Dodaj do ulubionych

włosomaniaczki-pomocy

29.07.21, 15:21
Moje włosy to siano, mam półdługie, z 2 lata niefarbowane wszystkie więc gdzieś do połowy są naturalne, całość po myciu poplatana, szorstka w dotyku, ciężko rozczesac, chwilę po rozplataniu znowu poplątane. Co robić drogie emamy
Obserwuj wątek
    • aqua48 Re: włosomaniaczki-pomocy 29.07.21, 15:26
      Obciąć zniszczone końcówki. Myć odżywką. Czesać na mokro. Olejować. Jeść dużo warzyw, owoców i pić wodę.
      • leia33 Re: włosomaniaczki-pomocy 29.07.21, 16:08
        Owoców to jeść mało - nie są zbyt zdrowe.
        • aqua48 Re: włosomaniaczki-pomocy 29.07.21, 19:31
          leia33 napisała:

> Owoców to jeść mało - nie są zbyt zdrowe.

???
        • gralam.w.familiadzie Re: włosomaniaczki-pomocy 21.04.22, 05:44
          Kolejna osoba z cyklu nie znam się, ale się wypowiem.
        • mondaymorning1987 Re: włosomaniaczki-pomocy 21.04.22, 08:18
          Od kiedy owoce nie są zdrowe? Coś mnie ominęlo?
        • nutella_fan Re: włosomaniaczki-pomocy 21.04.22, 10:35
          Są zdrowe w sensie minerałów, witamin i fito-składników, niestety cukrów dużo zawierają.
          • mondaymorning1987 Re: włosomaniaczki-pomocy 21.04.22, 10:41
            Jablka można jeść nawet na poscie Dąbrowskiej, no a taki banan niestety, bomba kaloryczna😃
    • ajauwazam Re: włosomaniaczki-pomocy 29.07.21, 15:27
      Jeszcze dopisze , że z włosami nie robię nic. Myte codziennie lub co 2 dni, szampony różne, schną bez suszarki, rano spinam w kok, wieczorem rozpuszczam, niedługo idę do fryzjera ściąć je na krótko ale co potem stosować żeby historia się nie powtórzyła?
      • apallosa Re: włosomaniaczki-pomocy 29.07.21, 15:35
        Nie ścinać,bo po co?
        Myć metodą OMO lub OMM ( czyli odżywka/mycie/ odżywka lub maseczka) ,zrobić sobie kilka,kilkanaście warkoczy i je związać lub spiąć.Zdrowa dieta,a zwłaszcza ryby i oliwą,do tego skrzyp polny..
        Ja tak uratowałam sobie włosy,kiedy to fryzjer- idiota ściął mi końcówki ok.10 cm ( urwał nac, czy włosy to angielski trawnik,aby były równe😩)?
        • iwoniaw Re: włosomaniaczki-pomocy 29.07.21, 15:44
          Po co te warkocze (kilka- kilkanaście)?
          • apallosa Re: włosomaniaczki-pomocy 29.07.21, 15:55
            Po to ,aby się nie plątały- moje są płacące się strasznie.
            Po drugie- łatwo takie spiąć w kucyk albo opleść sobie wokół łepetyny ,a na noc po prostu puścić luzem.
            Po trzecie- aby pacjenci nie przekręcali mojego imienia,a w razie czego prosili o tą z warkoczami🤩Autentyk.
            • apallosa Re: włosomaniaczki-pomocy 29.07.21, 15:56
              Acha,na kondycję pomaga mi Skrzypovita( kapsułki albo wcierka) i łykanie kapsułek Oeparol.
            • apallosa Re: włosomaniaczki-pomocy 29.07.21, 15:58
              Placzace się- miało być
          • gralam.w.familiadzie Re: włosomaniaczki-pomocy 21.04.22, 05:45
            Włosy po warkoczach są paskudnie pokręcone.
    • leia33 Re: włosomaniaczki-pomocy 29.07.21, 16:16
      Musisz po prostu o nie zadbać i tyle - tak jak piszą dziewczyny, odżywka, naturalne szampony, wcierki, masaż skóry głowy, peeling, oleje, mgiełki. Olejek na końcówki, kup sobie też khadi, nie wiem czy wszystkim, bo mi pomógł, nie rozczesuj mokrych włosów, włosy wycieraj delikatnie, tak wyciskaj, najlepiej w bawełnę, ja mam też pieluchę flanelową po moim synu. Nie farbuj chemicznie póki co, daj im odpocząć.
      • leia33 Re: włosomaniaczki-pomocy 29.07.21, 16:20
        Fajna jest seria "Joanny" z czarną rzepą albo Jantar - seria z bursztynem, są ampułki, wcierka, mgiełka, kupiłam sobie też suchy szampon tej firmy, chociaż nie przepadam za nimi, bo wysuszają włosy, ale w sytuacjach awaryjnych się sprawdza. No i wcierki - banfi, sattva itp.
        • triismegistos Re: włosomaniaczki-pomocy 29.07.21, 19:50
          O raju, mam szampon z czarną rzepą z Joanny, używam wyłącznie przed hennowaniem żeby porządnie włosy wyrypać.
          Mają też wersje "z odżywką" czyli oblepiaczami, ona nie nadaje się już zupełnie do niczego.
        • mondaymorning1987 Re: włosomaniaczki-pomocy 21.04.22, 08:21
          Jantar najlepszy, ja używam zestawu z wcierką.
      • konsta-is-me Re: włosomaniaczki-pomocy 29.07.21, 16:20
        Chyba raczej:"rozczesuj na mokro"....?
    • agade555 Re: włosomaniaczki-pomocy 29.07.21, 17:22
      Typowy obraz włosa bez równowagi PEH. To najprawdopodobniej za dużo humektantów w pielęgnacji. Idź do drogerii i kup 2 odżywki firmy Onlybio: proteinową i emolientową. Po myciu użyj ich zmieszanych. Proteiny będą neutralizować humektanty, a emolienty wygładzać. Po 10 minutach spłucz. Sprawdź, czy stan włosów się poprawia. Następnym razem, przy myciu, użyj tych 2 odżywek ponownie lub tylko emolientowej. A potem tylko emolientów.
    • mebloscianka_dziadka_franka Re: włosomaniaczki-pomocy 21.04.22, 10:41
      Używasz odżywki? Jakiejkolwiek? Od tego bym zaczęła.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka