Dodaj do ulubionych

Wypadające włosy

19.08.21, 11:03
Witajcie,
Od dłuższego czasu włosy wychodzą mi garściami. Badania krwi 3 miesiące temu były ok, teraz chcę je rozszerzyć, pytanie co jeszcze warto oprócz morfologii, parametrów tarczycowych, wit D?
Za chwilę również wracam do UK, co kupić w polskiej aptece na wzmocnienie włosów, co u was przyniosło poprawę ? Brałam przez miesiąc solgara na włosy, paznokcie, ale to oczywiście za krótko.
Poradźcie w co warto się zaopatrzyć ?

Obserwuj wątek
    • mashcaron Re: Wypadające włosy 19.08.21, 11:07
      Pytanie podstawowe: covid był?:p
      • sunflowerin Re: Wypadające włosy 19.08.21, 16:29
        tak, covid był na początku 2020.
    • berdebul Re: Wypadające włosy 19.08.21, 11:14
      Ścierka Jantar. A do łykania DoppelHerz na włosy i paznokcie. Fajnie działa, tylko trzeba brać regularnie.
      • berdebul Re: Wypadające włosy 19.08.21, 11:15
        Wcierka. Co za głupia autokorekta!
    • aniani7 Re: Wypadające włosy 19.08.21, 11:21
      Vitapil, ale pierwsze efekty widze po 1,5 miesiaca. Kupilam sobie kuracje na 4 miesiace, czyli dwa opakowania.
    • mae224 Re: Wypadające włosy 19.08.21, 11:30
      Len mielony. Dwie łyżeczki 2x dziennie.
    • mae224 Re: Wypadające włosy 19.08.21, 11:31
      Aha, w dawnych czasach miałam zastrzyki z Vit B(?).
    • spanish_fly Re: Wypadające włosy 19.08.21, 11:33
      Biotyna i szampon revitax - u mnie pomogło.
    • klementyna156 Re: Wypadające włosy 19.08.21, 11:45
      Nie wierzę w żadne suplementy na wypadanie. Za to pomagają na pewno ampułki czy serum wcierane miejscowo. Te fryzjerskie. Różnych używałam, po dłuższym stosowaniu mam pełno baby hair, więc działają na pewno.
      • fifiriffi Re: Wypadające włosy 22.08.21, 08:18
        Ja baby hair mam po masce wax... Ale włosy wypadają nadal.
    • ga-ti Re: Wypadające włosy 19.08.21, 12:37
      Miałaś covid? Serio pytam, po covidzie mogą wypadać, mnie zaczęły jakiś miesiąc po i wypadały całymi garściami przez około miesiąc. Bałam się myć głowy, bo po każdym myciu zostawało połowę włosów.
      Pani w aptece (i dobre kobiety na forum) mnie uspokoiła, że to normalne, wielu ludzi przychodzi do niej z takim problemem.
      Brałam biotebal, przez 3 miesiące. Do tego jakieś ziołowe herbatki. Odżywki do włosów, oleje. Ale to wszystko nie wiele pomogło. Co miało wypaść to wypadło, później przestały. Powoli odrastają nowe.
      • sunflowerin Re: Wypadające włosy 19.08.21, 16:30
        tak, covida miałam dawno, na początku 2020.
        • wapaha Re: Wypadające włosy 22.08.21, 10:15
          ja chorowałam w lutym 2021 , a włosy zaczęły wypadać maj-lipiec uncertain
          choróbsko jest nieznane- wciąż nowe, świeże, a każdy przypadek inny mimo że podobny
          niewiadomo jak wirus miesza w organizmie uncertain

u mnie vitapil, ostatnio biotebal, nawadnianie ( ale to zawsze)
          przestały wypadać ..gdy zaczęłam urlop ..
    • dvdva Re: Wypadające włosy 19.08.21, 16:47
      Zbadaj ferrytyne.
      Mi pomoglo zelazo, 210mg, mniejsze dawki nie hamowaly wypadania.
    • karotka_plus Re: Wypadające włosy 19.08.21, 19:22
      U mnie wypadające włosy mają przyczynę w niedoczynności tarczycy. Pomaga mi olejek z drzewa herbacianego. Mam włosy do ramion, do porcji szamponu jaką zazwyczaj używam do umycia włosów dodaję 3-4 krople olejki, mieszam palcem i myję włosy masując skórę głowy. Śmierdzi to strasznie ale na szczęście spłukując zapach znika. Na efekty trzeba poczekać ale są. Stosuję od 3 lat. Stosowałam co drugi dzień, teraz tak 2- 3 razy w tygodniu.
    • sunflowerin Re: Wypadające włosy 20.08.21, 19:08
      Bardzo Wam wszystkim dziękuję za pomoc.
    • extereso Re: Wypadające włosy 20.08.21, 19:18
      Mnie wypadały i pomógł Biotebal.
      • unaluna Re: Wypadające włosy 20.08.21, 19:24
        Biotebal szampon i odżywkę stosuję od kilku miesięcy i nie widzę zmian. Doustnie kiedyś brałam skrzyp i to trochę pomagało. Z tym, że mi włosy wypadają i na ich miejsce natychmiast rosną nowe, więc objętość włosów ta sama...tylko część krótszych.
    • klaramara33 Re: Wypadające włosy 20.08.21, 19:29
      Niekoniecznie to przez jakieś niedobory, może farba podrażniła podczas ostatniego farbowania, ja tak kiedyś sobie załatwiłam włosy.
      • strachliwamama Re: Wypadające włosy 20.08.21, 22:24
        Mam ten sam straszny problem, łysienie androgenowe, włosy wypadające garściami, widoczne mocne przerzedzenia. Załamuje mnie to bardzo, został mi chudziutki mysi kitek. Badania krwi rozszerzone ok. Stosowałam ampułki płacenta, vichy, seboradin; cała serie kosmetyków jantar, aminexil, doustnie cynk i biotebal. Ostatecznie poddałam się mezoterapii iglowej osoczem. Niestety nic nie pomogło. Włosy lecą garściami, niedługo będę łysa; gdzie szukac ratunku
        • laurels Re: Wypadające włosy 21.08.21, 05:52
          Badałas ferrytyne? Ja wszystkie badania tez super a ferrytyna prawie zerowa. Nie pomogę bo sama jestem w trakcie kuracji, wiec nie wiem jeszcze jakie będą efekty.
        • klaramara33 Re: Wypadające włosy 21.08.21, 07:11
          Spróbuj jeszcze wcierke Banfi z chrzanem.
    • beata985 Re: Wypadające włosy 21.08.21, 06:04
      Cynk, tylko nie suplement A lek...
      No i nie przez miesiąc tylko pół roku conajmniej
      • klaramara33 Re: Wypadające włosy 21.08.21, 07:12
        Drożdże zaparzanie najlepsze oraz łyżka siemienia lnianego dziennie.
        • mojave Re: Wypadające włosy 22.08.21, 09:36
          Moja mama miała ten problem, pomogła wcierks z Jantara plus tabletki Kerabione booster. Ma teraz mnóstwo nowych włosów. Przy czym brała ten suplement 3miesiace, a wcierke robiła co 2 dzień.
    • sophia.87 Re: Wypadające włosy 22.08.21, 09:37
      Polecam stronę pantabletka.pl
      Świetne zestawienie i analiza większości suplementów obecnych na rynku
    • leyla76 Re: Wypadające włosy 22.08.21, 10:07
      W akcie desperacji kupiłam kapsułki vishy do wcierania i pomogło. Wyrzuciłam wszystko co na grupach wlosingowych jest bleh (silikon itp). Zaczęłam myć metoda OMO, olejowanie włosy. Teraz stosuje wcierke banfi i jantar. Jest o niebo lepiej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka