Dodaj do ulubionych

Masaż tajski

21.08.21, 21:51
Korzystacie z masażu tajskiego? Ja przyznam, że jeszcze nigdy a masase bardzo lubię, możecie napisać czym różni się od takiego klasycznego relaksującego masażu? Jakie widzicie zalety?

Może ktoś.moze polecić dobre miejsce we Wrocławiu?
Obserwuj wątek
    • daniela34 Re: Masaż tajski 21.08.21, 21:55
      Korzystałam na miejscu w Tajlandii, dla mnie było to super, ale też nie mam porównania, bo z klasycznego masażu nigdy nie korzystałam.
      • klementyna156 Re: Masaż tajski 21.08.21, 21:59
        Tajski jest w ciuchach zwykle - to taka gimnastyka bardziej niż typowy masaż. Masażystka chodzi po kliencie, ciągnie za ręce i nogi, uciska przedramionami, puka i stuka. Boli trochę, jak przy rozciąganiu, ale po - ciało zadowolone.
        Masaż nietajski (klasyczny, sportowy, balijski itd.) wykonuje się na (niemal) nagim ciele, z użyciem olejków.
        Po za tym - techniki ucisku/ masażu mogą być podobne, ja chodzę często na baliski właśnie, ma sporo z tajskim wspólnego, ale nie wykonuje się go na ubranym kliencie.
        • nowaktola78 Re: Masaż tajski 21.08.21, 22:29
          Serio ktoś będzie po.mnie chodził?smile nie brzmi to zachęcająco
          • klementyna156 Re: Masaż tajski 21.08.21, 23:15
            No w Tajlandii chodzą bankowo, byłam, miałam taki, ciekawa rzecz, ale wolę w sumie te olejkowe jednak. Nie jakiś tam "ktoś" chodzi przecie, tylko doświadczona masażystka, delikatnie to robi, z wyczuciem. Kolanem, stopą, łokciem, dłonią naciska. Pełno filmów w necie, obejrzyj sobie.
          • bialeem Re: Masaż tajski 22.08.21, 00:25
            Na balijskim chodzą, ale jestem gruboskórna i przyzwyczajona raczej do głębokich masaży i... nawet nie zauważyłam, że chodzi po mnie leciutka babka. Wolę niestety jak mi 100 kg facet wciska łokieć w obojczyk.
            • ursydia Re: Masaż tajski 26.12.21, 00:26
              Ja też chodziłam na balijski, uwielbiam.
        • koronka2012 Re: Masaż tajski 16.04.25, 21:11
          Nie dalej jak wczoraj miałam sesję masażu tajskiego - owszem w ubraniu (tzn. nie moim, dostałam przebranie na zmianę), ale jak najbardziej mnie ugniatano. Rozciągania było mniej.

W ofercie jest też masaż tajski z olejkiem więc nie jest to specjalny wyróżnik 😂
    • rb_111222333 Re: Masaż tajski 22.08.21, 02:53
      Byłam na takim masażu i w Tajlandii, i w Polsce. Nie trafił w me gusta, nie będę powtarzać. W trakcie najbardziej chciałam, żeby się skończył wink Babeczka mi tłumaczyła, że to joga dla leniwych, więc pewnie jest dużo rozciągania. Spróbuj sama, ale ze świadomością, że nie jest to masaż relaksujący
    • ida_listopadowa Re: Masaż tajski 25.12.21, 22:49
      Korzystam z masazy regularnie i to z takich „solidnych”, sportowych i powieziowych, z punktami spustowymi. Duzo wytrzymam i jak przedpisczyni lubie jak sie mi wciska łokieć smile ale masaz tajski to byla męka, nie dalam rady, myslalam ze to się zakonczy połamaniami. Nigdy więcej.
      Proponuję też korzystać z masazy u osob, ktore maja do tego uprawnienia, watpie czy w tych masazach tajskich to maja. To byl moim zdaniem niebezpieczny hardkor.
      • koronka2012 Re: Masaż tajski 16.04.25, 21:13
        To jest włącznie kwestia umiejętności masażystki, a nie nazewnictwa. Chodzę na masaże tajskie od kilkudziesięciu lat, i raptem raz trafił mi się taki który był po prostu źle wykonany, tzn. był po prostu brutalny a nie mocny.
    • frequenter.light Re: Masaż tajski 26.12.21, 00:45
      Nie próbowałem jeszcze takiego masażu. Fajnie jest? smile
      • engine8 Re: Masaż tajski 26.12.21, 00:57
        One nie maja pojecie jak wyglada prawdziwy masaz w tajlandii dla mezczyzn smile
        • frequenter.light Re: Masaż tajski 26.12.21, 01:01
          jak?? chyba masaż tajski w Polsce to nie to samo co masaż erotyczny w Tajlandii
    • alina460 Re: Masaż tajski 16.04.25, 19:30
      Jak masaż dla ematki to tylko na plaży w Egipcie 😆
    • ekstereso Re: Masaż tajski 16.04.25, 19:44
      Bardzo lubię i okresowo korzystam regularnie. Mam w moim mieście kilka ulubionych miejsc i masażystek, różnica między nimi jest bardzo duża.
    • samanta1010 Re: Masaż tajski 16.04.25, 20:10
      boli i leczy, np. w momencie kiedy pani masuje twarz i głowę jest przyjemnie. korzystam od lat
    • wena-suela Re: Masaż tajski 17.04.25, 15:31
      Korzystałam codziennie w Bangkoku. Dla mnie fantastyczny. Porządne uciskanie i rozciąganie. Ale ja nie lubię "relaksacyjnych".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka