Dodaj do ulubionych

Jakie kredki?

13.12.21, 08:37
Chcę kupić dla syna pod choinkę zestaw kredek, bo bardzo lubi rysować. Jakie firmy polecacie? Astra? Faber Castell? Widzialyscie gdzieś jakieś fajne zestawy takie większe? Może być z flamastrami też.
Obserwuj wątek
    • memphis90 Re: Jakie kredki? 13.12.21, 08:44
      Moja dostanie duzy zestaw colorino artist, recenzje mają bardzo dobre, cena ok. Oczywiście co do profesjonalnych zestawów za 500 czy 1000zl to się muszą specjalistki wypowiedzieć.
      • onewoman Re: Jakie kredki? 13.12.21, 09:09
        Gdzie kupiłaś?
        • memphis90 Re: Jakie kredki? 13.12.21, 10:48
          • onewoman Re: Jakie kredki? 13.12.21, 14:07
            Jaki to zestaw
            • memphis90 Re: Jakie kredki? 13.12.21, 20:19
              Taki :
              colorino.pl/pl/kredki-olowkowe/306-kredki-olowkowe-artist-36-kolorow-metalowe-pudelko-5907690883270.html
              • onewoman Re: Jakie kredki? 14.12.21, 09:36
                Dziękuję
    • turzyca Re: Jakie kredki? 13.12.21, 08:52
      Rozważ kredki np. akwarelowe, działa jak normalna kredka, ale jeśli nałożysz pędzlem wodę, to rozmywa się. Fajna możliwość rozwinięcia ekspresji twórczej.
    • aqua48 Re: Jakie kredki? 13.12.21, 09:07
      Kooh-i-noory są najlepsze moim zdaniem.
    • thank_you Re: Jakie kredki? 13.12.21, 10:43
      Mój najbardziej lubi te, to Progresso Magic Kooh-i-noor:

https://3xk.pl/pol_pl_Koh-I-Noor-Kredki-Progresso-Magic-24-Kolory-8744-94859_3.jpg

Faber Castell Polychromos:

https://paperconcept.pl/47040-thickbox_default/zestaw-kredek-polychromos-w-kasecie-metalowej-faber-castell-36-kolorow.jpg

Metaliczne Faber Castell:

https://biuronimo.pl/34306-thickbox_default/kredki-olowkowe-faber-castell-classic-color-metaliczne-10-kolorow.jpg

Kupuję mu też farby w sztyfcie Playcolor i kredki żelowe (z Lidla bezkonkurencyjne).
    • kochamruskieileniwe Re: Jakie kredki? 13.12.21, 11:20
      To ja sie podepnę z pytaniem.
      Kilka lat temu kupiłam dziecku kredki. Wylądały jak zwykle ołówkowe, tyle, ze miały gumki na końcach (jak ołówki).
      Chyba Majewskiego, ale nie jestem pewna.
      Kredki bardzo przypasowały dziecku. Grafitu miały dośc grube (ale bez przesady, to były standardowe kredki, nie grube) i takie dosyc miękkie/plastyczne. Absolutnie nie twarde. Nie łamały się podczas temperowania. Sama oprawa tego grafitu była niezwykle miękka,
      To były zwykłe kredki, żaden wyszukane, artystyczne, ale szukam ich od dawna. I nie moge trafić. Czy ktoś wie, o czym piszę?
      Bo niekiedy wydaje mi się, że to złudzenie te kredki). Ale nie. Marne ogryzki zostały...

• alicia033 Re: Jakie kredki? 13.12.21, 11:51
        plecaki.com.pl/pl/p/12-D-01-Kredki-olowkowe-wymazywalne-z-gumka-Astra-12-kolorow-312119001/7883?gclid=CjwKCAiA-9uNBhBTEiwAN3IlNEZd_UWJup33yL9h5bsRJvk_MTjW5ek6q-Bb5F6HfscriIR335U2ghoCQesQAvD_BwE

to ze zwykłych.

Jak masz ogryzki, to wstaw zdjęcie, może będzie łatwiej rozpoznać.
      • asfiksja Re: Jakie kredki? 13.12.21, 18:20
        Penmate ma też kredki wymazywalne (raczej są bardziej miękkie niż Majewski).
      • memphis90 Re: Jakie kredki? 13.12.21, 20:20
        Ostatnio chyba w Lidlu były...
    • januszekxxl Re: Jakie kredki? 13.12.21, 11:27
      onewoman napisała:
      > Chcę kupić dla syna pod choinkę zestaw kredek, bo bardzo lubi rysować.

Jeśli dziecko lubi rysować, to mu się kupuje kredki na bieżąco a nie czeka z kupnem na święta.
    • tilijka123 Re: Jakie kredki? 13.12.21, 11:44
      Ja sobie chwalę akwarelowe Mondeluz.
      • manala Re: Jakie kredki? 13.12.21, 14:34
        Też moje ulubione.
    • runny.babbit Re: Jakie kredki? 13.12.21, 12:32
      Wszystkie firmy które wymieniłas są ok, a może spróbujesz czegoś nowego, np. ww kredki akwarelowe albo pisaki z pędzelkiem na końcu? Ile syn ma lat?
      • onewoman Re: Jakie kredki? 13.12.21, 14:09
        8
    • mama-ola Re: Jakie kredki? 13.12.21, 12:42
      Świetne są takie, które dają efekt malowania farbami. Jak moje dzieci były młodsze, nagminnie kupowałam jako dodatek do prezentu albo gdy szłam w gości to dla dzieci gospodarzy i zwykle to był hit. Jak znajdę, to wkleję.
      • mama-ola Re: Jakie kredki? 13.12.21, 12:47
        A nie, pomyliłam się, to nie były kredki, lecz bardziej pisaki, a najbardziej - właśnie farby w sztyfcie.
        Tak czy owak, polecam, dzieci lubią.
    • blaszany_dzwoneczek Re: Jakie kredki? 13.12.21, 12:50
      Jak dla przedszkolaka to Stabilo Trio, trójkątne, nie za cienkie, nie za grube, miękkie, nie łamią się wielokrotnie rzucane. Dla starszaka bardzo dobre i nie jakoś bardzo drogie Koh-i-noor Mondeluz - to są akwarelowe, przy czym to jest opcja, są bardzo dobre również przy klasycznym używaniu. Faber Castelle córka też kiedyś miała trójkątne, grubsze i cienkie, i tez były bardzo dobre. Przy czym bardziej pasowały jej te cienkie.
    • kurt.wallander Re: Jakie kredki? 13.12.21, 18:10
      Moja córka poleca Faber Castell Polychromos, ale nie wiem, czy 8-latek doceni wink

Może na początek Mondeluz?
      • thank_you Re: Jakie kredki? 13.12.21, 18:52
        Doceni, przecież przyjemniej rysuje się lepszymi kredkami, które suną po kartce i dają wyraziste kolory.
        • kurt.wallander Re: Jakie kredki? 13.12.21, 23:54
          No tak, tylko one są dość drogie, a myślę, że równie przyjemnie na tym etapie/w tym wieku będzie mu sie rysowało tańszymi Mondeluz.
          • thank_you Re: Jakie kredki? 14.12.21, 10:09
            Masz rację, nie pomyślałam o cenie.
    • kotejka Re: Jakie kredki? 13.12.21, 20:25
      progresso, sa naprawde cudowne, niestety łamliwe
    • segregatorwpaski Re: Jakie kredki? 13.12.21, 21:56
      Faber Castell, większe zestawy to w sklepach z zaopatrzeniem dla plastyków, największy wybór, specjalistyczne zestawy kolorystyczne itp.
    • aurinko Re: Jakie kredki? 13.12.21, 22:49
      Kooh-i-noor i Faber Castel, popatrz na allegro, w sklepach stacjonarnych może być dużo drożej.
    • kotejka Re: Jakie kredki? 14.12.21, 02:18
      Aha, teraz widzę że dziecko młodsze
      Mój prawie siedmiolatek lubi bic - one się w ogóle nie łamią, a rysują nieźle
      Mają ładne żywe kolory
    • kotejka Re: Jakie kredki? 14.12.21, 02:41
      Poszukaj też colorino artist
      Cena do jakości bardzo ok
      Duże zestawy
    • ruda_henryka Re: Jakie kredki? 14.12.21, 10:02
      Kup akwarelowe,są miękkie i mają nasycone kolory i można też pędzelkiem po nich malować.Ja zamawiam teraz na aliexpress,ale to już chyba nie jest opcja przed świętami,w każdym razie mają duży wybór i dobrej jakości kredki.Na studiach używałam Mondeluz i były dobrej jakości. Moje dzieci bardzo lubią i już kilka opakowań z Ali zamowilam
    • celandine Re: Jakie kredki? 14.12.21, 12:00
      Kupiłam 6-latce kredki Castle w takim piórniku, te kredki to taka podróba FC, ale na Amazonie miały dobre recenzje, więc spróbowałam. Bardzo się sprawdziły, są miękkie a to etui porządne, mała wozi je w pociągach i samolotach, rysuje w parku. Starsza ma derwent a najstarsza polychromosy, ale w podróży kradną siostrze te i mówią, że są spoko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka