Dodaj do ulubionych

Sesja zdjęciowa

22.12.21, 16:40
Proszę o poważne potraktowanie wątku, ponieważ naprawdę jestem w szoku. Potrzebuję porady.
Pisałam niedawno, że byłam niby umówiła na sesję w ostatni weekend, 18-19, jednak pisząc do fotografki 2/3 dni przed terminem usłyszałam, że dziecko jej się rozchorowało i nie ma sesji. Nic jej wtedy nie odpisałam, bo wiedziałam że to ściema.

Dzień później, to chyba był piątek, miała w relacji na instagramie zdjęcie ze śmiejącym się dzieckiem z warsztatów wiankowych. Więc dziecko ozdrowiało.

I dosłownie przed chwilą widzę w relacjach na Facebooku zdjęcia z sesji świątecznej. Za każdym razem wstawiała fotki po weekendzie, więc myślę że zrobione zostały wtedy, kiedy my mieliśmy mieć sesje. Na instagramie ma więcej zdjęć, są 3 rodziny, czyli 3 osobne sesje. Poczułam się fatalnie. Ona wie, że mam jej stronę na Facebooku polubioną i widzę relacje, czyli kłamała w ogóle się tym kłamstwem nie przejmując. Rozumiem, że wolała odmówić osobie z chomikami, niż osobie z dziećmi.

Co byście zrobiły? Mam jej napisać, że jest kłamczuchą? Zawsze może iść w zaparte, że to sesje z poprzednich tygodni. Czy zostawić temat? Nie rozumiem jak tak można, popłakałam się.
Obserwuj wątek
    • ewa_i_chomik Re: Sesja zdjęciowa 22.12.21, 16:43
      Teraz jeszcze widzę, że mam ją w znajomych na Facebooku. Nie chcę się histerycznie zachowywać, usuwać ze znajomych pod wpływem emocji, więc proszę o rady osoby stabilne.
    • ichi51e Re: Sesja zdjęciowa 22.12.21, 16:43
      widać woli fotografować ludzi niż chomiki trudno nie poradzisz zagłosuj nogami.
      • ewa_i_chomik Re: Sesja zdjęciowa 22.12.21, 16:46
        Tak, też doszłam do takiego wniosku. Jednak ja też miałam być na tych zdjęciach. Wystarczyło mi napisać, że mnie przeprasza, ale nie ma już wolnych miejsc, jednak w czasie naszego pisania, na długo przed sesją nic takiego nie padło.
    • kachaa17 Re: Sesja zdjęciowa 22.12.21, 16:45
      Pomijając prawdziwość twego problemu to powiem Ci, że ja robię sporo zdjęć np. W weekend i potwm je wstawiam sukcesywnie na Facebooka. I ludzie też myślą, że to są z tego dnia, a którym były wstawione. Więc może być różnie. Sesja świąteczna mogła być zrobiona nawet miesiąc temu. Ludzie tak robią.
    • mae224 Re: Sesja zdjęciowa 22.12.21, 16:45
      Naprawdę czekasz na sesję z chomikiem?
    • mondaymorning1987 Re: Sesja zdjęciowa 22.12.21, 16:45
      Niestety odkopałam ten wątek z afera.fryzjera i jestem rozczarowana😭
      • ewa_i_chomik Re: Sesja zdjęciowa 22.12.21, 16:47
        Nic mnie to nie obchodzi. Czytaj inne wątki.
        • mondaymorning1987 Re: Sesja zdjęciowa 22.12.21, 16:54
          Po co ta agresja?
          • tiszantul Re: Sesja zdjęciowa 22.12.21, 17:00
            Idź do fryzjera i tam rób aferę
    • pani_tau Re: Sesja zdjęciowa 22.12.21, 16:47
      Ok, traktuję ten wątek poważnie.
      • ewa_i_chomik Re: Sesja zdjęciowa 22.12.21, 16:51
        Tak, wiem. Ematka odśnieża teraz chodnik, nie w głowie jej sesje.
    • bigzaganiacz Re: Sesja zdjęciowa 22.12.21, 16:48
      Jak sie dobrze zakrecisz to na only fans mozesz z tym chomikiem calkiem niezla kase zarobic
    • stasi1 Re: Sesja zdjęciowa 22.12.21, 16:55
      A czemu tylko byłaś na niby umówiona?
      • ewa_i_chomik Re: Sesja zdjęciowa 22.12.21, 17:04
        Bo ona przez 2 tygodnie nie odpowiedziała na moją wiadomość. Najpierw chciałam mieć sesję w tygodniu, odpisała od niechcenia że w tygodniu nie robi, tylko sob- niedz i czy mi odpowiada. Odpisałam, że tak i że chętnie się pojawię 18-19. Nic nie odpisała, więc po 2 tygodniach blisko tej daty zapytałam, którego konkretnie dnia mam być. Wtedy mi odpisała, że dziecko się rozchorowało i sesji nie ma. Ale teraz widzę, że się odbyły.
        A pierwszy raz napisałam do niej jeszcze w listopadzie, jak ogłosiła że będzie robić sesję. Więc nasza rozmowa ciągnęła się prawie miesiąc.
        • anastazja_1982 Re: Sesja zdjęciowa 22.12.21, 17:10
          Sama byś chomikom sesję zrobiła.
        • aqua48 Re: Sesja zdjęciowa 22.12.21, 17:50
          ewa_i_chomik napisała:

> Nic nie odpisała, więc po 2 tygodniach blisko tej daty zapytałam, którego konkre
          > tnie dnia mam być. Wtedy mi odpisała, że dziecko się rozchorowało i sesji nie ma
          > nasza rozmowa ciągnęła się prawie miesiąc.

Czyli jednak NIE byłyście umówione i cała historia o tym, że pani wyraziła ZGODĘ na sesję, oraz wyznaczyła Ci termin i godzinę powstał w Twojej wyobraźni.
          • ewa_i_chomik Re: Sesja zdjęciowa 22.12.21, 17:52
            Czyli mam to potraktować jako umawianie się po polsku. Rozumiem. Może kiedyś sama taką metodę zastosuję.
            • aqua48 Re: Sesja zdjęciowa 22.12.21, 19:29
              ewa_i_chomik napisała:

> Czyli mam to potraktować jako umawianie się po polsku.

???

Umawiać muszą się obie strony. To że TY napiszesz że chciałabyś sesję i że weekend Ci pasuje nie oznacza że się umówiłyście.
            • kanna Re: Sesja zdjęciowa 23.12.21, 10:27
              Zaproponowałaś termin.
              Pani NIE potwierdziła.

Czyli nie byłyście umówione, proste.
        • angazetka Re: Sesja zdjęciowa 23.12.21, 11:41
          Czyli nie byłyście umówione. Umówienie się polega na tym, że OBIE STRONY potwierdzają termin.
        • stasi1 Re: Sesja zdjęciowa 24.12.21, 09:53
          Wygląda na to że jednak ona specjalnie nie miała chęci na tą twoją sesje. I tak cię po trochu zbywała jednocześnie nie mówiąc ,,nie". Gdyby na poważnie cię traktowała byś miała ten termin
          • ewa_i_chomik Re: Sesja zdjęciowa 24.12.21, 10:59
            Też tak myślę. Wystarczyło mi napisać na samym początku, że nie ma miejsca, obie jesteśmy dorosłe, nie musiała przez miesiąc ściemniać.
            • stasi1 Re: Sesja zdjęciowa 24.12.21, 17:49
              Może z niej dobra dusza i myślała że może jej to się uda. Szkoda że ci to nie wyszło
    • ewa_i_chomik Re: Sesja zdjęciowa 22.12.21, 16:59
      Dziękuję za porady, znalazłam inne wyjście. Mamy wspólnego znajomego, jemu napiszę, że M mnie podle okłamała, a on to puści w miasto, jest gejem.
      • anastazja_1982 Re: Sesja zdjęciowa 22.12.21, 17:03
        A co ma do tego jego gejostwo? 🤯
        • bigzaganiacz Re: Sesja zdjęciowa 22.12.21, 17:04
          Naciska spust aparatu fajkà
      • pani_tau Re: Sesja zdjęciowa 22.12.21, 17:22
        Jeśli jest gejem to koniec. Obie macie przerąbane jak stąd do Plutona.
      • aqua48 Re: Sesja zdjęciowa 22.12.21, 17:51
        ewa_i_chomik napisała:

> napiszę, że M mnie podle okłamała,

W czym Cię okłamała? Wszak nie zgodziła się na żadną sesję.
        • ewa_i_chomik Re: Sesja zdjęciowa 22.12.21, 17:52
          Napisała, że nie zrobi mi sesji w weekend ponieważ dziecko jej się rozchorowało.
          • aqua48 Re: Sesja zdjęciowa 22.12.21, 19:28
            ewa_i_chomik napisała:

> Napisała, że nie zrobi mi sesji w weekend ponieważ dziecko jej się rozchorowało

Ale wcześniej też NIE wyraziła zgody ne tę sesję, nie napisała Ci, że czeka na Ciebie wtedy i wtedy o takiej godzinie, prawda?

• ewa_i_chomik Re: Sesja zdjęciowa 22.12.21, 20:10
              Tak, nic nie napisała konkretnego, w zasadzie nie wiem po co i o czym z nią przez miesiąc dyskutowałam. Mogła od razu napisać, że nie ma czasu, albo miejsca. Nie rozumiem jej sposobu komunikacji.
              Nasza ostatnia rozmowa wyglądała tak, że zaproponowała mi weekend zamiast dnia w tygodniu, ja napisałam który mi odpowiada i poprosiłam o przesłanie mi w międzyczasie adresu i danych do przelewu. Po tym nastała cisza.
              • ewa_i_chomik Re: Sesja zdjęciowa 22.12.21, 20:11
                A nie, przepraszam. Po tym jak zaproponowałam weekend 18-19 odpisała, że znajdzie dla nas miejsce. Potem prosiłam o dane do przelewu i wtedy już się nie odezwała.
              • memphis90 Re: Sesja zdjęciowa 23.12.21, 15:49
                >Tak, nic nie napisała konkretnego. Mogła >od razu napisać, że nie ma czasu, albo >miejsca.
                Nie, nie mogła, bo miała chore dziecko. Więc zajmowała się dzieckiem, a nie odpisywaniem na smski znudzonych właścicielek chomików. W weekend zrobiła te sesje, które miała umówione wcześniej.
    • borsuczyca.klusek Re: Sesja zdjęciowa 22.12.21, 17:06
      Jest typ klientów, którym po prostu bardziej opłaca się nie sprzedać.
      • ichi51e Re: Sesja zdjęciowa 22.12.21, 23:32
        10/10
      • triismegistos Re: Sesja zdjęciowa 23.12.21, 17:37
        100/10
      • ewa_i_chomik Re: Sesja zdjęciowa 23.12.21, 17:57
        Jako osoba high profile mogłabym zrobić o wiele więcej reklamy jej firmy, niż koleżanki które fotografuje. Reklamę już jej zrobiłam, ale nie taką jak by chciała. Dla mnie to kłamczucha i będę głośno o tym mówić.
        • jednoraz0w0 Re: Sesja zdjęciowa 23.12.21, 19:40
          zważywszy ze cały czas unikasz podania adresu strony pani, to nie ma znaczenia ze glosno o tym mówisz bo w zasadzie cały czas nie wiadomo o kogo chodzi i w efekcie wszystkie fotografki mające córki mogą teraz drżeć że ktoś będzie myślał ze to o nich.
    • magda.z.bagien Re: Sesja zdjęciowa 22.12.21, 17:18
      Najważniejsze, żeby chomiki się nie dowiedziały, bo będzie im przykro, a pewnie cieszyły się na sesję. To niestety oznacza, że powinny mieć gdzieś do połowy stycznia szlaban na facebooka.
    • magdallenac Re: Sesja zdjęciowa 22.12.21, 17:31
      Ewo i chomiku/afero fryzjera/inne, powiedz mi czy wątek o Dziwnym Liderze był Twojego autorstwa.
      • ewa_i_chomik Re: Sesja zdjęciowa 22.12.21, 17:40
        Nie wiem w ogóle co to za wątek, więc nie.
        • borsuczyca.klusek Re: Sesja zdjęciowa 22.12.21, 17:47
          forum.gazeta.pl/forum/w,567,171335049,171335049,dziwny_lider_dzieciski.html
          • ewa_i_chomik Re: Sesja zdjęciowa 22.12.21, 17:54
            Aha, Magda niech poszuka innego trolla. Ten ją rozczarował, ale uparcie wypowiada się w moich wątkach.
            • magdallenac Re: Sesja zdjęciowa 22.12.21, 17:56
              Mam do Ciebie słabość, jeszcze kilka wątków i zapomnę o tej wtopie😘
            • annaboleyn Re: Sesja zdjęciowa 22.12.21, 19:42
              ewa_i_chomik napisała:

> Aha, Magda niech poszuka innego trolla. Ten ją rozczarował, ale uparcie wypowia
              > da się w moich wątkach.

Nie mów mi do Magdaleny w trzeciej osobie! smile
              No wiesz co, czasem tak jest w pewnych relacjach, że odczuwamy niejakie rozczarowanie, ale jednak wracamy.
              "Jedyna gra w mieście", te sprawy.
              • magdallenac Re: Sesja zdjęciowa 22.12.21, 19:45
                annaboleyn napisała:

> Nie mów mi do Magdaleny w trzeciej osobie! smile
                >

Poczułam się jak główny bohater w Poszukiwany, Poszukiwana😂
                • annaboleyn Re: Sesja zdjęciowa 22.12.21, 20:09
                  magdallenac napisała:

> annaboleyn napisała:
                  >
                  > > Nie mów mi do Magdaleny w trzeciej osobie! smile
                  > >
                  >
                  > Poczułam się jak główny bohater w Poszukiwany, Poszukiwana😂

Cukru kupiłaś...?
                  • magdallenac Re: Sesja zdjęciowa 22.12.21, 20:14
                    Kupiłam dwa worki, żeby było na zapas…
                    • annaboleyn Re: Sesja zdjęciowa 22.12.21, 20:27
                      big_grin big_grin
          • nuclearwinter Re: Sesja zdjęciowa 22.12.21, 19:45
            Oboziu jaki opis 😂 Rzeczywiście trochę w stylu Ewy, kocham ten typ trolli big_grin

Ps. Ewa, sorki, pamiętam że pisałaś, że wcale nie trollujesz tak do końca i wiele rzeczy jest prawdziwych, i ja ci wierzę.
      • daniela34 Re: Sesja zdjęciowa 22.12.21, 19:33
        Wątki Elsy Od Psiego Ogona i Forumki Od Myjni Samochodowej są raczej jej. Ten sam styl i ranga problemów, te same reakcje
        • borsuczyca.klusek Re: Sesja zdjęciowa 22.12.21, 19:42
          Jeszcze forumka ojesu jest podejrzana
          • daniela34 Re: Sesja zdjęciowa 22.12.21, 20:44
            A tak!
    • onewoman Re: Sesja zdjęciowa 22.12.21, 17:35
      Ta fotografka mogła pomyśleć, że chomiki żyją krótko, w związku z tym tamci klienci mogą wracać co roku i przynosić jej zyski.
      No niestety może to twarde podejście, ale są ciężkie czasy i każdy dba o swój biznes. Jakoś to wytłumacz chomikom.
    • jednoraz0w0 Re: Sesja zdjęciowa 22.12.21, 17:42
      nie no, daj namiar na tego instagrama i pozamawiamy o niej sesje z chomikami masowo a potem odwołamy w ostatniej chwili, niech ma!
    • ewa_i_chomik Re: Sesja zdjęciowa 22.12.21, 18:02
      Informuję to forum, że znalazłam światowej sławy fotografkę zwierząt, która sfotografuje wszystkie moje zwierzaki, oraz mnie. Miałam ją polubioną na Facebooku, ale myślałam że sesja u niej kosztuje 10.000. Kosztuje mniej.
      • tiszantul Re: Sesja zdjęciowa 22.12.21, 19:38
        Z tego co piszesz wynika, ze to co najmniej fotografka zwierząt i ludzi. Lepiej ją sprawdź, bo może fotografuje wszystko jak leci, a tylko podaje się za fotografkę zwierząt
      • alpepe Re: Sesja zdjęciowa 22.12.21, 19:42
        I fajnie, a tamtą usuń ze znajomych, w końcu nie chcesz jej znać.
        • ewa_i_chomik Re: Sesja zdjęciowa 22.12.21, 20:05
          Jesteś najbardziej wg mnie uznaną forumką, jednak nie mogę jej pochopnie wykasować ze znajomych. Nie chcę działać emocjami. Zresztą przy 3000 znajomych i tak nie zauważy, że zniknęłam.
    • annaboleyn Re: Sesja zdjęciowa 22.12.21, 19:40
      "Rozumiem, że wolała odmówić osobie z chomikami, niż osobie z dziećmi." - za to zdanie bym Ci zrobiła trzy sesje i to za darmoszkę!
    • mid.week Re: Sesja zdjęciowa 22.12.21, 19:59
      > Rozumiem, że wolała odmówić osobie z chomikami, niż osobie z dziećmi.

wpisuje sie w nurt, teraz sa osoby z macicami, osoby z chomikami, osoby z dziećmi, takie tam genderowe sprawy...

Następnym razem wyślij jej ten link
      www.filmweb.pl/film/Noc+morderczych+chomik%C3%B3w-2006-478150
      • niemaznaczenia Re: Sesja zdjęciowa 23.12.21, 07:33
        Ewa i jej chomiki

https://dermatic.pl/aestheticbusiness/wp-content/uploads/2021/08/opadaj%C4%85ce-policzki_tanyalovus-shutterstock_1883398918_optimized-1024x603.jpg
    • ewa_i_chomik Re: Sesja zdjęciowa 23.12.21, 08:13
      Wchodzę na Facebooka i co widzę? Post na stronie, że w weekend odbyły się ostatnie sesje. Ta dziewucha wstydu nie ma. Poza fotografią ma firmę dekorującą sale weselne i naprawdę trzeba być pewnym siebie, żeby tak kogoś okłamywać. Mam ochotę napisać jej pod tym postem, że przecież odwołała sesję, bo dziecko jest ciężko chore.
      Jest mi strasznie, strasznie przykro. Nie chodzi o odmówienie sesji, tylko o kłamstwo.
      • jednoraz0w0 Re: Sesja zdjęciowa 23.12.21, 14:01
        Daj adres tej strony, nie bądź żyła.
      • memphis90 Re: Sesja zdjęciowa 23.12.21, 15:53
        Nie, nie umówiła Ci terminu, bo miała chore dziecko. Nigdy nie mówiła, że w weekend nie pracowała...
      • zerlinda Re: Sesja zdjęciowa 24.12.21, 10:08
        Tobie jest przykro? A co mają powiedzieć biedne chomiki? Nażrą się na święta i nie wejdą w specjalnie dla nich przygotowane stroje. Z hameryki. To dopiero musi być trauma😔
    • nangaparbat3 Re: Sesja zdjęciowa 23.12.21, 08:49
      Masz obsesję na punkcie tej fotografki, ona to wyczuła i nie chce się z Tobą zadawać. Zajmij się czymś konkretnym, bo zwariujesz do reszty.
      Umów się na sesję z innym fotografem, jej napisz, że czujesz się wystrychnięta na dudaka i co o niej myślisz, a potem pousuwaj strony, polubienia, co tam Was łączy.
    • lilia.z.doliny Re: Sesja zdjęciowa 23.12.21, 09:08
      Dzień później, to chyba był piątek, miała w relacji na instagramie zdjęcie ze śmiejącym się dzieckiem z warsztatów wiankowych.
      Doprawdy! Jakis dzieciak zxwarsztatow wiankowych! Musisz odreagowac afront! Zadzwon do ciotki i wyrzygaj jej, ile miodu zezarla. Spadziowego! ( wiec nie w kij dmuchal)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka