chlodne_dlonie 14.10.21, 19:35 Tzn. czy każdy z lekarzy, dowolnej specjalności przepisując lek lub wydając skierowanie, widzi np. inne zaordynowane leki lub (nie)wykorzystanie recepty zleconej przez niego bądź innego lekarza..? Kto wie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katie3001 Re: ..IKP - kto co widzi..? 14.10.21, 19:45 W opcjach sa ustawienia dostępnosci danych dla innych Odpowiedz Link Zgłoś
paskap Re: ..IKP - kto co widzi..? 14.10.21, 20:08 O właśnie tez mnie to ciekawi. Ostatnio myśle o wizycie u psychologa lub psychiatry i zastanawiam się czy dla innych lekarzy będzie ono widoczne. Np mój dermatolog widzilal, ze byłam szczepiona przecież covid Odpowiedz Link Zgłoś
india-mia21 Re: ..IKP - kto co widzi..? 14.10.21, 20:32 Będzie wiedział. Szczepienie jest widoczne w eWUŚ Odpowiedz Link Zgłoś
katie3001 Re: ..IKP - kto co widzi..? 14.10.21, 20:46 A czy ewus widzi kazdy lekarz? Nawet na wizycie prywatnej? Odpowiedz Link Zgłoś
india-mia21 Re: ..IKP - kto co widzi..? 14.10.21, 21:28 Jeśli na wizycie prywatnej będzie potrzeba wystawienia leku, który można np zrefundować, to wtedy musi sprawdzić czy pacjent jest ubezpieczony (i sprawdzi w eWUŚ). Odpowiedz Link Zgłoś
georgia.guidestones Re: ..IKP - kto co widzi..? 15.10.21, 15:40 paskap napisała: > O właśnie tez mnie to ciekawi. Ostatnio myśle o wizycie u psychologa lub psychi > atry i zastanawiam się czy dla innych lekarzy będzie ono widoczne. Np mój derma > tolog widzilal, ze byłam szczepiona przecież covid Psychoterapii prywatnej tam nie uwzgledniają. A psychiatra może wystawic recepte i sama recepta sie pojawi, tylko trzeba byloby sie przekilkac zeby sprawdzic, na jakie leki. Odpowiedz Link Zgłoś
zonda-m Re: ..IKP - kto co widzi..? 14.10.21, 20:24 Nie. Niektórym osobom możesz sama ustawić, co widzą. Odpowiedz Link Zgłoś
chlodne_dlonie Re: ..IKP - kto co widzi..? 15.10.21, 10:13 Ok, a gdzie dokładnie na profilu znajdę tę zakładkę (?) do ustawień..? Podpowiedz, proszę, bo nie umiem znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
chlodne_dlonie Re: ..IKP - kto co widzi..? 15.10.21, 13:51 Dzięki Weszłam i widzę, że należy (chyba..?) wybrać opcję 'Przyznaj dostęp', aby te dane (skierowania, recepty, ich stan realizacji itp.) były widoczne dla lekarzy czy farmaceutów, czy tak..? Z default'u nie są one widoczne..? Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: ..IKP - kto co widzi..? 14.10.21, 20:37 Też mnie to ciekawi, chociaż mam inne pytania. Czy lekarz pierwszego kontaktu będzie widział skierowanie na oddział, które jest w systemie? Mam skierowanie od lekarza z prywatnej poradni, nie chcę kłaść się do szpitala, chcę iść do poradni przyszpitalnej, badać się ambulatoryjnie, przynajmniej do czasu badań inwazyjnych, potrzebuję do tego skierowania. Czy jeśli z tego skierowania na oddział nie skorzystam szpital może w przyszłości odmówić przyjęcia, jak długo ewentualnie będzie je widać? Odpowiedz Link Zgłoś
aguha Re: ..IKP - kto co widzi..? 15.10.21, 09:00 Ostatnio byłam zaskoczona, jak zalogowałam się do IKP. Znalazłam informację o rozpoznaniu, jakie postawił lekarz na wizycie w poradni reumatologicznej (NFZ). Była to moja pierwsza wizyta i wydawało mi się, że do postawienia diagnozy jest daleka droga. Ciekawa jestem, czy tylko ja widzę to rozpoznanie, czy dostęp do tego mają lekarze innych specjalności? Odpowiedz Link Zgłoś
xantostrephomonas Re: ..IKP - kto co widzi..? 15.10.21, 11:26 Lekarz musi wpisać rozpoznanie, żeby NFZ sfinansował wizytę. W czasie kolejnych wizyt, po badaniach wykluczy lub potwierdzi, ale bez kodu ICD-10 choroby ani rusz Odpowiedz Link Zgłoś
aguha Re: ..IKP - kto co widzi..? 15.10.21, 11:35 Bardzo dziękuję za wyjaśnienie. Mam nadzieję, że wstępne rozpoznanie się nie potwierdzi. Aż tak źle się nie czuję 🤔🥵 Odpowiedz Link Zgłoś
grrrrw Re: ..IKP - kto co widzi..? 15.10.21, 12:02 Konkretnie - czy lekarz widzi na czymkolwiek (ZIP IKP EWUŚ ...) czy jestem zaszczepiony i na co? Odpowiedz Link Zgłoś
extra_strong Re: ..IKP - kto co widzi..? 11.12.21, 16:51 Konkretnie - podczas wizyty prywatnej była wystawiona e-recepta. Jest widoczna na IKP. Czy jakikolwiek lekarz-specjalista ja widzi? Czy tylko lekarz rodzinny? Odpowiedz Link Zgłoś