Dodaj do ulubionych

Poszłybyście na imprezę

24.09.21, 18:27
na której nikogo nie znacie?

Przykład z życia - mąż za 2 miesiące zaczyna nową pracę i otrzymał zaproszenie na imprezę integracyjną (bez osób towarzyszących) na początku października. On się bije z myślami, ja wiem, że na pewno bym nie poszła, bo co bym tam miała robić. Nie umiem podejść do zupełnie obcych osób, żeby nawiązać znajomość.

A wy? Pytam z ciekawości, broń boże nie proszę o radę. tongue_out Jak ktoś z zasady nie chodzi na firmowe integracje, to niech sobie wyobrazi atrakcyjną dla siebie imprezę. wink
Jesteście na tyle przebojowe, żeby się w takiej sytuacji dobrze bawić?
Obserwuj wątek
    • mashcaron Re: Poszłybyście na imprezę 24.09.21, 18:28
      Jasne. Jak nie znam to przecież poznam :p
    • chococaffe Re: Poszłybyście na imprezę 24.09.21, 18:29
      Dlaczego nie? (zwłaszcza w opisanej sytuacji)
    • daniela34 Re: Poszłybyście na imprezę 24.09.21, 18:30
      Tak. Nie znam, to poznam. Tym bardziej w takich okolicznościach.
    • madami Re: Poszłybyście na imprezę 24.09.21, 18:31
      No baaa, poszłabym, zawsze jest okazja poznania kogoś nowego, ja lubię wink zwykle znajduję jakiś punkt zaczepienia z innymi, no chyba, że nie wink wtedy można się po cichu zmyć
    • kaki11 Re: Poszłybyście na imprezę 24.09.21, 18:31
      Ja bym nie poszła... nie potrafiła bym się chyba dobrze bawić, gdybym nie znała dokładnie nikogo.
      Co innego gdyby była tam 1-2 znajome osoby, i by mnie wprowadziły, ale tak całkiem, to nie.
    • alicia033 Re: Poszłybyście na imprezę 24.09.21, 18:33
      Poszłabym bez problemu
    • abecadlowa1 Re: Poszłybyście na imprezę 24.09.21, 18:34
      Nie jestem przebojowa. Jestem skrajną introwertyczką. Chodzę na imprezy sama.
      A w tej sytuacji przecież chodzi o to żeby poznać ludzi ze swojej nowej pracy.
    • aqua48 Re: Poszłybyście na imprezę 24.09.21, 18:38
      Tak, ale ja nie mam problemu z podchodzeniem do nieznanych wcześniej osób i zaprzyjaźnianiem się smile I jak już idę na imprezę to zawsze z nastawieniem że będę się dobrze bawić.
    • totutotam.org Re: Poszłybyście na imprezę 24.09.21, 18:41
      W wieku lat 9 nie, ale 49 już tak. Chociaż wiem, że niektórzy mają odwrotnie.
      • panna.nasturcja Re: Poszłybyście na imprezę 24.09.21, 19:54
        To ja smile
        W wieku lat 9 na pewno bym poszła, teraz na pewno nie.
    • ludzikmichelin4245 Re: Poszłybyście na imprezę 24.09.21, 18:46
      W takiej sytuacji, gdzie jest konkretny kontekst (w tym przypadku - ludzie z pracy) - bez problemu.
      Nie potrafię jedynie przeskoczyć pójścia samej na imprezę klubową.
    • gaskama Re: Poszłybyście na imprezę 24.09.21, 18:49
      Oczywiście. Skoro ma z nimi pracować.
    • iwoniaw Re: Poszłybyście na imprezę 24.09.21, 18:49
      No oczywiście, że w takiej sytuacji bym poszła. Zamierza z tymi ludźmi pracować, więc chyba lepiej ich poznać niż nie?
    • sumire Re: Poszłybyście na imprezę 24.09.21, 18:50
      Przebojowa nie jestem, ale bywałam wielokrotnie na imprezach, na których nie znałam nikogo lub jedną osobę. Za młodu potrafiłam do pubu w piątkowy wieczór pójść sama. Żaden problem.
      Jeśli to duża firma, to niech się pocieszy, że najpewniej większość ludzi tam zna się z widzenia najwyżej.
    • woman_in_love Re: Poszłybyście na imprezę 24.09.21, 18:50
      A jak on pójdzie biedny do tej nowej pracy, skoro on tam nikogo nie zna?!?
    • extereso Re: Poszłybyście na imprezę 24.09.21, 18:58
      Rzadko chodzę na imprezy związane z pracą zawodową, ale że do obcych,- bez problemu. Gdyby mi się nie podobało, to bym się zmyła, ale raczej znalazłbym kogoś z kim bym się dogadała. podstawą tu jest, że nie rozkminialsbym, co o mnie pomyślą, więc co za stres.
    • mama303 Re: Poszłybyście na imprezę 24.09.21, 19:23
      nie mam z tym problemu, żeby zagadać na imprezie nieznane osoby
    • primula.alpicola Re: Poszłybyście na imprezę 24.09.21, 19:28
      Tak, umiem w small talk i zapoznawanie ludzi. Żaden problem.
    • pyza-wedrowniczka Re: Poszłybyście na imprezę 24.09.21, 19:34
      Ale ta impreza jest zanim on tam zacznie oficjalnie pracę? Czyli nie będzie nikogo znał nawet zdalnie?

Ja bym poszła, uważam, że poznanie ludzi, z którymi się pracuje jest przydatne.
    • eliszka25 Re: Poszłybyście na imprezę 24.09.21, 19:43
      Impreza jest po to, żeby się poznać. Poszłabym, ba poszłam na taką właśnie imprezę w mojej obecnej pracy, która odbyła się kilka dni po tym, jak zaczęłam pracować. Poznałam wtedy wszystkich i od razu było przyjemniej chodzić do pracy.
      • dominika9933 Re: Poszłybyście na imprezę 24.09.21, 19:45
        Tak, bardzo lubię poznawać ludzi.
    • triismegistos Re: Poszłybyście na imprezę 24.09.21, 19:45
      W młodości mi się zdarzało i przeważnie dobrze się bawiłam wink Dzisiaj opcja prawie że po moim trupie.
    • hiacynta.bukiet123 Re: Poszłybyście na imprezę 24.09.21, 20:02
      Kurde, zdecydowanie brak mi pewności siebie w takich sytuacjach. Małe spotkanie zespołu to nie problem. Duża impreza na kilkaset osób (ta ma taką być), w życiu. No bo jak to ma wyglądać w praktyce - wchodzę, ludzie siedzą w grupkach przy stolikach, a ja co? Podchodzę i przysiadam się jak w barze? Eeeee, nie.
      Zazdroszczę tym, co nie mają problemu. tongue_out

Mąż chyba pójdzie. Mówi, że waha się, bo mu to z czymś koliduje, ale to coś nie jest aż tak istotne.
      Ja bym olała.
      • taki-sobie-nick Re: Poszłybyście na imprezę 24.09.21, 22:53
        Kilkaset osób? Obcych? Nawet o tym nie myślę.

Zresztą impreza na kilkaset osób nie jest atrakcyjna z zasady.
      • 35wcieniu Re: Poszłybyście na imprezę 24.09.21, 22:58
        Przecież nie zapozna się z kilkusetosobową ekipą. Ale jak to spotkanie z ludźmi z nowej pracy to nie widzę problemu bo i miłej zacząć pracę jak się już kogoś kojarzy, i odpada problem z tematami do rozmowy, z przysiadaniem się też- mówi że jest nowy więc się przyszedł zapoznać big_grin, normalna rzecz.
      • hosta_73 Re: Poszłybyście na imprezę 24.09.21, 23:02
        Imprezy u mnie w pracy to głośna muzyka i tańce. Nie da się kogoś poznać bo albo wszyscy ruszają na parkiet albo jest tak głośno, że i tak nie da się przy stole rozmawiać. Tzn. rozmawiamy ale właściwie prosto do ucha. Nie bardzo sobie wyobrażam kogoś zupełnie nowego na tej imprezie. Ale to u mnie, u was może być inaczej. Niech mąż idzie, zawsze może wyjść.
        • 35wcieniu Re: Poszłybyście na imprezę 24.09.21, 23:04
          Impreza na kilkaset osób to raczej małe ryzyko że absolutnie wszyscy będą jednocześnie tańczyć i nikt nie będzie siedział
      • huang_he Re: Poszłybyście na imprezę 24.09.21, 23:03
        Normalnie - idziesz, bierzesz sobie drinka, jesz co dają (może akurat będzie dobre) i jako, że to impreza pracowa, to na pewno ktoś sam cię zagada, jako osobę samotnie stojącą. Zawsze się znajdują takie wyrywne dusze, które cię zagadają.
        Ja chodzę z mężem na imprezy, na które on chodzi zawodowo. Idę z nim, a on po 5 minutach znika mi z oczu na 2-3 godziny. Ostatnio byłam na takiej, na której było ok. 90 facetów i 10 kobiet, wszyscy z różnych firm, ale jednej branży. Nikt tam nie gadał towarzysko, więc jak siedziałam sama przy stoliku, to nikt nawet na mnie nie spojrzał. Poszłam tylko dlatego, że podają na takich imprezach świetne żarcie. Siadam sobie wtedy z drinkiem, pełnym talerzem i ematką. No czego chcieć więcej? big_grin
        • hiacynta.bukiet123 Re: Poszłybyście na imprezę 25.09.21, 07:05
          huang_he napisał(a):

> Siadam sobie wtedy z drinkiem, pełnym talerzem i ematką. No czego chcieć więcej? big_grin

Najlepsze rozwiązanie. big_grin
        • kokokoko_euro_spoko Re: Poszłybyście na imprezę 25.09.21, 07:08
          Ojesu
    • majenkir Re: Poszłybyście na imprezę 24.09.21, 23:04
      Miałabym stres, ale bym poszła.
    • alfa36 Re: Poszłybyście na imprezę 24.09.21, 23:10
      Ja bym poszla. Lubię ludzi 😁
      • taki-sobie-nick Re: Poszłybyście na imprezę 24.09.21, 23:26
        Tylu naraz????

Pod wpływem alkoholu????

Ja stanowczo preferuję mniejsze grupy, im trzeźwiejsze, tym lepiej.
      • kokokoko_euro_spoko Re: Poszłybyście na imprezę 25.09.21, 07:09
        Pewnie. Ja to się boję ludzi, którzy się boją ludzi.
        • taki-sobie-nick Re: Poszłybyście na imprezę 25.09.21, 23:16
          Tak, tak, fobicy społeczni to okropni ludzie.

Weź się puknij w łeb solidnie.
    • cruella_demon Re: Poszłybyście na imprezę 24.09.21, 23:21
      Jasne, a zresztą chodziłam.
      W wyżej opisanej sytuacji zmusiłabym się, choćbym nie chciała i nie chodziła, żeby wywrzeć dobre wrażenie na pracodawcy i współpracownikach.
      Jak mąż nie pójdzie to pomyślą że dziwak, sobek i odludek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka