tanebo001 02.09.21, 15:04 natemat.pl/371889,komisja-europejska-wstrzymuje-wyplate-57-mld-euro-dla-polski Barwo Unia!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
myfaith Re: Kurek zakręcony 02.09.21, 15:07 Ciekawe czy Kaczynski się spodziewał, że jednak UE będzie miała cohones......(bo on rozumie tylko język siły) Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Kurek zakręcony 02.09.21, 15:24 Unia wreszcie zrozumiala, z PiSem trzeba po pisowsku. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Kurek zakręcony 02.09.21, 15:32 Zawsze twierdziłem że jak ukłonisz się chamowi to cię kopnie. Jeśli kopniesz chama to ci się ukłoni. Odpowiedz Link Zgłoś
podaje_haslo_okon Re: Kurek zakręcony 02.09.21, 15:14 Wstaliśmy z kolan i upadliśmy na ryj. Ciekawe czy tylko straszą czy jednak Unia nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty Re: Kurek zakręcony 02.09.21, 15:17 "Nie straszcie tym PiSem"... Mam nadzieję, że to się dobrze skończy i argument finansowy przemówi do tego czegoś, co mamy obecnie u władzy. Ostatecznie ba kasę są łasi jak nikt. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Kurek zakręcony 02.09.21, 15:21 co ty! Pójdą w zaparte, że to wszystko przez UE, oni się nigdy nie cofają ! Będzie to dla nich koronny argument, żeby tę "okropną" unie opuścić. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty Re: Kurek zakręcony 02.09.21, 15:26 No nie wiem. Nie dam sobie ręki uciąć, ale myślę, że oni są mocni w gębie i nic poza tym. Odpowiedz Link Zgłoś
reinadelafiesta Re: Kurek zakręcony 02.09.21, 19:10 Nie wiem, czy tak do końca. Całkiem sporo instytucji, przepisów udało im się zniszczyć, a drzew wyciąć. Odpowiedz Link Zgłoś
spanish_fly Re: Kurek zakręcony 02.09.21, 15:26 Raczej wykorzystają to do spinu przeciwko UE. Im przecież pieniędzy nie zabraknie. Najwyżej my szaraki będziemy biedować. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Kurek zakręcony 02.09.21, 15:30 Nonieno, ale to szaraki, chociaż akurat nie my, na nich głosują. Przecież musieli o tym myśleć, wpisać to w plany, że może się zdarzyć. Możliwe, że to kolejny zaplanowany krok w kierunku polexitu, że zacytuję pewnego znajomego mądralę-korwinistę, 'opuszczenia tej bolszewii'. Odpowiedz Link Zgłoś
spanish_fly Re: Kurek zakręcony 02.09.21, 15:36 Ale mogą sobie tak ustawić zasady wyborcze, że wystarczy im 20% głosów szaraków zaczadzonych TVP tudzież przekupionych w taki czy inny sposób, żeby "wygrać" wybory. Mogą też kombinować z przedłużaniem stanu wyjątkowego, żeby w ogóle wyborów nie organizować. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Kurek zakręcony 02.09.21, 15:43 Można też zorganizować strajk generalny i przestać dostarczać wsiokom prąd. W 89;' to podziałało... Odpowiedz Link Zgłoś
bistian Re: Kurek zakręcony 02.09.21, 17:24 alicia033 napisała: > wsiokiem to jesteś ty. Ja jestem wsiokiem. Ze wsi jestem i we wsi czuję się najlepiej. A teraz... odmaszerować razem z Tanebo w poszukiwaniu nowej obelgi! Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Kurek zakręcony 02.09.21, 15:45 No tak, ale jeśli będą chcieli mieć te 20%, to skądś będą musieli mieć pieniądze na kiełbasę wyborczą. To się może skończyć bardzo, bardzo źle. Odpowiedz Link Zgłoś
spanish_fly Re: Kurek zakręcony 02.09.21, 15:51 Dobrego zakończenia raczej nikt się nie spodziewa Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Kurek zakręcony 02.09.21, 17:11 kosmos_pierzasty napisała: > "Nie straszcie tym PiSem"... > Mam nadzieję, że to się dobrze skończy i argument finansowy przemówi do tego cz > egoś, co mamy obecnie u władzy. Ostatecznie ba kasę są łasi jak nikt. Trochę mniej będą mieć do ukradzenia. Ale i tak sporo mogę kraść, więc tragedii nie będzie. S. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Kurek zakręcony 02.09.21, 20:07 snajper55 napisał: > kosmos_pierzasty napisała: > > > "Nie straszcie tym PiSem"... > > Mam nadzieję, że to się dobrze skończy i argument finansowy przemówi do t > ego cz > > egoś, co mamy obecnie u władzy. Ostatecznie ba kasę są łasi jak nikt. > > Trochę mniej będą mieć do ukradzenia. Ale i tak sporo mogę kraść, więc tragedii > nie będzie. > > S. Tak jak za PO kradli to już to się nie powtórzy.Ty dalej cofniety w rozwoju.Nota bene Ci to udowodniła. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Kurek zakręcony 02.09.21, 20:21 Pieprzysz. Nikt tak nie kradnie jak PiS. Nawet się nie kryją. A jeśli nie ukradną to zniszczą. Jak stadninę. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Kurek zakręcony 02.09.21, 20:09 kosmos_pierzasty napisała: > "Nie straszcie tym PiSem"... > Mam nadzieję, że to się dobrze skończy i argument finansowy przemówi do tego cz > egoś, co mamy obecnie u władzy. Ostatecznie ba kasę są łasi jak nikt. Jedni i ci sami ciągle pisdolą .Co nie przeszkadza im brać pieniądze od PIS. Odpowiedz Link Zgłoś
rb_111222333 Re: Kurek zakręcony 02.09.21, 15:30 Ciekawe jak to się skończy. Z jednej strony cieszę się, że nie będzie kupowania głosów pieniędzmi Unii, duża część przyznanych środków byłaby zmarnowana. Z drugiej strony polska kasa jest pusta więc czekają nas ciężkie czasy, jeśli te pieniądze nie zostaną nam wypłacone Odpowiedz Link Zgłoś
myfaith Re: Kurek zakręcony 02.09.21, 15:40 Ponieważ desperacko rząd potrzebuje pieniędzy to zostanie im zapożyczanie się w "parabankach" finansujących słabe państwa . Czyli jeśli sa hm....niezbyt inteligentni to zaraz okaże się, że z naszej gospodarki musimy coś tam oddać Chinom (np bo wlasnie przypadkiem chętnie udzieliły pożyczki)) + koszty obsługi długu A jak się będzie PiS zapożyczać to podpadniemy UE ( bo naruszymy reguły budżetowe czy jak to tam sie nazywa) - a jeśli tak to Pis-owi zostanie tylko tupnąć nogą , strzelić focha i wyjść z UE ( najpierw zadziałać mocną propagandą) Z której strony nie patrzeć to d...a. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Kurek zakręcony 02.09.21, 16:16 myfaith napisała: > ( bo naruszymy reguły budżetowe czy jak to tam sie nazywa) reguły budżetowe to już ostro naruszyliście, nie wspominając o konstytucyjnych progach. Fachowcy oceniają, że dług państwa już osiągnął ok 60% PKB. Czyli jeszcze jeden argument za polexitem i całkowitą pisią samowolą. Niemcy pewnie już się przygotowują do stawiania płotu nad Odrą, bo to zaraz znowu będzie zewnętrzna granica UE. Odpowiedz Link Zgłoś
berber_rock Re: Kurek zakręcony 02.09.21, 19:14 myfaith napisała: > Ponieważ desperacko rząd potrzebuje pieniędzy to zostanie im zapożyczanie się w > "parabankach" finansujących słabe państwa . Czyli jeśli sa hm....niezbyt intel > igentni to zaraz okaże się, że z naszej gospodarki musimy coś tam oddać Chinom > (np bo wlasnie przypadkiem chętnie udzieliły pożyczki)) + koszty obsługi długu A czym to sie rozni od sytuacji EU, ktora jest juz od jakiegos czasu zadluzona w Chinach? Odpowiedz Link Zgłoś
myfaith Re: Kurek zakręcony 02.09.21, 19:31 Berber - skalą. Uzywajac kulinarnych porównań - Polska to przystawka łatwa i szybka do połknięcia a UE - główne danie które trzeba jest powoli, nic na szybko.. Odpowiedz Link Zgłoś
nigdynigdynigdy84 Re: Kurek zakręcony 02.09.21, 15:47 Ciekawe skąd teraz Mateuszek weźmie pieniążki dla patologii? Ojojojoj, zła ta unia 🤣🤣🤣🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Kurek zakręcony 02.09.21, 19:58 nigdynigdynigdy84 napisała: > Ciekawe skąd teraz Mateuszek weźmie pieniążki dla patologii? stąd, skąd bierze od 2 lat: z drukarki glapy. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Kurek zakręcony 02.09.21, 20:11 nigdynigdynigdy84 napisała: > Ciekawe skąd teraz Mateuszek weźmie pieniążki dla patologii? Ojojojoj, zła ta u > nia 🤣🤣🤣🤣 Nie pękaj.Unia przyjdzie na kolanach do PIS.Oddaj 500÷ Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Kurek zakręcony 02.09.21, 15:54 Zero już uderza w premiera na TVPinfo Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Kurek zakręcony 02.09.21, 16:26 i bardzo dobrze. Niech się wzajemnie zagryzą. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Kurek zakręcony 02.09.21, 17:04 gdy hitlerowi skończyła się kasa, to wywołał 2 wojnę a żoliborski dyktator wywoła może wojnę z Białorusią Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Kurek zakręcony 02.09.21, 17:07 tanebo001 napisał: > natemat.pl/371889,komisja-europejska-wstrzymuje-wyplate-57-mld-euro-dla-polski Barwo Unia!!! W grudniu 1981 roku Reagan wprowadził sankcje wobec Polski i komuna padła, miejmy nadzieję, że to jest odpowiednik tamtego embarga. S. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Kurek zakręcony 02.09.21, 17:12 >W grudniu 1981 roku Reagan wprowadził sankcje wobec Polski i komuna padła, miejmy nadzieję, że to jest odpowiednik tamtego embarga. "komuna padla" w 1989. Dopiero jak Gorbaczow usiadl na tronie to moglo sie to stac. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Kurek zakręcony 02.09.21, 17:13 princesswhitewolf napisała: > >W grudniu 1981 roku Reagan wprowadził sankcje wobec Polski i komuna padła, > miejmy nadzieję, że to jest odpowiednik tamtego embarga. > > > "komuna padla" w 1989. Dopiero jak Gorbaczow usiadl na tronie to moglo sie to s > tac. Bez problemów gospodarczych nie wiem czy w Polsce tak gładko by poszło. S. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Kurek zakręcony 02.09.21, 17:12 tanebo001 napisał: > natemat.pl/371889,komisja-europejska-wstrzymuje-wyplate-57-mld-euro-dla-polski Barwo Unia!!! Ale z drugiej strony spora część suwerena łatwiej zaakceptuje polexit. Nie dają kasy to po co być w tej unii? Tak rozumuje sporo ludzi. S. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Kurek zakręcony 02.09.21, 20:04 bocianowo5 napisał(a): > > > > Co to za nowy troll .Czy to nie pkt4a? Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Kurek zakręcony 02.09.21, 20:03 Z czego rżysz antypolski człowieku .Z samego siebie się śmiejesz . Odpowiedz Link Zgłoś
skumbrie Re: Kurek zakręcony 02.09.21, 20:09 Fiu, fiu, zabraknie na szczepionki dla covidianek, trzeba będzie odwołać pandemię. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Kurek zakręcony 02.09.21, 20:12 skumbrie napisała: > Fiu, fiu, zabraknie na szczepionki dla covidianek, na to to akurat nie zabraknie. Pfizer póki co ma z czego suto płacić, żeby akurat na to nie zabrakło. Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: Kurek zakręcony 02.09.21, 20:18 przekombinowali bo zdaje się ze plan był taki ze unia da pieniądze a później odkrycie towarzyskie prezesa ogłosi wyższość prawa polskiego nad unijnym i chylaj dusza. A tu zonk w komisji się połapali Odpowiedz Link Zgłoś