Dodaj do ulubionych

Gafa towarzyska

20.08.21, 15:53
Umówiliśmy się w czwórkę z naszymi najbliższymi przyjaciółmi. Oni sobie przez pół spotkania dogryzali, złośliwości wymieniali, widać że jakiś kwas jest. W końcu poczułam się z tym głupio i wypaliłam Hej, ale myśmy się z Wami umówili żeby sobie pogadać a nie żeby kibicować waszej grze wstępnej.
Widziałam że koleżance zrobiło się przykro. No to i mnie zrobiło się przykro. Na boku ją przeprosiłam, ona powiedziała że coś ostatnio stale się żrą. I dalej jest mi głupio. Już chyba nic nie robić?
Obserwuj wątek
    • mashcaron Re: Gafa towarzyska 20.08.21, 15:58
      Gafą towarzyską jest zachowanie waszych znajomych.
      • alpepe Re: Gafa towarzyska 20.08.21, 15:59
        Amen
      • hannah_weaver Re: Gafa towarzyska 21.08.21, 06:36
        mashcaron napisała:

> Gafą towarzyską jest zachowanie waszych znajomych.

Też miałam to pisać 👍
    • kaki11 Re: Gafa towarzyska 20.08.21, 16:06
      extereso napisała:

> Już chyba nic nie robić?

Tak, bo niby co teraz zrobić? było, minęło, wszyscy dorośli, to chyba wiedzą że zdarza się powiedzieć coś niefortunnego, i że ich zachowanie też takie było skoro zwróciło uwagę.
    • extereso Re: Gafa towarzyska 20.08.21, 16:16
      Dzięki dziewczyny za opinie.
    • borsuczyca.klusek Re: Gafa towarzyska 20.08.21, 16:17
      To im powinno być głupio, nie Tobie.
    • piataziuta Re: Gafa towarzyska 20.08.21, 16:18
      Spoko.
      Ja na imprezie integracyjnej na studiach, siedziałam obok parki, która zamiast się integrować z innymi, non stop się miziała, więc wypaliłam: "może byście się tak ze mną trochę pomiziali, a nie ciągle tylko w swoim towarzystwie?".
      Koleś zdębiał, laska zrobiła się blada, czerwona, potem znowu blada i już do końca studiów patrzyła na mnie spode łba, jakbym chciała odbić tego jej beznadziejnego misia. A ja tylko się zapoznać chciałam. tongue_out
      • mashcaron Re: Gafa towarzyska 20.08.21, 16:20
        To takie w twoim stylu 😂
        • piataziuta Re: Gafa towarzyska 20.08.21, 17:17
          Najgorsze, że od tamtego czasu minęło już 16 lat, a ja ciągle mam parcie, żeby podczas jednego towarzyskiego wieczoru, przynajmniej raz zażartować w sposób, w jaki nie wypada.

Najgorzej jest na imprezach firmowych Miecia - Mieciu to generalnie odpad społeczny, ale w pracy jest bardzo poprawnym, dyplomatycznym sztywniakiem i mam bana na wszelkie dziwne żarty - taki wieczór to dla mnie prawdziwe piekło. :p
          • kryzys_wieku_sredniego Re: Gafa towarzyska 20.08.21, 19:17
            Ja na imprezach integracyjnych dosrywam tym których nie lubię jak leci 💪
            • piataziuta Re: Gafa towarzyska 20.08.21, 19:38
              a ja muszę milczeć jak grób
              co to za impreza w ogóle? tongue_out
      • alpepe Re: Gafa towarzyska 20.08.21, 16:20
        Ja bym się tam z tobą pomiziała.
        • piataziuta Re: Gafa towarzyska 20.08.21, 17:18
          dzięki pepa, potraktuję to jako komplement big_grin
        • krwawy.lolo Re: Gafa towarzyska 20.08.21, 17:19
          Pomiziajmy się we czworo, z Bugi. Pambuk, tak sobie wyobrażam niebo!
          • piataziuta Re: Gafa towarzyska 20.08.21, 19:45
            Bugi kończy wakacje.
            Minuta milczenia dla Bugi i zapalmy świeczkę.
            • piataziuta Re: Gafa towarzyska 20.08.21, 19:46
              [i]
            • krwawy.lolo Re: Gafa towarzyska 20.08.21, 20:08
              Nie będę Bugi palił świeczek. Nawet, jeśli nie jestem przesądny. tongue_out
              • piataziuta Re: Gafa towarzyska 20.08.21, 21:10
                to jest świeczka dla urlopu, a nie dla Bugi! głupiś!
                • krwawy.lolo Re: Gafa towarzyska 20.08.21, 21:11
                  [i]
                  • piataziuta Re: Gafa towarzyska 20.08.21, 21:22
                    no!
                    urlop trzeba pożegnać należycie
                    kto nie zazna jego końca, niech się nie wypowiada

• boogiecat Re: Gafa towarzyska 21.08.21, 16:22
                      Malzonka z dziecmi wam serdecznie dziekuja za pamiec😛
                      • piataziuta Re: Gafa towarzyska 21.08.21, 17:01
                        Jaka małżonka?
                        Masz mentalbrejdałn?

(Bo ja tak :p)
                        • boogiecat Re: Gafa towarzyska 22.08.21, 09:50
                          piataziuta napisała:

> Jaka małżonka?

Pograzona w zalu (jak w tych gazetowych podziekowalnych anonsach popogrzebowych)😛
        • bi_scotti Re: Gafa towarzyska 20.08.21, 17:30
          Lepsze mizianie czy kocurkowanie? That is the question tongue_out Cheers.
          • mashcaron Re: Gafa towarzyska 20.08.21, 21:25
            Czy tylko ja nie wiem co to jest kocurkowanie? suspicious
            • borsuczyca.klusek Re: Gafa towarzyska 20.08.21, 21:30
              Ominęło Cię kocurkowanie 😱
              • mashcaron Re: Gafa towarzyska 20.08.21, 21:32
                Chyba tak 😟
              • piataziuta Re: Gafa towarzyska 20.08.21, 21:33
                Mnie też.
                • borsuczyca.klusek Re: Gafa towarzyska 20.08.21, 21:37
                  Może jakaś dobra dusza podrzuci linka 😢
            • fragile_f Re: Gafa towarzyska 21.08.21, 00:54
              Poszukaj sobie losowego wątasku rikusia, polecam szczególnie ten o luksusowym życiu Rumuńskiego byznesmena bez zębów na przedzie. Aczkolwiek te starsze też są przednie.
            • bi_scotti Re: Gafa towarzyska 21.08.21, 02:01
              mashcaron napisała:

> Czy tylko ja nie wiem co to jest kocurkowanie? suspicious

Watek classic: forum.gazeta.pl/forum/w,567,162577005,162577005,Seks_w_malzenstwie_po_dzieciach_.html a w nim slynne kocurkowanie by riki:
              Re: Seks w małżeństwie "po dzieciach"
              16.10.16, 19:41
              Nie no, z przerwą. Pisałem o długim mizianiu i kocurkowaniu.

Wydaje mi sie, ze watek kandydowal (thanks to ... kocurkowanie wink) do miana watku roku 2016 ... kto by pomyslal, ze to juz prawie 5 lat przelecialo, eh wink Cheers.
              • fragile_f Re: Gafa towarzyska 21.08.21, 02:08
                Dziękuję za przypomnienie, konam ze śmiechu big_grin

"cosmetic.wipes
                Re: Seks w małżeństwie "po dzieciach"
                16.10.16, 19:55
                Rychu jest starym, wyliniałym bezzebnym kocurem, więc pewnie z kocurkowania zostało mu tylko mruczenie i sikanie do butów."
      • borsuczyca.klusek Re: Gafa towarzyska 20.08.21, 16:22
        Gorzej jakby rzeczywiście chcieli zacząć się miziać 😳
        • piataziuta Re: Gafa towarzyska 20.08.21, 17:24
          Zdecydowanie nie byli w moim typie, więc nic by z tego nie wyszło. tongue_out
          Koleś w moim typie siedział z mojej drugiej strony i bardzo się śmiał. smile
          • lilia.z.doliny Re: Gafa towarzyska 20.08.21, 17:33
            Zdecydowanie nie byli w moim typie, więc nic by tego nie wyszło. tongue_out

O! I to by byla prawdziwa gafa
    • primula.alpicola Re: Gafa towarzyska 20.08.21, 16:19
      Już nic nie robić. A gafa to była z ich strony.
    • bi_scotti Re: Gafa towarzyska 20.08.21, 17:34
      Nie robic nic. Jesli to faktycznie "najblizsi przyjaciele", everything (w obie strony) bedzie wszak forgiven smile Oni byli definitely niezbyt grzeczni, Ty moze niezbyt subtelna z takim a nie innym comment - happens. Nie biczuj sie! Life.
      • extereso Re: Gafa towarzyska 20.08.21, 17:41
        🌷
    • nenia1 Re: Gafa towarzyska 20.08.21, 19:58
      Cóż, gafa towarzyska powiadasz... ja kiedyś z różnych przyczyn znalazłam się na wizycie u bardzo wierzącej pary, święte obrazki, krzyże na ścianach, takie klimaty. Pechowo (dla mojego poczucia humoru) na drzwiach, nad którymi wisiał krzyż z przybitym Jezusem, syn gospodarzy zamontował drążek do ćwiczeń. Jemy obiad w większym gronie, gospodarze podobno zrezygnowali w imię tolerancji dla reszty, z modlitwy przed posiłkiem, a ja kątem oka dostrzegłam drążek i dużo nie myśląc zapytałam, czy ten drążek służy temu, żeby się na nim podciągać, by krzyż pocałować. Po moim pytaniu zaległa długa cisza i chyba wszyscy udawali, że nic nie słyszeli.
      • aniani7 Re: Gafa towarzyska 20.08.21, 20:07
        Cudne big_grin
      • trampki-w-kwiatki Re: Gafa towarzyska 20.08.21, 21:41
        😂😂😂
      • taki-sobie-nick Re: Gafa towarzyska 21.08.21, 00:49
        To jest afront, czyli celowa obraza, a nie gafa.
        • kocynder Re: Gafa towarzyska 21.08.21, 09:08
          Dokładnie.
      • hannah_weaver Re: Gafa towarzyska 21.08.21, 06:35
        🤭😂🤣
    • thank_you Re: Gafa towarzyska 20.08.21, 21:28
      To nie Ty popełniłaś gafę, wiec - tak, odpuść.
    • taki-sobie-nick Re: Gafa towarzyska 20.08.21, 23:02
      To nie jest gafa. Gafa jest niezamierzona.
    • droch Re: Gafa towarzyska 21.08.21, 08:18
      Well, co do zasady kibole zwaśnionych drużyn naparzają się między sobą. Ale gdy gliny zaczynają wtrącać się, wówczas tymczasowo klubowe nieporozumienia idą w niepamięć, bo pojawia się wspólny wróg…
    • kocynder Re: Gafa towarzyska 21.08.21, 09:04
      Nic nie zrobisz. Nie ty popełniłaś gafę - tylko ci znajomi. Sorry, ale jeśli się żrą - to należało (z ich strony!) odwołać spotkanie towarzyskie. Albo też na czas tego spotkania zachować twarz i wyłączyć wzajemne swary.
      Jedyne co można ci zarzucić - to forma w jakiej uwagę zwróciłaś - tu faktycznie wyszło nie do końca w porządku. Ale tez i rozumiem, że rzuciłaś to żartobliwie, z uśmiechem, i wyłącznie sprowokowana niesnaskami między nimi.
      • extereso Re: Gafa towarzyska 21.08.21, 09:10
        Pewnie że z uśmiechem. Normalnie taka uwaga nie wywołałaby przykrości, ale nie doceniłam siły konfliktu między nimi.
        • kocynder Re: Gafa towarzyska 21.08.21, 09:22
          Tym bardziej ogromny nietakt z ICH strony! Jeśłi wzajemne nieporozumienia są tak silne - powinni (albo jedno z nich powinno) zadzwonić stosownie wcześniej, na zasadzie "Wiesz, Extereso, umawialiśmy się jutro na kawę/obiad/grilla/popołudnie w kinie/cokolwiek. Przykro mi, ale myślę, że powinniśmy przełożyć tą przyjemność towarzyską, ... (tu powinno się znaleźć usprawiedliwienie dlaczego tą rozrywkę przekładać - jeśli jesteście na prawdę bliskimi przyjaciółmi może być zgodne z prawdą "ostatnio doszło między nami do kilku ostrych konfliktów i nie bardzo jest nastrój/ostatnio trochę się sprzeczamy i nie byłoby to przyjemne, lub, jeśłi to "przyjaźń" z preferowanych przez niektóre ematki, które trzy razy widzianą znajomą określają mianem przyjaciółki - lepiej białe kłamstwo "Coś nam wypadło/nie mam głowy, bo mam w pracy pilny projekt/mąż,dziecko zachorowało").". Skoro tego nie zrobili (czyli nie zadzwonili, chcąc przełożyć spotkanie - to ich zakichanym obowiązkiem kulturalnym było zachowywać się jak dorośli a nie skakać sobie do oczu.
          • extereso Re: Gafa towarzyska 21.08.21, 09:33
            Przyjaciele najstarsi, od drugiej klasy podstawówki ja się z nią przyjaźnię. Razem od początku naszych związków. Mimo tego, że mamy ludzi bliższych duchem ( oni też są bliscy), to kawał wspólnej historii, towarzyszenie sobie w dobrym i złym sprawia, że uważam ich za chyba najbliższych w sumie. Trochę efekt rodzeństwa: że w przełomowych momentach, jesteśmy razem, niezależnie od tego że trochę częściej spotykamy się z kim innym czy na różnych etapach życia z kim innym nam bardziej po drodze.
            • kocynder Re: Gafa towarzyska 21.08.21, 09:43
              W takiej relacji tym bardziej przyjaciółka powinna była po prostu zadzwonić, odwołać spotkanie i szczerze wyjaśnić dlaczego. Ba, nawet i umówić się na kawę we dwie, dla wypłakania w mankiet! Ale spotkanie TOWARZYSKIE odwołać. Bo właśnie - wyszło jak wyszło. I nie, nie popełniłaś żadnego "strasznego" wykroczenia towarzyskiego. W bardzo bliskiej relacji - takie żartobliwe zwrócenie uwagi jest dopuszczalne. Natomiast w żadnej relacji nie są dopuszczalne fochy, wyzłośliwianie się i dogryzanie, ergo - psucie wszystkim nastroju zabawy.
    • swiecaca Re: Gafa towarzyska 21.08.21, 16:34
      Ja niedawno popełniłam gafę towarzyską. Znajoma para zapraszała na wyjazd, a ja przesłałam zaproszenie do kolejnych znajomych, w tym faceta, który wcześniej był kochankiem tej kobiety z pary. Jak dobrze, że odmówił wyjazdu 😁
    • gaskama Re: Gafa towarzyska 21.08.21, 16:40
      Fajnie im powiedziałaś! I to oni popełnili gafę i powinni was przeprosić.
    • extereso Re: Gafa towarzyska 21.08.21, 17:01
      No to już o gafie nie myślę. Teraz pomyślę jak ja wesprzeć, jak wyzdrowieję ( jestem przeziębiona od dzisiaj, dlatego na ematce siedzę w taki piękny dzień).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka