Dodaj do ulubionych

Generalny remont siebie...

21.08.21, 14:48
Haj to ja fanatyczka ciem. 😅 Tym razem inny temat. Wlasnie dobijam do koncowki wykanczajacego malzenstwa i jeszcze bardziej wykanczajacego rozwodu. Jestem 40 plus i nie ukrywam, ze przez stres mocno sie zaniedbalam i posypalam. Chcialabym uczcic ten rozwod malym remontem siebie. A ze przez ostatnie nascie lat nie myslalam o tym, jestem zielona jak szczypior. I teraz moj plan: plastyka powiek (zainspirowal mnie tu watek 😅), lekkie wypelnienie ust. Jak sie zagoi to, to te japonskie masaze twarzy. Co jeszcze byscie polecily jako hit? Ma byc bardzo naturalnie. Z gory dzieki!
Obserwuj wątek
    • grey_delphinum Re: Generalny remont siebie... 21.08.21, 14:52
      Na marginesie - ja jestem po plastyce powiek, drugi raz bym się nie zdecydowała (m. in. na jednej powiece mam widocznego bliznowca i wyszło trochę nierówno, mimo że robiłam u polecanego lekarza).
      • annanichtvergessen Re: Generalny remont siebie... 21.08.21, 14:56
        Powaznie? Hmmm... Dzieki za ostrzezenie. I nie da sie go usunac? Mam opadajce powieki dziedzicznie i niedlugo bede wygladac jak ten pies z dlugimi uszami. Bardzo mnie to postarza... 🤦‍♀️
        • aandzia43 Re: Generalny remont siebie... 21.08.21, 17:30
          Jeśli masz już opadające powieki i wiesz, bo patrzysz na przodków, że niedługo będzie jeszcze gorzej to zdecyduj się na plastykę powiek. Ocena efektu zależy przede wszystkim od stanu wyjściowego: jeśli stan wyjściowy jest mocno kiepski to nawet niedoskonały efekt końcowy będzie lepszy niż to, co przedtem.
          Serię masaży kobido radziłabym raczej przed wypełnieniem ust czy wypełnieniem czegokolwiek.
      • paulownia88 Re: Generalny remont siebie... 21.08.21, 15:27
        A ja zrobiłam i jestem bardzo zadowolona. Może to zależy od fachowca.
    • podaje_haslo_okon Re: Generalny remont siebie... 21.08.21, 14:53
      Odpowiem po ematkowemu, ale to chyba najlepszr rozwiązanie w tym wypadku - terapia.
      • annanichtvergessen Re: Generalny remont siebie... 21.08.21, 14:58
        Jestem w trakcie. Teraz chodzi o to bym nie miala ochoty walic w lustro czolem, jak sie widze... 🙄
        • podaje_haslo_okon Re: Generalny remont siebie... 21.08.21, 15:01
          To trzeba najpierw skończyc. Sorry, to nie jest złośliwe, po prostu wydaje mi się, że robienie operacji plastycznych czy też zabiegów medycyny estetycznej pod wpływem silnych emocji, to nie jest dobry pomysł. I jeśli pomoże w akceptacji siebie, to raczej na krótko uncertain
        • krwawy.lolo Re: Generalny remont siebie... 21.08.21, 15:02
          Wrzuć fotę. 😉
        • agatazieba Re: Generalny remont siebie... 21.08.21, 20:31
          Tarczycę zbadałaś? To ematkowy lek na wszystko. Ale poważnie, podstawowe badania se zrób.
    • simply_z Re: Generalny remont siebie... 21.08.21, 14:55
      krem nivea tylko,
      • homohominilupus Re: Generalny remont siebie... 21.08.21, 14:57
        A może bieganie lub inną aktywność na świeżym powietrzu?
        • annanichtvergessen Re: Generalny remont siebie... 21.08.21, 15:00
          Spaceruje sporo. Jak sie wyprowadze do miasta man w planach pilates. Potrzebuje teraz malego efektu wow! Zeby sie troche wzmocnic.
          • pani_tau Re: Generalny remont siebie... 21.08.21, 16:38
            Masaż twarzy, najprzyjemniejszy zabieg jaki istnieje w kosmetyce. Plus jakieś łagodne pilingi czy coś w tym stylu. Samopoczucie ci się poprawi i postrzeganie własnej urody również.

Lata temu leciał w tv program o przypadkach leczonych w jakiejś klinice chirurgii plastycznej.
            Pacjentka (mężczyzn chyba w ogóle nie widziałam) siadała przed lekarzem kwalifikującym i przedstawiała problem.
            W jednym odcinku pojawiła się pani po pięćdziesiątce. Niezręczna sprawa, ale muszę to napisać: pani (od razu nadmienie, że przemiła, sympatyczna i bardzo pogodna) miała szeroką, nieforemna twarz, prawdopodobnie z bardzo suchą skórą, bo była pocięta bardzo, ale to bardzo gęstą siatką głębokich zmarszczek, do tego malutkie oczy, duży nos, ledwo widoczne usta.
            Lekarz kwalifikujący aż dech stracił na jej widok. I z uwagą napięta jak cięciwa łuku zapytał "Co panią do nas sprowadza?", a podobnie jak ja, był pewny, że usłyszy prośbę o nową twarz.
            A co pani powiedziała? Ano, że ma swędząca, ciemną plamę na plecach, próbowała wszystkiego a to dalej swędzi.
            Mnie opadła szczęka, lekarz za biurkiem pochylił się i używając najbardziej nienagannej dykcji, jaką miał w repertuarze powoli i wyraźnie zapytał: Plama? Na plecach?

Pani, o czym informowała filmowa wizytówka była bardzo szczęśliwą żoną, matką oraz świeżo upieczoną babcią. Mąż ją uwielbiał, dzieci kochały.
            Wtedy i dla mnie i zapewne dla lekarza stało się jasne, że pani przeglądała się w oczach swoich bliskich.
            Wnioski nasuwają się samesmile.

• annanichtvergessen Re: Generalny remont siebie... 21.08.21, 17:38
              Dziekuje pani tau, ale chyba radzenie mi przed koncowka rozwodu, abym przegladala sie w oczach meza, jest troche ekstrawaganckie... wiem, co mialas na mysli i dziekuje, ale to nie ten etap. 😅
              • pani_tau Re: Generalny remont siebie... 21.08.21, 20:20
                Przecież kompletnie nie o to chodziło.
                Tamta kobieta przeglądała się w oczach, pozwolę sobie pozostać przy tej metaforze, kochających ją osób.
                Zakładam, że twój prawie były mąż takich kryteriów nie spełnia i przeglądanie się w jego oczach może twoje samopoczucie jedynie pogorszyć.
                W szerszym kontekście chodziło mi o to, że ocena własnej atrakcyjności zależy od samopoczucia i akceptacji/miłości otoczenia a przede wszystkim od tego jak sama do siebie podchodzisz.
                Jeśli na tym polu masz braki to najdroższy i najbardziej wyrafinowany "remont" nie pomoże.
                A poddawanie się inwazyjnym zabiegom w sytuacji gdy nie zachodzi obiektywna potrzeba do niczego dobrego nie prowadzi.
              • igge Re: Generalny remont siebie... 21.08.21, 22:10
                Radzę malutkiego szczeniaka ze schronu 😀
                I nazwij go najpiękniejszym imieniem jakie zachcesz.
                Skoro tak dużo dla zdrowia spacerujesz😉.
                Jak już będziesz po tych wszystkich upiększających zabiegach i terapii, która sprawi, że kolejne nie będą potrzebne.
                Generalny remont siebie brzmi kusząco. Na start kupiłabym sobie stosik nowiutkich ciekawych i pięknie wydanych książek. Oraz wyjechałabym odstresować się gdzieś w jakieś piękne wręcz zachwycające miejsce.
                Powodzeniasmile

• krolewska.asma Re: Generalny remont siebie... 22.08.21, 08:18
              Lekarz nie mógł stracić oddechu jak jej widok i być zaszokowanym bo takie programy przecież są reżyserowane i ona musiała przechodzić jakieś kwalifikacje wcześniej u lekarzy nie gwiazd
              Wiec widział ja już wcześniej na pewno choćby na zdjęciu cxy video wink
              Czy wcześniej na planie u makijażystki itp
              Ale skoro tak dobrze grali to może to nie była jakaś tam pani ale podstawiona aktorka
    • magdallenac Re: Generalny remont siebie... 21.08.21, 15:01
      Mezoterapia iglowa, kiedy lato sie skonczy, lekki botox i ewentualnie wolumetria po konsultacji z DOBRYM lekarzem. Codziennie sport, duzo wody i szczotkowanie ciala od stop do glow.
      • annanichtvergessen Re: Generalny remont siebie... 21.08.21, 15:08
        Dzieki! Ta wolumetria mi sie podoba! 😅 Na bank nie bede oszczedzac i ryzykowac. Ze splaty ze stony ex obiecalam sobie czesc przeznaczyc na lepsze (ladniejsze) wejscie w nowy etap zycia.
        • magdallenac Re: Generalny remont siebie... 21.08.21, 15:22
          Robilam wolumetrie i efekt byl zachwycajacy- 10 lat mniej, bez zmieniania rysow twarzy. Jakby co moge polecic swietnego lekarza w Krakowie. Jesli nie musisz oszczedzac, to swietny efekt daje tez doprowadzenie zebow do stanu idealnego (Invisalign albo staly apparat)
          • annanichtvergessen Re: Generalny remont siebie... 21.08.21, 15:32
            Dzieki kochana. Zeby mam proste. Mam tez diasteme, ktora jest moim znakiem rozpoznawczym i ktora kocham miloscia wielka. smile (Wiem sa rozne gusta). Ale wybiele na bank. smile
          • fyshka_hop Re: Generalny remont siebie... 21.08.21, 16:59
            Poproszę o namiary na tego magika w Krakowie😊
          • mokka39 Re: Generalny remont siebie... 21.08.21, 17:28
            Wolumetria to wypełnianie kwasem hialuronowym? Mi niestety nie chcieli zrobić, powiedzieli, że mam szerokie kości policzkowe, mocną szczękę i będę wyglądać jeszcze gorzej, jak nadmuchana. To jest chyba tylko dla drobnych twarzy.
            • barbibarbi Re: Generalny remont siebie... 21.08.21, 21:44
              No to chyba jest wypełnianie tam, gdzie są ubytki związane z opadaniem owalu. NIestety ja mam podobnie, czyli szerokie kości policzkowe i wyraziste rysy, chyba się nie nadaję do volumetrii, myślałam o jakimś lekkim liftingu, ale się boję.
              • mokka39 Re: Generalny remont siebie... 22.08.21, 08:55
                To może nici sobie zrobimy? Chyba mniej inwazyjne
                • irisq Re: Generalny remont siebie... 23.08.21, 17:33
                  Nici dają wspaniały efekt. Na 2 tygodnie, do miesiąca. (haczykowate, COG 4D) Więc tych nie polecam. Frustracja po "opadzie" przytłaczająca.
          • treo.tralve Re: Generalny remont siebie... 21.08.21, 17:48
            Dawaj tego lekarza w Krakowie smile
            • magdallenac Re: Generalny remont siebie... 21.08.21, 17:59
              Dr Ludew
          • grey.heart34 Re: Generalny remont siebie... 21.08.21, 18:19
            Ja też poproszę o namiary smile
          • czerwonylucjan Re: Generalny remont siebie... 22.08.21, 07:52
            Ile sie trzyma wolumetria? Jaki to lekarz? Moze byc same imie i litera nazwiska, poszukam.
            • magdallenac Re: Generalny remont siebie... 22.08.21, 13:05
              Napisalam wyzej-dr Ludew, rezultaty utrzymuja sie dlugo- u mnie pewnie ze 2 lata, a pozniej musialam zrobic tylko delikatna poprawke. To “naprawianie” twarzy kwiasem hialuronowym. Wazn, zeby nie przedobrzyc i uniknac pokusy- a to jeszcze wymodelujemy koniuszek nosa, bo nam troche kwasu zostalo. Nici nie robilam i nigdy nie zrobie, bo sa bardzo inwazyjne i duzo po nich powiklan.
    • abecadlowa1 Re: Generalny remont siebie... 21.08.21, 15:04
      Zmieniłabym kolejność: najpierw kobido, poprawa kondycji skóry, faceyoga itp. potem ewentualnie poważniejsze zabiegi. Generalnie założenia pielęgnacji opartej o kobido są przeciwieństwem podejścia antystarzeniowego opartego o ingerencje chirurgiczne.
      • magdallenac Re: Generalny remont siebie... 21.08.21, 15:08
        To prawda. Gdybym miala dostep do dobrego masazysty kobido, to rezygnuje z botoksu i wolumetrii. Po seri kobido zrobilabym mezoterapie iglowa.
      • annanichtvergessen Re: Generalny remont siebie... 21.08.21, 15:09
        Dziekuje! Tak zrobie! 🌹
        • simply_z Re: Generalny remont siebie... 21.08.21, 15:38
          zastanawiam się nad tym kobido...sama się masuję ale pewnie masażyta daje lepsze efekty, myślicie, że warto?
          • magdallenac Re: Generalny remont siebie... 21.08.21, 16:03
            Kiedy zobaczylam kolezanke po 2 latach, to mi buty spadly. Robi regularnie serie kobido.
            • simply_z Re: Generalny remont siebie... 21.08.21, 16:14
              wow. ale ile takich zabiegów trzeba wykonać?
              • magdallenac Re: Generalny remont siebie... 21.08.21, 16:27
                Ona chodzi w Krakowie- maja instagram evelinestherapy, zobacz efekty zabiegow, gdybym nie widziala na zywo mojej kolezanki, to pomyslalabym, ze to jakis fotomontaz. Chcialam sie zapisac do nich na masaz, ale nie ma szans z dnia na dzien.
              • abecadlowa1 Re: Generalny remont siebie... 21.08.21, 17:20
                simply_z napisała:

> wow. ale ile takich zabiegów trzeba wykonać?

Moja masażystka zaleca seriami. Robisz 10-12 masaży kobido w miesiącu (co 2-3 dzień). Potem kilka miesięcy przerwy, w trakcie których robisz faceyoge lub facerobics i samodzielne masaże małą bańką plus do tego możesz na noc naklejać taśmy (ktoś musi Ci pokazać jak).
          • beata985 Re: Generalny remont siebie... 22.08.21, 12:58
            Ematki doprowadzą mnie do bankructwa...
            Kobido jest w zasięgu mojej ręki i do tego pakiet promocyjny mają....
      • annanichtvergessen Re: Generalny remont siebie... 21.08.21, 15:53
        troche sie podlamalam. Czy ten masaz kobido to polskie nazewnictwo? Szukam w Wiedniu i nic nie znalazlam.
        sad
        • magdallenac Re: Generalny remont siebie... 21.08.21, 16:02
          U mnie tez nie ma☹️
          • sophia.87 Re: Generalny remont siebie... 21.08.21, 16:18
            Zapraszamy do Warszawy do Pana Pyrkosza 😀
        • abecadlowa1 Re: Generalny remont siebie... 21.08.21, 17:31
          annanichtvergessen napisał(a):

> troche sie podlamalam. Czy ten masaz kobido to polskie nazewnictwo? Szukam w Wi
          > edniu i nic nie znalazlam.
          > sad

Wrzuciłam w googla "kobido massage in wien" i wyrzuciło mnóstwo wyników.
          • annanichtvergessen Re: Generalny remont siebie... 21.08.21, 17:40
            Moge Twojego googla pozyczyc. Mi wyskoczyl jeden dziwny adres 😂
        • krolewska.asma Re: Generalny remont siebie... 22.08.21, 08:20
          Jest tez dużo polskich kursów online
          Książek
          DVD
          Na instagramie jest wiele babeczek które pokazują ćwiczenia
    • nowaktola78 Re: Generalny remont siebie... 21.08.21, 15:05
      Ja bym polecała konsultacje w dobrej klinice medycyny estetycznej, tam na pewno dobiorą zabiegi .

Wybielanie zębów

Dużo wody i Sportu
      • annanichtvergessen Re: Generalny remont siebie... 21.08.21, 15:12
        🌺 dzieki mam na oku 2. ale zaczne z tym kobido masazem skoro tak dziala
        • aandzia43 Re: Generalny remont siebie... 21.08.21, 17:37
          Podbno działa, ja dopiero zaczynam. Jesteś po ciężkich przejściach, to pewnie odbiło się na twojej twarzy, napięcia mięśni, nadprogramowe zmarszczki, kobido rozluźnia, likwiduje to, co wynika z niepotrzebnych napięć i zbędnej mimiki.
    • januszekxxl Re: Generalny remont siebie... 21.08.21, 15:08
      I teraz moj plan: plastyka powiek
      > (zainspirowal mnie tu watek 😅), lekkie wypelnienie ust. Jak sie zagoi to, to
      > te japonskie masaze twarzy. Co jeszcze byscie polecily jako hit? Ma byc bardzo
      > naturalnie.

Nie ma nic bardziej naturalnego od plastyki powiek i wypełnienia ust.
      • annanichtvergessen Re: Generalny remont siebie... 21.08.21, 15:11
        Czemu czas tracisz na kobiece watki o pielegnacji 🤔
        • januszekxxl Re: Generalny remont siebie... 21.08.21, 15:37
          > Czemu czas tracisz na kobiece watki o pielegnacji 🤔

Nie tracę czasu. Ja się uczę, jak mówił prezydent big_grin
    • annanichtvergessen Re: Generalny remont siebie... 21.08.21, 15:29
      Dzieki serdeczne wszystkim za rady. Tak wiec zaczne od masazy i pilatesu, pozniej zobaczymy. smile Chcialabym ten nowy etap zaczac w poczuciu, ze teraz ja jestem wazna i bede doopiekowana. Za duzego budzetu nie mam (max. 10.000 eur), ale bede robic krok po kroku. Mam nadzieje, ze niedlugo spojrze w lustro i sie sama do siebie z zadowolenia usmiechne. smile Strzele sobie tez remont w zebach i troche mniejszych przyjemnosci. Najwazniejsze jednak to zycie w spokoju, moze tez organizm sie przy tym zregeneruje. Jakby ktos cos jeszcze radzil, bardzo chetnie poczytam. smile
      • riki_i Re: Generalny remont siebie... 21.08.21, 16:41
        Jedź na Ukrainę, za 10.000 EUR stuningują Cię jak trzeba, a kliniki mają całkiem dobre.
        • annanichtvergessen Re: Generalny remont siebie... 21.08.21, 17:57
          Dzieki, ale moze obedzie sie bez totalnego tuningu... 😂
    • extereso Re: Generalny remont siebie... 21.08.21, 16:58
      Ja kobido też bardzo polecam. Teraz będę się jeszcze rozglądać za nową panią, stara się sprowadziła i mam przerwę ,2 miesiące. Ale lato, urlop, opalenizna, to nie wiem czy różnice widać.
      Ja w ogóle polecam masaże regularne. Jak nie kobido to korzystam z tajskich, też mniej więcej co tydzień, i też bardzo polecam.
      • extereso Re: Generalny remont siebie... 21.08.21, 16:59
        Błędy jak zwykle kiedy z telefonu piszę miałam już tylko z kompa pisać, ale hasła nie mogę sobie przypomnieć 😬
    • hrabina_niczyja Re: Generalny remont siebie... 21.08.21, 17:08
      Idź do fryzjera, potem kosmetyczka, opalanie natryskowe, galeria handlowa gdzie kupisz ciuchy, bieliznę i perfumy. Na końcu lekarz medycyny estetycznej, który może się okazać zbędny. Plastyka gęby nie pomoże na Twoje problemy, musisz wewnętrznie uwierzyć, że jesteś ładna, zadbana i nauczyć się sprawiać sobie drobne przyjemności.
      • annanichtvergessen Re: Generalny remont siebie... 21.08.21, 17:47
        Dzieki! Mam zamiar sobie sprawic pare extrasow. ☺️
      • 35wcieniu Re: Generalny remont siebie... 21.08.21, 17:48
        musisz wewnętrznie uwierzyć, że jesteś ładna, zadbana

Jak nie jest a w to uwierzy, to chyba jeszcze gorzej bo już nic nie zrobi.
        • annanichtvergessen Re: Generalny remont siebie... 21.08.21, 18:01
          Dzieki. Wiem, ze mam (jeszcze) potencjal. Wczesniej bylam atrakcyjna dosyc (skromnie w skali 1:10 bylo mocne 8). Teraz widze zmeczona, utyrana losem babke... ale potencjal jeszcze jest... 😅
        • hrabina_niczyja Re: Generalny remont siebie... 21.08.21, 18:19
          Zrobić zawsze można, a potem chodzić jak pani R napompowana jak balon. Kobieta jest zwyczajnie zmęczona, przygnębiona i nie ma w tym nic dziwnego. Poza tym jak sama sobie nie będzie się podobać to i po liftingu też nie będzie.
          • 35wcieniu Re: Generalny remont siebie... 21.08.21, 19:26
            Tym tropem idąc w ogóle nic nie warto robić.
    • jehanette Re: Generalny remont siebie... 21.08.21, 17:33
      A od środka jesteś zadbana? Cytologia, USG piersi, zęby, kręgosłup?
      • extereso Re: Generalny remont siebie... 21.08.21, 17:39
        Zęby i kręgosłup 😂 już jej całun szykujcie.
        • 35wcieniu Re: Generalny remont siebie... 21.08.21, 17:46
          No ale to jest przecież prawda. Na nic kremy i ostrzykiwania jak ma zaniedbane zęby, kręgosłup w ruinie albo niezdiagnozowane choroby.
          • extereso Re: Generalny remont siebie... 21.08.21, 17:53
            No ale to chyba jest jakaś podstawa a nie ekstras.
            • 35wcieniu Re: Generalny remont siebie... 21.08.21, 18:18
              No to już od osoby zależy. Mało to dziewczyn po zabiegach i w makijażu, a z ruiną w ustach?
      • annanichtvergessen Re: Generalny remont siebie... 21.08.21, 17:44
        Zadbana moze nie super (nerwica i depresja), ale z wynikow fizycznych wszystko ok. Czuje sie jak po kikunastoletnim maratonie. Ale mete juz widze wreszcie.
        • extereso Re: Generalny remont siebie... 21.08.21, 17:54
          Nerwicę leczysz jak myślę, remont zewnętrzny zrobisz i życie stanie się piękne!
          • annanichtvergessen Re: Generalny remont siebie... 21.08.21, 18:03
            Lecze, lecze. Teraz trza sie od zewnatrz wyszpachlowac i bede jezdzic jak nowka. 😂🌹
    • marianna1960 Re: Generalny remont siebie... 21.08.21, 19:18
      Przepis na paszczura
    • hexella Re: Generalny remont siebie... 21.08.21, 19:31
      Co jeszcze byscie polecily jako hit?

Mały romansik?wink
      albo chociaż emocjonujący seks z kimś, kto potem wcale nie musi zostawać na dłużej.

I mezo osoczem.
      Oraz rozpieszczanie się na wszystkie możliwe sposoby. Teraz jesteś najważniejsza.
    • agusiah Re: Generalny remont siebie... 22.08.21, 08:52
      Co do estetyki dziewczyny Ci podały konkrety. Moim zdaniem zadbaj o to żeby się dobrze bawić. Idź na jogę, zapisz się na kurs jakiejś fajnej dyscypliny, żeby potem wyjeżdżać z ludźmi którzy maja jakas pasje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka