hanusinamama Re: Antresola 30.07.21, 17:28 Czy ja źle widzę czy te łuk jest krzywy? Tam jest bardzo nisko, ta antresola to tuz nad drzwiami jest... Odpowiedz Link Zgłoś
lumeria Re: Antresola 30.07.21, 17:37 To jest architektura na pokaz a nie użytkowa. Zwykła drabina byłaby lepsza niż szklane schody bez barierek. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Antresola 31.07.21, 10:08 A jak wejdziesz po drabinie z książką, laptopem, kieliszkiem wina, butelką wina na wszelki wypadek na później i talerzem tapas...? Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Antresola 30.07.21, 17:49 Szklane schody, jakiś sadysta to wymyślił,weź to czyść nie mówiąc już,że to jest śliskie,spocona stopa i jedziesz jak na łyżwach Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Antresola 31.07.21, 09:51 Podoba mi się Tylko urządziłabym ją inaczej - zamiast łóżka dałabym materace kapy poduszki malutki "japoński" stoliczek lampę ,przemalowałabym sufit na ciepły kolor itp urządziłabym taka przytulną jaskinię do czytania książek i picia kawy Odpowiedz Link Zgłoś
kadfael Re: Antresola 31.07.21, 10:00 Ani to ładne, ani praktyczne, ani bezpieczne. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Antresola 31.07.21, 10:03 W takim wydaniu nie. Dzieciakom by się podobała i pewnie urządziliby tam sobie pokój gamingowy. Ale barierka na schodach i na samej antresoli obowiązkowa. Szklane schody u mnie odpadają. Niby nie mam lęku wysokości, chodzę po górach, różne mosty wiszące i tarasy czy kolejki/wyciągi górskie nie stanowią większego problemu, ale jak pojechaliśmy na Schilthorn i poszliśmy na tzw. clif walk, czyli most przytwierdzony na zboczu z przepaścią pod spodem, to nie byłam w stanie iść po tej części mostu, która była szklana. Po siatkowej, gdzie też widziałam przepaść pod spodem nie było problemu, ale jak weszłam na szybę, to nogi odmawiały posłuszeństwa. Podejrzewam, że ze szklanymi schodami mogłoby być podobnie. Poza tym, czy takie schody nie są śliskie? Moje dzieciaki i mąż zimą chodzą po domu w skarpetkach. Na szklanych schodach by się ślizgali jak na lodowisku. Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Antresola 31.07.21, 10:28 Akurat najbardziej śliskie to najczęściej są schody drewniane, zwłaszcza używane od lat. Są specjalne lakiery, które tworzą powierzchnię antypoślizgową. Szklane stopnie to też nie jest zwykła szyba, tylko szkło o trochę innej powierzchni. Szklane schody mogą być ozdobą, ale akurat do tej antresoli i do tego wnętrza pasują jak pięść do nosa, same w sobie też są brzydkie. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Antresola 31.07.21, 11:25 O tak, drewniane wydeptane schody też mogą być śliskie, masz rację. Na szklanych się nie znam, ale nie mam zamiaru próbować, bo mi się nie podobają i najprawdopodobniej nie byłabym w stanie po nich chodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Antresola 01.08.21, 10:16 Ja też nie. Ale ja jestem z teamu dom z drewna, nie dom ze szkła Odpowiedz Link Zgłoś
ludzikmichelin4245 Re: Antresola 31.07.21, 10:34 Brałabym. Bardzo lubię się wspindrać po drabinie koty też by doceniły. Pełna zgoda, że zamiast łóżka materac, bo sufit za nisko. Odpowiedz Link Zgłoś
kryzys_wieku_sredniego Re: Antresola 31.07.21, 11:25 Nie, a już na łóżko to koszmar. Dobrze śpi się w chlodzie a nie w duchocie, czy lato czy zima zawsze na górze jest cieplej, no chyba, że mają bardzo zimno w mieszkaniu i spanie przy suficie gwarantuje przeżycie 👍 Własciwie to nie wiem co moglabym urzadzić na antresoli, a na tej tu gdzie wysokość nie pozwala na wyprostowanie się!? Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Antresola 31.07.21, 19:58 Bardzo nie podoba. Sypialnia jak komora w grobowcu. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Antresola 31.07.21, 20:28 Tam musi być przeraźliwie duszno i gorąco. Zero okna i zaraz pod sufitem, zaduch murowany, ble. Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Antresola 31.07.21, 22:21 Jest okno ( nie widać, bo we wnęce i zamknięte okiennice) po prawej stronie. Jest też klimatyzacja, więc ani duszno, ani gorąco :p to jedyne plusy 😅 Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Antresola 04.08.21, 08:11 Zdecydowanie nie. Wolałabym na noc wyciągać dmuchany materac z szafy i spać na podłodze gdzieś w salonie. Odpowiedz Link Zgłoś
ursula.iguaran Re: Antresola 04.08.21, 09:45 Bez sensu. Na antresoli kładzie się sam materac żeby mieć jak najwiecej przestrzeni nad sobą. No i barierka powinna być koniecznie. Co do schodów to są zwyczajnie brzydkie i chyba śliskie, też bez sensu. Powinny być do samej ściany przysunięte. A tak wogóle to jakiś niezbyt udany eklektyzm panuje w tym mieszkaniu. Sklepienia i stolarka jak w starej kamienicy, bardzo ładne swoją drogą. Szklane schody i lustrzana szafa zupełnie z innej bajki. Jestem na nie. Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Antresola 04.08.21, 09:57 To jest stara kamienica. Bardzo stara nawet :p Chyba chcięli tym szkłem dodać powiewu nowoczesności, ale wyszło ujowo :p Odpowiedz Link Zgłoś
melikles Re: Antresola 04.08.21, 10:18 Barierka na antresoli i poręcz na schodach koniecznie, nawet dorosły może się potknąć, a już szczególnie w nocy kiedy się człowiek budzi i zaspany chce np. skorzystać z toalety Szklaea trepy - masakra w utrzymaniu, trzeba ciągle czyścić i polerować. Sufit w tej antresoli wygląda jakby wysoka osoba co chwilę miała się tam walić w głowę. Odpowiedz Link Zgłoś