Dodaj do ulubionych

Zadzwonił do mnie radca prawny

17.12.21, 18:23
Zadzwonił dzis do mnie nr nieznany.Odebrałam. Nawet chyba nie przedstawił się tylko od razu z grubej rury,ze kieruje sprawę do prokuratury. A ja,ze nie wiem o co chodzi.Sprawa o to,ze kiedys...nawet juz zapomnialam kiedy,dałam wpis w necie na temat pracy u poprzedniego pracodawcy. Zwykła opinia,ktorej juz nie ma,zostala usunięta-sprawdzalam.Nie wulgaryzmy,tylko prawda jak się u niego pracuje a byłam tam 2,5 roku.
Pół dnia przezywałam,ze bede miala sprawę o jakąs kompletnie pierdołę. Ludzie wyrażają opinię na rozne tematy,no więc ja wyraziłam swoja n/t tamtej firmy.
Czy ktoś miał coś podobnego?Chętnie poczytam.
Obserwuj wątek
    • januszekxxl Re: Zadzwonił do mnie radca prawny 17.12.21, 18:25
      siedemkropek82 napisała:
      > Zadzwonił dzis do mnie nr nieznany.Odebrałam. Nawet chyba nie przedstawił się

No to nie przedstawił się, czy chyba się nie przedstawił?
      • siedemkropek82 Re: Zadzwonił do mnie radca prawny 17.12.21, 18:31
        nie pamietam
        • januszekxxl Re: Zadzwonił do mnie radca prawny 17.12.21, 18:33
          siedemkropek82 napisała:
          > nie pamietam

Jak masz słabą pamięć, to nagrywaj rozmowy.
    • daniela34 Re: Zadzwonił do mnie radca prawny 17.12.21, 18:27
      Fake. Prokuratura nie ściga w takich sprawach tylko kieruje się prywatny akt oskarżenia do sądu.
      A opinie można wyrazić, ale licząc się z regulacjami kodeksu karnego.
      • siedemkropek82 Re: Zadzwonił do mnie radca prawny 17.12.21, 18:31
        bylam szczera w swej wypowiedzi,zeby kazdy wiedzial jak tam jest
        • daniela34 Re: Zadzwonił do mnie radca prawny 17.12.21, 18:33
          No to jakby twój problem i na tobie będzie ciąży dowód prawdy
          • fornita111 Re: Zadzwonił do mnie radca prawny 18.12.21, 12:49
            Ale sad zdaje sie uniewinnil za slowa, ze pis to organizacja przestepcza? Czyli zdarza sie wyrazic opinie dosadnie i ostro, ale jesli jest solidnie uzasadniona... tak tylko pytam wink
            • daniela34 Re: Zadzwonił do mnie radca prawny 18.12.21, 13:08
              fornita111 napisała:

> Ale sad zdaje sie uniewinnil za slowa, ze pis to organizacja przestepcza? Czyli
              > zdarza sie wyrazic opinie dosadnie i ostro, ale jesli jest solidnie uzasadnion

Oczywiście. Opinia może być dosadna, zelaszcza jeśli dotyczy np.osób publicznych, polityków, partii, czyli podmiotów, które same uczestniczą w powiedzmy "dyskursie publicznym." Jak napiszesz "oszust" o polityku, który nie realizuje obietnic wyborczych to ma inny wymiar niż jak napiszesz "oszust" o pracodawcy. W tym drugim wypadku szykuj dowody, że faktycznie oszukuje pracowników. Wtedy ok
          • chicarica Re: Zadzwonił do mnie radca prawny 18.12.21, 12:56
            Czyli jeśli w jakiejś firmie jest obóz pracy a kierownictwu wyłazi słoma z butów, to nie mam prawa tego napisać szczerze jako swojej opinii? Podając, powiedzmy, przykłady zachowań (nie mam oczywiście nagrań video z burackich zachowań menedżerstwa) ewentualnemu wysokiemu sądowi? No halo, chyba nie o to chodzi w opiniach.
            • marta.graca Re: Zadzwonił do mnie radca prawny 18.12.21, 13:00
              Opinia nie może naruszać dóbr osobistych i nosić znamion zniesławienia.
            • daniela34 Re: Zadzwonił do mnie radca prawny 18.12.21, 13:13
              No halo, jeśli użyjesz okreslen "słoma z butow" albo "burak" to pozew cywilny o ochronę dóbr osobistych masz jak nic. Jakie dowody przedstawisz (nie muszą być nagrania, może być zeznanie swiadka)- to już twój problem.
              Tak jak Marta napisała, opinie nie mogą naruszać dóbr osobistych. Recenzje, opinie, oceny, naukowe recenzje nie mogą przekraczać pewnych granic.
              • fornita111 Re: Zadzwonił do mnie radca prawny 18.12.21, 14:41
                no to beknie ten Zulczyk za dude, czy nie beknie?... hmmm wink
    • zerlinda Re: Zadzwonił do mnie radca prawny 17.12.21, 18:29
      Jeszcze nękana przez ciebie staruszka złożyła zawiadomienie do prokuratury. Będziesz siedzieć. Nie wywiniesz się.
      • siedemkropek82 Re: Zadzwonił do mnie radca prawny 17.12.21, 18:32
        bardzo smieszne;nawet nei wiesz jak ta baba utrudnia zycie
      • marta.graca Re: Zadzwonił do mnie radca prawny 18.12.21, 13:00
        Za takie przestępstwa nie dają odsiadki wink
    • trampki_w_kwiatki Re: Zadzwonił do mnie radca prawny 17.12.21, 18:32
      Może to mecenas Pirania?
    • gama2003 Re: Zadzwonił do mnie radca prawny 17.12.21, 18:37
      Nie bardzo mi się widzi kontakt telefoniczny w takich sprawach. Po co ?
      W tematach prawnych dokumentem kontaktu jest jednak forma papierowa i ciut chyba inny schemat działania.

Alem nie prawnik, owszem z usług takowych korzystam i korzystałam. I jako żywo telefony miałam od tych mnie reprezentujących, li i jedynie, gdy na szybko trzeba było jakieś korekty czegoś dogadać. Wsio inne szło papierem.
      • siedemkropek82 Re: Zadzwonił do mnie radca prawny 17.12.21, 18:39
        dostalam tel.,ze sprawa jest kierowana do prokuratury od jakiegos radcy z tel nieznanego
        • zerlinda Re: Zadzwonił do mnie radca prawny 17.12.21, 18:46
          Doigralaś się.
          • ladymercury Re: Zadzwonił do mnie radca prawny 17.12.21, 19:13
            Abstrahując od tego, że raczej wszystko idzie papierem, jak to zgrabnie ujęła któraś przedmówczyni, to średnio sobie wyobrażam prawnika dzwoniącego z nieznanego numeru i nie przedstawiającego się.
            • siedemkropek82 Re: Zadzwonił do mnie radca prawny 18.12.21, 12:39
              moze sie przedstawil,nie pamietam,w kazdym razie nazwiska nie uslyszalam
    • alicia033 Re: Zadzwonił do mnie radca prawny 17.12.21, 19:21
      nie miałam ale dziś tanebo twierdził, że mnie pozwie.
      Niestety tutejsze modki-idiotki wykasowały popis jego obłędu (kowid jednak strasznie rzuca się na mózgsad).
    • wkswks Re: Zadzwonił do mnie radca prawny 17.12.21, 22:39
      Kolega wystawił opinie dentyście. Zadzwonił prawnik dentysty żeby usunął. Kolega zrobił „edit” na stronie z opiniami googla, żeby go
      Prawnikiem nie straszyli i ze jak chcą mogą go pozwać. On cała korespondencje z dentystą i wycenę rzeczoznawcy ma. I na razie spokój. Ale on moze udowodnić, że chcieli go naciągnąć na kasę.
    • skumbrie Re: Zadzwonił do mnie radca prawny 18.12.21, 12:55
      Nie przedstawił się jako K.Rokodyl?
      • zerlinda Re: Zadzwonił do mnie radca prawny 18.12.21, 14:19
        K.Rokodyl albo Pirania. Najlepsze spece w swoim fachu. Autorka ma przechlapane. Słusznie że szuka ratunku na forum. Choć powinna w kancelarii prawnej. Ma przechlapane.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka