Dodaj do ulubionych

Rowerek stacjonarny

19.09.21, 09:28
Czy emamy moga polecic jakis rowerek stacjonarny, ktory zajmuje jak najmniej miejsca? Nie mamy duzego mieszkania, wiec byle jezdzic sie dalo i byl maly.
Dziękuję smile
Obserwuj wątek
    • skumbrie Re: Rowerek stacjonarny 19.09.21, 10:02
      Kup orbitrek, miejsca zajmuje tyle samo, a ćwiczysz całe ciało.
      • kanna Re: Rowerek stacjonarny 19.09.21, 12:02
        Odbitek miejsca zajmuje dużo więcej...

Choć tak, ćwiczy całe ciało.
        • skumbrie Re: Rowerek stacjonarny 19.09.21, 14:12
          Rowerek 😉
          Wymiary po rozłożeniu (dł x szer x wys): 105x60x110 cm
          www.morele.net/kettler-rower-spinningowy-speed-500-5944689/Orbitrek
          115x62x160 cm
          www.morele.net/kettler-orbitrek-magnetyczny-optima-100-5945958/
          Rzeczywiście duuuuuzo więcej, 10 cm dłuższy i 2 szerszy 😁
          • kanna Re: Rowerek stacjonarny 19.09.21, 14:57
            Mój (z decathlonu) jest sporo większy od rowerków znajomych (i innych w decathlonie) .
            I potrzeba więcej miejsca do ćwiczeń, bo i na płozy i na te uchwytu na ręce.
            • skumbrie Re: Rowerek stacjonarny 19.09.21, 15:45
              No tak, Twój 😂
              • kanna Re: Rowerek stacjonarny 21.09.21, 17:18
                Elementy na ręce są ruchome.
                W rowerku - nie.

Fizycznie potrzeba więcej miejsca , i tyle.
                Idź do siłowni i obejrzyj :p
    • lajtova Re: Rowerek stacjonarny 19.09.21, 10:11
      Celuj w taki na którym można powiesić jak najwiecej ubran.
      • rosie Re: Rowerek stacjonarny 19.09.21, 14:05
        i na którym dobrze wysuszyć ręcznik😆
    • geez_louise Re: Rowerek stacjonarny 19.09.21, 12:06
      Prawdziwy rower treningowy na którym możesz ustawiać pozycję, długo jechać na stojąco.

Większość rowerków to tylko kręciołki, prawdziwego treningu na tym nie zrobisz.
      • geez_louise Re: Rowerek stacjonarny 19.09.21, 12:11
        Prawdziwy rower do treningu

www.google.pl/shopping/product/5868895179447139393?q=rower+stacjonarny+kettler&prds=eto:1082795272241602473_0;16917054526319340237_0;337562867579919434_0,rsk:CID_5868895179447139393&sa=X&ved=0ahUKEwip45rX5YrzAhWrlIsKHdt_Cr4Q9pwGCA4

Kręciołek:

www.mediaexpert.pl/sport-i-rekreacja/fitness-i-silownia/rowerki/rower-treningowy-kettler-axos-avior-m?gclid=EAIaIQobChMIqO6QueWK8wIVy8SyCh0gkgnXEAQYASABEgIpbPD_BwE
        Czyli lepiej pójść do klubu na dobrze prowadzone zajęcia spinningu.
        • wapaha Re: Rowerek stacjonarny 19.09.21, 14:00
          Mam kręciołka jak to nazywasz ( kettler) i zdecydowanie jestem po 50 min treningu -rozgrzewka, i 4xinterwał na większym obciążeniu z większą prędkością + 10 min spokojnie
          wink
    • extereso Re: Rowerek stacjonarny 19.09.21, 12:11
      Przyjrzyj się crossfitowym. Chociaż... Dopiero Twój post mi o nim przypomniał, kupiony rok temu miał dwa czy trzy miesiące chwały...
      • extereso Re: Rowerek stacjonarny 19.09.21, 12:14
        Do spinningu oczywiście 😁
    • asfiksja Re: Rowerek stacjonarny 19.09.21, 13:42
      Rozśmieszyła mnie idea jeżdżenia na rowerze stacjonarnymsmile
      Może na początek pożycz od kogoś? Na pewno znasz kilka osób, które sobie kupiły i po pierwszym zachwycie stoi na strychu/w piwnicy.
      • mrs.solis Re: Rowerek stacjonarny 19.09.21, 14:31
        Nie pozycza , bo maja na nich rozwieszone ubrania tongue_out
        • geez_louise Re: Rowerek stacjonarny 19.09.21, 14:34
          Mam ergometr wioślarski, jako wieszak słaby, za to ma dobry uchwyt do tabletu i dobrze się ogląda seriale. Chcąc- nie chcąc, wiosłuje się trochę. Polecam. Nie ma chyba drugiej maszyny, co robi jednocześnie dobre kardio i siłowe.
          • wapaha Re: Rowerek stacjonarny 19.09.21, 14:56
            geez_louise napisała:

Nie
            > ma chyba drugiej maszyny, co robi jednocześnie dobre kardio i siłowe.
            >

Rower stacjonarny 🙃
            (ja mam 8 poziomów obciążenia)
            Bieżna (pobiegaj sobie zmiennym tempem pod gorke) 😁
            • kanna Re: Rowerek stacjonarny 19.09.21, 14:58
              Bieżnia obciąża kolana, zresztą wiosła też.
              Odbitek jest najlepszy big_grin
              (uchwyt do tabletu zamocowałam na ścianie)
              • geez_louise Re: Rowerek stacjonarny 19.09.21, 15:57
                Wszystko obciąża kolana przy złej technice. Dlatego nie warto kupować byle czego, bez regulacji pozycji i ćwiczyć samodzielnie jeśli nie wytrenowało się dobrej techniki.
              • wapaha Re: Rowerek stacjonarny 21.09.21, 15:44
                kanna napisała:

> Bieżnia obciąża kolana, zresztą wiosła też.
                > Odbitek jest najlepszy big_grin
                > (uchwyt do tabletu zamocowałam na ścianie)
                >
                odnosiłam się do sformułowania :
                Nie ma chyba drugiej maszyny, co robi jednocześnie dobre kardio i siłowe.
            • geez_louise Re: Rowerek stacjonarny 19.09.21, 15:55
              Wapaha, idź na jakieś dobre zajęcia, porównasz sobie.
              • wapaha Re: Rowerek stacjonarny 21.09.21, 15:47
                geez_louise napisała:

> Wapaha, idź na jakieś dobre zajęcia, porównasz sobie.
                >
                Ale ja nie chcę porównywać, tak samo jak nie ma co porównywać mtb i szosówki
                wink
                Nieprawdą jest sformułowanie, że na zwykłym rowerze stacjonarnym, którego nazwałaś kręciołkiem podczas gdy inne sa prawdziwe ( tongue_out ) - można z powodzeniem zrobić trening
                I tak w kontekście tego co napisałaś wyżej wink - znasz powiedzenie : kupa sprzętu , nic talentu ? tudzież- gadżety nie robią treningu ?
                Na nic zda się zakup wypasionego prawdziwego ( tongue_out) rowerka stacjonarnego bez umiejetności- odpowiedniej pozycji, treningu itd
                • snakelilith Re: Rowerek stacjonarny 21.09.21, 16:08
                  wapaha napisała:

> Na nic zda się zakup wypasionego prawdziwego ( tongue_out) rowerka stacjonarnego bez um
                  > iejetności- odpowiedniej pozycji, treningu itd

Akurat rower stacjonarny nie wymaga specjalnej techniki, więcej szkody można zrobić sobie ćwicząc na dywanie. Zaletą jest, że można zaczynać naprawdę wolniutko. Już po kilka minut dziennie, co jest korzystną strategią na stopniową poprawę kondycji. Jak ludzie, którzy latami nie uprawiali sportu rzucą się z motyką na słońce i wykupią abonament na siłownię, gdzie chcą od razu wykorzystać pświęcony na dojazd czas i wykonują o wiele za ambitny program, to po miesiącu ciało się zbuntuje. Na rower można wejść na kilka minut nawet przed wieczornym prysznicem.
                  • wapaha Re: Rowerek stacjonarny 21.09.21, 16:40
                    snakelilith napisała:

> wapaha napisała:
                    >
                    >
                    > > Na nic zda się zakup wypasionego prawdziwego ( tongue_out) rowerka stacjonarnego
                    > bez um
                    > > iejetności- odpowiedniej pozycji, treningu itd
                    >
                    > Akurat rower stacjonarny nie wymaga specjalnej techniki, więcej szkody można zr
                    > obić sobie ćwicząc na dywanie.

Ja piszę o "prawdziwym rowerze stacjonarnym" a nie kręciołku
                    • snakelilith Re: Rowerek stacjonarny 21.09.21, 21:52
                      wapaha napisała:

> Ja piszę o "prawdziwym rowerze stacjonarnym" a nie kręciołku

Nie chwytam różnicy.
                      Ja mam coś podobnego jak na zdjęciu, być może nawet ten sam model. To kręciołek, czy rower stacjonarny?
                      • wapaha Re: Rowerek stacjonarny 21.09.21, 21:54
                        kręciołek
                        ( nie martw sie, też mam, też ketlera, i jeszcze ani razu za wieszak nie służył..)
      • snakelilith Re: Rowerek stacjonarny 21.09.21, 15:56
        asfiksja napisał:

> Rozśmieszyła mnie idea jeżdżenia na rowerze stacjonarnymsmile
        > Może na początek pożycz od kogoś? Na pewno znasz kilka osób, które sobie kupiły
        > i po pierwszym zachwycie stoi na strychu/w piwnicy.

Jak ktoś jest leniem, to abonament w najbardziej wypasionej siłowni świata, też mu nie pomoże. Nie będzie chodził.
        Ja mam starego kettlera stratos, zrobiłam już na nim kilka tysięcy kilometrów. Jedżę na stosunkowo wysokim obciążeniu, by było ekonomicznie, 30 minut dziennie to cała kupa spalonych kalorii, nie mówiąc, że nie znam lepszego treningu na nogi i tyłek, bez większego obciążenia kolan. Dla mnie idealny przyrząd sportowy, zwłaszcza w chłodnej porze roku, kiedy piździ, wieje, leje i nie ma się ochoty wychodzić z domu, a co dopiero tłuć się na siłownię/basen.
        • wapaha Re: Rowerek stacjonarny 21.09.21, 16:00
          snakelilith napisała:

> Ja mam starego kettlera stratos,

znaczy się kręciołka wink

zrobiłam już na nim kilka tysięcy kilometrów.
          > Jedżę na stosunkowo wysokim obciążeniu, by było ekonomicznie, 30 minut dzienni
          > e to cała kupa spalonych kalorii, nie mówiąc, że nie znam lepszego treningu na
          > nogi i tyłek, bez większego obciążenia kolan.

nie wiesz co to trening, idź na zajęcia i porównaj sobie wink

Dla mnie idealny przyrząd sporto
          > wy, zwłaszcza w chłodnej porze roku, kiedy piździ, wieje, leje i nie ma się och
          > oty wychodzić z domu, a co dopiero tłuć się na siłownię/basen.
          >
          otóż to..
          • snakelilith Re: Rowerek stacjonarny 21.09.21, 16:17
            wapaha napisała:

> nie wiesz co to trening, idź na zajęcia i porównaj sobie wink

No byłam, porównałam i stwierdziłam jedno - nie ma nic bardziej ekonomicznego od mojego kręciołka. Stosunek poświęconego czasu do efektu wychodzi tu najlepiej. Pójść to ja mogę na basen, bo nie mam w domu gdzie pływać, na zajęcia taneczne, bo nie ma studia z parkietem i lustrami, albo na zajęcia w typie tai-chi, gdzie trener pokazuje mi kolejne ruchy, ale popedałować z potem spływającym z doopy, to ja wolę przed telewizorem w domu. I robię to już od 25 lat.
            • lemonka5 Re: Rowerek stacjonarny 21.09.21, 16:27
              Co do rozmiarów urządzenia ćwiczącego, to ja polecam stepper.
              Małe to, płaskie, wprawdzie ubrań na nim się nie rozwiesi, ale nie kłuje w oczy jak nie chce się człowiekowi ćwiczyć- ot, wystarczy wepchnąć jedną nogą pod łóżko, lub pod stół i już nie potykamy się o coś co powinno być używane, a nie jest. I cena mniej wtedy boli. No i na pewno nie hałasuje tak jak orbitrek, jak już zdecydujemy się użyć.
              Ja tam mój stepper bardzo lubię smile
    • faustine Re: Rowerek stacjonarny 21.09.21, 17:09
      Mam Zipro, można sobie ustawiac programy treningowe albo ściagac z neta jakies toury i oglądać widoczki. Ale mały nie jest, pogodziłam się z tym, że stoi w sralonie, nic na nim nie wieszam😊 Ùżytkowany prawie codziennie w zimie , z programów korzysta mąż, ja jeżdzę na stałym , równym tempie tylko po to, żeby utrzymać przez zimę kondycję. Oglądam przy tym TV i jest git😊
    • engine8 Re: Rowerek stacjonarny 21.09.21, 19:59
      Najlpeiej taki ktory ma "kierownice" zakrzywiona do gory bo wtedy wieszaki z bielizna sie z tego nie zsuwaja.. smile
    • kkalipso Re: Rowerek stacjonarny 21.09.21, 20:57
      My mamy ten, fajnie się składa. Właśnie chłop pedałujesmile Bardzo lubię.

cecotec.es/x-bike-pro-bicicleta-magnetica-plegable

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka