Dodaj do ulubionych

Rozmiarówka c&a

25.07.21, 16:06
Chciałabym zamówić spódnice z tej firmy i waham się pomiędzy dwoma rozmiarami. Jeden jest na styk w biodrach, talia 2 cm za mała. Ale materiał trochę elastyczny.Kolejny rozmiar jest ok 2,3 cm za duży i w talii i w biodrach. Spódnica dzinsowa, fason wąski.Wiecie może jak wypada ich rozmiarówka?
Obserwuj wątek
    • mashcaron Re: Rozmiarówka c&a 25.07.21, 16:10
      Zamów obie i jedną odeślesz ( albo obie, takie mam wrażenie)
      • wkrotceznikne Re: Rozmiarówka c&a 25.07.21, 16:58
        Właśnie tego odsyłania chciałabym uniknąć.A jak z jakością tych rzeczy?
        • magata.d Re: Rozmiarówka c&a 25.07.21, 18:47
          wkrotceznikne napisała:

> Właśnie tego odsyłania chciałabym uniknąć.A jak z jakością tych rzeczy?

Jeżeli nie chcesz odsyłać, to nie zamawiaj wcale. Nikt ci tu nie powie, jaka jest faktyczna wielkość wybrane przez ciebie spódnicy. Przecież nawet opis rozmiarów na ich stronie może nie być dokładny.
        • szmytka1 Re: Rozmiarówka c&a 25.07.21, 21:03
          rozmiarówka jest duża (oprócz linii clockhaus co jest dla nastolatkow). Dzinsy kupione ze 3 lata temu wciąż się nie zuzyły, kilka par, bluzki bawełniane basic takie najtansze kupuję i też zadowalająca jakość jak za cenę 12,90 wink . Dzianin nie kupuj, żadnych swetrów itp są tragiczne.
        • krolewska.asma Re: Rozmiarówka c&a 26.07.21, 12:50
          Ja dla dziecka dużo kupuje i jakość jest super w porównaniu z innymi sklepami
          Jakieś naprasowanki dla dzieci nie do zdarcia w praniu
          • szmytka1 Re: Rozmiarówka c&a 26.07.21, 13:02
            ale za to dziecięca rozmiarówka jest mała big_grin bluzki na 116 to tak naprawdę 104, spodnie za to nadają się dla szczupłych dzieci, to jest na plus
    • strumien_swiadomosci Re: Rozmiarówka c&a 25.07.21, 19:35
      C&A ma porąbaną. Ja z 30 kg nadwagi mam od nich bluzki rozmiar L, chyba nawet jedną Mkę. Doły chyba bardziej trzymają rozmiar, ale i tak ryzyko odsyłania jest spore.
      • magata.d Re: Rozmiarówka c&a 25.07.21, 21:10
        strumien_swiadomosci napisała:

> C&A ma porąbaną. Ja z 30 kg nadwagi mam od nich bluzki rozmiar L, chyba nawet j
        > edną Mkę. Doły chyba bardziej trzymają rozmiar, ale i tak ryzyko odsyłania jest
        > spore.
        Tak, zgadzam się ryzyko odsyłania w tym sklepie jest duże, chociażby ze względu na jakość. Można się rozczarować, niestety.
    • skarolina Re: Rozmiarówka c&a 25.07.21, 19:37
      To zależy, z której serii, jak Clockhouse, to są małe, młodzieżowe rozmiary, Yessica jest w normie, a Canda to rozmiarówka dla starszych niemieckich pań.
      • magata.d Re: Rozmiarówka c&a 25.07.21, 21:07
        skarolina napisała:

> To zależy, z której serii, jak Clockhouse, to są małe, młodzieżowe rozmiary,
        >
        No tu tez różnie. Dżinsy kupuję z tej serii w normalnym swoim rozmiarze, ale sukienki w tym rozmiarze już faktycznie kuse.
    • agua_de_coco Re: Rozmiarówka c&a 25.07.21, 19:41
      Ja tylko uprzedzę, że teraz mają okrutny bajzel w zamówieniach i opóźnia się i wysyłka i ewentualny zwrot pieniędzy.
      • bominka Re: Rozmiarówka c&a 25.07.21, 21:14
        Z serii yessici biorę rozmiar mniejszy. Zerknij na szczegóły jaka firma jest w opisie ubrań..
      • manala Re: Rozmiarówka c&a 25.07.21, 21:15
        Zgadza się. Moje zamówienie z 9 lipca niby nadane...ale wyświetla mi się tylko, że dane elektroniczne przekazane...
        • dominika9933 Re: Rozmiarówka c&a 26.07.21, 11:02
          Ja zamówiłam we wtorek, a w piątek rano kurier mi dostarczył.
          • magata.d Re: Rozmiarówka c&a 26.07.21, 12:22
            Zamówiłam we wtorek, dzisiaj przyszło.
    • joanna_poz Re: Rozmiarówka c&a 26.07.21, 11:07
      biorę od nich ciuchy mniejsze o 1 rozmiar niz zazwyczaj noszę.
      (czyli ich 36, zamiast mojego zwyczajowego 38).
    • krolewska.asma Re: Rozmiarówka c&a 26.07.21, 12:48
      Zamów więcej i poprzymierzaj
      Mam spodnie 32 i one wypadają tak jak 38 wiec jakoś trzy rozmiary mniejsze od tego który nosisz jest ok
      Super ze tak dowartościowują kobiety
    • apallosa Re: Rozmiarówka c&a 26.07.21, 13:50
      Dka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka