Dodaj do ulubionych

eksperyment medyczny

12.12.21, 13:12
Cały czas pojawiają się takie argumenty, że szczepienia to eksperyment.
Z tego, co wiem, wszystkie fazy badań się zakończyły, więc nie ma mowy o żadnym eksperymencie.

Ale jest grupa ludzi, które tak twierdzi.
I do tych osob mam pytanie: kiedy to już Waszym zdaniem nie będzie eksperyment? Za tydzień, pół roku, osiem lat czy czekacie, aż zaszczepiona będzie 1/4 całej populacji Ziemi?

Jakie warunki muszą według Was zostac spełnione?
Obserwuj wątek
    • hiacynta.bukiet123 Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 13:15
      disco-ball napisała:

> Jakie warunki muszą według Was zostac spełnione?

Muszą wymrzeć wszystkie antyszczepy, inaczej choćby 200 lat minęło i tak znajdą się tacy, co będą piać o eksperymencie medycznym, truciu i królikach doświadczalnych. Niestety.
    • la_felicja Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 13:16
      Ale antyszczepom zadajesz rozsądne pytania i oczekujesz logicznej odpowiedzi?
      No weź...
      • princesswhitewolf Re: eksperyment medyczny 13.12.21, 11:39
        dokladnie. wiekszosc z nich nawet matury nie ma i z kim tu w ogole rozmowa
        • zozizu Re: eksperyment medyczny 13.12.21, 13:42
          Nie chwal sie juz tak tą maturą. :p Na pewno podciagasz srednią kowidiotow, ale naprawde nie ma sie czym chwalic.
    • zlota-klamka Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 13:18
      no jak się zakończyły?
      Spójrz na pierwsze z brzegu badania pfizera
      clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT04368728

Estimated study completion date: May 2, 2023

clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT04848584
      Estimated Study completion date: July 30, 2023
    • skumbrie Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 13:48

>Z tego, co wiem, wszystkie fazy badań się zakończyły, więc nie ma mowy o żadnym eksperymencie.
      Sęk w tym, że się NIE zakończyły. Resztę już sobie dopowiedz, zgodnie z zasadami logiki wink
      • myelegans Re: eksperyment medyczny 13.12.21, 16:46
        skumbrie napisała:

>
        > >Z tego, co wiem, wszystkie fazy badań się zakończyły, więc nie ma mowy o ż
        > adnym eksperymencie.
        > Sęk w tym, że się NIE zakończyły. Resztę już sobie dopowiedz, zgodnie z
        > zasadami logiki wink

Takie sa procedury KAZDEGO leku...
        Bo KAZDY lek przechodzi 4 proby kliniczne.... 3 do czasu rejestracji, 4 faza post-marketing surveillance, ktora moze trwac kilka lat po tym jak lek jest zarejestrowany....

szukasz sensacji gdzie jej nie ma

• dyzurny_troll_forum Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 14:04
      disco-ball napisała:

> Cały czas pojawiają się takie argumenty, że szczepienia to eksperyment.
      > Z tego, co wiem, wszystkie fazy badań się zakończyły, więc nie ma mowy o żadnym
      > eksperymencie.

Jesteśmy podczas III fazy badań klinicznych dla preparatu Comirnaty, kóra ma się zakończyć jakoś w grudniu '23. Wtedy tylko szybka rejestracja, wystąpienie o dopuszczenie. I będzie to przebadany i bezpieczny preparat.

I wtedy możemy rozpocząć dyskusję o obowiązkowym podawaniu tego preparatu.
      • z.szarych.stron Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 14:19
        dyzurny_troll_forum napisała:

> I wtedy możemy rozpocząć dyskusję o obowiązkowym podawaniu tego preparatu.

A co z J&J? Podobnie?

• dyzurny_troll_forum Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 14:24
          z.szarych.stron napisała:

> A co z J&J? Podobnie?

J&J to już jest over. Nie ma o czym dyskutować....
          • z.szarych.stron Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 14:29
            Jak to over? Przecież nadal szczepią J&J. Sama planuję za kilka dni. A tzw.certyfikaty i ich ważności mnie nie obchodzą.
            Idę aby nie złapać covida.
            • nigdynigdynigdy84 Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 16:09
              Ale wiesz, że zaszczepiona też możesz złapać?
              • z.szarych.stron Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 16:15
                Wiem ale zawsze to jakaś ochrona, tym bardziej że nie mam wcale przeciwciał.
                A poza tym jeśli złapię już zaszczepiona to lekarz udzieli mi pomocy bez opieprzania.
            • zozizu Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 16:13
              Niedlugo oglisza, ze szczepienia j&j sa niewazne. Tylko moderna lub pfizer
              • zozizu Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 16:14
                Za chwile bedzie sie trzeba doszczepiac na omicrona potrójną dawką.
                • z.szarych.stron Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 16:16
                  zozizu napisała:

> Za chwile bedzie sie trzeba doszczepiac na omicrona potrójną dawką.

A ty wzięłaś Pfizera?
              • z.szarych.stron Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 16:16
                Może nie? W końcu nadal szczepią j&j.
                • zozizu Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 16:20
                  Jeszcze zadnej nie wzielam. Wlasnie zakonczylam izolacje z powodu pozytywnego testu. I sie ciesze, parè miesiecy spokoju nim zmuszą. Czekfm na 15stą dawkę. 😉
                  • afro.ninja Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 22:14
                    Miesiąc spokoju. Później, jesteś wedlug prawilnych antyszczepem. Także...
                • zozizu Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 16:22
                  Nie licz na logike ze strony rzadu. To akwizytorzy. Liczy sie ile ego wypchna.
                • skumbrie Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 16:40
                  >Może nie? W końcu nadal szczepią j&j.

Utylizacja preparatu w chętnych owieczkach jest najtańsza.
                  • zozizu Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 16:47
                    Otoz to. Za trzy miesiaca bedzie aktualizacja omikronowa szczepionek i nagonka by sie doszczepic. A teraz musza zutylizowac preparat zalegajacy w magazynach.
            • dyzurny_troll_forum Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 22:48
              z.szarych.stron napisała:

> Jak to over? Przecież nadal szczepią J&J. Sama planuję za kilka dni. A tzw.cert
              > yfikaty i ich ważności mnie nie obchodzą.
              > Idę aby nie złapać covida.

Jeżeli rządy w wielu krajach EU podjęły decyzję, że powiedzą otwarcie stadu, że przebadany, bezpieczny i skuteczny, z podkreśleniem na skuteczny, preparat jest zupełnie do niczego. I trzeba wszystkich zaszczepionych nim zaszczepić ponownie. To, powiedz szczerze, na co liczysz przyjmując ten preparat? Na cud???

Że w Twoim, szczególnym przypadku, będzie jednak skuteczny!?
              • z.szarych.stron Re: eksperyment medyczny 13.12.21, 08:07
                dyzurny_troll_forum napisała:

> Jeżeli rządy w wielu krajach EU podjęły decyzję, że powiedzą otwarcie stadu, że
                > przebadany, bezpieczny i skuteczny, z podkreśleniem na skuteczny, preparat jest
                > zupełnie do niczego. I trzeba wszystkich zaszczepionych nim zaszczepić ponownie.
                > To, powiedz szczerze, na co liczysz przyjmując en preparat? Na cud???

A który jest skuteczny? Bo tutaj osoby zaszczepione np.Pfizerem chorują. A więc chyba żaden nie zapobiega zakażeniu. Ale może minimalizuje ryzyko wylądowania w szpitalu. I o to mi chodzi. Abym przeszła łagodnie i nie korzystała ze szpitala.
    • aagnes Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 14:20
      Antyszczepy są grupa kontrolna więc też biorą udział w eksperymencie
      • dramatika Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 16:23
        aagnes napisał:

> Antyszczepy są grupa kontrolna więc też biorą udział w eksperymencie

Jako niezaszczepiona nie biorę udziału w żadnym eksperymencie - nie podpisywałam żadnej umowy, ani nikt mi za to nie płaci.
        • kamin Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 16:37
          Bierzesz udział jako wolontariusz. Dziękujemy.
      • skumbrie Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 16:42
        Doczytaj jeszcze trochę informacji o grupach kontrolnych przy badaniu szczepionek. Zazwyczaj porównuje się szczepionych preparatem X ze szczepionki preparatem Y, który przeszedł już badania. Przykro mi, tym samym antyszczepy grupą kontrolną być nie mogą.
        • skumbrie Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 16:42
          *że szczepionymi preparatem Y
        • esperantza Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 17:03
          Ze jak????
          • skumbrie Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 17:16
            Poszukaj informacji, przecież potrafisz wink
            • esperantza Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 23:06
              Nie muszę niczego szukać. Sama sie zastanów jakie wnioski płyną z wyników jeśli się porównuje z placebo a jakie względem innego preparatu.
        • starczy_tego Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 17:54
          Są tez badania z placebo, zależy od populacji / leczenia. Wiec jak najbardzej mamy obecnie swoista grupę kontrolna wink
    • krwawy.lolo Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 14:27
      Korona Stworzenia, na Obraz i Podobieństwo ..., w całości jest eksperymentem ewolucji. smile
    • kropkaa Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 14:29
      Eksperyment się zakończy, kiedy zrobią pstryk! i czipy wyłączą i wszyscy (zaszczepieni) padniemy jak muchy. Ma to być w jednym momencie, dodam. To będzie koniec eksperymentu.
      Tak, serio, takie słyszałam wytłumaczenie, po co te czipy niby miałby być nam wszczepiane.
      • disco-ball Re: eksperyment medyczny 13.12.21, 13:47
        Piękne!
    • stephanie_harper2 Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 16:04
      To nie jest eksperyment medyczny tylko finansowy powiązany z eksperymentem socjologicznym.
      • zozizu Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 16:16
        To tez. Paszporty z kodem QR to cel sam w sobie.
        • zozizu Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 16:17
          Wolnosc jest nam zabierana po kawalku.
          • stephanie_harper2 Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 16:29
            Niestety. O ile się damy a podejrzewam, że tak sad . Zbyt dużo dało się nabrać.
            • skumbrie Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 16:44
              Spokojnie, połowa narodu dała się zaszczepić, z czego gros z powodu wyjazdów. Aż tylu idiotów jak w innych krajach na szczęście u nas nie ma 😉
        • feel_good_inc Re: eksperyment medyczny 13.12.21, 07:00
          Łejt, jeszcze chwila, a dowiesz się o czymś takim jak dowody osobiste czy paszporty, które są szeroko stosowane i obowiązkowe już od kilkuset lat....
          • stephanie_harper2 Re: eksperyment medyczny 13.12.21, 10:26
            To najlepiej dowalić jeszcze jeden dokument covid pass a co tam.
            "obowiązkowe już od kilkuset lat...."
            nie przesadzaj z tym kilkuset albo było na lekcje historii uczęszczać.
            • feel_good_inc Re: eksperyment medyczny 13.12.21, 13:38
              Jak wyjmiesz głowę z odbytu, to może zaskoczyć się fakt, że można mówić nawet o tysiącach lat, bo paszporty były stosowane (obowiązkowo, a jakże) już np. w Chinach za czasów dynastii Han.
              Żeby daleko nie szukać, w XVI wieku Święte cesarstwo Rzymskie Narodu Niemieckiego wydało nakaz posiadania dokumentów podróżnych pod karą dożywotniej banicji. No ale skąd szur może o tym wiedzieć, skoro nie ma tego w filmach z żółtymi napisami...
              • stephanie_harper2 Re: eksperyment medyczny 13.12.21, 14:05
                Bo szur jest historykiem, mediewistą. O Chinach się nie wypowiadam bo nie moja działka. XVI wiek też nie na ale w sumie sprawdzę.
                • feel_good_inc Re: eksperyment medyczny 13.12.21, 16:38
                  A, czyli o wszystkim na czym się nie znasz, wypowiadasz się równie pewnie co blednie. Szur wielopoziomowy big_grin
    • nutella_fan Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 16:23
      Po jakis kilku, kilkunastu latach okaże się, czy są jakieś skutki uboczne odległe.
      • majenkir Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 16:36
        No to dupa.
        • nutella_fan Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 16:40
          Dokładnie. Dlatego każdy musi indywidualnie ocenić swoje ryzyko.
          • kropkacom Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 16:54
            Przechorowanie covida (nawet bezobjawowe) będzie mieć konsekwencje. I to jest własciwie pewne. W dodatku nie ma nic wspólnego z teoriami spiskowymi. Ciesz się, że masz wybór.
            • skumbrie Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 17:00
              >Przechorowanie covida (nawet bezobjawowe) będzie mieć konsekwencje. I to jest własciwie pewne.

Przechorowałam, nawet objawowo. Czego mam się obawiać?
              • esperantza Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 17:05
                Tyle wiesz p szczepieniach, ale omijasz wypowiedzi lekarzy . Na razie obserwacje są krótkoterminowe bo i skąd inne.
                • skumbrie Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 17:19
                  No ale kropka napisała, że "przechorowanie będzie mieć konsekwencje. I to jest właściwe pewne". Pytam więc jakie, bo przechorowałam ponad rok temu.
                  Czego mam się spodziewać? Nastawię się chociaż, bo nie śmiem pytać, skąd będzie wiadomo, że to po covidzie, a nie z innego powodu, jak głosicie bezrefleksyjnie przy szczepionkach.

Zdecydujcie się więc, czy konsekwencje są pewne czy na razie krótkoterminowe obserwacje tongue_out
                  • kropkacom Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 17:56
                    Dzieci, które w zdecydowanej większości przechodzą covid bezobjawowo już dziś w jakimś procencie zmagają się z PIMS. Ozdrowieńcy też powinni się liczyć, ze za kilka lat mogą nastąpić problemy w różnych elementach organizmu. Na przykład ostre zespoły wieńcowe u kogoś bez wcześniejszych takich problemów. Bo w końcu czemu nie? To choroba. Nielogiczne?
                    • kropkacom Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 17:57
                      Mogłabym sypnąć linkami, ale to nie jest dzisiaj żądny argument.
                    • piesekpustyni Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 18:00
                      Weź kur..a nie pierdol, bo po grypie tez mogą wystąpić skutki uboczne i to srogie.
                      • piesekpustyni Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 18:01
                        Po śwince, różyczce, odrze i ospie również. Taki już urok chorób zakaźnych.
                        • kropkacom Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 18:04
                          No raczej...
                    • skumbrie Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 18:15
                      >Ozdrowieńcy też powinni się liczyć, ze za kilka lat mogą nastąpić problemy w różnych elementach organizmu. Na przykład ostre zespoły wieńcowe u kogoś bez wcześniejszych takich problemów.

Ale masz kryształową kulę, która ci powiedziała, że za kilka lat te problemy mogą nastąpić? A jak zachoruję w ciągu tych kilku lat na grupę, to ostre zespoły wieńcowe będą po covidzie, czy po grypie? Czy mam wtedy rzucać monetą?
                      • skumbrie Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 18:16
                        I dlaczego "mogą nastąpić"? Wcześniej twierdziłaś, że "I to właściwie pewne" big_grin
                        • kropkacom Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 18:35
                          Ha ha big_grin O co ci chodzi?
                          • skumbrie Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 19:07
                            O co tobie chodzi, że pierd... na forum jak potłuczona big_grin
                            • kropkacom Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 19:15
                              Jak chcesz.
                            • paskudek1 Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 19:20
                              Podobnie jak ty w kwestii szczepionek. Jeśli po szczepieniu za 10 lat MOGĄ wystąpić jakieś nieznane skutki uboczne to po przechorowaniu też mogą.
                              • skumbrie Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 19:27
                                >Podobnie jak ty w kwestii szczepionek.

A to już są twoje projekcie, paskudku. Próbuj dalej, może ci się uda wink
              • myelegans Re: eksperyment medyczny 13.12.21, 16:50
                skumbrie napisała:

> >Przechorowanie covida (nawet bezobjawowe) będzie mieć konsekwencje. I to j
                > est własciwie pewne.
                >
                > Przechorowałam, nawet objawowo. Czego mam się obawiać?

np aneurysm.... procesow zapalnych w naczyniach wiencowych..... markery utrzymuja sie jeszcze u chorych, ktorzy przechorowali covid na poczatku pandemii....

wiec mozesz pasc na zawal, albo anerysm po kilku latch od przechorowania na covid.....przez covid
            • tanebo001 Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 17:11
              Przechorowanie to pikuś. Gorzej jeśli są zajęte płuca. Wtedy zostaje albo koncentrator tlenu i życie na dwunastometrowej rurce do końca życia albo przeszczep. Tylko że po przeszczepie 5 lat przeżywa 50% pacjentów. Rok 80%. Więc 10 lat przeżyje ze 20%. Tyle że często po covidzie są to młodzi ludzie. Powiedz 40-latkowi że ma przed sobą 10 lat życia. O takich atrakcjach jak upośledzenie funkcji nerek, nadciśnienie tętnicze, rozwój cukrzycy, zaburzenia żołądkowo-jelitowe nie wspominając...
              • skumbrie Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 17:22
                I ilu znasz tych żyjących z koncentratorem tlenu?
                Bo ja jednego, pan z zaawansowaną astmą, rzeczywiście biega z nim od czterdziestki, czyli od ponad 10 lat. O covidzie nikt wtedy nie słyszał, pierwszy koncentrator dostał w Norwegii.

>O takich atrakcjach jak upośledzenie funkcji nerek, nadciśnienie tętnicze, rozwój cukrzycy, zaburzenia żołądkowo-jelitowe nie wspominając...
                I mam się tego spodziewać w najbliższym czasie, powinnam już mieć czy dopiero za kilka lat?
              • zozizu Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 17:25
                Na zajete pluca polecam naproxen. www.mdpi.com/1420-3049/26/9/2593/htm?fbclid=IwAR0_3Z1p4F5-BAripGmhiZ8-F8L-imkLuAQSCa9_gjcNW1bHsIB1Bp3Ys74
                • zozizu Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 17:50
                  pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34339037/ jeszcze o naproxenie
            • zozizu Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 17:17
              kropkacom napisała:

> Przechorowanie covida (nawet bezobjawowe) będzie mieć konsekwencje. I to jest w
              > łasciwie pewne.

A ze szczepienia chronia przed niczym, to tych konsekwencji doswiadcza tez szczepany plus nopy.

• lauren6 Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 18:00
                > szczepienia chronia przed niczym

Kłamstwo powtarzane wiele razy nie staje się prawdą płaskoziemco.
                • zozizu Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 18:06
                  lauren6 napisała:

>
                  > Kłamstwo powtarzane wiele razy nie staje się prawdą płaskoziemco.

Jasne. Szczepionka chroni przed smiercia na covid, bo cie nie beda na niego testowac.

• lauren6 Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 18:39
                    > bo cie nie beda na niego testowac.

To jakaś alternatywa składnia języka polskiego, której uczą na kursach dla kremlowskich trolli?
                    • zozizu Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 19:52
                      lauren6 napisała:

> > bo cie nie beda na niego testowac.
                      >
                      > To jakaś alternatywa składnia języka polskiego, której uczą na kursach dla krem
                      > lowskich trolli?

Nudna jestes.
              • kropkacom Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 18:03
                Od kiedy szczepienia chronią przed niczym?
                • zozizu Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 18:10
                  kropkacom napisała:

> Od kiedy szczepienia chronią przed niczym?

Napisz moze, ktora dawka bedzie cie chronic? 16? Bo jak na razie 1,2 i nawrt 3 nie bardzo.
                  • kropkacom Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 18:44
                    Uważasz, że szczepienie na tężec nie działa, bo się musisz do szczepić. Lub inaczej: szczepienie na grypę?
                    • piesekpustyni Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 18:55
                      Tak, twierdze ze szczepienie na grypę nie działa. Już wcześniej pisałam.
                      Szczepie zgodnie z kalendarzem szczepień.

Pamietam jak kilkanascie lat temu weszły szczepionki na pneumokoki i meningokoki i jaka była wokół tych szczepionek atmosfera. Lekarze zalecali opóźniać szczepienie dzieci, bo nopy były częste, szczepionki mało znane i lepiej było podać szczepionkę starszym dzieciom, ponieważ wtedy była tylko jefna dawka.
                      Podobnie szczepionka na hpv była mocno dyskusyjna i nie było wielkiego entuzjazmu wśród lekarzy. Podchodzono do niej sceptycznie.

I jak widzę wielkie zastraszanie wirusem i ostra presję na szczepienie nowym preparatem, którego skuteczność podważają sami producenci (co i rusz zmieniając częstotliwość i ilość koniecznych dawek) to trudno nie mieć wrażenia, ze coś jest w tej sytuacji grubo nie tak.
                      • kropkacom Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 18:57
                        No to sobie twierdz. Tylko co z tego? Uważasz, że szczepienia zgodnie z kalendarzem działa, bo?
                        • piesekpustyni Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 19:00
                          Bo szczepionki powstawały latami, bo są tak przygotowane, ze rzadko która wymaga dawki przypominającej. Bo zabezpieczają przeć chorobami niosącymi poważne konsekwencje i których przebieg w większości jest ciężki.
                          • piesekpustyni Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 19:03
                            Jesteśmy w naszym otoczeniu jednymi z nielicznych, którzy jeszcze nie przeszli COVID. I z tych którzy przechorował znam jedna osobę, która zmarła - 80 lat, nadwaga, wieńcówka, cukrzyca. I jedna, która miała powikłania w postaci zapalenia płuc. Tu faktycznie musiał być podany tlen. Wszyscy szczepieni.
                            Jedna osoba nieszczepiona. Przeszła jak wszyscy inni.
                            • kropkacom Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 19:12
                              Ja mam tez zacząć jakieś wyliczenia prywatne? big_grin
                          • kropkacom Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 19:07
                            Czyli ile lat będzie ok i jaka śmiertelność? To tak jak moja teściowa, która jak dostanie coś nowego to musi to przeleżeć szafie, bo inaczej się nie liczy. O tym, ze szczepionki na covid nie powstały ot tak wiedza chyba już wszyscy.
                            • piesekpustyni Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 19:11
                              To może sprawdź od kiedy mamy na świecie koronawirusy…

Potem przypomnij sobie poprzednie pandemie…

A następnie pomysl czy jesteś gotowa przeprowadzić eksperyment na swoim kilkuletnim dziecku.
                              Bo powtórzę, niech szczepią dorosłych jak co tak bardzo chcą / potrzebują. Ale chodzi o kilkulatki i podawanie im czegoś co wymyślono na prędkości. Czegoś na czym korporacje zarobiły gruby hajs.
                              • kropkacom Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 19:14
                                A ty na ile jesteś pewna, że twoje dziecko przejdzie covid bez konsekwencji?
                                • piesekpustyni Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 19:20
                                  Mam taka nadzieje. Moje dzieci maja duża odporność.
                                  W skuteczność szczepionki na COVID wierze równie mocno jak w skuteczność tej na grypę.

O ile wyleczyć dziecko z zapalenia płuc da się w dzisiejszych czasach dość łatwo, o tyle skutki uboczne długofalowe preparatów dopuszczanych na rynek w tak niecywilizowanych sposób nie można przewidzieć i nie będę ryzykować zdrowiem moich dzieci w imię zarobku korporacji.
                                  • kropkacom Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 19:29
                                    To mniej nadzieję. Na zdrowie.
                                    • piesekpustyni Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 20:27
                                      Dziękuje. Nie próbuj być jak reklama szczepionki na meningo. Nie działa.
                                      • kropkacom Re: eksperyment medyczny 13.12.21, 04:50
                                        To co napisałam to dla ciebie reklama? big_grin Dobre.
                                        • piesekpustyni Re: eksperyment medyczny 13.12.21, 06:45
                                          Dokładnie taka sama jak reklamy szczepionek na pneumokoki, meningokoki i rotawirusy.
                                          Na szczęście zostały zakazane.
                                • zozizu Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 19:23
                                  Zerknij sobie do polskich statystyk. W tym wieku 5- 11 nie bylo zadnego dziecka, ktore ie posiadajac chorob wspolistniejacych zmarloby na covid
                              • wapaha Re: eksperyment medyczny 13.12.21, 07:59
                                piesekpustyni napisała:

> To może sprawdź od kiedy mamy na świecie koronawirusy…

od lat 60

>
                                > Potem przypomnij sobie poprzednie pandemie…
                                np.tę ospy z lat 60 -we Wrocławiu. Kwarantanna dla miasta, kordony policji i wojska pilnujące wstępu i OBOWIĄZKOWE szczepienia ?
                                >
                                > A następnie pomysl czy jesteś gotowa przeprowadzić eksperyment na swoim kilkule
                                > tnim dziecku.

Boisz się nowych technologii bardziej niż trimesalu ?
                                A używasz smartfona czy telefonu na korbkę ?

> Bo powtórzę, niech szczepią dorosłych jak co tak bardzo chcą / potrzebują. Ale
                                > chodzi o kilkulatki i podawanie im czegoś co wymyślono na prędkości. Czegoś na
                                > czym korporacje zarobiły gruby hajs.

Patrz, a noworodki są szczepione w pierwszej dobie życia...
                                Jakieś 95% i twojemu tak samo wstrzyknięto w małe 3kg ciało jakieś gówno-bo składu pewnie nie znasz ?
                          • evee1 Re: eksperyment medyczny 13.12.21, 07:28
                            > Bo szczepionki powstawały latami, bo są tak przygotowane, ze rzadko która > wymaga dawki przypominającej.
                            Ale czego to jest niby dowod? Akurat to, ze szczepionka "nie wymaga" dawki przypominajacej, nie oznacza, ze jest sie w 100% nie zachoruje. Dlatego tak wazne jest chocby sprawdzanie antycial rozyczki przez kobiety zanim zajda w ciaze, albo doszczepianie sie co 10 lat na tezec przez zapalonych ogrodnikow.
                            POza tym chyba slyszalas o przypadkach odry czy kokluszu w osttanich latach nawet u osob zaszczepionych, bo na skutek spadku poziomu wyszczepienia te choroby znow wystepuja czesciej.
                          • memphis90 Re: eksperyment medyczny 13.12.21, 07:40
                            >rzadko która wymaga dawki >przypominającej
                            Nie licząc, oczywiście, szczepionki przeciw krztuscowi, błonicy, tężcowi, wirusowemu zapaleniu mózgu, polio czy nawet MMR, które mają dawki przypominające...

>Pamietam jak kilkanascie lat temu >weszły szczepionki na pneumokoki i >meningokoki i jaka była wokół tych >szczepionek atmosfera.
                            No to smuteczek, bo te potwornie niebezpieczne szczepionki to akurat te, które nie wymagają dawek przypominających. Plus WZW i ospa.
                            • skumbrie Re: eksperyment medyczny 13.12.21, 07:53
                              >Nie licząc, oczywiście, szczepionki przeciw krztuscowi, błonicy, tężcowi, wirusowemu zapaleniu mózgu, polio czy nawet MMR, które mają dawki przypominające...

Co trzy miesiące, jak się marzy koncernom przy czwartek dawce? Czy może po cyklu szczepień z polio, MMR jest koniec, a tężec i krztusiec co 10 LAT?
                              Manipulujesz w brzydki sposób.
                      • piesekpustyni Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 18:58
                        A! I tez pamietam te chamskie reklamy szczepionek „nie zaszczepisz, twoje dziecko umrze”
                        • kropkacom Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 19:02
                          No tak to jest argument.
                          • piesekpustyni Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 19:04
                            Teraz z covidem i reklamami szczepionek na niego jest to samo. Tylko, ze w ogromnej skali.
              • kub-ma Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 18:13
                zozizu napisała:

> A ze szczepienia chronia przed niczym, to tych konsekwencji doswiadcza tez szc
                > zepany plus nopy.
                >

Powiedz to lekarzom, którzy mają na oddziale ludzi podłączonych do ECMO i są to tylko niezaszczepieni. Powiesz im, że kłamią?
                • zozizu Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 18:21
                  Czytam statystyki. A one mowia cos innego.
                  • kub-ma Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 18:28
                    A lekarz opowiada o swoim oddziale. i pod ECMO ma niezaszczepionych
                    • piesekpustyni Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 18:30
                      Bo zaszczepionych nie testują. Wiec zaszczepieni są pod ecmo jako przypadki bez COVID i nie wliczają się do covidowych statystyk.
                      • kub-ma Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 18:39
                        piesekpustyni napisała:

> Bo zaszczepionych nie testują. Wiec zaszczepieni są pod ecmo jako przypadki bez
                        > COVID i nie wliczają się do covidowych statystyk.

I pani doktor mówi, że wszyscy pod ECMO są niezaszczepieni. Nie, że ci których przetestowali są niezaszczepieni, tylko wszyscy podłączeni.
                        Może nie testują tych, którzy są przyjmowani na inne oddziały. Ale na oddziałach covidowych są chorzy na covid
                        • piesekpustyni Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 18:47
                          I wszyscy maja COVID ? 😂
                          Tak to właśnie wyglądają statystyki moja droga…
                      • kropkacom Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 18:45
                        W Polsce się nie testuje przy przyjęciu na oddział?
                        • zozizu Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 19:04
                          Zaszczepionych nie testuja.
                          • kropkacom Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 19:08
                            Doprawdy? To skąd oni na oddziałach?
                            • zozizu Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 19:19
                              Skad? A covid to jedyna choroba? Nie ma juz innych chorob? Jestes zaszczepiona, masz zawal serca, to ci nikt nie robi testu na covida.
                              • kropkacom Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 19:31
                                No ja w internecie znalazłam zalecenia (przy przyjęciu na odział), że testy są obowiązkowe. Ani słowa o szczepieniu.
                          • lauren6 Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 19:08
                            Ja jestem zaszczepiona i mnie przetestowali. Łżesz jak pies.
                            • zozizu Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 19:14
                              Widocznie ci zle z oczu patrzy. SPOJRZA na ciebie i juz widza, t ato kupila certyfikat 😆😆😆 szpitale sie same ohlaszaja, ze jak madz certyfikat, to nie jestes testowany. rtPCR. Wygooglaj sobie.
                              • lauren6 Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 19:22
                                Gdzie się ogłaszają? Pokaż.
                                • piesekpustyni Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 19:25
                                  szpital.suwalki.pl/pl/pacjenci-zaszczepieni-przeciw-covid-19-ktorzy-kierowani-sa-do-szpitala-na-zabiegi-planowe-proszeni-sa-o-przedstawienie-zaswiadczenia-o-szczepieniu/
                                  • piesekpustyni Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 19:25
                                    Pierwsze lepsze z googla. Nie dziękuj.
                                  • lauren6 Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 22:23
                                    Artykuł sprzed pół roku. Postaraj się bardziej.
                                • zozizu Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 19:25
                                  obslugiwac google chyba potrafisz czy cie przerasta? Juz to wrzucalam, wiecej mi sie nie chce.
                      • ren.s Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 19:01
                        Bo zaszczepionych nie testują. Wiec zaszczepieni są pod ecmo jako przypadki bez COVID i nie wliczają się do covidowych statystyk.

A to ciekawe skąd sie wzięli zaszczepieni w statystykach ze szpitala w Siemianowicach Ślaskich, jakiś spisek czy co?
                      • memphis90 Re: eksperyment medyczny 13.12.21, 07:41
                        Oczywiście, że testują.
                • zozizu Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 18:27
                  kub-ma napisała:

> zozizu napisała:
                  >
                  >
                  > > A ze szczepienia chronia przed niczym, to tych konsekwencji doswiadcza t
                  > ez szc
                  > > zepany plus nopy.
                  > >
                  >
                  > Powiedz to lekarzom, którzy mają na oddziale ludzi podłączonych do ECMO i są to niezaszczepienie

>
                  >

A jezeli mowimy o dowodach anegdotycznych, do czego zmierzadz, to do takiego ECMO jest wladnie podlaczony moj znajomy, zaszczepiony dwiema dawkami, chory na covid bez chorob wspolistniejacych. Wie, ze ma covid, bo sie przetestowal przed znalezieniem sie w szpitalu. W szpitalu zaszzczepionych nie testuja.
                  • lauren6 Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 18:41
                    > to do takiego ECMO jest wladnie podlaczony moj znajomy, zaszczepiony dwiema dawkami, chory na covid bez chorob wspolistniejacych.

Do tego jest gejem głosującym na Konfederację, bo brzydzi się tymi wszystkimi ideologiami LGBT.
                    • latarnia_umarlych Re: eksperyment medyczny 13.12.21, 08:55
                      lauren6 napisała:

> > to do takiego ECMO jest wladnie podlaczony moj znajomy, zaszczepiony dwie
                      > ma dawkami, chory na covid bez chorob wspolistniejacych.
                      >
                      > Do tego jest gejem głosującym na Konfederację, bo brzydzi się tymi wszystkimi i
                      > deologiami LGBT.

Umieram big_grin
                  • memphis90 Re: eksperyment medyczny 13.12.21, 07:43
                    Oczywiście,że testują.
      • kamin Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 16:39
        Skąd będziesz wiedzieć po kilkunastu latach, że to skutki szczepienia a nie ekspozycji na smog albo przedawkowania amantadyny?
        • zozizu Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 16:50
          Przeciez zaszczepieni mowia amantadynie a kysz!
      • anorektycznazdzira Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 17:07
        Nagminny odległy skutek uboczny w grupie zaszczepionych to będzie niższa zachorowalność i śmiertelność na covid,
        strach pomyśleć
    • demono2004 Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 16:32
      No to sobie zobacz, co mówi Horała.

www.facebook.com/wwwsepl/videos/298974042237984
      • skumbrie Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 17:02
        Covidianie tych, którzy mówią coś złego o szczepieniach, nie słuchają. To jak podsuwać katolikom materiały na temat pedofilii wśród księży - zbyt duże wyparcie.
        • demono2004 Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 17:06
          skumbrie napisała:

> Covidianie tych, którzy mówią coś złego o szczepieniach, nie słuchają. To jak p
          > odsuwać katolikom materiały na temat pedofilii wśród księży - zbyt duże wyparci
          > e.

To sie nazywa wyparcie,.
          Tymczasem Horała wyraznie mowi, ze szczepionki są eksperymentalne i nie przeszły jeszcze badań, zachecając jednoczesnie do dalszego szczepienia się.
          • skumbrie Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 17:23
            I covidianie skupią się na "zachęca do dalszego szczepienia się", wcześniejszą informację starannie wyprą. Zrozumieć, że nie każdy ma ochotę na udział w eksperymencie, nie potrafią. Przerasta ich.
            • latarnia_umarlych Re: eksperyment medyczny 13.12.21, 09:08
              Horała autorytetem antyszczepów!
              Zaorałaś się.
      • starczy_tego Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 17:55
        A to jakiś wakcynolog lub chociażby internista? 🤭
        • demono2004 Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 18:04
          starczy_tego napisał(a):

> A to jakiś wakcynolog lub chociażby internista? 🤭

Wrzuć sobie w google Marcin Horała.
        • mdro Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 18:38
          Politolog podobno big_grin
          (a poza tym pisowski osieł usadowiony na ciepłej posadce w CPK Baranów)
      • latarnia_umarlych Re: eksperyment medyczny 13.12.21, 09:03
        Horała?
        Pisowski pachołek, politolog, znany z romansu z Izabelą Pek, którą wprowadził w kręgi PiS i która potem złapała Piętę na miesięcznicy? Spoko masz autorytety.
    • piesekpustyni Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 17:58
      Tak te badania przeprowadzili, ze z jednej dawki zrobiły się dwie, z dwóch trzy, z trzech piec, a zaraz okaże się, ze są mniej skuteczne niż te goofna na grypę.
      Proszę Cię.
      • piesekpustyni Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 17:58
        Nawet na botoks się rzadziej chodzi.
        • lauren6 Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 18:01
          Ostrzykujesz sobie mordę botoksem, a szczepionki przed ciężkim przebiegiem choroby się boisz? O lol
          • piesekpustyni Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 18:10
            Sześciolatkowi, ani nawet osiemnastolatkowi botoksu bym raczej nie zaaplikowała.
            Dopóki dyskusja dotyczyła szczepienia starców i dorosłych, dopóty miałam serdecznie w nosie kwestie szczepień. Zaszczepiłam sie jednodawkowym preparatem i tylko dla paszportu, bo dla mnie COVID jest grypopodobnymi wirusem, który został perfidnie wykorzystany dla osłabienia gospodarek.

Ludzie szczepiący sie na grypę trzymają sie wersji, ze od kiedy sie szczepią, przechodzą grypę łagodnie. Ja nie szczepilam siebie, rodziny tez i na grypę byłam chora RAZ - w roku 2008.
            Niesamowite jest zaślepienie i głupota ludzi. Bo ktoś twierdzi, ze trzeba sie zaczepić. I lecą!
            • sumire Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 18:13
              piesekpustyni napisała:

> bo dla mnie COVID jest grypopodobnymi wirusem, który został p
              > erfidnie wykorzystany dla osłabienia gospodarek.
              >

Przez kogo?
              • zozizu Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 18:20
                sumire napisała:

>
                >
                > Przez kogo?

To nie ma znaczenia. Dotyka nas to. Nie bedziesz mial nic i bedziesz szczesliwy.
                • marianna1960 Re: eksperyment medyczny 13.12.21, 07:31
                  Kolejna foliara z Tworek kuźwa skąd to się bierze.
              • piesekpustyni Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 18:20
                Wiem, ze wygodniej będzie ci ze mnie robić psychiczna wyznawczynie teorii spiskowych, ale jak odstawisz panikę i zaczniesz trzeźwo myśleć i oceniać to co się dzieje od końcówki 2019 roku na świecie (w polityce, gospodarce) to może sama dojdziesz do sensownych wniosków.
                • sumire Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 18:28
                  A nie możesz po prostu napisać? To chyba nie było trudne pytanie.
                  • piesekpustyni Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 18:36
                    Ale ja nie jestem agentka Mosadu. Nie wiem kto konkretnie. Można się tylko domyślać. Zarówno po genezie wirusa, jak po dalszych działaniach różnych państw. Od dawna zreszta polityka miesza się z biznesem i to jest bardziej skomplikowany temat.
                    • dr.amy.farrah.fowler Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 18:41
                      Dobra, to łopatologicznie: kto zyskuje na pandemii? BigPharma? Amazon? Bezos się dogadał z Pfizerem i wypuścili wirusa, jak w 12 małpach?
                      • zozizu Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 18:44
                        Co to jest Swiatowe Forum Ekonomiczne i wielki reset wiesz, czy cie kowidianko to przerasta?
                        • dr.amy.farrah.fowler Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 18:47
                          Odpowiedz na pytanie: kto konkretnie zyskuje na pandemii?
                          • zozizu Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 18:58
                            A ty moze zapoznaj sie co to jest swiatowe forum ekonomiczne i wielki reset, a nie bedziesz zadawala tak trywialnych pytan
                            • dr.amy.farrah.fowler Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 19:30
                              Wyjaśnij mi jak chłop krowie na rowie.
                              • zozizu Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 19:55
                                Najpierw odrób zadanie domowe. Trudno komuś zlecić, by ze zrozumieniem przeczytał Iliadę, skoro liter nie zna.
                                • zozizu Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 19:55
                                  Illiadę
                                • feel_good_inc Re: eksperyment medyczny 13.12.21, 07:19
                                  Zawsze mnie rozbraja to, jak to tęgie, antyszczepowe umysły są w stanie wytropić te ogólnoświatowe spiski, oglądając film z żółtymi napisami podczas wyciskania upartego kloca na klopie.
                                  Szczególnie jeżeli wziąć pod uwagę, że osobistości w tym spisku są właścicielami ponad 90% zasobów na planecie i nie potrzebują żadnych spisków, żeby zrobić co im się żywnie podoba. I że szurstwo - wybitnie przez nich wspierane - to doskonały sposób na ukrycie wszystkich prawdziwych przekrętów.
                                  • zozizu Re: eksperyment medyczny 13.12.21, 07:31
                                    Jakie spiski? Wszystko dzieje sie jawnie. I oficjalnie. Nikt sie z niczym nie kryje.Nastepna niemota, ktora nie slyszala o Światowym Forum Ekonomicznym. Wiem to zbyt nudne dla twojej ciasnej lepetynki.
                                    • zozizu Re: eksperyment medyczny 13.12.21, 07:36
                                      Wlasciciele 90% zasobow mowia oficjalnie, ze cie beda ru...ć w d...pę do roku 2030 az sie sama bedziesz nadstawiac. I to bedzie dotyczylo kazdego, nie wazne czy szczep, antyszczep czy foliarz.Do tego nie trzeba filmow z zoltymi napisami, wystarczy czytac byle portal o tematyce ekonomicznej.
                                  • dr.amy.farrah.fowler Re: eksperyment medyczny 13.12.21, 11:31
                                    Nieustająco mnie bawi, jak tęgie antyszczepskie umysły, które dużo krzyczą o utracie wolności i inwigilacji, nie zauważyły, że od lat wszyscy, którym się odpowiednio chce, od rządów po megakorpy, mogą nawet sprawdzić rozmiar ich klocka oraz objętość i skład ich pierdów. I jakoś o tym nie krzyczą.
                                • dr.amy.farrah.fowler Re: eksperyment medyczny 13.12.21, 11:41
                                  Mówisz, że Światowe Forum Ekonomiczne składa się z idiotów, którzy wypuścili bliżej nieznany patogen mogący doprowadzić do sytuacji, w której nawet Bezos nie będzie miał już komu sprzedawać chińskiego gó*na?
                                  • zozizu Re: eksperyment medyczny 13.12.21, 13:49
                                    dr.amy.farrah.fowler napisał(a):

> Mówisz, że Światowe Forum Ekonomiczne składa się z idiotów, którzy wypuścili bl
                                    > iżej nieznany patogen mogący doprowadzić do sytuacji, w której nawet Bezos nie
                                    > będzie miał już komu sprzedawać chińskiego gó*na?
                                    >

Skad ty to wzielas ? O jedna dawka szczepionki za duzo, czy o cztery za malo? Moze sie doksztalc, zamiast wysnuwac jakies bzdury. Jestes juz po lekturze " Wielkiego Resetu" H. Schwaba czy nie?
                                  • zozizu Re: eksperyment medyczny 13.12.21, 13:55
                                    " Wielki Reset" Klausa Schaba przeczytany?
                                    • zozizu Re: eksperyment medyczny 13.12.21, 13:56
                                      SCHWABA
                    • zozizu Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 18:42
                      Nie bedziesz mial nic i bedziesz szczesliwy. Pewnie co to jest Swiatowe Forum Ekonomiczne tez nie wie.
              • wapaha Re: eksperyment medyczny 13.12.21, 08:02
                sumire napisała:

> piesekpustyni napisała:
                >

> Przez kogo?

Przez ONYCH
      • kub-ma Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 18:05
        A to nie jest przypadkiem tak, że nam wirus zmutował? I badali szczepionkę na pierwszy wariant?
        A mutacje mają to do siebie, że trudno przewidzieć w którą stronę to pójdzie.
      • zozizu Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 18:13
        Plus jeszcze Astrze wyszlo dopiero teraz, ze trzon tej szczepionki- adenowirus- powoduje zakrzepice. A adenowirusa nie pozbedziesz sie z ogranizmu, bo wnika do jadra komorkowego.
        • zozizu Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 18:38
          I jeszcze dodam, ze jezeli sie okaze ze osoby zaszczepione Astrą śpią na tykajacej bombie i ta zakrzepica moze sie uaktywnic w kazdej chwili, nikt za to nie odpowie, bo szczepionka byla dobrowolna. Po to te osoby podpisaly zgode. By nie bylo roszczen. I to sie tyczy kazdej innej szczepionki. Prswda o Astrze zostala ujawniona po roku.taka to byla przebadana szczepionka przed dopuszczeniem
          • lauren6 Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 18:45
            Powiem więcej. Astrą w pierwszej kolejności zaszczepiono medyków, nauczycieli i wojsko. Spiseg straszny, bo zaraz nie będzie komu nas leczyć czy biegać za uchodzcami po lesie. Mówię ci, wy antyszczepy jesteście Mesjaszem tego narodu.
            • zozizu Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 18:53
              A ty moze odpowiedz, kto zyskuje medykow zaszczepili pfizerem.
              • zozizu Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 18:55
                Medykow zadzczepili pfizerem. A biedne nauczycielki astra.
              • zozizu Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 18:57
                Powyzsze wkleilo sie z innego postu.
          • memphis90 Re: eksperyment medyczny 13.12.21, 07:47
            >I jeszcze dodam, ze jezeli sie okaze ze >osoby zaszczepione Astrą śpią na tykajacej >bombie
            Ja przepraszam, ale Ty naprawdę sądzisz,że poza szczepionką to Ty nie masz kontaktu z żadnym adenowirusem...? Że jedyny adenowirus w Twoim DNA to taki że szczepionki...?
      • marianna1960 Re: eksperyment medyczny 13.12.21, 07:29
        Kolejna foliarka skąd was biorą ze wsi, z Tworek a może troll Putina.
        • wapaha Re: eksperyment medyczny 13.12.21, 08:03
          marianna1960 napisała:

> Kolejna foliarka skąd was biorą ze wsi, z Tworek a może troll Putina.

znikają jedne nicki, pojawiają się drugie wink
          W rzeczywistości klikanie na wiele kont , wciąż te same nudne argumenty, ta sama retoryka ( heh) i bicie piany
    • heniek.8 Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 18:02
      wtedy eksperymentem staje się sytuacja kiedy ktoś się nie szczepi i sprawdza co się będzie działo
    • panna.nasturcja Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 18:08
      One po prostu nie rozumieją co to jest eksperyment medyczny, na czym polega i czym się różni od badań.
      I nie wiedza, ze leki zatwierdzone nie mogą być w fazie eksperymentalnej.
      Ale i tak nie przekonasz oszołoma logika, z czym do ludzi....
      • piesekpustyni Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 18:12
        Sęk w tym, ze przemysł farmaceutyczny to duża kur.a, co nie raz wychodziło przy różnych aferach.
        COVID i szczepionki na niego to gigantyczny hajs i ogromna pokusa dla tej branży.
        • dr.amy.farrah.fowler Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 18:18
          Wszystkie branże to kur*y, jak będziesz chciała korzystać wyłącznie z produktów na 1000% stworzonych w sposób etyczny przez etycznych ludzi w etycznych firmach, to będziesz głodna, goła, bosa, bezdomna i piesza.
          • piesekpustyni Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 18:22
            Ale jednak szczepionka działa nieco dogłębniej niż przetworzony kotlet…
            • dr.amy.farrah.fowler Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 18:31
              Taaa, zwłaszcza mRNA, które rozpada się maksymalnie w ciągu paru godzin.
      • disco-ball Re: eksperyment medyczny 13.12.21, 14:14
        Chyba to jedyne wyjaśnienie.
    • taki-sobie-nick Re: eksperyment medyczny 12.12.21, 22:20
      A jak było przy innych szczepionkach?
      • memphis90 Re: eksperyment medyczny 13.12.21, 07:51
        Ja wklejałam ostatnio... Koprowski podał sobie, podał współpracownikom, potem 20 dzieci, a potem sruuuuu - poszło, kilkaset tysięcy dzieci w Bostonie bodajże.
        • dr.amy.farrah.fowler Re: eksperyment medyczny 13.12.21, 11:35
          No więc ten tego, pierwsze szczepionki były testowane metodą "twórca podał sobie i nie UMAR, bieremy". A teraz, paaanie, pfuj, 8,5 mld podanych dawek, nic się specjalnego nie dzieje, i ciągle im mało.
    • marianna1960 Re: eksperyment medyczny 13.12.21, 07:28
      Dla nich to nie bedzię eksperyment jak odbędą leczenie psychiatryczne, paranoję można leczyć na debilizm nie ma lekarstwa.
      • kropkaa Re: eksperyment medyczny 13.12.21, 07:33
        Dla nich już tylko ortopeda co najwyżej,.zgodnie z naszym szkolnym: lecz się na nogi, bo na głowę już za późno...
      • skumbrie Re: eksperyment medyczny 13.12.21, 07:49
        >na debilizm nie ma lekarstwa.

Dobrze Marianko, że tak sprawnie się zdiagnozowalas 🤦‍♀️
    • zlota-klamka Re: eksperyment medyczny 13.12.21, 07:48
      Dlaczego wątkodajczyni schowała się w mysią dziurę po zadaniu tego pytania? To ze wstydu?
      • disco-ball Re: eksperyment medyczny 13.12.21, 14:11
        Absolutnie nie smile są dni, kiedy mogę na forum spędzić więcej czasu i takie, kiedy mniej.

Czytam czytam i dalej nie widzę odpowiedzi.

Nie pytałam o zakończenie badań, bo te potrafią trwać wiele lat po wprowadzeniu preparatu do obrotu. Leki, które łykamy jak pelikany z różnych okazji w wielu przypadkach dalej są badane i nikt się jakoś nie bulwersuje.

Badania nad lekiem nie są tożsame z eksperymentem.
        Eksperymentem to może być leczenie amantadyna.
        Czyli tak: fani tego hasła nie rozumieją różnicy i dlatego „czekają” aż czipy się uaktywnia bądź do końca badań. I ta narracja skończy się dopiero w grudniu 2023?

• zozizu Re: eksperyment medyczny 13.12.21, 14:35
          disco-ball napisała:

I ta narracja skończy się dopiero w grudniu 2
          > 023?
          >

Tak. Wtedy kiedy bedziesz po 12tej dawce, ja byc moze podejme decyzje by wziac pierwsza.

• katie3001 Re: eksperyment medyczny 13.12.21, 08:56
      m.facebook.com/story.php?story_fbid=6865948130112420&id=100000919039405
    • myelegans Re: eksperyment medyczny 13.12.21, 16:43
      KAZDA proba kliniczna z nowymi terapiami, urzadzeniami medycznymi to eksperymenty, prowadzone w pierwszej fazie na zdrowych ochotnikach....

wiec podziekujcie tym zdrowym ochotnikom za branie udzialu w probach..... bo bez nich ZADEN nowy lek nie wszedlby na rynek....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka