Dodaj do ulubionych

bez cenzury...

• taka-sobie-mysz Re: bez cenzury... 13.10.21, 06:53
      Mnie to nie śmieszy i nie wiem, czym się tu chwalić.
      • sarah_black38 Re: bez cenzury... 13.10.21, 08:48
        taka-sobie-mysz napisała:

> Mnie to nie śmieszy i nie wiem, czym się tu chwalić.

Porażką wychowawczą nazwałabym tę sytuację. Ale cóż ... jak ematki uczą dzieci,że można przeklinać , to nie dziwota, że mamy taki zalew chamstwa na ulicach, w komunikacji miejskiej... itp.

Mnie też ten rysunek nie śmieszy, zastanowiłabym się co nie tak poszło w procesie wychowawczym, że siedmiolatek używa takiego słownictwa.
        • zonkli Re: bez cenzury... 13.10.21, 09:08
          jeszcze rozumiem że dzieci które wokoło siebie słyszą przeklenstwa (w domu, u kolegi) że je powtarzają w mowie, ale jeśli ot tak 7 latek je napisał (zmaterializował) to już znaczy że to jego język powszedni.

trzeba by się zastanowić gdzie go słyszy.
          rodzice czasem nie słyszą swojego własnego języka który używają w domu, i oczekują, że dziecko nie będzie uzywać wulgaryzmów podczas gdy sami .uwy wstawiają jak przecinki.
          • stephanie.plum Re: bez cenzury... 13.10.21, 18:35
            gwoli ścisłości, to nie jest jego język powszedni - nie mówi tak, u nas też nie funkcjonują takie przecinki.

ale, jak już napisałam w samokrytyce, zdarza mi się rzucić kurwą, więc pewnie zna ode mnie...
        • boogiecat Re: bez cenzury... 13.10.21, 15:27
          sarah_black38 napisała:

> Porażką wychowawczą nazwałabym tę sytuację. Ale cóż ... jak ematki uczą dzieci,
          > że można przeklinać , to nie dziwota, że mamy taki zalew chamstwa na ulicach, w
          > komunikacji miejskiej... itp.

Szacun za calkiem udany forumowy klasyk.

O "uczeniu dzieci, ze mozna przeklinac" pisalam tylko ja, wiec nie mieszaj do tego Stefki i jej syna.
          Tym bardziej, ze moja nastolatka szaleje z bluzgami jedynie we francuskiej przestrzeni publicznej, po polsku jej nie nauczylam.

• asia_i_p Re: bez cenzury... 13.10.21, 17:02
          To znaczy poważnie, pierwsze co zrobiłabyś widząc taki rysunek wykonany przez siedmiolatka, to zastanawiała się skąd ta "kurwa"? To jest siedmiolatek, przypominam. To jest tak ponad oczekiwany poziom plastyczny, że słowo wydaje się kompletnie bez znaczenia.
          • stephanie.plum Re: bez cenzury... 13.10.21, 18:32
            poziom plastyczny to jego zasługa, znajomość brzydkich słów - to raczej na pewno moja wina, skoro zdarza mi się przekląć.
            mam nadzieję, że to nie jedyna rzecz, której się ode mnie nauczy!
            • asia_i_p Re: bez cenzury... 13.10.21, 19:31
              No nie wiem, czy siedmiolatek znane ze słuchu przekleństwo by tak bezbłędnie umieścił na rysunku. Nic tam nie macice na murach w okolicy?
              • stephanie.plum Re: bez cenzury... 13.10.21, 20:00
                nie... same krzaki...
          • ladymercury Re: bez cenzury... 13.10.21, 22:01
            Oj Asia, chyba nie byłaś ostatnio w przedszkolu... Siedmiolatek to pikuś.
        • stephanie.plum Re: bez cenzury... 13.10.21, 18:29
          to moja wina.
          zdarza mi się rzucić kurwą.
    • zonkli Re: bez cenzury... 13.10.21, 09:04
      iść do szkoły opierniczyć nauczycieli że dzieci tam uczą przemocy i wulgaryzmów!
      a co.
    • melisananosferatu Re: bez cenzury... 13.10.21, 15:30
      Boskie!
    • wkswks Re: bez cenzury... 13.10.21, 16:03
      To jest świetne! Super dinozaury. A ten bluzg to z ust zjadanego czy tego drugiego Dino, który musiał obejść sie smakiem?
    • chersona Re: bez cenzury... 13.10.21, 16:20
      rewelacyjna kreska! język komiksów niestety nie jest zbyt cenzuralny.
    • wapaha Re: bez cenzury... 13.10.21, 17:03
      big_grin

lubie go !
      • stephanie.plum Re: bez cenzury... 13.10.21, 18:32
        ja też...
    • volta2 Re: bez cenzury... 13.10.21, 19:46
      naprawdę dostałaś głupawki na ten widok?

no nic, grunt, że jematki w zachwycie, nie mogło być inaczej. czemu nie jestem zaskoczona?
      • stephanie.plum Re: bez cenzury... 13.10.21, 20:01
        a czego miałam dostać?
        doła i wyrzutów sumienia? to też miewam, ale nie przychodzi mi ochota pisać wtedy na forum.
        • volta2 Re: bez cenzury... 14.10.21, 11:17
          refleksji miałaś doznać, szkoda że sama na to nie wpadłaś
    • riki_i Re: bez cenzury... 13.10.21, 23:17
      Bardzo utalentowane dziecko. Rysunki ładne.
    • siwa-faryzeuszka Re: bez cenzury... 14.10.21, 13:27
      Kurwa, Staszek, zjadasz człowiekaa ja już go sobie tak ładnie oswajałem!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka