20.08.21, 13:51
Po zjedzeniu mnie przez pikajace serca ematek, w moim wątku odnośnie UK, chciałam tylko zapytać uprzejmie, czy słowo dżihad stosowane w przypadku obuwia lub też awantur nie razi?

Czy jednak emateczka stosuje podwójne standardy?
Obserwuj wątek
    • str8.up Re: Dżihad 20.08.21, 14:16
      Nie czytałam wątków o uchodźcach, więc może jestem nie w temacie, ale czemu słowo dżihad miałoby razić?
    • ajaksiowa Re: Dżihad 20.08.21, 14:16
      Dżihad rozumiem jako najazd rozbójniczy🤔🤔
      • januszekxxl Re: Dżihad 20.08.21, 14:34
        ajaksiowa napisała:
        > Dżihad rozumiem jako najazd rozbójniczy🤔🤔
        >

Dżihad (z języka arabskiego جهاد, ğihād – zmaganie, walka[potrzebny przypis]) – w kulturze islamu pojęcie pierwotnie oznaczające dokładanie starań i ponoszenie trudów w celu wzmocnienia wiary, by trafić do lepszego miejsca[1]. W tradycji europejskiej termin ten często, choć nie do końca precyzyjnie, tłumaczy się jako „święta wojna”[2].
        Więcej --> pl.wikipedia.org/wiki/D%C5%BCihad
    • brandypolloalexander Re: Dżihad 20.08.21, 14:30
      spryskaly cie jak stonke ziemniaczana , bo nie maja pojecia ,jak jest jak 8latce tlumaczyc w parku.
      panowie spia pod drzewem i nie wyrzucaja puszek do plastiku
      • brandypolloalexander Re: Dżihad 20.08.21, 14:35
        ile schudlas gadzino '? Ja mam 87 <samba<
        • adriana.la.cerva Re: Dżihad 20.08.21, 15:16
          Niewiele schudłam 🙉
    • hadron-plus Re: Dżihad 20.08.21, 14:47
      Razi lub dziwi. Tak samo jak nadużywanie słowa pogrom lub robić Sajgon. To tak jakby często powtarzać: jeżdżę dieslem bo lubię gazować Polaków lub opowiadając o meczu zamiast pogromu używać właśnie Wisla Kraków została zagazowana przez przeciwnika lub jakiś piłkarz walnął piłką niczym bomba w Hiroszimie i podcial przeciwnika w polu karnym a ten upadł jak po cyklonie B. I już się już podniósł więc go wynieśli.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka