Dodaj do ulubionych

Fryzjer od siwizny

28.10.21, 00:32
www.instagram.com/jackmartincolorist/

Może nie wszystko mi się podoba, ale ciekawie popatrzeć, zwłaszcza z kraju w którym siwienie kobiet jest skrzętnie ukrywane.

Szkoda, że pokazuje tylko piękne gęste włosy. Mam „trzy na krzyż” i nie mam się do czego odnieść.
Obserwuj wątek
    • marzeka11 Re: Fryzjer od siwizny 28.10.21, 06:35
      Zależy od kiedy to siwienie "ukrywa się". Zaczęłam-tak rodzinnie u mnie- siwieć,gdy byłam studentką. Farbuję się w swoim dawnym, naturalnym kolorze. Widzę na Instagramie tę modę, jak ktoś chce,czemu nie. Wolę jednak swoje pofarbowane włosy.
    • primula.alpicola Re: Fryzjer od siwizny 28.10.21, 06:49
      No nie, nie podoba mi się, niezależnie od gęstości i długości włosów oraz urody modelek.
      Może mi się kiedyś znudzi, ale na razie będę farbować odrosty.
    • mia_mia Re: Fryzjer od siwizny 28.10.21, 06:50
      Po co się tak krzywdzić? Nawet najpiękniejsze siwe włosy dodają dużo lat, tak jesteśmy zaprogramowani i głęboko to w nas siedzi. Też bardzo wcześnie zaczęła siwieć, jak nie zadbam o odrosty ludzie natychmiast dodają mi lat, zwłaszcza teraz w maseczce, wyszło to w różnych sytuacjach.
    • mashcaron Re: Fryzjer od siwizny 28.10.21, 07:34
      Kiedyś do tego dorosnę, ale jeszcze nie nadszedł ten czas:p
      Zaczęłam siwieć jakoś w okolicy dwudziestki, teraz, 16 lat później jestem już praktycznie cała siwa i czasem mnie nachodzi ochota żeby przestać farbować i mieć w dupie ale jednak za bardzo się przejmuję :p
      Mam koleżankę dwa lata starszą i ona już kilka lat temu przestała farbować, obcięła na krótko i cieszy się wolnością:p I wygląda świetnie smile
    • gorzka.gorycz Re: Fryzjer od siwizny 28.10.21, 08:26
      Dzięki! Szukam właśnie inspiracji, mam ciemny popielato- szary blond naturalny, trudny do uzyskania farbą, a idealny dla mnie. I sporo siwych, takich srebrzystych. I zastanawiam się, co z tym zrobić.
      • turzyca Re: Fryzjer od siwizny 28.10.21, 09:39
        Highlight i lowlight metodą baby hair.
        • gorzka.gorycz Re: Fryzjer od siwizny 28.10.21, 09:53
          A możesz przybliżyć? Bo nie wiem, co to jest.
          • turzyca Re: Fryzjer od siwizny 28.10.21, 09:57
            Super cienkie pasemka w tonacjach różnych, jaśniejszych i ciemniejszych od Twojego naturalnego koloru. Siwki stają się kolejnymi pasemkami.
            • primula.alpicola Re: Fryzjer od siwizny 28.10.21, 11:01
              Słabo mi jak pomyślę ile czasu to trwa...
              • turzyca Re: Fryzjer od siwizny 28.10.21, 11:12
                Ale za to nie trzeba tego robić co sześć tygodni i nie ma widocznego odrostu. Coś za coś.
              • gorzka.gorycz Re: Fryzjer od siwizny 28.10.21, 12:33
                Ja lubię swojego fryzjera. smile Mogę u niego siedzieć i 8 godzin.
              • thea19 Re: Fryzjer od siwizny 28.10.21, 13:29
                2,5-3h, starcza na pół roku
      • thea19 Re: Fryzjer od siwizny 28.10.21, 09:47
        sombre
    • beata985 Re: Fryzjer od siwizny 28.10.21, 09:33
      Jak zaczęłam siwieć to farbowalam, z czasem stało się to bardzo upierdliwe to zaczęłam rozjaśniac, w tej chwili A pandemia tylko pomogła nie mam auta farby ani rozjaśniacza na włosach A kobiety mnie zaczepiają u pytają gdzie robię włosy 😳🤦‍♀️🤭
      • lumeria Re: Fryzjer od siwizny 28.10.21, 21:59
        Pewnie masz piękne białe włosy...smile
    • alpepe Re: Fryzjer od siwizny 28.10.21, 10:16
      Niestety, nie podoba mi się. Inna sprawa, że je się nie farbuję i nie mam odrostów, u mnie to wygląda bardziej na siwe pasemka. Nie mam koncepcji, co z tym zrobić, bo nie mam wielu gęstych i grubych włosów, by je osłabiać farbowaniem, a tak, jak jest, jest ok.
    • ms.piggy Re: Fryzjer od siwizny 28.10.21, 10:37
      mnie sie wydaje, ze w europie zachodniej siwienie nie jest tak ukrywane jak własnie europa wschodnia, rosjanki, ukrainki - pełny makeup, fryzury, szpilki.

..a na tym insta, wszystkie są super-wyczesane "prosto od fryzjera" dlatego jest taki efekt wow + dobre zdjęcie, a może nawet jakies instagramowe filtry, w rzeczywistosci są różne odcienie siwizny, takie pożółkłe, jakby brudne, białe, srebrne, i nie każdy wygląda w siwych włosach dobrze.
      • misiamama Re: Fryzjer od siwizny 28.10.21, 13:50
        na to są specjalne szampony, które niwelują efekt żółknięcia i pogłębiają srebrny i chłodny ton smile
        • thea19 Re: Fryzjer od siwizny 28.10.21, 14:43
          tak, fioletowe, brzydko pachnące i strasznie przesuszające te włosy
          • pani_libusza Re: Fryzjer od siwizny 28.10.21, 15:08
            Nie znam sie to sie wypowiem - mówisz o plukankach/szamponach używanych przez babcie-babuleńki lata temu. Teraz rynek kosmetyków do siwych czy rozjaśnionych włosów poszedł na przed i jest mnóstwo kosmetyków, nawet w Polsce, o normalnym o przeróżnym zapachu, nawilżających itp.
            • thea19 Re: Fryzjer od siwizny 28.10.21, 15:22
              Jakich płukankach? Mam szampon fryzjerski Fanola i zwyczajnie śmierdzi po tym skóra. Do codziennego używania odpada bo siano robi na głowie.
              • pani_libusza Re: Fryzjer od siwizny 28.10.21, 20:46
                Ale szampony do siwych/rozjaśnionych włosów nie są do codziennego używania tylko najczęściej raz w tyg, i można kupić takie które maja normalny zapach. To ze twój jest inny to inna inszość.
          • misiamama Re: Fryzjer od siwizny 28.10.21, 15:18
            ja korzystam, pachnie zupełnie ładnie (jak dobry szampon, włosy po użyciu też ładnie pachną). Efektu wysuszenia nie zauważyłam, fakt że używam też odżywki, ale zawsze używałam. Efekt kolorystyczny jest zauważalny i bardzo korzystny. Ogólnie włosy są w bardzo dobrym stanie, ponieważ z całą pewnością zauważalny jest skutek zaprzestania farbowania.
            • mashcaron Re: Fryzjer od siwizny 28.10.21, 15:24
              Ja kiedyś myłam siwe konie na zawody Joanną fioletową i pachniała zupełnie spoko :p
            • thea19 Re: Fryzjer od siwizny 28.10.21, 22:34
              Przestałam go używać i nic mi jest w zżołkło, więc nie był niezbędny.
    • feniks_z_popiolu Re: Fryzjer od siwizny 28.10.21, 10:52
      Moim zdaniem siwizna wygląda niefajnie na długich włosach, dodaje lat i tworzy obraz zaniedbania. Krótka fryzura jakoś się jeszcze się broni. Mam jedną znajomą ok. 50-tki, która w takich włosach wygląda świetnie.
      • beata985 Re: Fryzjer od siwizny 28.10.21, 11:09
        feniks_z_popiolu napisał:

Mam jedną znajom
        > ą ok. 50-tki, która w takich włosach wygląda świetnie.

To pewnie ja...Z opisu pasuje 😳🙈😜
      • joanna_poz Re: Fryzjer od siwizny 28.10.21, 12:05
        feniks_z_popiolu napisał:

> Moim zdaniem siwizna wygląda niefajnie na długich włosach, dodaje lat i tworzy
        > obraz zaniedbania.

potwierdzam.
        moja znajoma, teraz lat 56, od zawsze ładna zadbana kobieta, długie włosy - no nie wiem co za wrog i źle zyczący jej człowiek doradził przejście na całkowita siwiznę.
        wyglada okropnie, postarza ją to fatalnie, dodatkowo - mam wrazenie - uwydatnia starzenie twarzy.
    • mdro Re: Fryzjer od siwizny 28.10.21, 11:11
      Jak miałam lat 35-40, to siwe pasma na ciemnych włosach wyglądały nawet fajnie i nic z tym nie robiłam. Potem siwych zaczęło się ich robić więcej, a ja zaczęłam wyglądać starzej i w końcu zdecydowałam się na kolor (henną). Jak się zrobię całkiem siwa, to pewnie przestanę farbować.
    • asfiksja Re: Fryzjer od siwizny 28.10.21, 13:22
      Szczerze mówiąc nie kupuję. Nie wierzę, że ta pani z napompowanymi ustami i po plastyce nosa oraz owalu zapuściła sobie 10 cm siwego odrostu. I ogólnie wszystkie te panie jakiś taki długi ten siwy odrost zapuściły - po pół roku czy tam całym je nagle olśniło, czy co?
      • mashcaron Re: Fryzjer od siwizny 28.10.21, 13:26
        Na grupie o zapuszczaniu włosów na FB jest ruch zapuszczania siwych i tam część babek, ogólnie ładnych i zadbanych a często i młodych, ma takie odrosty właśnie :p może te kobiety też chciały na początku zapuścić ale już nie mogły na to patrzeć i stąd przyśpieszacz w postaci fryzjera :p
        • pani_libusza Re: Fryzjer od siwizny 28.10.21, 15:10
          Dokładnie przechodzenie z siwych odrostów na całe siwe jest trudne, i fryzjer ma w tym pomoc.
          • lumeria Re: Fryzjer od siwizny 28.10.21, 22:20
            W czasie pandemii zauwazylam, ze kilka firm (np. L'Oreal) wystawil na polki szarą/siwą farbe do wlosow, czyli zapotrzebowanie było.

Kilka moich koleżanek właśnie w 2020 przez dłuższe niemalowanie przeszło na siwe. Planowały, ze po lockdownie pomalują znowu, ale pod koniec miały po kilka centymetrów odrostów i zdecydowały, ze jednak nie.
    • jehanette Re: Fryzjer od siwizny 28.10.21, 14:48
      Nie wszyscy wyglądaja dobrze w siwiznie. Mam blada cerę i z siwymi, a co gorsza siwiejacymi wyglądałabym trupio.
    • black.imak Re: Fryzjer od siwizny 29.10.21, 01:12
      Ale czym się tu zachwycać, skoro on pokazuje piękne siwe włosy, ale nie naturalne, tylko farbowane na siwo. Sztuką jest wyglądać ładnie, siwiejąc naturalnie, a nie po prostu zafarbować nierównomierną burą siwiznę na piękny srebrny kolor. Farbowane to farbowane. Pokażcie mi naturalnie siwe kobiety, które ładnie wyglądają. Pamiętacie jak wyglądała ministra Mucha gdy się na krótki czas zbuntowała, rzuciła farbę i chodziła siwa?
      • misiamama Re: Fryzjer od siwizny 29.10.21, 13:14
        Proszę bardzo, Lidia Popiel.
        www.google.com/url?sa=i&url=https%3A%2F%2Fkobieta.interia.pl%2Fgwiazdy%2Fnews-lidia-popiel-o-swoim-wieku-staram-sie-go-nie-ukrywac%2CnId%2C2867999&psig=AOvVaw07KO_QjaJgiYpK9L5O4u6e&ust=1635592450187000&source=images&cd=vfe&ved=0CAsQjRxqFwoTCJjI0u2-7_MCFQAAAAAdAAAAABAD
        • alpepe Re: Fryzjer od siwizny 29.10.21, 14:21
          Ależ ta kobieta wyładniała.
        • fredzia098 Re: Fryzjer od siwizny 30.10.21, 00:36
          Faktycznie ładnie wygląda. Ale to piękna kobieta, była modelka, taka piękna twarz zawsze się obroni. Jednak nie da się ukryć, że zwykłym, nieurodziwym kobietom mijanym na ulicy, siwe włosy dodają lat, a nie urody. Choć też zauważam, że ta moda na farby, makijaże i ogólne nastaranie, to specyfika Polek, Ukrainek i innych pań ze wschodu. Kobiety z zachodniej Europy mają inne podejście do dbania o siebie. Wspaniale to zresztą odzwierciedla różnice w mentalności kobiet ze wschodu i zachodu.
    • lalkaika Re: Fryzjer od siwizny 30.10.21, 15:20
      Zrobilam sobie miesiac temu. Mialam farbowane z zacnym odrostem. Skronie biale, resta mysi blond z siwkami. 1 efekt wow, srebrzystoszare loki, jak elf. Teraz juz hmmm, smetnie bo.. Kolor sie zmywa, myje czesto. Dostal takie bagiennej poswiaty. Efekt mega naturalny, nie moge narzekac, nowy odrost wtapia sie w calosc tylko. Tylko juz mi sie nie podobam. Jak swiezo wystylizowane, nablyezczone i w swietle dzien ym, Wsloncu to ladnie. Ale w sztucznym Taki szarobury, c'era blada, oczy podkrazone, eh. Wiek 49. Powiem tak. Praca wykonana b.dobrze,efekt zamierzony uzyskany, juz wiem jak. Te 49 to w tym miesciacu skonczylam, wybieram sie Na nowy kolor, a to powtarzam za rok.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka