olgajt 16.12.21, 20:37 Ale niespodzianka, na piątą rocznicę ślubu dostałam od męża nowiutkie volvo xc90!!!! Nie podejrzewałam go nigdy o taką fantazję, wow, ale pozory potrafią zmylić Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olgajt Re: Chciałam się pochwalić:) 16.12.21, 20:47 Chyba tylko to, że nie potrafił przetkać zlewu. Ale odkupił się Odpowiedz Link Zgłoś
srubokretka Re: Chciałam się pochwalić:) 16.12.21, 20:57 Zdecydowanie. Dobry ma gust. Odpowiedz Link Zgłoś
kubek0802 Re: Chciałam się pochwalić:) 16.12.21, 20:50 Chyba jestem już stara i nie romantyczna ale wydanie beż konsultacji takiej kwoty zapaliłoby mi pełno czerwonych neonów w głowie. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Chciałam się pochwalić:) 16.12.21, 20:51 To zalezy ile zostało ci na koncie Odpowiedz Link Zgłoś
kubek0802 Re: Chciałam się pochwalić:) 16.12.21, 21:02 Perspektywa ma znaczenie, fakt. Ale mimo wszystko nie. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Chciałam się pochwalić:) 16.12.21, 21:13 wzial w lizingu, w koszty wrzuci ale tak czy inaczej fajny prezent Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Chciałam się pochwalić:) 16.12.21, 21:42 Ty nie wiesz co się u nas z leasingami dzieje, ludzie zasypią sądy pozwami. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Chciałam się pochwalić:) 16.12.21, 21:46 chyba nie jest gorzej niz u nas 😎 Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Chciałam się pochwalić:) 16.12.21, 21:49 U was też wejdzie ustawa gwałcąca zasadę lex retro non agit? Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Chciałam się pochwalić:) 16.12.21, 21:54 nie, nie tylko system lizingowy jest 'dziwny' , duzo by tlumaczyc 😋 w kazdym razie my sie nie zalapalismy Odpowiedz Link Zgłoś
ludzikmichelin4245 Re: Chciałam się pochwalić:) 16.12.21, 22:04 Ej, o co chodzi z tymi leasingami? Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Chciałam się pochwalić:) 16.12.21, 21:23 Ostatnie co by mi przyszło do głowy, to podejrzenia co do intencji prezentu.🤷♀️ Odpowiedz Link Zgłoś
srubokretka Re: Chciałam się pochwalić:) 16.12.21, 23:00 Olgajt nie czytaj dalej. Do magdallenac : A mi pierwsze. Moja kolezanka nowke mercedesa dostala, pozniej dowiedziala sie od ginki, ze ma hpv, a pozniej od znajomych meza o prezentach dla innych pan. Najgorsze bylo to, ze rzęch skladany w Mexyku po roku zaczal sie psuc. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Chciałam się pochwalić:) 16.12.21, 23:19 srubokretka napisał: > > Do magdallenac : A mi pierwsze. Moja kolezanka nowke mercedesa dostala, > Najgorsze bylo to, ze rzęch skladany w Mexyku po roku zaczal sie psuc. Możesz to jakoś rozwinąć? Odpowiedz Link Zgłoś
srubokretka Re: Chciałam się pochwalić:) 17.12.21, 00:41 Nie bardzo rozumiem co mam rozwinac. O fabryce, czy co sie psulo? Zaczelo sie od recalls, pozniej byly recalls + naciaganie na drobne naprawy, pozniej gruba naprawa za 5 czy 7k, a za trade in dawali jej wtedy z 8K. Okropnie stracil na wartosci. Odpowiedz Link Zgłoś
melisananosferatu Re: Chciałam się pochwalić:) 16.12.21, 20:45 A bylo owiniete kokardka? Gratulacje! Odpowiedz Link Zgłoś
olgajt Re: Chciałam się pochwalić:) 16.12.21, 20:51 Nie, zapakował mi kluczyki do pudełka z czekoladkami Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.solis Re: Chciałam się pochwalić:) 16.12.21, 20:45 Tak jak moj maz nie chce jesc moich wlasnymi recami zebranych grzybow, tak ja bym nie chciala dostac samochodu w prezencie Merry Christmas Bitch Woman getting in car that explodes Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Chciałam się pochwalić:) 16.12.21, 20:47 Super! Szerokiej drogi, to są podobno bardzo fajne auta!😊 Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Chciałam się pochwalić:) 16.12.21, 20:52 to sa bardzo fajne, cudne auta, dopieszczone w kazdym szczegole, oh, ach i w ogole serce sie rwie ale... ciut ciasne domyslasz sie o czym mowie Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Chciałam się pochwalić:) 16.12.21, 20:57 No tak, są ludzie przechwalający się ile koni ma auto. A Mysiulek 😉😉😉 - ile kotów ! 😻 Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Chciałam się pochwalić:) 16.12.21, 21:03 no tak, wszystkie koty by mi do volvo nie weszly 🤣 ale wspomniana ciasnota nie dotyczy kotow Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Chciałam się pochwalić:) 17.12.21, 20:09 chcialabys bys wiedziec nic z tego Odpowiedz Link Zgłoś
niemaznaczenia Re: Chciałam się pochwalić:) 16.12.21, 21:04 Piękny kolor dla byznezłumen Metalik czy perłowy? Odpowiedz Link Zgłoś
melikles Re: Chciałam się pochwalić:) 16.12.21, 21:16 Aha. A ten słynny kryształ od Volvo masz? Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Chciałam się pochwalić:) 16.12.21, 21:21 krysztaly Orrefors nie sa w kazdej wersji Odpowiedz Link Zgłoś
melikles Re: Chciałam się pochwalić:) 16.12.21, 21:28 Recharge? Btw, nie ma czarnej perły. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Chciałam się pochwalić:) 16.12.21, 21:36 jest onyx black, mozna uznac kolor za czarny perlowy jak sie nie wczytasz w specyfikacje Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Chciałam się pochwalić:) 16.12.21, 21:30 jaka wersje dostalas? diesel, benzyna hybryda? Odpowiedz Link Zgłoś
niemaznaczenia Re: Chciałam się pochwalić:) 16.12.21, 21:03 Super. Mój mąż w pierwszą rocznicę ślubu dołożył się mi się do 5-letniego Fiata Uno. Benzyna 1.0 litra, szafirowy. Odpowiedz Link Zgłoś
zamyslona_ona02 Re: Chciałam się pochwalić:) 16.12.21, 21:24 Fajnie, chyba, że macie wspólnotę majątkową, wtedy wkurzyłabym się, że wydał tyle kasy bez konsultacji Odpowiedz Link Zgłoś
olgajt Re: Chciałam się pochwalić:) 16.12.21, 21:26 Może powinnam, ale nie jestem wkurzona. W ogóle Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Chciałam się pochwalić:) 16.12.21, 22:42 To zależy. Jakby mi mąz za wspólna kase kupił mały sportowy samochodzik...to bym mnie krew zalała. Tu widać facet wiedział czego żonie potrzeba...ja dla porównania dostałam małego kotka Odpowiedz Link Zgłoś
malenka9 Re: Chciałam się pochwalić:) 16.12.21, 21:25 >Ale niespodzianka, na piątą rocznicę ślubu dostałam od męża nowiutkie volvo xc90smile!!!! Jestes utrzymanką męża? Odpowiedz Link Zgłoś
melikles Re: Chciałam się pochwalić:) 16.12.21, 21:29 Due auto dla dużej kobiety Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Chciałam się pochwalić:) 16.12.21, 21:46 Zapalcie szybko świeczkę zapachową, zajeżdża w tym wątku zawiścią.😉 Odpowiedz Link Zgłoś
melikles Re: Chciałam się pochwalić:) 16.12.21, 21:49 Raczej mitomanią. Pani potkneła się na paru szczegółach Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Chciałam się pochwalić:) 16.12.21, 21:54 Gdybyś mi zadał takie pytania dotyczące auta, którym od roku jeżdżę, to poza kolorem i benzyną nie byłabym w stanie odpowiedzieć.🤷♀️ Odpowiedz Link Zgłoś
olgajt Re: Chciałam się pochwalić:) 16.12.21, 21:56 Pozwól mu węszyć, niech się nacieszy Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Chciałam się pochwalić:) 16.12.21, 22:00 Nie no, wiadomo, kupując auto trzeba skończyć co najmniej politechnikę. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Chciałam się pochwalić:) 16.12.21, 22:37 Ja skonczyłam !!!! Ale nazwałabym kolor mojego volvo jako czarny !! Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Chciałam się pochwalić:) 16.12.21, 22:01 ale to jego norma, czepialski jest Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Chciałam się pochwalić:) 16.12.21, 22:09 Ja właśnie sprawdzałam co to są runflaty, to na pewno dowodzi tego, że powożę dorożką a nie autem. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Chciałam się pochwalić:) 16.12.21, 22:12 Mnie się nawet sprawdzać nie chce.😀 Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Chciałam się pochwalić:) 16.12.21, 22:27 Zgodnie z teorią meliklesa, ja w ogóle nie mam auta.😀 Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Chciałam się pochwalić:) 16.12.21, 22:32 a ja mieszkam w budzie skleconej z blachy, bez wody, pradu i kanalizacji i krece lewe interesy, narkotykowe oczywiscie taki typ, klasyka Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Chciałam się pochwalić:) 16.12.21, 22:33 Ja mam wujowe auto, bo musiałam samodzielnie dolewać olej. Choć producent to przewidział - nieważne, forum wie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Chciałam się pochwalić:) 16.12.21, 22:38 Ja wiem co to opony Run Flat...ale w życiu nie słyszałam "runflaty". Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Chciałam się pochwalić:) 16.12.21, 23:34 to taka gwara, wiesz, ze niby taki obeznany 😋 Odpowiedz Link Zgłoś
jedn0raz0w0 Re: Chciałam się pochwalić:) 16.12.21, 23:58 Ja też nie słyszałam ale się domyśliłam, że to coś jak "tubajfory". Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Chciałam się pochwalić:) 17.12.21, 04:59 jedn0raz0w0 napisał(a): > się domyśliłam, że to coś jak "tubajfory". Ja się kiedyś z mamą kłóciłam, że formajka to polskie słowo 😅 Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Chciałam się pochwalić:) 16.12.21, 22:24 Ja zielonego pojęcia nie mam jak w dokumentach dokładnie nazywa się kolor mojego samochodu. Dla mnie jest po prostu biały. A w papierach ma pewnie wpisane coś w stylu- perłowy wschód słońca nad północnym krańcem pola gryki Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Chciałam się pochwalić:) 16.12.21, 22:32 Ja z kolei odgrzebałam swoją specyfikację i mam kolor 475 szafirowoczarny met A chciałam po prostu czarny. 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
olgajt Re: Chciałam się pochwalić:) 16.12.21, 23:06 Mnie było niezręcznie poprosić męża o papiery i wyjaśniać, że potrzebuję znać specyfikację, bo jakiś facet na babskim forum prowadzi śledztwo, czy naprawdę dostałam samochód Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Chciałam się pochwalić:) 16.12.21, 23:17 Ja dzisiaj pytałam męża jaką mamy grubość ścian i czym jest ocieplany dom, ponieważ jestem chora, chłop się, zdenerwował, że mi gorzej i majacze. Musiałam mu tłumaczyć, że to bywalec na babskim forum znowu dopytuje o szczegóły budowlane amerykańskich domów😂 Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Chciałam się pochwalić:) 16.12.21, 23:28 A nie pytałaś męża jak bardzo cierpi utrzymując rodzinę? Wachlujesz go chociaż codziennie, gdy wraca styrany z pracy, harpio? Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Chciałam się pochwalić:) 16.12.21, 23:28 tak pospolicie, zadnego polnocnego nieba nad polnocna gryka 🤣 star white metallic tri coat Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Chciałam się pochwalić:) 16.12.21, 22:36 Ja bym powiedziała ze jezdze czarnym...ale pewnie też jakie pierdu, pierdu wpisane. W życiu na to nie patrzyłam. Moj ojciec ma taki ni to złoty ni to srebrny...i tez pewnie nie wie jak to sie nazywa. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Chciałam się pochwalić:) 16.12.21, 22:34 Ja jeżdzę xc90 od 2 lat i nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
magata.d Re: Chciałam się pochwalić:) 16.12.21, 23:25 magdallenac napisała: > Zapalcie szybko świeczkę zapachową, zajeżdża w tym wątku zawiścią.😉 Zazdrośnice nie mogą wytrzymać Odpowiedz Link Zgłoś
asfiksja Re: Chciałam się pochwalić:) 16.12.21, 21:33 Pewnie od stycznia się optymalizuje podatkowo, a do końca roku robi koszty. No bo idzie Nowy Wał. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Chciałam się pochwalić:) 16.12.21, 21:44 Gratulacje napisałam w innym wątku, ale powtórzę jednak tutaj: Super, niech Ci się dobrze sprawuje! Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Chciałam się pochwalić:) 16.12.21, 21:59 volvo nie moze sie zle sprawowac 🤣 cytujac klasyka, bedzie pani zadowolona' 😊 Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Chciałam się pochwalić:) 16.12.21, 22:01 To tyczy się chyba wszystkich aut z tej półki? Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Chciałam się pochwalić:) 16.12.21, 22:03 nie wiem, ja mam slabosc do volvo (jezdzac innym) i zlego slowa nie powiem Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Chciałam się pochwalić:) 16.12.21, 22:07 Mnie one się w ogóle nie podobają, chyba nigdy żaden model. Ale niestety muszę się rozglądać za czymś co mi RWF z tyłu zmieści i nie zablokuje siedzenia z przodu dla pasażera. ;/ Moje auto niestety odpada. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Chciałam się pochwalić:) 16.12.21, 22:16 ah, te stare kredensy 😊, choc xc 90 tez ma w sobie te dusze volvo, ktora kocham i bylam mocno w rozterce przy ostatniej wymianie wozidla expedition'a sobie kup, wszystko wejdzie 😝 Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Chciałam się pochwalić:) 16.12.21, 22:34 Nie, bo stary dorobi mi dzieci. 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.87 Re: Chciałam się pochwalić:) 17.12.21, 20:18 To bierz volvo, z tylu mieszczą się 3 foteliki, sprawdzone Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Chciałam się pochwalić:) 16.12.21, 22:03 Gdy ktoś mówi, że się chce pochwalić, to potem powinna następować informacja typu śpiewam w chórze albo namalowałam obraz. Idea chwalenia SIĘ, bo ktoś coś mi dał, jest życiową pomyłką. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Chciałam się pochwalić:) 16.12.21, 22:06 Gratulowanie też jest głupie. Jak można gratulować, ba! serdecznie gratulować komuś, kto coś dostał? To co mówicie w takim razie osobom, które SOBĄ coś reprezentują? Wygrają konkurs szachowy? Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Chciałam się pochwalić:) 16.12.21, 22:11 Mama Ola, ja byłam pewna, że żartujesz tylko o emotce zapomniałaś! A Ty to piszesz na poważnie!😀 Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Chciałam się pochwalić:) 17.12.21, 05:03 magdallenac napisała: > Mama Ola, ja byłam pewna, że żartujesz tylko o emotce zapomniałaś! A Ty to piszesz na poważnie!😀 Ja myślę, źe ona się przekomarza 😏 Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Chciałam się pochwalić:) 16.12.21, 22:40 Czyli...nie moża pogratulować fajnego samochodu,....bo nie wiadomo wtedy jak pogratulować babci wygranej w konkursie haftu płaskiego okolicznej parafii Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Chciałam się pochwalić:) 16.12.21, 22:39 Gdyż?? Rozwiń bo mnie zafrapowałaś.. Odpowiedz Link Zgłoś
madame_edith Re: Chciałam się pochwalić:) 16.12.21, 22:04 Też poproszę takiego męża! Niech Ci się wspaniale sprawuje, i mąż i auto 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Chciałam się pochwalić:) 16.12.21, 22:20 No i fajnie. Niech się bezpiecznie prowadzi Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Chciałam się pochwalić:) 16.12.21, 23:51 Bardzo fajny mąż, bardzo fajny prezent Niech ci się dobrze sprawują Odpowiedz Link Zgłoś
agonyaunt Re: Chciałam się pochwalić:) 16.12.21, 23:57 Aż sobie musiałam wyguglować jak to wygląda, wyświetliło mi się to: Ma facet fantazję Ale na wypadek gdyby chodziło o pełnowymiarowy, to uważaj na myjni, czarny mało praktyczny, a tu grasuje taka jedna co to lubi ochlapać pianą tych, co się według niej guzdrzą Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Chciałam się pochwalić:) 17.12.21, 05:07 olgajt napisała: Ale niespodzianka, na piątą rocznicę ślubu dostałam od męża nowiutkie volvo Odważny ten Twój mąż 😂😂 Mój by się nie ośmielił . Odpowiedz Link Zgłoś
januszekxxl Re: Chciałam się pochwalić:) 17.12.21, 06:24 olgajt napisała: > Ale niespodzianka, na piątą rocznicę ślubu dostałam od męża nowiutkie volvo xc90!!!! A powinien kupić na pierwszą rocznicę. Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Chciałam się pochwalić:) 17.12.21, 08:59 Świetnie! Jaki kolor? Niech Ci się dobrze i bezpiecznie jeździ! Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Chciałam się pochwalić:) 17.12.21, 15:10 A jak już linkujemy tiktoki, to czy dostałaś to tak czy podobnie? vm.tiktok.com/ZM8cV2E4K/ Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Chciałam się pochwalić:) 17.12.21, 16:23 olgajt napisała: > dostałam od męża nowiutkie volvo xc9 Dla mnie to kompletnie bezużyteczny prezent bez względu na te literki i cyferki na końcu. Taki mąż zleciałby z moich schodów razem ze swoim volvo w komplecie. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Chciałam się pochwalić:) 17.12.21, 16:24 Myślisz, ze jej maz kupiłby jej bezużyteczny prezent? 🤦 Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Chciałam się pochwalić:) 17.12.21, 16:28 Rozwiń proszę jak auto może być bezużyteczne? Nie umiesz jeździć? 🥺 Odpowiedz Link Zgłoś
januszekxxl Re: Chciałam się pochwalić:) 17.12.21, 16:33 majenkir napisała: > jak auto może być bezużyteczne? Może być na przykład za małe albo za duże. Albo volvo, które już od dawna nie ma nic wspólnego z legendą firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Chciałam się pochwalić:) 17.12.21, 20:08 a ty januszku chociaz jakims volvo jezdziles? a moze chociaz siedziales? zmienil sie tylko wlasciciel, nic wiecej Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Chciałam się pochwalić:) 17.12.21, 16:36 No to wyobraź sobie, że mąż Ci kupił konia wyścigowego, mały domek na plaży w Sardynii, egzotyczną małpkę, czy co tam innego Ci się marzy. Autorka pewnie marzyła o volvo😀 Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.87 Re: Chciałam się pochwalić:) 17.12.21, 20:17 Gratulacje ,to swietne auto, miałam je przed tym obecnym, ale nie był to prezent, muszę postawić męża do pionu :p Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Chciałam się pochwalić:) 17.12.21, 20:17 Ech a ja się dzisiaj ucieszyłam z otrzymanych utensyliów kuchennych 😒 Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Chciałam się pochwalić:) 17.12.21, 20:30 W jakim kolorze? Mają kryształki? Na baterie czy na siłę mięśni? Niech ci się dobrze sprawują! Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Chciałam się pochwalić:) 17.12.21, 21:10 Silikonowa łopatka i pędzelek. Ciemno szare z drewnianą rączką 😅 Na pocieszenie dodam, że właśnie takie chciałam i dostałam bez okazji 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
srubokretka Re: Chciałam się pochwalić:) 17.12.21, 21:27 >takie chciałam i dostałam bez okazji 😉 O takie prezenty to ja lubie. Niespodzianek nie. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Chciałam się pochwalić:) 17.12.21, 21:46 Łopatka - wiadomo, przyda się, ale silikonowy pędzelek to rewolucja, zwłaszcza jeśli się wcześniej używało zwykłego, zostawiającego włosie tu i tam, kompletnie niehigienicznego pędzelka. Odpowiedz Link Zgłoś
beataj1 Re: Chciałam się pochwalić:) 17.12.21, 22:01 Fajnie, fajnie ze sie cieszysz. To dobre ze ludzie się cieszą. To sobie myślę. Mój chlop by na bank mi takiego prezentu nie zrobił. Z drugiej strony ja szalenie lubię ta sytuację ze sama sobie kupuję samochód. Jest on tylko moj, za mohe osobiste pieniądze. Lubie to uczucie. Lubie wybieranie, szukanie i władze podejmowania decyzji. Ciekawe czy uczucie gdy nie mam tego wszystkiego związanego z moją decyzją. Czy radość z prezentu ma szansę to przebić. Fajnie by było moc to porównać. Odpowiedz Link Zgłoś