Dodaj do ulubionych

Polecony z policji

17.12.21, 18:03
Przyszedł dziś listonosz z poleconym z policji. Na nasz adres, z naszym nazwiskiem ale imieniem nie takim jak trzeba - na te sama literę co ma mój mąż, ale innym. Niby imiona nie podobne ale o dziwo często ludzie się mylą (nawet jak obrączki ślubne zamawialiśmy to pan w grawerunku się pomylił i mężowi to inne imię wstawił) -podobieństwo imion to tak jakby mylić Dariusza z Damianem wink
Listonosz mężowi listu nie dał - bo imię się nie zgodziło. Poszedł i wsadził awizo do skrzynki 🤷‍♀️
I co teraz z tym zrobić?
Lecieć na pocztę w poniedziałek i upierać się żeby dali czy upierać się żeby odesłali zwrot z adnotacja ze człowiek o takim imieniu tu nie mieszka?
Żadnego listu z policji się mąż nie spodziewa, jeśli to jest do niego to będzie to niespodzianka…
Obserwuj wątek
    • aqua48 Re: Polecony z policji 17.12.21, 18:32
      nightdream napisała:

> I co teraz z tym zrobić?
      > Lecieć na pocztę w poniedziałek i upierać się żeby dali czy upierać się żeby od
      > esłali zwrot z adnotacja ze człowiek o takim imieniu tu nie mieszka?

Pewnie pomyłka, upierać się przy tym drugim - żeby odesłali za adnotacją że osoba o takim imieniu nie mieszka. Mąż nie był przypadkiem świadkiem jakiejś sprzeczki, kłótni sąsiadów, awantury itp? Nawet kilka miesięcy wcześniej?
      • nightdream Re: Polecony z policji 17.12.21, 19:07
        Nie, nic takiego nie miało miejsca.
    • kulka_mocy8 Re: Polecony z policji 17.12.21, 18:38
      Niech zadzwoni do dzielnicowego
      • agonyaunt Re: Polecony z policji 17.12.21, 18:39
        A co mu dzielnicowy powie?
    • agonyaunt Re: Polecony z policji 17.12.21, 18:38
      Nic nie robić, poczta i tak listu nie wyda. A mąż w sumie nie wie, czy to do niego i z błędem, czy to bez błędu ale nie do niego. Jak na awizo masz imię, to nie wyrzucać, może się przydać.
      • kamin Re: Polecony z policji 17.12.21, 18:42
        Poczta bez problemu wyda,, jak mąż pójdzie z dowodem i powie, że przyszedł odebrać przesyłkę do syna.
        • agonyaunt Re: Polecony z policji 17.12.21, 18:43
          Nie, policyjnego nie wyda.
        • profes79 Re: Polecony z policji 17.12.21, 18:43
          Nie. Przesyłek urzędowych nie chcą wydawać. Kilka razy już miałem z tym problem jak jeszcze takie przesyłki trafiały do mnie na adres gdzie byłem zameldowany i matka nie mogła ich odebrać tylko ja musiałem kombinować jak koń pod górkę.
        • leosia-wspaniala Re: Polecony z policji 18.12.21, 15:40
          Nie kłam, nie wydadzą mu.
      • z_lasu Re: Polecony z policji 18.12.21, 13:49
        > Nic nie robić, poczta i tak listu nie wyda

Ale wrzuci powtórne awizo i będzie się nazywało, że dostarczony.
    • januszekxxl Re: Polecony z policji 17.12.21, 18:40
      nightdream napisała:
      > Przyszedł dziś listonosz z poleconym z policji. Na nasz adres

No to zgłoś na policję, że to nie wasz adres.
      • nightdream Re: Polecony z policji 17.12.21, 19:11
        Znaczy adres nasz ale nie mieszka tu człowiek o takim imieniu jak na awizo wink
        Dziwne ze reszta danych się zgadza, nazwisko takie raczej niepopularne mamy…
        Ale chyba faktycznie w poniedziałek mąż zadzwoni na policję żeby dopytać, ciekawe czy mu coś powiedzą…
        • anilorak174 Re: Polecony z policji 17.12.21, 19:28
          Kiedys mąż dostał wezwanie do skarbówki, nazwisko jego, imię kobiece (nie moje). Jak w końcu się dodzwonił do US to pani jeszcze oburzona była ze nie odebrał wezwania...
          A chodziło a jakąś bzdurę.
          Ostatnio tez przyszło wezwanie z policji, tez zachodzilismy w głowę o co chodzi- paragraf dziwny podany. A wyszło, ze ktos tam w jakiejs sprawie wspomniał, ze dowiedział się czegoś od męża i chcieli potwierdzić.
          Pewnie jakas bzdura.
    • arabelax Re: Polecony z policji 17.12.21, 18:50
      Moze kupil 10 lat temu bilet linie olt?
      Mnoe niedawno tak wezwali. Zaskoczona bylam z lekka, plus strata czasu jechac tam i zeznawac.
      • nightdream Re: Polecony z policji 17.12.21, 19:09
        Oooo… serio?
        Po tylu latach?
        Coś mi się kojarzy, ale to misze go dopytać big_grin
        • agonyaunt Re: Polecony z policji 17.12.21, 20:09
          Nie kombinuj, to mandacik leci smile
        • dominika9933 Re: Polecony z policji 18.12.21, 07:31
          Może być to. Też byłam złożyć zeznania. Pytali mnie czy czuje się pokrzywdzonasmile
    • mamtrzykotyidwa Re: Polecony z policji 18.12.21, 01:13
      Poleconym z policji to tylko mandaty wysyłają.
      Może go gdzieś kamera namierzyła, jak za szybko jechał?
      Imię mogli pokręcić, ale poczta pewnie nie wyda.
      • anilorak174 Re: Polecony z policji 18.12.21, 07:15
        Wezwania na przesłuchania też.
    • iberka Re: Polecony z policji 18.12.21, 01:21
      Dziwne, bo polecony może odebrać współmieszkańców - niekoniecznie rodzina, wystarczy ten sam adres zatem upierałabym się przy wydaniu a później wyjaśniała zawartość
      • anilorak174 Re: Polecony z policji 18.12.21, 07:15
        Nie z sądu czy policji. Te trzeba osobiscie.
    • morekac Re: Polecony z policji 18.12.21, 07:19
      Może mu fotkę strzelili za przekroczenie szybkości...
      • nightdream Re: Polecony z policji 18.12.21, 13:40
        Wcześniej takie mandaty przychodziły ale nie z policji tylko z jakiejś innej jednostki big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka