś wywiadzie powiedział, że on najbardziej lubi być w Szwajcarii właśnie, bo tutaj czuje się na tyle bezpiecznie i normalnie, że spokojnie może chodzić z rodziną po ulicy bez ochrony. To też kwestia mentalności Szwajcarów, którzy są raczej dyskretni i powściągliwi, więc nie rzucają się na niego szturmem tylko co najwyżej uśmiechają czy nieśmiało zagadują. Tutaj nawet prezydent jeździ do pracy zwykłym pociągiem bez żadnej ochrony.
                      • nickbezznaczenia Re: Hurkacz! 07.07.21, 09:57
                        Ale żonę ma sympatyczną delikatnie rzecz biorąc.
                        www.sport.pl/tenis/1,64987,16989462,Tenis__Klotnia_Federera_z_Wawrinka__Wszystko_przez.html
                        • nickbezznaczenia Re: Hurkacz! 07.07.21, 09:58
                          niesympatyczną miało być
                • martishia7 Re: Hurkacz! 07.07.21, 10:05
                  Tak, jeśli chodzi o Big Three, to Rafa i Roger płacą podatki "u siebie", zaś Djokovic ma rezydencję w Monako. I narzeka, że jest dyskryminowany, bo pochodzi z biednego kraju.
      • kaka-llina Re: Hurkacz! 06.07.21, 22:21
        W sumie Hurkacza tylko troche kojarzylam wczesniej (uwielbiam tenis ale tylko Wimbledon a tu sie w sumie malo pokazal wczesniej) dzisiaj wydal mi sie mega sympatyczny, zreszta komentatorzy z BBC tez go bardzo polubili... Zobaczymy jutro, wydaje mi sie ze sam mecz z legenda to dla Huberta wielka nagroda..
        • nickbezznaczenia Re: Hurkacz! 06.07.21, 22:24
          Oj chyba słabo znasz tenis skoro uwielbiasz tylko Wimbledon. smile

• kropkaa Re: Hurkacz! 06.07.21, 22:27
          Uwielbiasz tenis i ogaldasz jeden turniej w roku? Osobliwe.
          • kaka-llina Re: Hurkacz! 07.07.21, 10:16
            kropkaa napisała:

> Uwielbiasz tenis i ogaldasz jeden turniej w roku? Osobliwe.

Wiem ale tak mam.. Sprawdzam wyniki i orientuje się w innych turniejach ale wizualnie wimbledon tylko.. Inne są za bardzo pstrokate dla mnie.. 😂. Wiem dziwna jestem.
            • kropkaa Re: Hurkacz! 07.07.21, 10:31
              W sumie w tych białych strojach dla wszystkich coś jest, pewien spokój smile Mąż narzeka, że nie wiadomo kto jest kto, mi się podoba, właśnie ten brak pstrokacizny.
        • eliszka25 Re: Hurkacz! 06.07.21, 22:33
          Ja nie jestem wielką fanką tenisa, ale ważniejsze turnieje lubię sobie czasem pooglądać. Federera „znam” nie tylko z kortu. Jest szwajcarską dumą i dość mocno obecny w tutejszych mediach. Sympatyczny i taki normalny facet, któremu sukces nie uderzył do głowy. Hurkacza w ten sposób nie kojarzę, co nie oznacza, że jest niesympatyczny.
          • kropkaa Re: Hurkacz! 06.07.21, 22:44
            Przecież Federer jest na korcie tyle, ile Hurkacz żyje, mniej więcej. Hubert tyle meczów nie wygrał, ile Roger wielkich szlemów wink
            • eliszka25 Re: Hurkacz! 06.07.21, 22:49
              To też dlatego bardziej kojarzę Federera 😄. Co „wyrośnie” z Hurkacza, to jeszcze zobaczymy.
      • martishia7 Re: Hurkacz! 07.07.21, 10:08
        Też będę trochę rozdarta, ale jednak odrobinę bardziej życzę wygranej Federerowi. Wydaje mi się, że ten turniej to jego łabędzi śpiew, ostatni Wimbledon w którym wystartuje, więc życzę mu odejścia z przytupem wink
        • mja-15 Re: Hurkacz! 07.07.21, 11:29
          👍
    • damartyn Re: Hurkacz! 07.07.21, 19:05
      Dawaj, dawaj ale dzisiaj gra!
      • iwles Re: Hurkacz! 07.07.21, 19:10

Zaraz osiwieje ze stresu 😆
        • nickbezznaczenia Re: Hurkacz! 07.07.21, 19:14
          Właśnie wygrał!
          • sofia_87 Re: Hurkacz! 07.07.21, 19:26
            I to w jakim stylu ☺
    • mdro Re: Hurkacz! 07.07.21, 19:14
      I już!
    • damartyn Re: Hurkacz! 07.07.21, 19:18
      👍👍👍
    • kropkaa Re: Hurkacz! 07.07.21, 19:21
      To, że wygrał, to wygrał. Ale w jakim stylu! Brawo HuHu!
      • arwena_11 Re: Hurkacz! 07.07.21, 19:24
        No właśnie nie widziałam, ale liczę na powtórki - nawet w nocy obejrzę smile Niesamowita niespodzianka smile
      • gaga-sie Re: Hurkacz! 07.07.21, 19:27
        http://emotikona.pl/emotikony/pic/041.gif
      • eliszka25 Re: Hurkacz! 07.07.21, 19:43
        No po prostu szok! Ale pozytywny, choć kibicowałam obu 😄
    • angazetka Re: Hurkacz! 07.07.21, 19:30
      Niesamowite!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka