Dodaj do ulubionych

Duda jest debilem.

10.01.22, 20:18

Sprawa Jakuba Żulczyka umorzona. "Krytyczna, ale i merytoryczna ocena głowy państwa"
Czy można prezydenta nazywać debilem? MOŻNA!

https://m.innpoland.pl/da7f1f9a4ac671ef81de457d5ebce0e9,800,450,1,0.jpg
Obserwuj wątek
    • marzeka11 Re: Duda jest debilem. 10.01.22, 20:28
      I zestawmy, wiele lat temu Lepper wyskoczył z takimi tekstami do prez. Kwaśniewskiego i sąd najpierw dał wyrok rok i 4 miesiące, potem zamienił na 20 tys. kary.
      Za obrazę prezydenta Komorowskiego są skazał winnego na 6 tys. i zwrot kosztów .
      Owszem, możesz mieć radochę, że nagle można tak prezydenta nazywać, ale to będzie miało ciąg dalszy, bo okaże się, że sędziego można nazwać debilem, Żulczyka także (+ 3 pierwsze litery z nazwiska są znaczącym słowem). Tylko to prowadzi donikąd. I będzie tego ciąg dalszy.

wydarzenia.interia.pl/news-lepper-ma-zaplacic-20-tys-zl-grzywny-za-zniewazenie,nId,788938
      • melisananosferatu Re: Duda jest debilem. 10.01.22, 20:33
        Oj , nie placz juz, nie placz. Za 'darmolca' nie zostal tak nazwany. Za darmolca tez nie pojawilo sie te 8 gwiazdek. Zreszta, nie przypominam sobie zebys plakala gdy protestujace kobiety nazywano 'hitlerowami', co nie?
        • marzeka11 Re: Duda jest debilem. 10.01.22, 20:36
          Powtórzę, możesz co rano to powtarzać, gwiazdkami dom i samochód obwiesić, ale jeśli wobec wcześniejszych wyroków sądu wobec podobnego zachowania, teraz mamy takie, skutek będzie nie najlepszy także dla następnego prezydenta. Bo na ten wyrok będą się powoływać.
          • mia_mia Re: Duda jest debilem. 10.01.22, 20:40
            Kobieto, zniszczenie urzędu prezydenta to jedna z najmniejszych szkód przez wasz obóz wyrządzonych Polsce.
            • taniarada Re: Duda jest debilem. 10.01.22, 21:14
              Jasne wcześniej nic nie niszczyli.PIS raczej więcej zrobił dla ludzi niż poprzednie rządy .Zaczynamy jazdę.
              • mia_mia Re: Duda jest debilem. 10.01.22, 21:27
                Tia… Polska stała się krainą mlekiem i miodem płynącą, a na nowy wał tylko to potwierza😀
                • n4rmoorr1 [...] 10.01.22, 21:38
                  Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
                  • taniarada Re: Duda jest debilem. 10.01.22, 21:41
                    Sorry znowu zapomniałem się przelogować .A z kim innym gadałem.Przepraszam dobranoc .
                    • nickbezznaczenia Re: Duda jest debilem. 10.01.22, 21:49
                      A ktoś tu się mnie czepiał. big_grin
          • taje Re: Duda jest debilem. 10.01.22, 20:40
            Też tak się pochylasz z troską nad spójnością orzeczniczą takiego Trybunału Konstytucyjnego?
          • mamkotanagoracymdachu Re: Duda jest debilem. 10.01.22, 20:40
            Może wybierzmy prezydenta, który nie będzie debilem?
          • melisananosferatu Re: Duda jest debilem. 10.01.22, 20:47
            Ojejejeje! Jakas ty szlachetna i wspaniala! A plakalas jak uslyszalas, ze osoby lgbt to nie ludzie tylko ideologia? Czy w swoim prawym, katolickim serduszku masz miejsce dla zaszczutego nastolatka, ktory jest gejem ale taki mamy klimat, tak nas ucza twoi ukochani politics, ze mozna go opluc?
          • daniela34 Re: Duda jest debilem. 10.01.22, 20:50
            marzeka11 napisała:

> Bo na ten w
            > yrok będą się powoływać.

I bardzo słusznie. Ochrona prawnokarna czci politykow sprawujących najważniejsze funkcje powinna być mniejsza a nie większa niż zwykłych obywateli.
      • mia_mia Re: Duda jest debilem. 10.01.22, 20:39
        Może sąd był zdania, że tym razem były merytoryczne przesłanki😀
        Duda długo i ciężko pracował, żeby znaczna część społeczeństwa podzielała zdanie Żulczyka.
      • taje Re: Duda jest debilem. 10.01.22, 20:39
        Nazwanie sędziów debilami to byłaby doprawdy najmniej dotkliwa z różnych szykan, których doświadczają, a zwłaszcza ci niepokorni wobec obecnej władzy. Zreszta nie tylko sędziowie.
        • taniarada Re: Duda jest debilem. 10.01.22, 21:18
          Jasne .Przez tyle lat byli niepokorni .Państwo w państwie .Pierwszy raz Cię widzę w akcji obrony sędziów .
          • turzyca Re: Duda jest debilem. 11.01.22, 12:31
            >Przez tyle lat byli niepokorni .Państwo w państwie .

To się nazywa niezawisłość sądów, bez której nie istnieje trójpodział władzy. Tak, sądy muszą być "państwem w państwie", bo jeśli nie są niezależne tylko częścią maszyny państwowej to ludzie tracą życie. I nie trzeba być bohaterskim Pileckim, można być Wawrzeckim.
      • mia_mia Re: Duda jest debilem. 10.01.22, 20:41
        A można bezkarnie podsłuchiwać prokuratorów, adwokatów, sędziów, polityków?
      • agab51 Re: Duda jest debilem. 10.01.22, 20:44
        Prezydent wielokrotnie pokazał, udowodnił wręcz swoim nieokrzesaniem, tym co mówi, ile gaf popełnił, jego gesty, mimika, itd itd no po prostu zapracował sobie, dzień po dniu, na to jakże trafne określenie.
        Niestety nie ma w tym nic śmiesznego, tu nie ma radochy, to jest żenujące i smutne, że ktoś taki zasiada na tak eksponowanym stanowisku.
      • daniela34 Re: Duda jest debilem. 10.01.22, 20:46
        Ależ sąd nie powiedział że można tak nazywać. Zaledwie, że nie jest to przestępstwo z uwagi na znikomą szkodliwość społeczną (brak karygidbości czynu) Żeby porównać z wyrokami dotyczącymi Komorowskiego i wyrokiem Leppera musieliby oskarżeni krzyczeć to samo i musialby orzekać ten sam sędzia. Tak działa swoboda orzecznicza- to sędzia ocenia, co według niego jest szkodliwe społeczne w stopniu wyższym niż znikony.
        • taniarada Re: Duda jest debilem. 10.01.22, 20:56
          Swoiste prawo i sędziowie też. 20 lat temu Lepper za nazwanie komunisty Kwacha chwiejnego nierobem został skazany na rok i cztery miesiące więzienia. Dziś Żulczyk za nazwanie prezydenta Dudy debilem zostaje uniewinniony..Wszystkiego jeszcze PIS nie naprawił w sądownictwie .
        • dramatika Re: Duda jest debilem. 10.01.22, 21:02
          daniela34 napisała:

> Ależ sąd nie powiedział że można tak nazywać. Zaledwie, że nie jest to przestęp
          > stwo z uwagi na znikomą szkodliwość społeczną

Ja na miejscu pana Żulczyka bym się zatroskała, że sąd uznał moje opinie za "znikomo szkodliwe społecznie" tongue_out
          • taniarada Re: Duda jest debilem. 10.01.22, 21:09
            Znikome opinie to prezydent debil .
      • taje Re: Duda jest debilem. 10.01.22, 20:56
        A swoją drogą zadziwiające, jak Twój post powiela PIS-owski przekaz dnia, vide tweet Kalety twitter.com/sjkaleta/status/1480522471963037699
        • taniarada Re: Duda jest debilem. 10.01.22, 21:02
          Ciekawe kim jest ten Żulczyk .Miał jakiegoś Nobla ?
          • iwles Re: Duda jest debilem. 10.01.22, 21:25
            taniarada napisał:

> Ciekawe kim jest ten Żulczyk .Miał jakiegoś Nobla ?

Nobel jest dla ciebie wyrocznią? Nie tak dawno psy wieszałeś na Wałęsie, że o Tokarczuk nie wspomnę.
            • taniarada Re: Duda jest debilem. 10.01.22, 21:43
              O Wałęsie i Tokarczuk .Co Ty bredzisz .Wklej linka .W zeszłym roku na pewno nie .
          • sanciasancia Re: Duda jest debilem. 10.01.22, 22:14
            NIe, ale miał adaptację książki na netfliksie, a to więcej niż stać Wolskiego, więc tak, pisarz, wybitny.
      • woman_in_love Re: Duda jest debilem. 10.01.22, 21:32
        ale to będzie miało ciąg dalszy, bo okaże się, że sędziego można nazwać debilem, Żulczyka także

PiSowskie gnidy twojego pokroju już wyzywają bezkarnie innych, np. LGBT. Dobrze, że w końcu i wasz prezydent dostał po ryju.

Ale to o konsekwencjach swoich czynów to WY pisowcy powinniście pomyśleć, zanim zaczęliście szczuć i obrażać.
      • taki-sobie-nick Re: Duda jest debilem. 11.01.22, 00:12
        Schamienie debaty publicznej. Nareszcie ktoś to rozumie. Reszta ematek cieszy się, że można dowalić Dudzie, ale jeśli ktoś dowali opozycji, to będzie wrzask.
        • daniela34 Re: Duda jest debilem. 11.01.22, 00:17
          Chamstwo należy piętnować, ale niekoniecznie nawet ostra, chamska ocena osób publicznych powinna oznaczać, że popełniło się przestępstwo ścigane z urzędu. Całkiem sporo ematek to rozumie.
      • melisananosferatu Re: Duda jest debilem. 11.01.22, 11:05
        I jeszcze Marzeko. Zestawmy Zulczyka sadzonego za 'debila' i Terleckiego sadzonego za 'kretynke'. Oh, wait.
    • bi_scotti Re: Duda jest debilem. 10.01.22, 20:55
      Ok, podloze sie ale inaczej nie moge - nie podoba mi sie to, ze sedzia uznal "znikoma szkodliwosc spoleczna" nazwania publicznie glowy panstwa, a tak naprawde kogokolwiek (!) "debilem". I know, I know, mam swoj bias jako osoba z zapisana na papierze diagnosis "debil manualny" wiec zapewne sedzia byl bardziej objective niz ja. Niemniej nie podoba mi sie ten wyrok i juz. Regardless co mysle o AD, a co mysle to chyba tu wszyscy wiedza wink Tyle. No, nawet w majestacie prawa (?) nie pozwolilabym sobie na nazwanie AD debilem. Not cool uncertain Life.
      • taniarada Re: Duda jest debilem. 10.01.22, 20:58
        W Polsce można wszytko i każdego ośmieszyć .Taki kraj ,taki obyczaj Bi.
        • taje Re: Duda jest debilem. 10.01.22, 21:00
          Wręcz przeciwnie, jak choćby pokazuje kuriozalny koncept obrazy uczuć religijnych, praktycznie nieznany w cywilizowanym świecie...
          • taniarada Re: Duda jest debilem. 10.01.22, 21:05
            Nie wiem co to ma do rzeczy nazwanie głowy państwa debilem .Przecież tu na forach jest to samo.
        • mia_mia Re: Duda jest debilem. 10.01.22, 21:01
          Można ludzi wyzywać od animalnych elementów, mord zdradzieckich, gorszego sortu czy co tam jeszcze było, to władza ustala nowe standardy.
          • taniarada Re: Duda jest debilem. 10.01.22, 21:06
            Spieprzaj dziadu .Ale to klasyk .I wszystko w emocjach .Żulczyk już nie.
            • mia_mia Re: Duda jest debilem. 10.01.22, 21:28
              Debil też zostanie klasykiem😉
      • kaki11 Re: Duda jest debilem. 10.01.22, 21:10
        O podpiszę się. Myślę podobnie
      • fornita111 Re: Duda jest debilem. 10.01.22, 21:20
        Ale czekaj, dobrze zrozumialam, ze wolalabys, zeby za nazwanie kogos debilem byly konsekwencje prawne? Za sedziego kalosza wykrzyczanego na meczu tez? Auc
      • al_sahra Re: Duda jest debilem. 10.01.22, 22:50
        bi_scotti napisała:

> No, nawet w majestacie prawa
        > (?) nie pozwolilabym sobie na nazwanie AD debilem. Not cool uncertain Life.

Biscotti, wszyscy na forum wiedzą, że jesteś nieskazitelnie cool, super generous i masz klasę (a jeśli nie wiedzą, to na pewno niedługo im przypomnisz), ale to nie jest wątek o Tobie. Tu nie chodzi o to, co Ty byś zrobiła, ani czy to jest cool, tylko o to, czy tego rodzaju postępowanie powinno być karalne. I jeżeli masz co do tego jakiekolwiek wątpliwości, to zastanów się:

1. W jakich krajach obrażanie głowy państwa jest karalne (i w których najbardziej) i czy chciałabyś tam mieszkać
        2. Jaką karę przewidziałabyś za nazwanie głowy państwa debilem?
        • bi_scotti Re: Duda jest debilem. 10.01.22, 23:50
          al_sahra napisał(a):

> 1. W jakich krajach obrażanie głowy państwa jest karalne (i w których najbardzi
          > ej) i czy chciałabyś tam mieszkać
          > 2. Jaką karę przewidziałabyś za nazwanie głowy państwa debilem?

Interesting, powraca (juz dzis byl w innym watku) temat mojej Head of State big_grin
          Quote: Any person who defames or insults the king, the queen, their ancestors or their descendants can be imprisoned for up to two years.
          Cheers.
          • daniela34 Re: Duda jest debilem. 11.01.22, 00:07
            No bo i taki jest rodowod tego przepisu. Crimen lesie maiestatis. A że czasy się zmieniają, to i prawo karne razem z nimi. I zaiste obraża majestatu w dzisiejszych czasach raczej nie zachodzi.
            • bi_scotti Re: Duda jest debilem. 11.01.22, 00:15
              smile OK, ja moge miec okreslone zdanie o instytucji "Queen" tudziez o samej osobie Ms. Elizabeth wink podobnie jak o instytucji "Prezydenta RP" jak i o osobie AD ale wciaz bede sobie calkiem prywatnie protestowac przeciwko nazywaniu publicznie "debilem" kogokolwiek a juz osoby sprawujace te truly special (!) funkcje w szczegolnosci. Z niejakim Duda nalezy walczyc przy urnie wyborczej a nie w meczu na inwektywy. Tyle z mojej strony - ewidentnie, sedzia byl innego zdania wiec przyjmuje wyrok with full respect nalezny Wysokiemu Sadowi. Life.
              • daniela34 Re: Duda jest debilem. 11.01.22, 00:19
                Ależ protestować można i stawać w obronie Andrzeja Dudy można. Ale warto sobie zadać pytanie, czy nazywanie głowy państwa tak cz inaczej faktycznie powinno być przestępstwem ściganym z urzędu. Moim zdaniem -nie.
                • daniela34 Re: Duda jest debilem. 11.01.22, 00:21
                  Jest bardzo bogate orzecznictwo w sprawach cywilnych o naruszenie dóbr osobistych (i to orzecznictwo nie tylko polskich sądów, ale także ETPCz.), które mówi, że w przypadku osób publicznych krytyka może być ostrzejsza. Aż tu wjeżdża prawo karne na rączym koniu zbrodni obrazy majestatu...no mam wątpliwości czy zasadnie
                  • bi_scotti Re: Duda jest debilem. 11.01.22, 00:45
                    daniela34 napisała:

> w przypadku osób publicznych krytyka może być ostrzejsza.

No problem z krytyka. Problem w tym, ze nazwanie kogokolwiek per "debil" krytyka nie jest. BTW, uwazam, ze uzywajacy okreslenia "debil" wobec kogokolwiek powinien byc poproszony o proof - should be obligated do udowodnienia, ze rzeczona osoba "debilem jest".
                    Aczkolwiek again - ja mam bias, bardzo prywatny bias wynikajacy z wystawionej dla mnie osobiscie diagnosis. Z powodu owego bias, ja sie na bycie Wysokim Sadem nie nadaje. I chyba juz powiedzialam wszystko w temacie. Milego wieczoru! Cheers.
                    • daniela34 Re: Duda jest debilem. 11.01.22, 01:04
                      Nadal się nie rozumiemy. Problem w tym, że nikogo nie wolno nazywać debilem, ale kara jest surowsza jeśli dot.to głowy państwa, jak nazwę Kowalskiego to po pierwsze, kara jest niższa, po drugie Kowalski musi są wnieść i popierać akt oskarżenia i jeszcze za to zapłacić. Jestem przeciwna karaniu surowiej za znieważenie głowy państwa- o tym piszę.
                      Natomiast co do dowodu prawdy-owszem, takie przepisy są w kk, dotyczą jednak pomówienia osoby prywatnej a nie zniesławienia głowy państwa.
                      A tak nawiasem mowiac- może nie dowód, ale uzasadnienie było już w tej inkryminowanej wypowiedzi. On go nie nazwał debilem ot tak. Tam jednak było uzasadnienie wcześniej.
                • taniarada Re: Duda jest debilem. 11.01.22, 07:58
                  Masz inne wyobrażenie o prawie .Jeśli prezydenta można nazwać debilem .To jest zwykle chamstwo i ten cieć powinien zostać ukarany .Dziwi mnie, że tak zaciekle bronisz swojego stanowiska i jeszcze ganisz Bi.
            • taniarada Re: Duda jest debilem. 11.01.22, 00:38
              Pani adwokat ma swoiste pojęcie o prawie ..Gdyby Ciebie Daniela tak nazwał na forum .Wiadomo że nie .Bo adminki by to wyrzuciły Sąd tego nie wyrzucił .Co jest zwykłym ,złamaniem zasad praworządności .Bi_scotti znakomicie Ci to wytłumaczyła .Choć próbowałaś ją przekabacić .Jestem na tym forum długo i lubię je .I poznałem kto ma jakie zdanie ,wyrażane na forum. Przed Bi_scotti chylę kapelusz co nie znaczy że Ciebie nie szanuję Wybacz .
              • paskudek1 Re: Duda jest debilem. 11.01.22, 08:04
                Pani adwokatka ma bardzo dobre spojrzenie na prawo ale ty jesteś za durny żeby to zrozumieć
          • al_sahra Re: Duda jest debilem. 11.01.22, 07:32
            bi_scotti napisała:

> al_sahra napisał(a):
            >
            > > 1. W jakich krajach obrażanie głowy państwa jest karalne (i w których naj
            > bardzi
            > > ej) i czy chciałabyś tam mieszkać
            > > 2. Jaką karę przewidziałabyś za nazwanie głowy państwa debilem?
            >
            > Interesting, powraca (juz dzis byl w innym watku) temat mojej Head of State big_grin
            > Quote: Any person who defames or insults the king, the queen, their ancestor
            > s or their descendants can be imprisoned for up to two years.

> Cheers.
            >
          • al_sahra Re: Duda jest debilem. 11.01.22, 07:36
            bi_scotti napisała:

> Interesting, powraca (juz dzis byl w innym watku) temat mojej Head of State big_grin

To, że rozmaite europejskie kraje ciągle mają “zapisane w księgach” idiotyczne (i anachroniczne) prawa o obrazie majestatu, nie znaczy, że te prawa są egzekwowane (oczywiście istnienie praw, które z reguły nie są egzekwowane to odrębny problem, ale na inną dyskusję). Zastanów się lepiej, w jakich krajach realnie coś Ci za to grozi (Tajlandia, Korea Północna, Polska?)
            • taniarada Re: Duda jest debilem. 11.01.22, 07:48
              Ma swoje zdanie i już przywalanie personalne .Spadaj jak ci tam .Najlepiej na Tajlandię .W jednym poście mogłeś się zmieścić .
    • fornita111 Re: Duda jest debilem. 10.01.22, 21:15
      Ja chcialam zalozyc watek o tym tytule- foch!
      • taniarada Re: Duda jest debilem. 10.01.22, 21:20
        Możesz drugi .Pod tytułem jakim dzieckiem był Duda .Też będzie wesoło.😊
      • agab51 Re: Duda jest debilem. 10.01.22, 21:29
        fornita111 napisała:

> Ja chcialam zalozyc watek o tym tytule- foch!

Ups ...peszek 😇
    • woman_in_love Re: Duda jest debilem. 10.01.22, 21:25
      ale to będzie miało ciąg dalszy, bo okaże się, że sędziego można nazwać debilem, Żulczyka także

PiSowskie gnidy twojego pokroju już wyzywają bezkarnie innych, np. LGBT. Dobrze, że w końcu i wasz prezydent dostał po ryju.

Ale to o konsekwencjach swoich czynów to WY pisowcy powinniście pomyśleć, zanim zaczęliście szczuć i obrażać.
    • panna_lila Re: Duda jest debilem. 10.01.22, 21:59
      toż to cały hiszpańskojęzyczny świat wie
      • taje Re: Duda jest debilem. 10.01.22, 22:01
        TVP też to wie

twitter.com/TygodnikNIE/status/1480622931474632704
    • mia_mia Re: Duda jest debilem. 10.01.22, 22:19
      Wiecie co jest w tym najśmieszniejsze? Gdyby nie zerowa prokuratura nikt by na ten tweet nie zwrócił uwagi, a tak cała Polska wie, kim jest Duda i określenie przejdzie do historii, to się nazywa samozaoranie😀
      • nickbezznaczenia Re: Duda jest debilem. 10.01.22, 22:21
        To prawda. big_grin
        • taniarada Re: Duda jest debilem. 11.01.22, 07:50
          Są trzy prawdy ,którą wybierasz Bo tak się włóczysz bez celu .
      • lauren6 Re: Duda jest debilem. 11.01.22, 08:39
        Akurat nie zdziwiłabym się gdyby to było celowe działanie Ziobry. On nie lubi Dudy.
        • ajaksiowa Re: Duda jest debilem. 11.01.22, 08:44
          Fajnie,zaraz pöjdę do sklepu i powiem do nielubianej sprzedawczyni że jest debilem,i co mi zrobi?skoczy na p.....😝😝😝
          • daniela34 Re: Duda jest debilem. 11.01.22, 09:07
            Nie ten artykuł kk. Może sobie najpierw sprawdź i kodeks i uzasadnienie wyroku
            • ajaksiowa Re: Duda jest debilem. 11.01.22, 09:25
              Skoro debilizm jest jednostką chorobową to czy użycie go w kontekście p Źulczyka nie jest obrazą dla tej grupy niepełnosprawnych?
              • daniela34 Re: Duda jest debilem. 11.01.22, 09:31
                Ale on nie został oskarżony o obrażę niepelnosprawnych
                • fornita111 Re: Duda jest debilem. 11.01.22, 09:35
                  Ale akurat za obraze debili by go mozna spokojnie skazac! Ha, szach-mat!
                  • buldog2 Re: Duda jest debilem. 11.01.22, 10:41
                    Ależ skąd! Zaliczenie go do tej grupy w niczym nie narusza jej dóbr osobistych, powiększa tylko jej siłę, wewnętrzną prawdę (I Cing) itd. No chyba że określenie Duda Debil jest dla rzeczonego nieuprawnionym komplementem zrównującym go z debilami - wtedy tak.
                    Ale przecież sąd publicznie uznał jego trafność. c. b. d. d.
                • buldog2 Re: Duda jest debilem. 11.01.22, 10:22
                  Daniela!
                  Czy mogłabyś odpisać mi w sprawie prawnej?
                  • daniela34 Re: Duda jest debilem. 11.01.22, 10:26
                    Aaa, przepraszam. Mam chyba z 3 maile na skrzynce gazetowej, na które powinnam odpisać. Idę to nadrabiać w przerwie kawowej.
              • fornita111 Re: Duda jest debilem. 11.01.22, 09:38
                * a ba serio: obecnie nie nazywa sie juz ludzi niepelnosprawnych intelektualnie debilami, kretynami, imbecylami. To jest anachroniczne nazewnictwo, ze wspolczesna medycyna nie ma nic wspolnego, wiec argument o obrazaniu ludzi chorych sie nie broni, sorry.
                • fornita111 Re: Duda jest debilem. 11.01.22, 09:44
                  Duda to jest juz dzis wylacznie obelga
                  • fornita111 Re: Duda jest debilem. 11.01.22, 09:44
                    Tfu! Debil, rzecz jasna wink
              • buldog2 Re: Duda jest debilem. 11.01.22, 10:29
                Można nazywać go Ruchadłem PIS, co ma głębokie uzasadnienie merytoryczne w jego wymianie uwag z Ruchadłem Leśnym oraz tym, że jego własny pan, prezes, nie podaje mu ręki. Kiedy rozbierzemy tę nazwę na kawałki, na to, by uznać za naruszającą dobre imię, część obelżywą należałoby umiejscowić w co najmniej jednym spośród dwóch słów, które ją tworzą. Jak wiadomo, samo ruchadło, wybrane przez kogoś na swój własny nick, obraźliwe nie jest...
    • feel_good_inc Re: Duda jest debilem. 10.01.22, 22:39
      agab51 napisała:
      > Sprawa Jakuba Żulczyka umorzona. "Krytyczna, ale i merytoryczna ocena głowy pa
      > ństwa"
      > Czy można prezydenta nazywać debilem? MOŻNA!

https://i.kym-cdn.com/entries/icons/original/000/028/596/dsmGaKWMeHXe9QuJtq_ys30PNfTGnMsRuHuo_MUzGCg.jpg

Polskie prawo nie jest oparte na precedensach, więc za tego posta też cię może Herr Kugelschreiber pozwać i tym razem trafić na sędziego z partyjnego rozdania.
      • buldog2 Re: Duda jest debilem. 11.01.22, 10:36
        Ale tu nie chodzi o nazwę, ale o ocenę merytoryczną jego osoby, której sąd dokonał.
        Znaczy być może jest ona minimalnie nietrafna, ale szkodliwość społeczna tak znikomego błędu jest również znikoma. Poruszamy w zakresie odchyłek infinitezymalnych (infinitezymalnych odchyłek od pełnej trafności oceny Duda Debil). c. b. d. o.
    • argentea Re: Duda jest debilem. 17.01.22, 13:06
      A nie jest? Tekst linku
    • argentea Re: Duda jest debilem. 17.01.22, 13:06
      www.facebook.com/686202768192033/videos/398057562089027

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka