71tosia
11.10.21, 12:21
takie hasło i to w kilku jezykach pojawilo sie na drzwiach jednego z profesorow, oburzylo co bardziej wrazliwych studentow. Ja chyba nie jestem tak subtelna bo mnie ta akcja profesora politechniki dosc rozbawiła, zwlaszcza jego dalsze wyjasnienia:
"Portal o2, nazywający siebie „Sercem Internetu” opublikował artykuł, którego anonimowy autor pochwalił mnie za propagowanie noszenia maseczek ochronnych i dezynfekowania rąk. Zrugał mnie jednak za użycie hasła „Kryj ryj” pisząc: „Chciał dobrze, ale forma apelu nie wszystkim przypadła do gustu”. Uprzejmie informuję, iż apel „Kryj ryj” jest skierowany do mnie, przypominając mi o samodyscyplinie, a także do miłośników fraszek Jana Sztaudyngera oraz studentów i pracowników gruboskórnych. Do pracowników i studentów wrażliwych i delikatnych kieruję następujący, napisany trzynastozgłoskowcem apel: Jeżeli chcesz się cieszyć profesorską łaską, ukryj swą twarz subtelną pod ochronną maską."
www.o2.pl/informacje/studenci-zniesmaczeni-zdjecia-z-politechniki-warszawskiej-6683065381145568a