Dodaj do ulubionych

ale beka - podręczniki

02.09.21, 15:22
klasycznie temat szkolny. dziecko idzie do nowej szkoły, na stronie szkoły od dwóch tygodni lista podręczników - zakupione.
wczoraj rozpoczęcie roku i info ze strony szkoły, uwaga!

"ta lista na Internecie na stronie naszej szkoły to jest w wielu przypadków od czapy i nie kupujcie na razie tych książek, nauczyciele wam powiedzą jakie kupić bo będą inne"

wiele rzeczy w szkole widziałam, ale teraz mnie zatkało. ciekawe ile jesteśmy w plecy...
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: ale beka - podręczniki 02.09.21, 15:26
      Może im się ktoś włamał na stronę.
      • alpepe Re: ale beka - podręczniki 02.09.21, 15:27
        chyba, że nie to miałaś na myśli pisząc o info ze strony szkoły.
        • bib24 Re: ale beka - podręczniki 02.09.21, 15:46
          nie. opublikowali sami a teraz mówią, że opublikowali nie finalną. właściwie to nie wiem co mówią, tego się nie da sensownie uzasadnić.
          • iwoniaw Re: ale beka - podręczniki 02.09.21, 18:46
            bib24 napisała:

> nie. opublikowali sami a teraz mówią, że opublikowali nie finalną. właściwie to
            > nie wiem co mówią, tego się nie da sensownie uzasadnić.

Ale to co napisałaś w cudzysłowie to dosłowny cytat z oficjalnej strony szkoły? Bo jeśli tak, to też moim pierwszym skojarzeniem jest zhakowanie witryny...
            • bib24 Re: ale beka - podręczniki 02.09.21, 19:58
              nie no przerobiłam. zachowany jest sens. poza tym to nie info ze strony ale dziecko usłyszało na rozpoczęciu roku od nauczycieli.
    • kosmos_pierzasty Re: ale beka - podręczniki 02.09.21, 15:28
      Ale czemu w plecy? To rodzi e o ryby głosu nie mają? Zbuntujcie się. Nagiąć się mają nauczyciele, skoro nie ogarniają ogłoszeń w sieci.
      • kosmos_pierzasty Re: ale beka - podręczniki 02.09.21, 15:30
        *Rodzice i ryby.
      • bib24 Re: ale beka - podręczniki 02.09.21, 15:47
        na razie się śmieje bo mam niestety inne gorsze powody do buntu. przy nich ta lista to raczej jest śmieszna.
        • kosmos_pierzasty Re: ale beka - podręczniki 02.09.21, 18:04
          A... Szkoda, że tak to wygląda.
        • jasnoklarowna Re: ale beka - podręczniki 02.09.21, 18:25
          dawaj te powody gorsze smile

u nas jedna książka się ze starej podstawy, tzn po gimnazjach wdała w listę, i kurczę w księgarni to wyhaczyli i dali właściwą (tzn niezgodną z listą, a wymaganą). Poszli jeszcze w necie sprawdzić żeby być na 100 pewnym, i faktycznie ta z listy była nieaktualna smile
          • bib24 Re: ale beka - podręczniki 02.09.21, 19:59
            zmiana języka bez zgody ucznia? jakby gorsze dla mnie. tym bardziej że na bez sensu język.
            • jasnoklarowna Re: ale beka - podręczniki 02.09.21, 20:43
              A, no to grubiej. U nas w 7 klasie po prostu wybrano język którego nikt nie chciał ale nikt nie miał wpływu. Decyzja dyrekcji.
    • mysiaapysia Re: ale beka - podręczniki 02.09.21, 18:17
      Ja zawsze czekam z zakupem do ostatniego tygodnia sierpnia. Zamawiam online, mam 14 dni na odstąpienie od umowy licząc od dnia odbioru. Właśnie dzisiaj dowiedziałam się, że jedna książka będzie inna. Mam jeszcze tydzień na zwrot.
      • bib24 Re: ale beka - podręczniki 02.09.21, 18:23
        jak kupiłam używane więc i tak nie podlegały zwrotowi. do tego w antykwariacie. ale pomysl niezły.
        • grey_delphinum Re: ale beka - podręczniki 02.09.21, 18:26
          Mój syn nie ma ani pół podręcznika 😉. Nauczyciele dopiero teraz zaczynają się określać. Jutro kiermasz w szkole, liczę na używki.
          • czarna_kita Re: ale beka - podręczniki 02.09.21, 19:17
            Dokładnie też tak robię. Czekam aż się nauczyciele określą bo w szkole syna część nauczycieli mówi żeby nie kupować bo nie będzie takiej potrzeby. Syn w 3 klasie technikum.
    • bei Re: ale beka - podręczniki 02.09.21, 19:34
      U nas już dawno temu w szkole podstawowej zakradł się błąd , zwykła pomyłka i rodzice zakupili nie taki podręcznik. Szkoła zebrała te „złe” podręczniki, odsprzedała je uczniom z innej szkoły, zwróciła pieniądze i rodzice mogli kupić poprawny.
      • jasnoklarowna Re: ale beka - podręczniki 02.09.21, 20:45
        O, i to jest konkretne wzięcie tzw odpowiedzialności za błąd.
        Tak żeby dużych strat nie było a żeby wszyscy byli zadowoleni. Pierwsze słyszę że gdzieś szkoła się poczuła, ale to budujące.
        Szkoda ze tak niepopularne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka