Dodaj do ulubionych

Suszarka do włosów

08.01.22, 10:34
Dokonała żywota, po latach wielu owocnej współpracy.

Doradzicie coś super hiper ?
Mam bardzo długie wlosy, musi być szybko.
Latem nie suszę, ale teraz wyjścia nie mam.

Te cuda drogocenne dysony i inne takie faktycznie dobre w praktyce ?
Obserwuj wątek
    • elenelda Re: Suszarka do włosów 08.01.22, 16:34
      Polecona na ematce, nazwana tu ferrari wśród suszarek: BaByliss Pro Caruso. Kocham, nie zamienię na nic innego i jestem wdzięczna za polecenie. Suszy błyskawicznie, ma opcję zimnego nawiewu, jest wygodna w użyciu. Myję włosy codziennie rano, suszenie trwa chwilę.
      • al_sahra Re: Suszarka do włosów 08.01.22, 16:49
        elenelda napisała:

> Polecona na ematce, nazwana tu ferrari wśród suszarek: BaByliss Pro Caruso.

Potwierdzam. Mam Dysona i BaByliss Pro (ta druga kupiona dla gości). Po kilku próbach Dyson poszedł do gościnnej łazienki, a ja używam BaByliss.
    • chatgris01 Re: Suszarka do włosów 08.01.22, 16:54
      BaByliss Pro Intense 2400W 6615E, kiedys juz polecalam, tez jako Ferrari wsrod suszarek tongue_out
      Dwa ustawienia temperatury (plus zimny nawiew), dwie szybkosci nawiewu (max. 130km/h), jonizator ziekszajacy polysk i zapobiegajacy puszeniu. Wyprodukowana we Wloszech.
      Niezbyt ciezka, dobrze lezy w rece, wygodna w uzyciu. Mam juz 6 rok i jestem bardzo zadowolona, polecam z pelnym przekonaniem allegro.pl/oferta/suszarka-do-wlosow-babyliss-le-pro-intense-2400w-11561617240?utm_source=ceneo&utm_medium=cpc&utm_campaign=feed
      • rozaliaolaboga Re: Suszarka do włosów 09.01.22, 09:38
        A czym ten Babyliss się różni od takiego Remingtona na przykład? Oprócz ceny oczywiście?

allegro.pl/oferta/suszarka-do-wlosow-remington-d3190-2200w-ionic-dry-9919040249
        • chatgris01 Re: Suszarka do włosów 09.01.22, 12:03
          Tak na pierwszy rzut oka: mocą (2400W vs. 2200W-BaByliss ma silniejszą, suszy szybciej), miejscem wyprodukowania (Wlochy vs. Chiny), dlugoscią gwarancji (5 lat vs. 3 lata), dlugoscią kabla (2,8 m vs. 1,70 m),
          jakoscią plastiku i wykonczenia (BaByliss ma je ponadstandardowe i jest to widoczne).
          • mid.week Re: Suszarka do włosów 09.01.22, 12:08
            Piękna, czerwoniutka 😍 Jak moja padnie to sobie taka kupię. Mam Remingtona i faktycznie plastik jest słaby, już mi pękła końcówka zmniejszająca otwór nawiewu sad
          • rozaliaolaboga Re: Suszarka do włosów 09.01.22, 18:43
            Wow. Mam suszarkę Remington już x lat i kupię następną tej formy, jak będę potrzebować. 200W ani długość kabla nie robią mi różnicy, długosc gwarancji też nie, bo tylko raz w życiu zdarzyło mi się korzystać i była to straszliwie droga pralka Miele, kraj produkcji też nie, bo pewnie 90 procent rzeczy mam wyprodukowanych w Chinach i nawet o tym nie wiem... Moze mam szczęście, ale niewiele sprzętów mi się psuje, przeważnie jestem zadowolona, a nie kupuję najdroższych (z zasady).
            • chatgris01 Re: Suszarka do włosów 09.01.22, 20:29
              Ja z zasady nie kupuje artykulow produkowanych w Chinach (od wielu lat). Niestety nie zawsze jest wybor (choc ostatnio sie jakby poprawia).
        • ivaz Re: Suszarka do włosów 07.02.23, 22:45
          przede wszystkim silnikiem, babylis ma silnik typu AC a= a Remingtona DC. Silniki AC są cięższe i większe niż silniki DC. Szczotki węglowe są dłuższe, dzięki czemu czas eksploatacji suszarki to ok. 700 - 1 000 godzin. Silniki AC mają większą moc oraz są szybsze. Taka jest różnica
    • hrabina_niczyja Re: Suszarka do włosów 08.01.22, 16:59
      Ale chcesz suszarkę czy suszarkę, ktora też modeluje włosy. Jak to drugie to mam revlon one step, nie zamieniłabym na nic innego.
      • elieka Re: Suszarka do włosów 08.01.22, 19:50
        Potwierdzam!! Revlon one step jest niezastąpiony do suszenia z równoczesnym modelowaniem ( w kierunku prostowania, "naciągania" włosów).
        Jest rewelacyjny dla włosów suchych, pierzastych jak i kręconych, ciężkich. Pięknie podnosi u nasady i zwiększa objętość.
      • gama2003 Re: Suszarka do włosów 08.01.22, 20:34
        Muszę pomyśleć.
        Bo moje modelowanie na codzień to suszenie skalpem w dół i jedwab na końcówki.

• gama2003 Re: Suszarka do włosów 08.01.22, 20:32
      Dzięki Wszystkim.

Mile zaskoczyło mnie, że te suszarki przyjemne cenowo.
      Sprawdzę i dam znać jak działa 😉
    • kora.bez.loginu Re: Suszarka do włosów 09.01.22, 00:38
      Od kilku lat używam Remingtona Proluxe, parametry chyba podobne do tego polecanego Babylissa. Dla mnie nieco ciężki, ale można się przyzwyczaić
    • auksencja15 Re: Suszarka do włosów 11.01.22, 19:47
      Mam dysona i swoje długie gęste włosy susze w baaaardzo krótkim czasie. Poprzednia to Philips z jakaś ochrona przed wysoka temperatura, nie ma porównania. Minus dysona to waga. Wydaje mi się ciężki.
    • koronka2012 Re: Suszarka do włosów 07.02.23, 21:47
      Mam od dobrych 10 lat zwykłego babylissa, za 79 zł w promocji i sobie chwalę. Suszy szybko i efektywnie, tez mam długie. Udziwnień i dyfuzorów nie stosuję

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka