matika10 29.10.07, 15:27 Jak się po nim czujecie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lucyna_n Re: Stilnox 29.10.07, 18:04 skąd to masz, skoro nie byłaś jeszcze się zdiagnozować? Odpowiedz Link Zgłoś
matika10 Re: Stilnox 29.10.07, 19:23 Skąd pomysł, że nie byłam się zdiagnozowac??? Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: Stilnox 29.10.07, 20:44 nie ma się co oburzać, zwyczajnie pomyliłam cię z kimś o podobnym nicku. a byłaś? Odpowiedz Link Zgłoś
matika10 Re: Stilnox 29.10.07, 21:02 Nie oburzam się:-)). U lekarza byłam, leczę od ponad pół roku depresje, kolejną niestety:-(( Odpowiedz Link Zgłoś
pusteee Re: Stilnox 29.10.07, 20:55 matika10 napisała: > Skąd pomysł, że nie byłam się zdiagnozowac??? spokojnie matika, bez tej zbednej nienawiści w tonie Odpowiedz Link Zgłoś
matika10 Re: Stilnox 29.10.07, 21:05 O widzę, że wszyscy wyczuwają mój ton ale nie do końca poprawnie... Odpowiedz Link Zgłoś
hempa Re: Stilnox 29.10.07, 21:11 nic ci takiego nie napisala, zebys tak odszczekiwala. przestrzegajmy jakis regul rozmowy bo to forum zamieni sie w jadke Odpowiedz Link Zgłoś
matika10 Re: Stilnox 29.10.07, 21:18 Nie oburzałam się, nie odszczekiwałam. Ludzie o co wam chodzi. Zapytałam tylko!!! Odpowiedz Link Zgłoś
micaela Re: Stilnox 29.10.07, 21:13 matika10 napisała: > Skąd pomysł, że nie byłam się zdiagnozowac??? kurcze, chwila spokoju na forum i juz sie zaczynaja fochy Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_aurita Re: Stilnox 29.10.07, 21:24 a czemu wy tak naskoczyliście na autorkę wątku? ja tu nie widzę żadnych "fochów" ani tym bardziej "odszczekiwania". tylko zwykłe nieporozumienie - obustronne - między matiką a lucyną. już wyjaśnione, zresztą. Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: Stilnox 30.10.07, 08:23 rety, no dokladnie, nie dość że zarzucilam jej bezpodstawnie praktyki znachorskie to jeszcze ją obejechali, ale napięcie panuje, ciśnienie się zmienia czy co? spoookooojnie, ludu forumowy, poluzujcie trochę te kaftany. Odpowiedz Link Zgłoś
livy Re: Stilnox 29.10.07, 18:17 bralam ten lek. z moich doswiadczen fajnie rozluznia, ulatwia sen, zmienia nawet troche stan swiadomosci, mozna sie poczuc jak po jakims narkotyku. niestety szybko uzaleznia tzn. jedna tabletka przestaje dzialac, potem 2 to tez za malo itd. w wiekszych dawkach bardzo rozluźnia zwieracze przewodu pokarmowego (jak i inne leki z grupy diazepin), co skutkuje tym, ze mozna latwo dostac zgagi, względnie popuscic do łóżka;) Odpowiedz Link Zgłoś
matika10 Re: Stilnox 29.10.07, 19:42 Ciekawe to co piszesz, bo ponoć nie uzależnia... Ale póki co fajnie się po nim czuję:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: Stilnox 29.10.07, 20:45 ponoć nie uzależnia???!!! a kto Ci takich bajek naopowiadał, chyba nie psychiatra, jak tak to go zmień. Odpowiedz Link Zgłoś
matika10 Re: Stilnox 29.10.07, 21:00 Nie, mój lekarz mi tego nie powiedział. Czytałam w ulotce od leku i znalazłam gdzieś w internecie. Może głupoty wypisują. Kto to wie??? Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_aurita Re: Stilnox 29.10.07, 21:20 uzależnia, ale słabiej i wolniej niż typowe benzodiazepiny. a co do działania - ja też czuję się po nim jak naćpana. szybko powala - za każdym razem. a dalej - działa już (na mnie) różnie. czasem daje 8 godzin snu, czasem 5, czasem 3. cholera, lubię ten lek. i wcale nie jest mi dobrze z tym "lubieniem". podoba mi się to uczucie, kiedy kilkanaście minut po zażyciu dosłownie usypiam na siedząco. i te fajne haluny, kiedy wszystko się rusza i faluje... (ehh, staczam się. niedopsz...) Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_aurita Re: Stilnox 30.10.07, 08:38 f$%#%$#%$shit, spałam dziś po nim niecałe 4 godziny. łeb mnie boli, nastrój mam paskudny i już nie wiem, czy mam depresję, czy jakiegoś mixa, czy może po prostu zdrowieję. albo mi wczorajsze przyswajanie wiedzy za bardzo walnęło rezonansem po łbie. czuję się jak walnięta i naładowana prądem. Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: Stilnox 30.10.07, 08:58 nobo benzo ułatwiają zasypianie ale regularnie przyjmowane spłycają sen, podobnie jak alko Odpowiedz Link Zgłoś
matika10 Re: Stilnox 29.10.07, 21:22 Dobra idę stąd bo nic się nie dowiedziałam a tylko wszyscy mnie atakują!!! Czy moje pytanie było aż tak dokuczliwe??? Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: Stilnox 30.10.07, 08:26 możesz wierzyć ulotce, ale ja stary wyjadacz benzo Ci mówię, to jest lek z ktorym trzeba ostrożnie, tabletki przeciwbólowe też niczego nie leczą, co nie znaczy że od czasu do czasu nie można a nawet należy je brać. To wlaśnie taki lek, w od czasu do czasu można się nim wspomóc, ale jeżeli cierpisz na regularną bezsenność to nie dość że nie pomoże to w ogólnym rozrachunku pogorszy sprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
estra23 Re: Stilnox 31.10.07, 20:11 A ja Stilnox biorę tylko wtedy, gdy w przeciągu dnia miałam bardzo nieprzyjemny dzień i gdy kładę się do łóżka cały czas jest ten problem we mnie, złe myśli nie pozwalają mi zasnąć. Na szczęście mam takie dni coraz rzadziej i Stilnox biorę raz na kilka tygodni bądź miesięcy. A czuję się po nim rewelacyjnie :) Najfajniej jest, gdy po pół godzinie nie jesteś jeszcze w łóżku tylko coś robisz. Następnego dnia nie pamiętasz prawie niczego co się działo po tych pół godzinach od przyjęcia leku ;p Ostatnie co kojarzę i to tez przez mgłę, że całe ciało robi mi się jak z waty i ciężko jest się utrzymać na nogach :D Odpowiedz Link Zgłoś
demole Re: Stilnox 31.10.07, 20:13 dialbli wiedzą jak jest z tą dopaminą, i z czym wchodzi w interakcje Odpowiedz Link Zgłoś
estra23 Re: Stilnox 31.10.07, 20:17 W sumie to na tym forum czytałam różne objawy po Stilnoxie. Jedna forumowiczka uwielbiała siadać po Stilnoxie przed lustrem i patrzyć się godzinami na siebie. I wszystko pamiętała :) Ale bądź co bądź skoro tak się dzieje to znaczy, że to niezły mózgoj.. ;p Odpowiedz Link Zgłoś
estra23 Re: Stilnox 31.10.07, 20:14 Aaaa!!! I najlepiej nie rozmawiać z nikim po upływie tych pół godziny, bo na drugi dzień nie będziesz tego pamiętać i może wyjść głupia sytuacja ;) Ja tak miałam :) Odpowiedz Link Zgłoś
matika10 Re: Stilnox 03.11.07, 22:35 O właśnie wzięłam stilnoxa, ale jestem zakręcona. Muszę iść spać ale nie wiem czy do wyrka trafie:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
demole Re: Stilnox 03.11.07, 22:39 na prawde,ten zuclopentixol to nie ja, zalecałem na tiki, zreszta tiki to żadna choroba... nie ma się o co wnerwiać i to przez całe zycie co z tego że nazwa brzmi jakoś znajomo ?? Odpowiedz Link Zgłoś
demole Re: Stilnox 03.11.07, 22:42 dziwny sposób pisania postów (a ja jestem kotem perskim Odpowiedz Link Zgłoś
tlenoterapia Re: Stilnox 04.11.07, 02:43 stilnox jest fantastyczny 20 minut i sen do rana niestety uzalezniłam sie od niego po 3,5 miesiacach i odstawiłam.Ponoc zeby znowu w tej dawce zadziłałl musi upłynac 1/2 roku do roku .Czasem sobie łykne dwie tabletki.... Odpowiedz Link Zgłoś