Dodaj do ulubionych

potencjał na jatkę

25.08.21, 00:15
widzę ze ematki przeoczyly ze Kroniewska miesci się w kostium kąpielowy swojej córki...

(shitstorm w sieci który straszczesmile

"Dziś jakaś pani blogerka zarzuciła publicznie Joannie Koroniewskiej, że jej post "obniża samoocenę kobiet" i to większości. Dlaczego?! Bo śmiała (z trudem) wbić się w strój kąpielowy naszej córki i jeszcze być z tego faktu zadowolona. Podobno to już body shaming w czystej postaci! Serio?! W takiej sytuacji niemal każdy mój post to jakiś shaming i zapewne swoją działalnością w sieci doprowadzam do depresji tysiące rodaków, za co z góry przepraszam. Wybaczcie."

(zdjęcie) córka lat 12 gdyby ktoś nie doczytał

zastanawiam się co w sumie córka czuje kiedy matka z czymś takim wyjeżdża przed światem uncertain

Która ematka włazi w ciuchy swojego dziecka? Wagi nie trzeba podawać wystarczy wiek pacholęcia.
Obserwuj wątek
    • ludzikmichelin4245 Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 00:23
      Mam koleżankę, która kupuje ciuchy na dziale dziecięcym (np. w Zarze) - twierdzi, że są tańsze niż te z dorosłych kolekcji. Jest szczupła i ma jakieś 150 cm wzrostu. Myślę, że z powodzeniem będzie wchodzić w ciuchy córki.
    • kropkaa Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 00:28
      Nie czytałam, bo staram się nie klikać w nic, co dotyczy tej patopary. Oni są tak bezdennie głupi i ekshibicjonistyczni, że chyba by uschli, gdyby wyłączono internet.
      • ajr27 Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 21:00
        Dlaczego ich obrażasz? W czym przejawia się ich głupota?
        • kropkaa Re: potencjał na jatkę 26.08.21, 00:22
          Wejdź sobie na ich insty i sprawdź.
    • z.szarych.stron Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 00:29
      Ciuchy dla 12 latka to wzrost między 1, 58 - 1, 62 cm. A więc nie aż takie maleństwa. Fakt, trzeba być szczupłym, a nawet bardzo szczupłym.
      • ichi51e Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 00:42
        1,58-1,62 to są ciuchy na 14 latka raczej tak z tabeli.
        • kosmos_pierzasty Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 09:06
          Może z tabeli. 12 lat to u nas rozmiar 164. A że niektóre są oversize, to wchodzę spokojnie. Ostatnio się pomyliłam i założyłam t-shirt dziecka, bo podobny wzór do mojego 🤣 Słowo klucz: oversize.
          • paulownia88 Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 09:51
            kosmos_pierzasty napisała:

> Może z tabeli. 12 lat to u nas rozmiar 164. A że niektóre są oversize, to wcho
            > dzę spokojnie. Ostatnio się pomyliłam i założyłam t-shirt dziecka, bo podobny w
            > zór do mojego 🤣 Słowo klucz: oversize.
            Tak, tabele sobie a życie sobie - mój syn w wieku 12 lat miał 175 cm wzrostu.
        • szmytka1 Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 09:33
          z tabeli, tylko z tabeli, z życia to bardziej na 12latki
    • bi_scotti Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 00:31
      Pisalam juz sporo razy - co sie Najstarszej znudzi i/lub jest jakos tam not in fashion (chwilowo badz permanentnie), przygarniam z wdziecznoscia. Of course, nie wszystko, bo sizes biustow mamy rozne, ona ciut wyzsza etc. ale sporo goodies po niej/od niej mam smile A z butami bywam niecnie wykorzystywana (taki los matki/ematki) - gdy sobie kupi takie "w sam raz", jestem proszona o ponoszenie z tydzien - potem sobie odbiera, Cwaniara wink Przyznaje jednak, ze czesc z tych butow sooner or later do mnie wraca big_grin Cheers.

PS. Moja szafa tez jest, of course, "sprawdzana" i cos tam z niej bywa ... hmmm ... "pozyczane" wink
      • atojaxxl Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 09:35
        OT, uwielbiam Twoje wpisy. To taka motywacja, żeby sprawdzić, co dane, obce dla mnie słowo, znaczy smile Nie znam angielskiego smile Pozdrawiam.
    • magdallenac Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 00:42
      Ten post to najwieksza zenada, jaka ostatnio widzialam. Biedna Koroniewska🤦‍♀️
    • jedn0raz0w0 Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 00:53
      Gdzieś do 40 ubierałam się w działach dziecięcych oraz mieściłam się swobodnie w foteliku samochodowym dla niemowląt, w tym takim koszyczku co się go wyjmuje i nosi bombelka w nim. To miało zady i walety, łatwość kupowania ubrań niesłychana w porównaniu z kobiecą figurą, ale nikt nieznajomy mnie nie brał poważnie i podrywali głównie dużo młodsi faceci.
      • manala Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 09:07
        Cierpisz na karłowatość?
      • hannah_weaver Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 11:17
        Zady i walety 🤣🤣🤣 łkam
      • spirit_of_africa Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 13:00
        Piękne 😆
      • bene_gesserit Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 13:14
        Właśnie sobie wyobraziłam, jak dorosła kobieta siada w foteliku samochodowym dla niemowląt.
        Zastanawia cel, który sobie przy tym postawiłaś. I obwód twoich bioder.
        • ruscello Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 14:08
          E tam, zamiast wszerz usiąść wzdłuż to każda ematka da radę. Nawet jak biodra za szerokie, to tyłek się zmieści wink
          • bene_gesserit Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 15:03
            O rany, rzeczywiście. W takim razie ja też się mieszczę w fotelik dla niemowląt.
            Tylko nadal nie wiem, po co smile
    • zuzanna_a Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 01:07
      W bluze mojego 12 latka? Bez problemu moge nosic.

Swoja droga ostatnio maz wypral mi koszulke w jakiejs ekstremalnej tempetaturze a potem wrzucil do suszarki. Skutczyla sie tak, ze nawet moj 5 latek ma ją za ciasną.
    • potworia116 Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 01:11
      No, okej z tym kostiumem. Gorzej, że rozumem mama Koroniewska też swojej dwunastolatki nie przebija. Bez obrazy dla dwunastolatki.
      • ichi51e Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 01:19
        dzieciak akurat wyglada bardzo rozsądnie. Gra na flecie i to niezle.
        • kropkaa Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 01:31
          Do szkoły muzycznej na Miodową przecież chodzi.
    • bi_scotti Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 01:14
      Jeszcze mi sie przypomnialy jokes przesylane pomiedzy Italian-Canadians, w ktorych (m.in.) dowodem na bycie true Italian woman jest mozliwosc zalozenia swojej sukienki od I Komunii po urodzeniu 3 (a moze 4?) dzieci i na high school graduation jednego z nich big_grin I przyznam, ze znam takie ... hmmm ... "Lina, Pina, Maria", ktore chyba faktycznie by mogly - spelniaja wszystkie warunki tongue_out Cheers.
      • hanusinamama Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 10:45
        Ale tu chyba nie o to chodzi. Tez znam dziewczyne która urodizła bliźniaki i pół roku po tym mogłaby zakładać ciuchy 12 latki. Mnie raczej zastanawia po wuj dorosła kobieta wrzuca takie foty do sieci? Bo pachnie mi tu jakimiś kompleksami i chce upewnic sie w sieci ze jednak jest szczupła.Widziałam kilka wywiadów z nimi i oboję nie są zbyt lotni chyba.
        • bene_gesserit Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 11:53
          Ale co jest złego w posiadaniu kompleksów? Poza tym - rzeczywiście jest szczupła. Mnie to ani nie obraża, ani nawet nie obchodzi, a ludzie się plują, jakby zabiła szczeniaczka.
          • hanusinamama Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 13:14
            Mnie tez nie ale ja mam prawie 40 lat. Młodsze dziewczyny inaczej na to patrzą czytajac" wesłżam w ubranie12 latki, co sprawiło ze mam lepszy dzień".
            • bene_gesserit Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 13:22
              Ale nikt ich nie zmusza. Jeśli treści są oburzające - tylko dlatego, że dziewczyna nie dość że szczupła, to jeszcze z tego zadowolona - to niech nie czytają.

Naprawdę, trudno mi sobie wyobrazić życie, w którym każda bardziej atrakcyjna kobieta wzbudza we mnie paroksyzmy nienawiści i żalu. Taka rzeczywistość musi być naprawdę trudna, ale postulowanie, żeby w związku z tym atrakcyjne kobiety przestały wyglądać tak dobrze, jakoś się z tym ukrywały, a już na pewno nie chwaliły i były dumne jest trochę głupawy, nie wydaje ci się?
              • magdallenac Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 13:49
                Post Koroniewskiej nie obniża mojej samooceny, ale wywołał po prostu takie poczucie zażenowania i siary- wiesz, kiedy współczujesz komuś, że robi z siebie idiotę i aż masz ciarki na rękach.
                • bene_gesserit Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 14:40
                  Wiesz, ja nie bardzo rozumiem nie tylko zjawisko jechania po atrakcyjnych kobietach tylko dlatego że lubią pokazywać swoją atrakcyjność, ale i śledzenia kont celebrytek, które, być może, zachowują się jak idiotki. To poczucie zażenowania i siary z powodu nieznanej ci osoby do czego jest ci potrzebne? Pytam niezłośliwie, z ciekawości.

Trochę tak, jakbyś siedziała w kinie na horrorze i umierała ze strachu oraz miała ciarki na rękach i innych częściach ciała i wiedziała, że przez tydzień nie zaśniesz, ale z kina byś nie wyszła. Pomyśl, ile czasu można zyskać dziennie nie poświęcając go na rzeczy, których ten czas nie jest wart. Razy kilkaset dni w roku?
                  • magdallenac Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 14:50
                    Ale ja w ogóle nie jadę po Koroniewskiej, uważam ją za ładną, wysportowaną kobietę, na instagramie jej nie śledzę, a zdjęcie, które wywołało u mnie ciarki zażenowania, to to zamieszczone przez ichi. Kobieta, wciśnięta w kostiumik dziecięcy. Taka sama siara, gdyby opublikowała swoje zdjęcie w foteliku dziecięcym, czy niemowlęcym kapeluszu, albo na dziecięcym rowerku.
                    • bi_scotti Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 14:56
                      magdallenac napisała:

> Taka sama siara, gdyby opublikowała swoje zdjęcie w foteliku dziecięcym, cz
                      > y niemowlęcym kapeluszu, albo na dziecięcym rowerku.

From Huggies to Depends w jednym photo-reportazu tongue_out Life lived ... eh ... wink Cheers.
                    • bene_gesserit Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 15:01
                      magdallenac napisała:

> enowania, to to zamieszczone przez ichi. Kobieta, wciśnięta w kostiumik dziecię
                      > cy. Taka sama siara, gdyby opublikowała swoje zdjęcie w foteliku dziecięcym, cz
                      > y niemowlęcym kapeluszu, albo na dziecięcym rowerku.

E, niewydajemisię.
                      Gdyby ta pani nie napisała, że to kostium jej córki, nikt by się nie zorientował i afery by nie było.
                  • hanusinamama Re: potencjał na jatkę 26.08.21, 00:54
                    Atrakcyjna kobieta świadoma swojej atrakcyjności nie musi takich postów wrzucać...ktoś tu dobrze zauważył, ten post to taka treśc reklamowa "bierzcie mnie, bierzcie do filmów..taka sexi-flexi jestem"
                    • panterarei Re: potencjał na jatkę 26.08.21, 07:36
                      A co atrakcyjnego jest w tym, że dorosła kobieta jest wychudzona i nie posiada biustu?
                • kropkaa Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 14:42
                  Dokładnie.
                  Na IG profile ma dużo tancerek PBN. Są mega szczupłe i nie mają biustu. Uwielbiam oglądać zdjęcia i filmiki z sali ćwiczeń, zza kulis. Yuka Ebihara wydaje się być lżejsza niż powietrze. To, jak ćwiczy na reformerze, czasem wydaje się aż niemożliwe do zrobienia. Na nią ubrania 12-latki mogą być nawet za duże, ale żadnych szopek nie robi i nie fotografuje się w ubraniach z Zary do 10-latek.
                  Nie wiem, czy nikt Koroniewskiej i Dowborowi tego nie mówi, czy oni tego nie przyjmują do wiadomości, że są żenujący na maxa.
              • maze.runner Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 14:18
                Zgadzam się. Zawiść i złość jaki Koroniewska wzbudziła jest zadziwiająca. Może i jest głupiutka, co z tego. Tłum, tymczasem, już ostrzy widły.
                • bene_gesserit Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 14:44
                  Przecież właśnie o to chodzi. O dokopanie atrakcyjnej, zadowolonej i zamożnej. A, podejrzewam, że ta pani, która pierwsza zaczęła o body shaming, jest dumna jak paw. Ma swoje pięć minut.
              • little_fish Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 14:32
                Hmmm, a jak ktoś napisze "hurra, wreszcie weszłam w rozmiar 34/32" to będzie ok?
                Zwłaszcza, że Koroniewska nie dążyła do wciśnięcia się w kostium córki, stosujących dietę.
        • bi_scotti Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 13:26
          hanusinamama napisała:

> po wuj dorosła kobieta wrzuca takie foty do sieci?
          >

big_grin Ale to nie byl temat watku wrzucony w pierwszym poscie wink (Ichie zaczela: zastanawiam się co w sumie córka czuje kiedy matka z czymś takim wyjeżdża przed światem; która ematka włazi w ciuchy swojego dziecka? - to byl material wstepny).
          O kobiecie wrzucajacej photos sie nie wypowiem albowiem no idea who is she - nie mam pojecia czy ma kompleksy, czy malo pieniedzy (wspolny kostium matki i corki?), czy specyficzny fashion taste, ze woli ubrania dzieciece etc. Jej sprawa. Mysle, ze wiekszosc12latek marzy o tym zeby ich mama wygladala jak ich siostra (jak w ksiazkach dla nastolatek tongue_out) wiec opcja, ze mozemy nosic z mama ten sam kostium kapielowy jest zapewne super cool dla dziewczynki i wszystkie kolezanki w klasie zazdroszcza na potege. Czy dla meza/partnera jest to rownie cool? Tu by sie pewnie mozna zastanowic ... Jesli facet chce byc zwiazany z dorosla kobieta to moze niekoniecznie ma apetyt na cialo 12latki uncertain Ale to tez nie moj cyrk - if that makes everybody happy, cala rodzina moze sobie chodzic w tym jednym kostiumie na zmiane - lepiej dla Planety - mniej niepotrzebnych ciuchow tongue_out Cheers.
          • little_fish Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 14:35
            Facet raczej nie ma z tym problemów
            • bi_scotti Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 14:46
              big_grin No to teraz czekam na jego zdjecie w tym samym kostiumie tongue_out Jak wszyscy, to wszyscy - the whole family wink Cheers.
              • little_fish Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 16:39
                A po co on ma się wciskać w kostium córki? Zdjęcie zamieściłam w odpowiedzi na twoją wątpliwość, czy facet związany z dorosłą kobietą ma apetyt na "ciało dwunastolatki" ( jakkolwiek idiotycznie to brzmi). Jak widać mąż Joanny nie ma problemu z jej wyglądem.
          • hanusinamama Re: potencjał na jatkę 26.08.21, 00:55
            I ja sie wypowiedziałam w innym miejscu ze chociazby ze względu na córkę ona głupi post wysmarowała.
    • iwles Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 01:21
      "zastanawiam się co w sumie córka czuje kiedy matka z czymś takim wyjeżdża przed światem"

Pewnie cieszy się, że matka kupi jej nowy kostium, żeby nikt nie pomyślał, że dzieciak donasza ciuchy po mamie 😁
      • ichi51e Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 09:29
        serio mając 12 lat byłabyś zadowolona gdyby matka radośnie donaszala światu ze jest tak szczupła ze miesci się w twoje ciuchy?
        • hanusinamama Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 10:47
          Nie , uwazam ze dziciak nie ejst z tego pwodu szczęsliwy. Ale tam to ma chyba drugorzędne znaczenie. pani Koroniewska nie szaleje z rolami aktorksimi, jej mąż jest słabym prowadzącym (podejrzewam ze matka go upychała w tych programach). No a o folowersów trzeba dbać...widać kazdy orze jak może.
          • borsuczyca.klusek Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 11:21
            hanusinamama napisała:

> jej mąż jest słabym prowadzącym (podejrzewam ze matka go upychała w tych programach).

O Jeżu tak! Aż sobie przypomniałam co odwalił ostatnio przy okazji występu Maneskin na Polsacie.
            Było to tak masakryczne żenujące, że wywaliło skalę 🤦‍♀️
            • hanusinamama Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 13:15
              NO o tym mówię.
        • iwles Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 10:58
          ichi51e napisała:

> serio mając 12 lat byłabyś zadowolona gdyby matka radośnie donaszala światu ze
          > jest tak szczupła ze miesci się w twoje ciuchy?
          >

Szczerze? Zwisałoby mi to.
          Ciebie przeraża, że ona taka szczupla jest?
          • hanusinamama Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 11:09
            Nikogo to nie przeraża. Mojego brata żona po urodzeniu bliźniaków ma figure 11latki. Natomiast co innego miec drobną, szczupła figurę..a co innego robic sobie zdjecia w kostiumie dziecka.
            • hannah_weaver Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 11:18
              Ototo
          • borsuczyca.klusek Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 11:23
            Tu problem jest głębszy, taki że starzy robią siarę w necie. Kostium to przy ich całej działalności rzeczywiście nic takiego.
            • ichi51e Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 20:52
              ja chyba po prostu widzę moja szwagierkę i jej 12 letnia córkę. "patrz misiu wlazlam w twoja kurtkę" i wdzięcznie się przed lustrem. A dzieciak był z natury duży i w szkole koleżanki dawały to odczuć. Ona była normalnej budowy ale wysoka a takim 2 kg w te czy w tamta robią różnice zwłaszcza jak wszystkie koleżanki są drobniejsze
    • borsuczyca.klusek Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 01:33
      Dowbory to chyba najbardziej żenujący znani ludzie w sieci.
      • kropkaa Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 01:38
        Zastanawiam się czy to on ciągnie ją w dół, czy ona jego. Bo chyba niemożliwe, żeby tak się dobrali idealanie i oboje takie pustostany.
        Oprócz nich jeszcze Chajzer jest na tym samym poziomie l jak latryna.
        • borsuczyca.klusek Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 01:43
          To ciekawe pytanie i myślę, że się jednak tak dobrali i im obojgu to pasuje. Z drugiej strony możliwe, że jedno jest ciut bardziej dominujące i nakręcone na te głupoty tu obstawiam jego.
          • sol_13 Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 07:41
            Ja też jego.
            Lata temu byłam na ślubie koleżanki ze studiów. Na ten slub przyszedł Dowbor, który chodził z nią do klasy czy tam mieszkał koło niej, już nie pamiętam.
            Ubrał się na ślub do kościoła w krótkie spodenki a'la bojówki z mnóstwem kieszeni i jakieś klapki czy sandały. Strasznie słabo i lekceważąco to wyglądało.
        • hanusinamama Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 10:47
          Kiedyś był z nimi wywiad i szczerze to albo robili z siebie głupków...albo włąsnie tak sie dobrali.
          • kropkaa Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 12:52
            Chyba to drugie, niestety.
            Pamiętam, że chodziły plotki, że ich rozstanie było wymyślone po to, żeby rubryki plotkarskie o nich pisały. Wydawało mi się to tak głupie, że aż niemoźliwe, a teraz jestem w stanie w to uwierzyć.
            • hanusinamama Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 13:18
              Mnie to nie dziwi. Aktorka jednego serialu. Gra w teatrze ale powiedzmy sobie szczerze to nie jest kasa na ich poziom zycia (pomijam ze jej gre aktorksa w teatrze oceniam gorzej niż źle). Dowbor wpychany do prowadzenia różnego rodzaju programów. Tam sie jego matka musi nieźle napocic zeby go wciskać, bo on sie nie sprawdza w prowadzeniu.
              • rosapulchra-0 Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 15:06
                OJP. Hanusina, ty naprawdę nie czujesz, jaka jesteś żenująca w swoich wypowiedziach? Nie wstyd ci?
                • borsuczyca.klusek Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 15:41
                  Co do gry Koroniewskiej się nie wypowiem, bo nie widziałam ani w serialu, ani w teatrze. Ale z prowadzeniem eventów przez Dowbora zgadzam się w 100%. Powyżej podałam nawet konkretny przykład.
                • simply_z Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 15:42
                  a co w tym zenujacego..? ma racje.
                  • rosapulchra-0 Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 21:58
                    Przecież to są ordynarne ploty, a nie prawda objawiona.
                    • borsuczyca.klusek Re: potencjał na jatkę 26.08.21, 00:10
                      rosapulchra-0 napisała:

> Przecież to są ordynarne ploty, a nie prawda objawiona.
                      >

Ordynarne ploty że ktoś kijowo koncert poprowadził i zachowuje się jak błazen na wizji?
                      • rosapulchra-0 Re: potencjał na jatkę 26.08.21, 16:10
                        Ordynarną plotą jest mówienie, że matka mu pracę załatwia.
                    • hanusinamama Re: potencjał na jatkę 26.08.21, 00:57
                      Jakie ploty? Ze on się nie nadaje do prowadzenia tych programów? Widziałaś jego występy? Żenada.
                      Panią Koroniewską widziałam w 2 spektaklach. Zdanie ze gra słabo i i jak drewno nie tylko ja miałam. Nie wiem może jesteś jej fanką w teatrze, no ja mam prawo nie być
    • huang_he Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 07:12
      Uprawiam bodyshaming!!! Teraz!
      Ja do roboty w bluzie mojego jedenastoletniego syna. Czarna, bez nadrukow. Zimno, spieszylam sie, była pod ręką (dopiero z urlopu wrocilam). W robocie i tak zdejmę, ale myślałam, że w ramach hahaha opowiem koleżankom… a tu ups.
    • jowita771 Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 07:18
      Ja wchodzę w ciuchy mojej piętnastolatki
      • jowita771 Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 07:20
        Wysłało mi się za wcześnie. Czy samo bycie szczupłym to już body shaming czy dopiero ubieranie się tak, że szczupłość widać?
        • little_fish Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 07:32
          Wychodzi na to, że mówienie o tym, że jest się szczupłym to bodyshaming
          • jowita771 Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 07:47
            Możliwe. Ubieranie się tak, że widać szczupłość chyba też. Przypomniało mi się, jak kiedyś na forum poprosiłam o pomysły, jakiej sukienki poszukać na jakąś okazję, odpisałam swoją budowę, napisałam, z czego jestem zadowolona, a z czego nie. Niektóre forumki doradziły mi krój, który podkreśla słabe, a ukrywa mocne strony mojej figury. Dlaczego ktoś miałby zakładać coś takiego, nie wiem.
          • lauren6 Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 08:52
            Nie pisz bzdur. Nawet w świecie mody pilnuje się, żeby modelki nie były za chude, żeby nie promować anoreksji i nie zachęcać dziewczynek do głodzenia się.

Dorosła kobieta wchodząca w ciuchy 12 latki nie jest szczupła tylko bardzo szczupła. Wręcz wychudzona. Nie ma co hejtować takich osób, bo są przecież ludzie bardzo ciężko chory np na raka, którzy aż tak chudną.

Problemem jest pani na załączonym zdjęciu, która takie chorobliwe wychudzenie traktuje jako swój sukces życiowy. IMO to jakieś zaburzenie psychiczne, a epatowanie zaburzeniami w sieci jest trochę obciachowe.
            • nuclearwinter Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 09:04
              Ty piszesz o Koroniewskiej? A z której strony ona jest wychudzona, bo na tym zdjęciu z insta na pewno tego nie widać?

Poza tym co to za bzdura, że dorosła kobieta nie wejdzie w ciuchy 12-latki? Niska, drobnokoścista, filigranowa laska wejdzie jak najbardziej i wcale nie musi być wychudzona.
              • daniela34 Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 09:09
                A już zwłaszcza w jednoczęściowy strój kąpielowy z elastycznego materiału. Gdyby to było bikini (o ile ktoś kupuje bikini12-latkom) to by pewnie za dużo odsłoniło na dorosłej kobiecie (mimo wszystko inna budowa), ale taki strój spokojnie da radę. Zwłaszcza że ona ma niewielki biust.
                • grey_delphinum Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 09:13
                  No właśnie, o tym pisalam.
                • 35wcieniu Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 09:24
                  o ile ktoś kupuje bikini12-latkom

No myślę że wiele osób, dla całkiem małych dzieci też mają wzięcie.
              • grey_delphinum Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 09:13
                Po pierwsze, Koroniewska wg mnie w ogóle nie jest wychudzona. A poza tym ludzie mają różne proporcje. Wydaje mi się, że ona ma dość krótki tułów, a długie nogi, więc taki strój może założyć bez problemu. Nie ma co wypierać faktu, że dorosłe babki mogą wejść w ciuchy dla dzieci (i nie muszą być chore, ten komentarz był bardzo niesmaczny...).

Ale oczywiście ogólnie post K. był głupiutki. Cóż zrobić, jeśli Bozia poskąpiła rozumku.
              • waleria_s Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 09:19
                Oczwiście, że wejdzie. I kolejna sprawa- nie każda 12-latka to dzieciaczek z figury. Szybko zaczęłam miesiączkować i w wieku 12 lat byłam już naprawdę rozwinięta, z kobiecą figurą i osiągnęłam ostateczny wzrost. Nawet wagę miałam podobną jako dorosła, trzymam od wczesnej nastolatki do teraz to 50 kg +/- jakieś 5 kg.
                • ichi51e Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 09:31
                  Kroniewska ma 1,70 nie jest mała. Jest szczupła pewnie proporcjonalnie szczuplejsza od tej corki
                  • nuclearwinter Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 09:40
                    Ale to jest strój kąpielowy, z rozciągliwego materiału a ona sama tak leży jakaś lekko przygięta, pewnie wcisnęła się do zdjęcia i tyle. Na wychudzoną i niezdrową jakoś mi nie wygląda.

Do tego dalej pisze o młodym wyglądzie, a nie chudym 🤦🏻‍♀️ To jest jakiś shitstorm z niczego jak dla mnie, naprawdę.
                    • mashcaron Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 14:22
                      nuclearwinter napisała:

> Ale to jest strój kąpielowy, z rozciągliwego materiału a ona sama tak leży jaka
                      > ś lekko przygięta, pewnie wcisnęła się do zdjęcia i tyle.

Ja biorę też pod uwagę, że to wcale nie jest kostium córki :p
                      • mashcaron Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 16:17
                        Że to może wcale nie być kostium córki*
            • fornita111 Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 09:40
              Jaka bzdura, Koroniewska nie jest chorobliwie wychudzona. Szczupla kobieta z malym biustem, zgrabna. Chyba, ze juz wszystko co nie oble i tluste jest ZUE- w ramach body postive a jakze big_grin
            • hanusinamama Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 10:55
              Tu nie jest problemem ze weszła w ten kostium...tylko ze ma dobry dzien bo weszła w kostium 12latki. Dla mnie to akurat chore, Pani ma coś nie tak z głową.
        • nuclearwinter Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 07:58
          Ja sobie przypominam jakąś niedawną wypowiedź na forum, że jakaś szczupła modelka narzeka, że ma grube kostki (jakby to było niemożliwe, a przecież może mieć stosunkowo "grube" w stosunku do swojej budowy). I jak ona śmie, powinna mieć trochę szacunku do normalnych ludzi, bo ich tym obraża xD
        • hanusinamama Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 10:49
          Pytanie po wuj takie wpisy do sieci wrzucać. I mi nawet juz nie chodzi o bodyshaming...ja bym pomyślała ze co pomyśli i poczuje moja 12 letnia córka oraz co usłyszy od koleżanek w szkole.
          • princesswhitewolf Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 10:56
            dokladnie. I co to za wzorzec dla innych kobiet. Chyba wzorzec pzrekonywujacy do wymiotow i bulimii
            • hanusinamama Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 11:11
              Może jestem przewrażliwiona bo znam 12latke z anoreksją. Dziewczyna była zawsze szczupła ale jest wysoka. Ja mysle ze jej oglądanie zdjecia takiego z takim podpisem nie pomoże...tak samo jak pierdyliardowi innych nastolatek, które są bombardowane zdjeciami typu "taka jestem szczupła ale super dzien" albo "zawsze i wszedzie jestem fit i sexi".
              • kropkaa Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 14:52
                Męża kolega z pracy ok. roku temu stracił jedyne dziecko. Po latach walki z anoreksją nastolatka zmarła.
                • hanusinamama Re: potencjał na jatkę 26.08.21, 00:59
                  Ja ci powiem ze tu kolorowo nie jest. Jedno ze dziewczyna wyjątkowo wysoka. Ale inna rzecz ze w domy kwasy. I wieczne dyskusje o wielkosci dupy. Dzieciaka szkoda bo to wyjatkowo wujowa choroba.
              • ichi51e Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 20:55
                no właśnie. 12 lat to jest taki wiek ze dzieciaki zaczynaja się robic wyjątkowo wredne wobec tych co są więksi. Ja w tym wieku byłam pewna ze byłam gruba - nic podobnego patrząc po zdjęciach nie miało miejsca. Po prostu nagły skok wzrostu i czujesz się jak goryl wśród labedzic
      • gaskama Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 10:40
        Nie pisz głupot. 15 latek często jest wyższy od matki. A tu mowa o córce i to 12 letniej. I nie chodzi o bluzę, tyło o strój kąpielowy. Nie czaisz różnicy?
        • hanusinamama Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 10:50
          15 latka ma tez juz inną figurę, Wiekszosć znanych mi dziewczyn w tym wieku ma kobiecą figurę i wzrost czesto swojej matki lub wyższy.
    • lauren6 Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 07:44
      Podejrzewam, że problemem nie jest samo zdjęcie, tylko jego podpis; TO JEST MÓJ DOBRY DZIEŃ. Jakby noszenie rozmiaru dziecięcego było powodem do dumy i radości.

Tak drogie emamy, to jest właśnie przykład promowania niezdrowych nawyków żywieniowych (restrykcyjnych diet, głodzenia się). Żadna otyła osoba nie wrzuci do sieci swojego zdjęcia w bikini: TO MÓJ WIELKI DZIEŃ, wreszcie noszę rozmiar 50.
      To zdjęcie i jego podpis to jest woda na młyn dla kobiet z zaburzeniami odżywiania.
      • cruella_demon Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 09:43
        Tak drogie emamy, to jest właśnie przykład promowania niezdrowych nawyków żywieniowych (restrykcyjnych diet, głodzenia się). Żadna otyła osoba nie wrzuci do sieci swojego zdjęcia w bikini: TO MÓJ WIELKI DZIEŃ, wreszcie noszę rozmiar 50.
        To zdjęcie i jego podpis to jest woda na młyn dla kobiet z zaburzeniami odżywiania.

Masz rację.
      • hanusinamama Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 10:51
        Kobiet jak kobit...masa dzieciaków ma problemy z zaburzeniem odzywiania. I teraz taka 12 latka z anoreksją jak ma to dobierać?
        • nuclearwinter Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 10:58
          I serio taka Koroniewska jest popularna wśród 12-letnich dziewczynek?

To jakiś absurd swoją drogą - krzyczymy (bardzo słusznie) że jak kobieta plus size wrzuci swoje zdjęcie w bikini, to nie jest żadne promowanie otyłości, tylko normalna akceptacja swojego ciała. Ale już chuda laska - nie nie nie wolno, promuje zaburzenia odżywiania, jak śmie!

Żeby jeszcze ta Koroniewska naprawdę wyglądała jakoś anorektycznie, a to zwyczajna bardzo szczupła laska jest 🙄 Przypominam też, że napisała pod zdjęciem, że poczuła się "młodziej" a nie "chudziej". Oni są owszem, oboje obciachowi i żenujący, ale już takie grube oskarżenia w tym wypadku to naprawdę przesada.
          • hanusinamama Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 11:13
            Tak jest. MI sie to wczoraj wyswietliło 3 razy na FB. Tłuką o tym w necie. Nie chodzi o jej wygląd. Chodzi o to co napisała. Dorosła kobita czuje sie lepiej bo wcisneła sie z kostium 12 latki. Ja pierdole jakby jeszcze nie miała dzieci...ok wuj ją to obchodzi . Ale ma córkę. Takie ciagłe gadanie o wielkosci swojej dupy konczy sie tym, ze 12letnie szczupłe dziewczynki uwazają ze są za grube.
            • iwles Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 11:18

A ileż to wątków było na emamie, w których odchudzajqce się dziewczyny chwaliły się każdym zrzuconym kilogramem? Uważając za swój sukces, szczególnie sukces wytrwałości, że daly rade.
              Byly i takie, które chwały się, że wreszcie włażą w swoje spodnie z wieku nastoletniego.
              No i super.
              • hanusinamama Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 13:21
                Wiesz co sama ostatnio schudłam. Nie bede ukrywac, ze sie ciesze. Natomiast w domu pilnuje aby temt "wielkosci dupy" nie był ani nr.1 ani nr 3. Mam 2 córki i nie chce zeby rosły w attmosferze "mama ma dobry dzien jak sie zmieści w spodnie". Były robione badania: w domahc w których bardzo zwracało sie uwage na swoja wage, figure juz 7-8 latki uwazały ze są za grube ( a były szczupłe), 9-10 latki zwracały uwage na grubośc swoich ud...
                • ichi51e Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 20:58
                  przecież komunikat "jestem tak chuda ze mieszczę się kochana w twoje ubrania" można tez opacznie zrozumiec "slonko jesteś tak gruba ze dorosła baba miesci się w twoje rzeczy"
                  • hanusinamama Re: potencjał na jatkę 26.08.21, 01:01
                    NO o tym też pomyślałam. Szczególnie ze 12 lat to trudny wiek.
    • arwena_11 Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 07:49
      Moja 19 latka nie weszłaby w kostium dla 12 latki bo ma biust. Nie weszłaby również w taki kostium mając 15 lat.
      Koroniewska nie ma biustu, więc wchodzi w kostium dla dziecka.w sumie nie wiem czym się chwali.
      • iwles Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 07:59
        arwena_11 napisała:

> Koroniewska nie ma biustu, więc wchodzi w kostium dla dziecka.w sumie nie wiem
        > czym się chwali.

Biust jest czymś do chwalenia się?
        I to pisze kobieta???
        • nuclearwinter Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 08:05
          Arwena już któryś raz pisze o biuście swojej córki i podkreśla, że w coś tam by się nie zmieściła "bo ma biust" wink To chyba taka stała śpiewka.
        • cruella_demon Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 09:45
          Nie bądźcie hipokrytkami.
          Nikt nie chce być płaski, tak jak nikt nie chce być brzydki czy gruby.
          • ludzikmichelin4245 Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 23:50
            cruella_demon napisała:

> Nie bądźcie hipokrytkami.
            > Nikt nie chce być płaski, tak jak nikt nie chce być brzydki czy gruby.
            >

O przepraszam, dużo bym dała za figurę w typie modelki, czyli wysoka, długonoga, chuda i płaska.
            • ludzikmichelin4245 Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 23:52
              Ale owszem, przy figurze danej mi przez naturę - średniego wzrostu i dupiastej, bardziej pasowałby mi większy biust niż mam. Kwestia proporcji.
          • kropkaa Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 23:52
            Ja tam chciałabym być bezbiuściasta. Taką Anją Rubik spokojnie też bym chciała być.
        • arwena_11 Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 10:52
          Nie, ale jak masz figurę kobiecą - to ni huhu nie wejdziesz w ciuch dziecięcy.
          • cruella_demon Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 11:05
            Bo ja w ogóle nie rozumiem po co stara baba ma się wciskać w rzeczy dla dziecka.
            • arwena_11 Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 11:12
              No pewnie, żeby pokazać jaka jest zaje..bista. Współczuję jej córce.
            • z.szarych.stron Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 11:12
              Aby poczuć się młodziej! tongue_out
      • alpepe Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 08:18
        Patrzysz jak dziaders na kobiety.
      • little_fish Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 08:22
        Nie musi się "chwalić" brakiem biustu, gdyż wielokrotnie zostało jej to wytknięte przez różne "życzliwe" osoby.
        • lauren6 Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 08:56
          Widocznie arwenia zalicza swoją córkę do grupy dziewczynek, o których pisała wczoraj triss: "mamo, skończyłam 15 lat, mam Instagrama i cycki".
      • homohominilupus Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 13:19
        arwena_11 napisała:

> Koroniewska nie ma biustu, więc wchodzi w kostium dla dziecka.w sumie nie wiem
        > czym się chwali.

Co to znaczy że nie ma biustu? Mastektomie zrobiła? Jest w połowie facetem?
        Czy jesteś arweno gruba babą z wielkim cycem?
        • kura17 Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 13:28
          > Co to znaczy że nie ma biustu? Mastektomie zrobiła? Jest w połowie facetem?
          > Czy jesteś arweno gruba babą z wielkim cycem?

tekst Arweny obrzydliwy (ja i inne), ale trzeba w odwecie walic w innych??
          ja, ja jestem "gruba baba z wielkim cycem" i czego to dowodzi?
          w zyciu sie tak o nikim nie wypowiadam (jak panie od malego biustu).
          • homohominilupus Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 13:41
            kura17 napisała:

> > Co to znaczy że nie ma biustu? Mastektomie zrobiła? Jest w połowie facete
            > m?
            > > Czy jesteś arweno gruba babą z wielkim cycem?
            >
            > tekst Arweny obrzydliwy (ja i inne), ale trzeba w odwecie walic w innych??
            > ja, ja jestem "gruba baba z wielkim cycem" i czego to dowodzi?
            > w zyciu sie tak o nikim nie wypowiadam (jak panie od malego biustu).
            >
            Przepraszam kura, ale tyle tu paskudnych tekstow odnośnie małego biustu ze mi się ulało.
            >
            >
            >
            • kura17 Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 13:50
              > Przepraszam kura, ale tyle tu paskudnych tekstow odnośnie małego biustu ze mi
              > się ulało.

nie no, jasne. dzieki miedzy innymi Twoim wypowiedziom zaczyna w tym watku tekstow o "grubych babach z obwislym wielkim cycem" byc podobna ilosc.

tak ma wygladac dialog?
              tak ma wygladac bodypositive?
              • fornita111 Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 14:23
                Yyy sorry, ale parsknelam wink Dialog nt piersi? No najlepiej, zeby nie wygladal WCALE. Ludzie maja rozna urode i rozne upodobania urodowe i to powinno zamykac temat. Ale nie na ematce, wiadomo, tutaj co druga chorobliwie pizgnieta na punkcie wygladu.
                • kura17 Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 14:30
                  fornita111 napisała:

> Yyy sorry, ale parsknelam wink Dialog nt piersi?

nie. jakikolwiek dialog, mialam wrazenie, ze to bylo jasne w mojej wypowiedzi.
                  mozna po prostu skrytykowac paskudne wypowiedzi (o czymkolwiek), bez dowalania "stronie przeciwnej".

> No najlepiej, zeby nie wygladal WCALE. Ludzie maja rozna urode i rozne
                  > upodobania urodowe i to powinno zamyka temat. Ale nie na ematce, wiadomo,
                  > tutaj co druga chorobliwie pizgnieta na punkcie wygladu.

i piszesz to akurat pod moim postem bo?
                  czemu nie pod tym, ktory komentowalam?
                  • fornita111 Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 14:41
                    Pod twoim- bo to ty o dialogu napisalas. W watku o wadze i piersiach to dla mnie jakies absurdalnie patetyczne slowo.
                    • kura17 Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 15:02
                      oczywiscie, bo domniemana absurdalna patetycznosc uzytego przeze mnie slowa "dialog" ("rozmowa" bylaby lepsza??) w tym watku jest najwazniejsza do skrytykowania.
                      posypuje glowe popiolem.
                      • fornita111 Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 15:12
                        Ja tylko napisalam, ze mnie rozsmieszylas, to ty drazysz temat tongue_out a do innych wypowiedzi w watku tez sie odnioslam, wiec nie bardzo wiem o co ci chodzi. Jakas obraza majestatu?
              • homohominilupus Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 14:45
                kura17 napisała:

> > Przepraszam kura, ale tyle tu paskudnych tekstow odnośnie małego biustu z
                > e mi
                > > się ulało.
                >
                > nie no, jasne. dzieki miedzy innymi Twoim wypowiedziom zaczyna w tym watku teks
                > tow o "grubych babach z obwislym wielkim cycem" byc podobna ilosc.
                >
                > tak ma wygladac dialog?
                > tak ma wygladac bodypositive?
                >
                >
                Nie chcę się tu licytować ile i jakich komentarzy tutaj padło, ja swoją wypowiedź kierowałam.minn do arweny i innych piszących o 'braku biustu czy o 'desce' a że uraziłam tym Ciebie, forumke która lubię i szanuje przepraszam po raz drugi.
                >
                >
                • kura17 Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 15:06
                  > Nie chcę się tu licytować ile i jakich komentarzy tutaj padło, ja swoją wypowie
                  > dź kierowałam.minn do arweny i innych piszących o 'braku biustu czy o 'desce' a
                  > że uraziłam tym Ciebie, forumke która lubię i szanuje przepraszam po raz drugi.

obrazilas (nie wiem, czy "urazilas") wszystkie "grube baby z wielkim cycem" (oprocz madonny van klempa, jak slusznie zauwazyla Daniela) wink
                  i zastanawiam sie po co, komentarze o 'deskach' sa same w sobie tak latwe do (slusznego!) uwalania, ze nie trzeba w to mieszac grubych bab tongue_out o to jedynie mi chodzi - chcemy rozsadnej dyskusji, to sami ja tak prowadzmy.
          • magdallenac Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 13:55
            OT. Kura, żyjesz! Jak się czujesz? Dochodzisz do siebie?
            • kura17 Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 14:03
              > OT. Kura, żyjesz! Jak się czujesz? Dochodzisz do siebie?

zyje. jako prawdziwa forumowa drama queen podnioslam swoj watek dodajac niusy tongue_out

dali mi dozylnie taki super koktajl dragow, ze glowa boli!
              jutro mam sie spodziewac duzo gorszego samopoczucia (jak dragi puszcza) LOL
              • nuclearwinter Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 14:16
                O, przegapiłam wątek! Zdrowiej nam Kuro! ❤️
                • kura17 Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 14:25
                  > O, przegapiłam wątek!

taka ze mnie efektywna drama queen LOL

> Zdrowiej nam Kuro! ❤️

dziekuje. jeszcze tylko ok 10 dni do wynikow (ostatniej na razie?) patologii i bede wiedziec, co sie dzieje - choc wstepne wyniki sa dobre smile
              • magdallenac Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 14:25
                No kurczę, będzie bolało i ciągnęło tu i ówdzie. Za to za kilka miesięcy będziesz się czuła jak nowo narodzona. Trzymaj się!😘
    • nuclearwinter Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 07:54
      Ale on napisała, że poczuła się młodziej a nie szczuplej. Już abstrahując od tego, że para Dowborów jest dość żenująca ogólnie z tego co zauważyłam, to w tym jej poście nie widzę nic strasznego, bez przesady. Nawet tu kojarzę, że niektóre ematki pisały, że zdarza im się nosić jakieś tam bluzy czy koszulki swoich nastoletnich dzieci.

Jakem mocno body positive, to jestem body positive w stosunku do każdej sylwetki - te małe, drobne, niskie, szczupłe laski też mają prawo się czuć dobrze w swoim ciele i tego nie ukrywać "żeby innym grubszym nie było przykro".

Sama się nie mieszczę w dziecięce ciuchy, ale za to mam jedne superstary z działu Junior, ale chyba w największym możliwym rozmiarze, to nie wiem, czy się liczy 😁
      • maze.runner Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 15:02
        O właśnie. A już lamenty i dramaty jakoby aktorka z serialu dla starszych pan miała być bezpośrednia przyczyna anoreksji i bulimii u nastolatek to jakaś paranoja.
    • jdylag75 Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 07:57
      Mieszczę się w kostium kąpielowy mojej 12 latki oraz generalnie jej ciuchy, nawet noszę mniejsze bo lubię bardziuej blisko ciała, a ona woli wory. Jest trochę wyższa ode mnie, ale ja ogólnie jestem niewielka, z małymi stopami.
      Odnośnie wpisu to sama nie wiem, moja córka by się z tego śmiała wiem to na 100%, bo przed urlopem, kiedy Młoda była na obozie musiałam jej kupić strój kąpielowy i mierzyłam stary na sobie na ubranu poczym zdecydowałam że bedzie za mały i w sklepie podobnie mierzyłam nowy. Stwierdziła ze to sprytne i ogólnie była wdzięczna.
      Strroje kąpielowe rozciągają się jak guma.
      • daniela34 Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 09:07
        jdylag75 napisała:

> Strroje kąpielowe rozciągają się jak guma.

O to, to, to. W siermiężnych latach 80-tych moim rodzicom udało się dorwać dla mnie strój kąpielowy w ówczesnej Czechosłowacji. Miałam 3,5 roku. A strój z powodzeniem nosiłam mniej więcej do ósmego roku życia (jest dokumentacja fotograficzna). A rosłam wtedy akurat intensywnie. Tylko że strój "rósł" razem ze mną.
        • jdylag75 Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 09:50
          Też miałam taki strój, nosiłam go latami.
    • irma223 Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 08:00
      Ciało ma na zdjęciu normalne, nie kościste.

Normalne zdjęcie, nie widzę potencjału do bicia piany.
      Pani aktorka koło 40-tki musi pokazać potencjalnym zleceniodawcom, że posiada nadal warunki do grania niekoniecznie babć i matron.

Ona z wyglądu swojego żyje!

• princesswhitewolf Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 10:44
        >Ona z wyglądu swojego żyje!

serio? nie moge uwierzyc. No dobra, moze normalnie wsadza jakis push up stanik czy cos.
        • fornita111 Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 11:09
          No to nam sie body positive rozszalalalo na forum big_grin
          • nuclearwinter Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 11:11
            Prawda? big_grin
            • daniela34 Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 11:18
              Noooo, nie broniąc głupawego wpisu Koroniewskiej to body positive najwidoczniej nie dotyczy kobiet z małym biustem smile
              • princesswhitewolf Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 11:20
                zalezy czy to faktycznie taki wyglad" jak bozia dala" czy okupiony anoreksja czy bulimia
                • fornita111 Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 11:26
                  Ty masz jakas obsesje z ta anoreksja i bulimia. Jeszcze istnieja naturalnie szczupli ludzie tongue_out
                  • daniela34 Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 11:31
                    Aż się wysiliłam i przejrzałam konto Koroniewskiej- najwyraźniej sporo ćwiczy, jest szczupła, ale nie widzę powodów, żeby posądzać ją o zaburzenia odżywiania. Ładna, sportowa, umięśniona sylwetka. I mały biust.
                    • arwena_11 Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 11:46
                      No bo nie jest wychudzona. Tylko ma bardzo mały biust - i to sprawia, że wchodzi w ciuchy dla dziecka
                      • daniela34 Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 11:49
                        No i najwyraźniej nie jest od dla niej problemem, skoro go ani optycznie nie powiększa push-up'ami ani nie maskuje- sądząc z konta na IG
                      • kropkaa Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 12:01
                        Wydaje mi się, że jak była szczupła,.to biust miała. Jak zaczęla na maxa ćwiczyć i wychudła, to i biust zniknął.
                        • pingus Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 14:37
                          Nie, po prostu czasami po ciąży/karmieniu biust maleje
                • kura17 Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 12:43
                  > zalezy czy to faktycznie taki wyglad" jak bozia dala" czy okupiony anoreksja
                  > czy bulimia

nie, nie ma znaczenia "dlaczego" tak wyglada, Twoj komentarz (i wszystkie inne negatywne o jej biuscie) byl obrzydliwy.
                  • kropkaa Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 14:24
                    Dodam, że niestety, ale kamera dodaje kg i stąd ten pęd do szczupłości, żeby wyglądać normalnie. Zauważcie, że często dopiero na zdjęciach z dywanów widać, jakie niektóre aktorki są drobniutkie, a na ekranie wyglądają owszem, szczupło, ale nie wychudzenie.
                    A z gdy z wiekiem przybywa im kg i zaczynają wygiąć standardowo, to na ekranie już są dużymi kobietami.
                    • kropkaa Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 14:25
                      *wyglądać
                    • jowita771 Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 15:41
                      Zgadza się. Regularnie widywałam Liszowską w czasach, gdy występowała w programie na żywo co tydzień, często widziałam ją rano na żywo, a wieczorem w tv. I że zdumieniem czytałam opinie, jaka jest gruba. Była odrobinę zaokrąglona, ale przypuszczam, że nie miała nawet lekkiej nadwagi, w tv wyglądała faktycznie na nieco grubszą, ale też nie tak, jak opisywały komentarze w internecie.
                • jowita771 Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 15:36
                  princesswhitewolf napisała:

> zalezy czy to faktycznie taki wyglad" jak bozia dala" czy okupiony anoreksja cz
                  > y bulimia

Anoreksja i bulimia to choroby. Jeśli jej biust byłby taki z powodu choroby, to można uprawiać bodyshaming?
          • jowita771 Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 13:36
            Body positive tylko dla otyłych, chudym można dowalić.
            • iwoniaw Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 13:39
              jowita771 napisał:

> Body positive tylko dla otyłych, chudym można dowalić.
              >

No przyznam, że widzieć te wszystkie wpisy o "anorektyczkach" i "braku biustu, współczuję" w kontekście "olaboga, to bodyshaming wobec każdego, kto jest grubszy niż 12-latka" jest dość kuriozalne. Obraża tylko "ty gruba babo z wilekim cycem", a "ty chuda raszplo bez cycków" już nie?
              • kura17 Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 13:47
                a nie mozna by tak potepic wpisow o anorektyczkach itp bez dowalania grubym babom (lub komukolwiek innemu)? to jest jakis nakaz dowalenia komukolwiek??

przyznam, ze czytam i oczom nie wierze.
                w obie strony, zeby nie bylo.
                bodypositive LOL
                • kropkaa Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 14:17
                  Ja szczerze zazdroszczę małego czy nawet braku biustu. Ale dla mnie w przypadku jej czy ich, to nie biust czy figura jest "problemem", tylko zupełna pustka w głowie. Tak, wiem, żyją z IG, ale jednak ten poziom gdzieś pomiędzy dnem a mułem moim zdaniem powinien odstraszać reklamodawców, a nie ich przyciągać.
                  Wczoraj nawet weszłam na jej profil i poczytałam komentarze. Non stop ktoś jej pisze: najpiękniejsza polska aktorka. Coś tam niby odpowiada w stylu "bez przesady, ale bardzo dziękuję". Gdyby jakiś byt mi kadził takie farmazony, to nie wiedziałbym, czy to na serio, czy jaja sobie robi.
    • joaz Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 08:11
      Ja noszę zamiennie niektóre ciuchy z moją 17 letnią córka- swetry, golfy, niektóre typy spodni. Mamy też ten sam rozmiar biustu, ale staników sobie nie pożyczamy.
    • heca7 Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 08:16
      W podstawówce córka chodziła do klasy z dziewczynką, która już w czasie komunii była wzrostu swojej matki. Z twarzy były identyczne ale matka miała najwyżej 150 a córka obecnie ma ponad 180. Matka w tym czasie mogła spokojnie nosić rzeczy po dziecku.
    • ivaz Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 08:35
      Ja, jestem bardzo drobną kobitką, wzrost 160 cm, waga całe życie pomiędzy 45-47 kg, stopa rozm. 35, noszę ciuchy rozmiarowo pomiędzy 32 a 34, mam wiele ciuchów z Zary z rozmiarówki dziecięcej, nie wspominając o butach bo z tym mam największy problem. Z córka 12 lat aktualnie nosimy jeden rozmiar ciuchów i butów, mam nadzieję że młoda mnie przerośnie.
      • grey_delphinum Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 08:49
        Ludzie, ale o co chodzi?Przecież to rozciągliwy strój kąpielowy, a rozmiar dla dwunasto-czternastolatki noszą noszą też czasami dorosłe kobitki (ja no. jestem niska, dość szczupła i mam mały biust, więc przy dobrych wiatrach mieszczę się w niektóre ciuchy z działu dziecięcego).
        • waleria_s Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 09:25
          No dokładnie. Przed powiększeniem biustu spokojnie mogłabym wbić się w dziecięcy strój kąpielowy. Bluzki i topy tak samo. Przy typie figury Koroniewskiej (bardzo mały biust, słabo zaznaczona talia) można z powodzeniem wbić się w wiele ciuchów córki w wieku wczesnej nastolatki.
          • kropkaa Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 14:26
            Można, ale czy pownno się tym "chwalić" na insta?
            • waleria_s Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 14:39
              kropkaa napisała:

> Można, ale czy pownno się tym "chwalić" na insta?
              Ja do ich działalności podchodzę raczej negatywnie, błaznują i robią z siebie pośmiewisko. Tylko też wiem, że za tym stoją motywy finansowe. Koroniewskiej w filmach/serialach nie widać, Dowbor raczej nie kosi grubych pieniędzy i uwidziało im się 'błyszczeć' na instagramie.
      • hanusinamama Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 10:56
        Ale tu nie chodzi o to ze ona weszła w kostium 12 latki...tylko ze to sprawiło ze ma dobry dzien. Juz pomijam, ze ona nie ejst snana z niczego innego niz z głupich wpisów i filmików, mąz nie ejst lepszy.
        • nuclearwinter Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 11:09
          To masz odpowiedź - oni nie są jacyś specjalnie lotni po prostu. Napisała, że się poczuła młodziej a dalej jest mowa o jakimś dbaniu o skórę bla bla, więc ten wpis nawet nie dotyczył figury 🤷🏻‍♀️ przypuszczam, że nawet nie pomyślała jak to zostanie odebrane.
          • hanusinamama Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 11:14
            To jak ja to odebrałam czy ty ma w sumie żadne znaczenie. Pytanie jak to odbiera jej córka czy inna 12 latka. Ja wiem ze Pani jest głupia. 12 latka przeczyta ze kobieta czuje sie dobrze jak wchodzi w kostium 12 latki...brawo.
            • nuclearwinter Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 11:22
              No nie wiem, dla mnie to ona mogła założyć sobie równie dobrze śliniak dla niemowlaka i napisać, że ją to strasznie odmłodziło, może wydźwięk byłby zręczniejszy. Tam raczej nie chodziło o szczupłość a o młodość, co sugerują dalsze zdjęcia w tym wpisie. A znane mi nastolatki to raczej chcą mieć kształty jak Kim Kardashian czy jakieś instagirl teraz, nie sądzę by im jakaś Koroniewska miała zrobić krzywdę swoim wpisem. Troszkę dorabianie ideologii do głupiego zdjęcia niezbyt lotnej kobiety.
              • hanusinamama Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 13:22
                Ale 12 latki odchudzajace sie raczej nie pragną figury Kim Kardashjian.
                • waleria_s Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 13:46
                  Ale też 12-latki nie śledzą Koroniewskiej na instagramie.
                  • hanusinamama Re: potencjał na jatkę 26.08.21, 01:01
                    NO nie wiem...mi na FB wyskoczyło kilka razy info o tym jej poscie.
    • gryzelda71 Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 08:49
      Lata temu na innym forum też czytałam opisy pani jak spodnie nastolatce podprowadza.
    • daniela34 Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 09:02
      Wchodzenie przez dorosłą osobę w ubrania nastolatków nie jest niczym szokującym. Znam drobniutką kobietę, która sama śmiała się, że ubiera się w 5-10-15. W przypadku stroju kąpielowego to tym bardziej nie dziwi (one są elastyczne). Są na świecie ludzie drobni.
      Natomiast to co dziwi, to cała działalność państwa Koroniewskich/Dowborów w mediach społecznościowych. Oni chyba tacy nie za mądrzy są.
      • kosmos_pierzasty Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 09:09
        Kto to w ogóle jest?
        • daniela34 Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 09:13
          Maciej Dowbor- syn Katarzyny Dowbor, kiedyś dziennikarz sportowy, teraz "prezenter Polsatu".
          Joanna Koroniewska- aktorka M jak Miłość i chyba nigdzie poza tym nie gra.
          Są małżeństwem (a w każdym razie parą) od wielu lat
          • 35wcieniu Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 09:27
            chyba nigdzie poza tym nie gra

W teatrze gra.
            • daniela34 Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 10:01
              Ok. Przyznam, że nawet pisząc o M jak Miłość nie byłam pewna, czy nadal gra, czy jej postać została już uśmiercona/wyjechana za granicę/rozwiedziona i skłócona z rodziną/wysłana na drugi koniec Polski smile Ostatnio znam ją z tego, że jest znana na IG.
            • kropkaa Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 14:27
              W którym teatrze?
          • kosmos_pierzasty Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 09:38
            Dzięki za wyjaśnienie 🙂
    • mackowy2003 Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 09:08
      Zdjęcie Joaśki dobrze skomponowane i atrakcyjne wizualnie. Ja widzę na nim ładną, bardzo szczupłą, opaloną i uśmiechniętą kobietę. Najwyraźniej dumną z tego, jak wygląda; widać, że dobrze czuje się w swoim ciele.
      Zdjęcie i treść pod nim mnie w najmniejszym stopniu nie oburzają. To, że wskoczyła w kostium swojej córki zupełnie mnie nie rusza. Szczupłe ramiona są moim niespełnionym marzeniem, więc akurat tego jej zazdroszczę.
      Żyjmy i dajmy żyć innym.
      • princesswhitewolf Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 10:43
        >Ja widzę na nim ładną, bardzo szczupłą, opaloną i uśmiechniętą kobietę

ja widze usmiechnieta chuda kobiete o figurze dziecka,.
        • gryzelda71 Re: potencjał na jatkę 25.08.21, 16:09
          Ona nie jest chuda. A nawet.janma figurę dziecka to co ma z tym zrobić?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka