Dodaj do ulubionych

Wąs młodzieżowy

15.10.21, 13:35
Dziecię lat niespełna 15 stwierdziło, że powinien się chyba ogolić. Koledzy się z niego śmieją, żeby zgolił ten koper 🤭
I przyznaję, zagubiona się poczułam.
Faktycznie ma "koper" pod nosem, policzki i broda gładziutkie, jak się przyjrzeć, to się meszek trochę zagęścił, ale nadal to meszek, a nie broda 😋
No i nie wiem, powinien? Tylko wąsa?
Jakieś specjalne sprzęty, środki do nieletniego zarostu istnieją, czy normalnie maszynka, pianka i niech działa?
Mamy starszych chłopców, pomóżcie, wesprzyjcie...
Obserwuj wątek
    • januszekxxl Re: Wąs młodzieżowy 15.10.21, 13:41
      7katipo napisała:
      > Mamy starszych chłopców, pomóżcie, wesprzyjcie...

Starszych od tego piętnastolatka?
      To najlepiej oni mu doradzą. Albo ojciec.
      No chyba że ematki lepiej się znają na goleniu wąsów big_grin
      • 7katipo Re: Wąs młodzieżowy 15.10.21, 13:43
        Ematki się lepiej znają na wszystkim.
    • zurekgirl Re: Wąs młodzieżowy 15.10.21, 13:42
      Kupilabym maszynke elektryczna, zeby mi sie nie pozacinal i nie wykrwawil na smierc pod tym nosem.
    • la_mujer75 Re: Wąs młodzieżowy 15.10.21, 13:42
      Mój miał niespełna 14 lat, jak musiał zgolić ten "wąsik". Normalnie- żel do golenia, żyletka , trochę mu pomogłam smile
      Policzki i broda była gładkie.
      Potem już sam się golił. Początkowo coś raz na trzy tygodnie. Chyba, bo sam się pilnował.
      Najczęściej widziałam, że się ogolił, jak się pozacinał.
      Teraz to chyba częściej musi. Doszły kępki na brodzie smile I tych pozbywa się regularnie.
      • januszekxxl Re: Wąs młodzieżowy 15.10.21, 14:24
        la_mujer75 napisała:
        > Mój miał niespełna 14 lat, jak musiał zgolić ten "wąsik". Normalnie- żel do gol
        > enia, żyletka , trochę mu pomogłam smile

Co za czasy. Matka pomaga synowi golić się. I że ten syn na to pozwolił?!
        Kiedyś chłopcy w pewnym wieku brali brzytwy i się golili. Sami.
        • szare_kolory Re: Wąs młodzieżowy 15.10.21, 19:09
          Kiedyś faceci nie ględzili na forum dla matek.
          • januszekxxl Re: Wąs młodzieżowy 15.10.21, 19:34
            szare_kolory napisała:
            > Kiedyś faceci nie ględzili na forum dla matek.

Kiedyś nie było forum, ani internetu, ani ematek.
            A kobiety nie goliły się a i tak były kobiece.
    • tanebo001 Re: Wąs młodzieżowy 15.10.21, 13:44
      Normalna golarka, najlepiej elektryczna. Żyletki i brzytwy zostawi na później. Goli to co wystaje.
      • kubek0802 Re: Wąs młodzieżowy 15.10.21, 13:53
        Tak mi się przypomniała historyjka jak syn zaczynał pierwszą klasę liceum. Na rozpoczęciu roku jeden z chłopaków miał właśnie takie nie wiadomo co pod nosem. Już do końca liceum nie był Krzyśkiem tylko "wąsem". Więc pianka+ maszynka, albo golarka elektryczna.
    • gaskama Re: Wąs młodzieżowy 15.10.21, 13:52
      Moj używa Philipsa one blade. Nigdy się nie pociął. Chyba można polecić. Dość precyzyjny, doby na koper pod nosem.
      • nysaszalona Re: Wąs młodzieżowy 15.10.21, 17:43
        Mój 15 latek też używa one blade Phillipsa. Sprzęt nie jest drogi, podstawowy model koło 100 zł. Młody ma mocny zarost, żaden koperek, a sprzęt daje radę
    • heca7 Re: Wąs młodzieżowy 15.10.21, 13:56
      Moi mają golarki elektryczne. Mąż im pokazał co i jak.
    • woman_in_love Re: Wąs młodzieżowy 15.10.21, 13:59
      Tylko depilacja laserowa.
    • gama2003 Re: Wąs młodzieżowy 15.10.21, 14:00
      Jak chłopię poczuło, że trza to trza. Zapytaj czym chce.

U mnie zwykła maszynka i pianka podpasowały synowi. Zakupu osobistej elektrycznej maszynki odmawia od lat, przyklad ojca srednio działa, bo mąż brodaty.
      Po kilku latach materiał na brodę własną jest nadal golony maszynką. Jak koledzy nie mam pojęcia. Slodka była faza, gdy towarzystwu ( a pod obserwacją mam kilka sztuk) ruszyły pekaesy. Wyglądali cudnie ! 😀

Pogadaj jak z facetem i niech wybiera. Normalka. Tylko nie zawstydzaj i nie wyśmiewaj, pacyfikowałam durnia wujka jak trzy włosy na krzyż golone wyśmiewał. Trzy do golenia, to trzy się goli, jak właściciel chce.
    • iberka Re: Wąs młodzieżowy 15.10.21, 14:00
      Mój zgolił koper po 19 r.ż. Zdanie innych trzeba mieć w poważaniu.
      • rainbow_dash Re: Wąs młodzieżowy 15.10.21, 14:47
        O_O matko boska, i ty mu na to pozwoilłaś?
    • ludzikmichelin4245 Re: Wąs młodzieżowy 15.10.21, 14:01
      Nie wiem, ale przypomniało mi się, że kiedyś było na to urocze określenie: pici kłaczek.
    • mail-na-gazecie Re: Wąs młodzieżowy 15.10.21, 14:07
      Mój 14,5 ma wąsik, ale nie zgłasza chęci golenia. Jakby co to mąż mu pokaże i kupi co trzeba. Ja jako mama mam inne zadania niż golenie zarostu.
    • andaba Re: Wąs młodzieżowy 15.10.21, 14:33
      Ja swojemu najstarszemu kazałam sie ogolić chyba w 5 klasie, bo mi sie ciągle wydawało, że ma dziób brudny. Czym to zrobił nie wnikałam, może ojca pytał.
    • szmytka1 Re: Wąs młodzieżowy 15.10.21, 14:40
      remington trymer-maszynka-golarka, pierwsze golenie wąsa było jakoś po 13 urodzinach
    • berdebul Re: Wąs młodzieżowy 15.10.21, 14:52
      Jeżeli to nie problem finansowy, to kup dziecku elektryczną maszynkę. Nie podrażnia tak skóry.
    • atenette Re: Wąs młodzieżowy 15.10.21, 15:10
      Chyba on najlepiej powinien to wiedzieć czy powinien czy nie. Skoro chce się golić to niech się goli, chyba nikt inny tu nie zadecyduje za niego. Jak moje córki uznały, że chcą golić nogi, bo zaczęły krępować je włosy na nogach i nie czuły się z nimi dobrze, to dałam im maszynkę i zaczęły golić.
    • sajant Re: Wąs młodzieżowy 15.10.21, 15:32
      Do czego ci potrzebne to wsparcie? Do powiedzenia synowi, żeby się ogolił? Zupełnie nie rozumiem, daj mu pieniądze, niech kupi sobie sprzęt i się ogoli.
    • nocnamagia Re: Wąs młodzieżowy 15.10.21, 15:53
      Mój przycina nożyczkami przy skórze. Golić nie chce. Wygląda ok
      • grey_delphinum Re: Wąs młodzieżowy 15.10.21, 16:00
        Mój jeszcze nie ma zarostu na twarzy, za to nogi kosmate jak nie wiem co. Ogólnie wkurza go to niemożebnie, bo ciężko mu używać kremu z filtrem na plaży.
        • larix_decidua77 Re: Wąs młodzieżowy 15.10.21, 16:09
          W lidlu są przezroczyste spraye spf 30. Na kudły idealne.
    • melikles Re: Wąs młodzieżowy 15.10.21, 21:08
      Zwykła, prosta maszynka elektryczna, na razory/blejdy i wypaśne elektryki jeszcze ma czas.

Dziecię nie ma tatusia, który powie co i jak?
      • 7katipo Re: Wąs młodzieżowy 15.10.21, 21:37
        Niby ma, a jakby nie miało.
        To rzecz na inną opowieść.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka