areyoubetter Re: Moda na ekskluzywne dodatki, zwłaszcza torebk 09.08.21, 09:40 Mam koleżankę, która ostentacyjnie stawia na widoku nową markową torebkę, tak aby wszyscy widzieli. Uśmiecham się, jak ładna - pochwalę. Sama noszę torebki za parę groszy, choć moja sytuacja finansowa jest wielkokrotnie lepsza niż koleżanki i stać mnie byłoby na takie z najwyższej półki. Nie zależy mi kompletnie i słabo się orientuję w markach. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Moda na ekskluzywne dodatki, zwłaszcza torebk 09.08.21, 09:53 To na co ty musisz się wykosztować,inni kupują od tak.Pisze jako osoba,która ma w pip drogich torebek.Lubie to mam. Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Moda na ekskluzywne dodatki, zwłaszcza torebk 09.08.21, 12:19 edelstein napisała: > To na co ty musisz się wykosztować,inni kupują od tak.Pisze jako osoba,która ma > w pip drogich torebek.Lubie to mam. > "Kupują od tak"? "w pip drogich torebek"?? Jaka szkoda, że nikt nie wykosztował się na twoje wykształcenie. Misiu puszysty, prostaczka z drogą torebką nadal będzie prostaczką, wiesz? Nawet takai, która strasznie głośno krzyczy, że nie aspiruje, bo nie musi. (A ktoś pytał? ) Nadal - prostaczka Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Moda na ekskluzywne dodatki, zwłaszcza torebk 09.08.21, 22:22 Czy " w pip" znaczy "wiele", czy źle zgaduję? Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Moda na ekskluzywne dodatki, zwłaszcza torebk 09.08.21, 22:33 Dokładnie to oznacza, to regionalizm, chociaż w innym znaczeniu pojawia się np w Tangu Mrożka. Od ciula też jest regionalizmem i oznacza to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Moda na ekskluzywne dodatki, zwłaszcza torebk 09.08.21, 22:44 U Mrożka "ryp w pip" miało zaakcentować prostactwo Edka. Jakże stosownie tutaj Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Moda na ekskluzywne dodatki, zwłaszcza torebk 10.08.21, 14:01 Oba brzmią rynsztokowo. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Moda na ekskluzywne dodatki, zwłaszcza torebk 10.08.21, 15:57 Zwykłe regionalizmy, jak dla kogoś to brzmi rynsztokowo to jego problem.Bede i tak używać. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Moda na ekskluzywne dodatki, zwłaszcza torebk 10.08.21, 16:09 Ależ używaj, ja z tym nie mam żadnego problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Moda na ekskluzywne dodatki, zwłaszcza torebk 11.08.21, 18:10 primula.alpicola napisała: > Oba brzmią rynsztokowo. Owszem. Charakterystyczne dla edelstain. Tak ma, biedna. Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Moda na ekskluzywne dodatki, zwłaszcza torebk 11.08.21, 18:12 Plus biedna myli regionalizm z wulgaryzmem Odpowiedz Link Zgłoś
koronka2012 Re: Moda na ekskluzywne dodatki, zwłaszcza torebk 09.08.21, 09:59 Guessa czy Pinko: - masowo podrabiają - można kupić w outlecie nawet za 200-300zł. Trudno upatrywać się w tym jakiejś ekskluzywnej marki Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Moda na ekskluzywne dodatki, zwłaszcza torebk 09.08.21, 10:12 Ciuchy i torebki Pinko bardzo mi sie podobaja, nie zdawalam sobie sprawy, ze sa symbolem klasy “aspirujacej” 😀Guess u mnie jest tani jak barszcz i nie wyobrazam sobie, ze moze byc symbolem czegokolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
ajr27 Re: Moda na ekskluzywne dodatki, zwłaszcza torebk 09.08.21, 12:21 W Stanach również Calvin Klein, który nad Wisłą jest bardzo drogi, chodzi na wyprzedażach za grosze Odpowiedz Link Zgłoś
mja-15 Re: Moda na ekskluzywne dodatki, zwłaszcza torebk 09.08.21, 10:01 Nie zwracam uwagi na to co ludzie noszą lub co ze sobą noszą. Lata mi to. Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Moda na ekskluzywne dodatki, zwłaszcza torebk 09.08.21, 10:10 Przypomnisz kiedy taka moda NIE panowała? Odpowiedz Link Zgłoś
spanish_fly Re: Moda na ekskluzywne dodatki, zwłaszcza torebk 09.08.21, 10:58 Nie zauważyłam nic takiego, ale jestem w ogóle nieświadoma wielu marek. Raz sobie nawet kupiłam na bazarze torbę podróżną, która okazała się podróbką - dopiero mój szef mi to uświadomił. Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Moda na ekskluzywne dodatki, zwłaszcza torebk 09.08.21, 12:15 Torebki lubię klasyczne, sztywne, z uchami. Furla ma takich sporo, więc najczęściej je kupuję. Nie mam to nic wspólnego z modą, to są dobrej jakości produkty, bez bijącego po oczach logo. Podobnie mam z butami. Mam swoje ulubione fasony i takie kupuję. W zasadzie jest mi obojętne, czy to Frank Daniels, czy Bonprix (BTW, najwygodniejsze oksfordki jakie mam), czy Zapato. Jeśli ma się kilka dobrze przemyślanych, dobrej jakości rzeczy, to się mniej wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: Moda na ekskluzywne dodatki, zwłaszcza torebk 09.08.21, 12:20 Nie zauważyłam. Ale mnie generalnie logo lata i powiewa . Na pocieszenie powiem że to nie "tylko polska" moda, szczególnie MK. Odpowiedz Link Zgłoś
husmus Re: Moda na ekskluzywne dodatki, zwłaszcza torebk 09.08.21, 13:14 Wakacje w Turcji, czy Bułgarii i już można się obkupić. Założę się, że znaczna część to podróbki z bazarku. Tam królują MK, LV i Ray Bany. Odpowiedz Link Zgłoś
waleria_s Re: Moda na ekskluzywne dodatki, zwłaszcza torebk 10.08.21, 03:52 MK już teraz praktycznie nie widać. Ewidentnie idziemy w minimalizm, widać dużo torebek Chylak i takich z fajnym designem, dobrze wykonanych, ale bez logo bijącego po oczach. Logo staje się powoli synonimem wiochy w ubiorze, oczywiście piszę o takich dużych i nie do przeoczenia. Jak np. złote i dyndyjące literki MK, DKNY, złoty miś Tous na torebce i tego typu przykłady. Ostatnio sama odsyłałam torebkę DKNY, bo logo wydało mi się za duże i rzucające w oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty Re: Moda na ekskluzywne dodatki, zwłaszcza torebk 10.08.21, 06:53 Duże logo zawsze było synonimem wiochy... Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty Re: Moda na ekskluzywne dodatki, zwłaszcza torebk 10.08.21, 07:00 Jak kiedyś odcięłam złote dyndadło Kazara (mój egzemplarz jest dobrej jakości, mam od kilku lat), to byli tacy, którzy uznali, że zniszczyłam torbę. A IMO ono specjalnie było na takim pasku, że dało się usunąć jak metka, bez absolutnie żadnej szkody dla torby. Odpowiedz Link Zgłoś
waleria_s Re: Moda na ekskluzywne dodatki, zwłaszcza torebk 10.08.21, 18:32 To też jest myśl usuwać logo, ale akurat ta moja torebka DKNY miała logo przyczepione na stałe. Gdybym zdjęła te metalowe literki, pewnie zostałby brzydki ślad. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabina_niczyja Re: Moda na ekskluzywne dodatki, zwłaszcza torebk 10.08.21, 20:37 Ale po co zdejmować logo? O ile jest małe i nie razi po oczach to gdzie problem. Odpowiedz Link Zgłoś
waleria_s Re: Moda na ekskluzywne dodatki, zwłaszcza torebk 11.08.21, 01:07 Szpeciło torebkę, ona była bardzo mała, dosłownie gdzieś z 20x10 cm, a to logo nieproporcjonalnie wielkie. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty Re: Moda na ekskluzywne dodatki, zwłaszcza torebk 11.08.21, 14:26 Otóż to - czasem te logo są takie, że urody bynajmniej torebkom nie dodają... Raczej przeciwnie. Tak było w tej torbie, o której piszę. Odpowiedz Link Zgłoś
yennefer.00 Re: Moda na ekskluzywne dodatki, zwłaszcza torebk 11.08.21, 14:36 Jakie powoli, minimalizm to już od dawna jest modny, a raczej był, weszły już inne trendy Odpowiedz Link Zgłoś
piesiedwa Re: Moda na ekskluzywne dodatki, zwłaszcza torebk 10.08.21, 06:25 Hmm, wiecej jak 3k za torebke nie dam a tak to ma byc ladna. To tylko torebka. Symbolem statusu materialnego to raczej zegarek. Po tym bym rozpoznala. Jak widze torebke czy tommy na tshircie to po prostu kolorowo jest😅. Co kto lubi. Znam ludzi majetnych a skapych i srednich a w mariachi stednich klas. Co kto lubi, oby dobrze sie nosilo. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Moda na ekskluzywne dodatki, zwłaszcza torebk 10.08.21, 07:43 Moja torebka ma jakieś 8 lat. Do tej pory ZE 4 zupełnie obce osoby "na ulicy" zaczepiły mnie komplementując ja/pytając się gdzie kupiłam. Plus parę nieobcych. Torebka nie ma ma niewidocznego logo. Ona żadnego logo nie ma Szukałam niemal ze szkłem powiększającym po wszelkich jej zakamarkach. Kupiona w sklepie, w którym kupiłam inną ze 30 lat temu (i nic by jej nie było gdybym nie ubrudziła jej atramentem) Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty Re: Moda na ekskluzywne dodatki, zwłaszcza torebk 10.08.21, 07:50 Też mam dwie takie nie do zdarcia z dawnych dobrych czasów 🙃 Jedną z nich mi nawet córka chciała zabrać, ale nie oddam. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Moda na ekskluzywne dodatki, zwłaszcza torebk 10.08.21, 07:55 U mnie sklep istnieje cały czas. I nawet sklep nie ma "logo". Nazywa się "Sklep z torebkami i walizkami" Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty Re: Moda na ekskluzywne dodatki, zwłaszcza torebk 10.08.21, 08:10 Jedna kupiłam w pierwszym postkomunistycznym domu towarowym - już go nie ma, bo przyszły CH. Drugą w małym sklepiku z torbami i też znikł 😟 Odpowiedz Link Zgłoś
paulownia88 Re: Moda na ekskluzywne dodatki, zwłaszcza torebk 10.08.21, 08:56 To straszne, ale ja w ogóle torebek nie używam. Nie wiem nawet, co to za marki, nie rozróżniam. A już tysiaka zapłacić za torbę? Dołożę trochę i mam fajny wyjazd weekendowy. Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Moda na ekskluzywne dodatki, zwłaszcza torebk 10.08.21, 09:46 ajr27 napisała: > Torebki symbolem statusu? Ale chyba nie takie, które wymieniasz, to nie są znowu torebki jakoś bardzo trudno osiągalne odłożysz sobie 100 zł. na miesiąc i spokojnie do roku kupisz, zwłaszcza że bywają przeceny, sama kupiłam w tym roku tzw. markową torebkę z ceny wyjściowej 1600 za 800 zł. Mnie ogólnie nieco mierzi, mam wrażenie, charakterystyczne dla społeczności "na dorobku" doszukiwanie się w niektórych w sumie zwykłych rzeczach jakiegoś drugiego dnia w postaci "chwalenia się" czy podkreślania statusu. Owszem, są według mnie marki które głównie mają podkreślać status, ale według mnie to jednak nie torebki z Pinko. Odpowiedz Link Zgłoś
marinella Re: Moda na ekskluzywne dodatki, zwłaszcza torebk 10.08.21, 10:14 Chodzi o aspekt odkładania / zapożyczania się na zakup najczęściej czarnej/ brązowej klasycznej, skórzanej torebki, ale Z LOGO. Dla mnie kosmos. Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: Moda na ekskluzywne dodatki, zwłaszcza torebk 10.08.21, 14:56 W życiu nie przeszłoby mi przez myśl, żeby oszczędzac rok na torebkę ... Odpowiedz Link Zgłoś
hrabina_niczyja Re: Moda na ekskluzywne dodatki, zwłaszcza torebk 10.08.21, 18:25 Nie no, jakbym miała rok odkładać na torebkę to bym stwierdziła, że mnie na nią nie stać i kupiła taka za 100 zł. W kwestiach ubraniowych nie mam czegoś takiego jak odkładać. Jak trzeba specjalnie odkładać to znaczy, że mnie nie stać na ten ciuch i koniec pieśni. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Moda na ekskluzywne dodatki, zwłaszcza torebk 10.08.21, 09:58 Tak zauważyłam. Co zabawniej - zwykle jest to jakiś nieklasyczny model w dziwnym wzorze/kolorze, który średnio się sprzedawał więc wylądował w outlecie z przyzwoitą ceną. Potem jest dumnie noszony przez właścicielkę do wszystkiego, do niczego nie pasując. No ale markowe! Gucci mam! No i chyba im się wydaje jak jedna tu pisała, że "torebka robi stykówkę" Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Moda na ekskluzywne dodatki, zwłaszcza torebk 10.08.21, 10:06 Nie araceli, to Tobie sie wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Moda na ekskluzywne dodatki, zwłaszcza torebk 10.08.21, 10:32 magdallenac napisała: > Nie araceli, to Tobie sie wydaje. Co mi się konkretnie wydaje? Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Moda na ekskluzywne dodatki, zwłaszcza torebk 10.08.21, 10:59 Wydaje Ci sie, ze blyszczaca cyrkoniami panna, kupi w outlecie jakas niechodliwa torebusie ze sredniej polki (wszystkie wymienione przez autorke marki) i te torebke bedzie nosic zarowno do bluzy i legginsow, sukienki letniej, do pracy i na wesele. Primula pisala o tym, ze noszac ciuchy z sieciowek, wysokopolkowe torebka/pasek/buty, moga byc kropka nad i. I na odwrot jesli masz wyczucie i lubisz sie bawic moda, to polaczysz zakiet w pepitke od Chanel z torba z Zary i podartymi dzinsami z H&M. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Moda na ekskluzywne dodatki, zwłaszcza torebk 10.08.21, 11:02 magdallenac napisała: > Wydaje Ci sie, ze blyszczaca cyrkoniami panna, kupi w outlecie jakas niechodliw > a torebusie ze sredniej polki (wszystkie wymienione przez autorke marki) i te t > orebke bedzie nosic zarowno do bluzy i legginsow, sukienki letniej, do pracy i > na wesele. Nie pisałam o błyszczących cyrkoniami pannach ale owszem - widuję kobiety, które noszą logowaną torebkę praktycznie do wszystkiego. 'Styl' raczej taki 'wychodzi': Odpowiedz Link Zgłoś
savignonblanc Re: Moda na ekskluzywne dodatki, zwłaszcza torebk 10.08.21, 11:15 Te paski u Gucciego z automatu moim zdaniem narzucają styl sportowy. W tej stylizacji rozpielabym marynarkę i byłoby lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Moda na ekskluzywne dodatki, zwłaszcza torebk 10.08.21, 14:14 savignonblanc napisał: > W tej stylizacji rozpielabym marynarkę i byłoby lepiej. To jest "stylizacja" twoim zdaniem? Aha. Odpowiedz Link Zgłoś
savignonblanc Re: Moda na ekskluzywne dodatki, zwłaszcza torebk 10.08.21, 14:28 Stylizacja, look, ubiór, jakkolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Moda na ekskluzywne dodatki, zwłaszcza torebk 10.08.21, 14:32 savignonblanc napisał: > Stylizacja, look, ubiór, jakkolwiek. Dla mnie to przypadkowy zbiór kiepskich rzeczy pt. "mam Gucciego to mi zrobi stylizację". Nie - nie zrobił. Wygląda żałośnie. Odpowiedz Link Zgłoś
savignonblanc Re: Moda na ekskluzywne dodatki, zwłaszcza torebk 10.08.21, 14:35 Nie mój styl. Dużo chyba zależy od obuwia. Odpowiedz Link Zgłoś
yennefer.00 Re: Moda na ekskluzywne dodatki, zwłaszcza torebk 11.08.21, 14:40 To taka torebka w stylu lat 90, to teraz modne Odpowiedz Link Zgłoś
hrabina_niczyja Re: Moda na ekskluzywne dodatki, zwłaszcza torebk 10.08.21, 18:28 Czyli wychodzi na to, że jak mam torebkę za dajmy na to 1000 zł i buty za 500 to kiecke też muszę mieć za 1000 zl? A t-shirt za ile? 500 starczy? Szczęściem, że majtki mogę założyć z pepco 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Moda na ekskluzywne dodatki, zwłaszcza torebk 10.08.21, 14:04 "Jedna tu" Mam następny nick Magdaleno, jak się nie umie w te sprawy, to się nie umie, co poradzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
geez_louise Re: Moda na ekskluzywne dodatki, zwłaszcza torebk 10.08.21, 13:54 Im dłużej ta moda trwa, teraz jeszcze przetrawiona przez dziewczątka z instagrama, tym jest śmieszniejsza. Nie ma żadnego powodu, dla którego jakiś element galanterii miałby kosztować więcej niż 1000-2000 złotych. Nawet wykonany z materiałów bardzo wysokiej jakości. Reszta to już tylko kwestia tego, jak bardzo da się ludziom zrobić wodę z mózgu. Te wszystkie panie, co sądzą, że „zrobią stylizację” paskiem gucci czy torebką diora wyglądają żałośnie. Te birkiny to toczka w toczkę torebki z lat 60-tych, które moje ciotki nosiły jeszcze w latach 80-tych do kościoła. Pokraczne to i niepraktyczne, trzeba było wypromować to paskudztwo kosmiczną ceną. Chińskie napompowane sportowe obuwie za 5 tysięcy, ale z metką… Czasami patrzę na te z dumą dzierżone szczęścia i zastanawiam się, czy kobiety całkowicie straciły rozsądek. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Moda na ekskluzywne dodatki, zwłaszcza torebk 10.08.21, 14:05 Birkin pokraczna...? Odpowiedz Link Zgłoś
savignonblanc Re: Moda na ekskluzywne dodatki, zwłaszcza torebk 10.08.21, 14:33 Nie to co worki i inne słonie trabalskie Odpowiedz Link Zgłoś
geez_louise Re: Moda na ekskluzywne dodatki, zwłaszcza torebk 10.08.21, 14:49 Najczęściej obwieszona wszystkim co się da pańcia niesie pogniecioną torbę z dyndającym zamkami, a wyprasowana Melania wyglądałaby tak samo i z wittchenem z lidla Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Moda na ekskluzywne dodatki, zwłaszcza torebk 10.08.21, 14:54 Tak, tej stylówki nie uratuje nawet Birkin Odpowiedz Link Zgłoś
dr.amy.farrah.fowler Re: Moda na ekskluzywne dodatki, zwłaszcza torebk 10.08.21, 14:37 To nie są ekskluzywne marki. Nieduża Furla czy Coccinelle kosztuje dobrze poniżej tysiaka. Ekskluzywne to są marki typu Bottega Veneta, 10 k za torebkę. Odpowiedz Link Zgłoś
geez_louise Re: Moda na ekskluzywne dodatki, zwłaszcza torebk 10.08.21, 16:21 Bottega Veneta, nawet wcześniej o tym nie słyszałam. Mistrzostwo świata. Jakby mi ktoś powiedział, że moźna sprzedawać rzeczy takie same jak w innych sklepach, w których są już kilka razy za drogie, jeszcze z 10x przebitką, to bym nie uwierzyła. A tu taki numer. Szacun. Odpowiedz Link Zgłoś
waleria_s Re: Moda na ekskluzywne dodatki, zwłaszcza torebk 10.08.21, 18:39 To nie są takie same rzeczy. Różnią się jakością, lepszym odszyciem, designem. Ze mnie żadna wielbicielka drogich torebek, bo celuję w marki wymienione w pierwszym poście, więc to taka naprawdę średnia półka jest i nic wow. Jednak rozumiem, że kogoś stać, uwielbia luksus i sprawi sobie torebkę Prady, Chanel itp. Choćby właśnie ta klasyczna chanelka- masa torebek jest nią inspirowana, ale nikt o sprawnych oczach nie powie, że są takie same jak oryginał. Mnie ona jakoś wybitnie nie przekonuje, ale jestem w stanie wyobrazić sobie, że dla miłośniczek mody i klasyki taka torebka będzie kropką nad i. I będą w stanie stracić majątek. Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: Moda na ekskluzywne dodatki, zwłaszcza torebk 10.08.21, 23:48 dr.amy.farrah.fowler napisał(a): > Ekskluzywne to są marki typu Bottega Veneta, 10 k za torebkę. > Mam bottege jeszcze sprzed rebrandingu. Przepiękna, aksamitną skóra, plecionka j tylko mikro blaszka z wybitą nazwą w środku. Niesty ma bardzo niewygodne uszy z cienkich rzemyków i dlatego rzadko ją noszę. Kupiona z 10 - 15 lat temu w sh. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: Moda na ekskluzywne dodatki, zwłaszcza torebk 17.08.21, 15:21 Nie pozdrawiaj cieplutko, tylko wypierdalaj prędziutko marny trollu! Odpowiedz Link Zgłoś
potworia116 Re: Moda na ekskluzywne dodatki, zwłaszcza torebk 18.08.21, 00:09 Ja to mam dopiero bezguście i bezstatuście - żadnej torebki na stanie 😁. Na festiwalu Malta dawali jako gadżety takie fajne torbiszcza szyte ze starych banerów, wzięłam, myślałam że będę naszać, ale nie siadło. Tęczowa z Tigera za to kupuję już czwartą, ale wiem, że nie o takich torebkach mowa. Odpowiedz Link Zgłoś
ludzikmichelin4245 Re: Moda na ekskluzywne dodatki, zwłaszcza torebk 18.08.21, 00:53 "Gwiżdżę na to" to trochę jest statuście Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Moda na ekskluzywne dodatki, zwłaszcza torebk 18.08.21, 06:10 Nie zauważyłam Ale też ww przez Ciebie marek nie znam więc nawet mi by oko się nie omsknęło na ich widok... Ja jednak podejrzewam powrót z wakacji...np.Turcja...to samo jak tiszerty i tojebunie a la Tommy hilfiger Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.76 Re: Moda na ekskluzywne dodatki, zwłaszcza torebk 24.08.21, 16:52 Inwestując w siebie w swój wygląd córka bez problemu znalazła pracę w biurze. Po wakacjach będzie chodzić na studia. Ma starszego od siebie o 8 lat chłopaka, który kupuję jej markowe kosmetyki, modne ciuchy, markowe torebki i buty. Najczęściej na 11 -13 cm szpileczkach, eleganckie czółenka z modnym wąskim noskiem w szpic. Koleżanki zazdroszczą córce markowych torebek i całej kolekcji pięknych butów, w których wygląda świetnie. Ma swój styl, noski zakończone w szpic dodają subtelności i elegancji, takie szpilki są dla niej idealnym uzupełnieniem biurowych stylizacji. Nosiła codziennie w liceum i na ulicy. Teraz nosi cały dzień w pracy, na uczelni, na ulicy, na zakupy i spacer. A nawet w domu jak czeka z kolacją na chłopaka, który chcę aby jego partnerka była zawsze modna i elegancka. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: Moda na ekskluzywne dodatki, zwłaszcza torebk 24.08.21, 17:52 A ty tu psycholu? Odpowiedz Link Zgłoś
sol_13 Re: Moda na ekskluzywne dodatki, zwłaszcza torebk 25.08.21, 23:02 Eee....WTF?😆 Odpowiedz Link Zgłoś