Dodaj do ulubionych

Kursy stacjonarnie

23.01.22, 20:13

Myślicie że jest szansa żeby kursy zawodowe odbywały się w najbliższych kilku miesiącach stacjonarnie? Chciałam zapisać się na kurs ale jest zastrzeżenia, że może przenieść się do sieci, większość już mają online a zależy mi na stacjonarnym... ktoś robi jakiś dlugotrwaly kurs w stowarzyszeniu księgowych?
Obserwuj wątek
    • kk345 Re: Kursy stacjonarnie 23.01.22, 21:51
      Loteria, przecież to zależy wyłącznie od sytuacji pandemicznej...
      • slonko1335 Re: Kursy stacjonarnie 23.01.22, 22:23
        No jest słabo teraz. Nie chodzi mi o ewentualne lockdowny bo wiadomo nie mają na to wpływu ale czy już teraz kursy które miały być stacjonarnie są przenoszone do sieci?
        • simply_z Re: Kursy stacjonarnie 23.01.22, 22:29
          tak
        • krolewska.asma Re: Kursy stacjonarnie 23.01.22, 22:44
          Słabo ?
          Nie wiem jakabprzewage ma mieć kurs stacjonarny
          Chyba tylko dla kobiet które szukają faceta albo mieszkają same i potrzebują kontaktów społecznych
          • simply_z Re: Kursy stacjonarnie 23.01.22, 23:00
            a no taką ma przewagę, że czasem ktoś lepiej ci wyjaśni lub pokaże coś stacjonarnie, niż online. A na kursach i tak się nie szuka facetów, bo 99% to kobiety.
            • slonko1335 Re: Kursy stacjonarnie 23.01.22, 23:02
              Obstawiam ze tu bedzie nawet 100%
          • kachaa17 Re: Kursy stacjonarnie 24.01.22, 16:22
            Po prostu, to jest normalność. Tak jak wolę chodzić do biura zamiast pracować w domu tak wolę kurs stacjonarny. O tak mi się już wzrok psuje od komputera.
            Nie ma od jak spotkanie z człowiekiem na żywo. To tak jak koncert online.
            • pyza-wedrowniczka Re: Kursy stacjonarnie 24.01.22, 16:34
              Mam podobnie. Odkąd pozwolono u nas dla chętnych wrócić do biura, to z przyjemnością chodzę codziennie. I pracuje mi się dużo lepiej. Mam poczucie, że dom to dom, miejsce dla rodziny, przyjaciół i odpoczynku, a nie pracy.
    • krolewska.asma Re: Kursy stacjonarnie 23.01.22, 22:42
      W życiu nie pójdę na kurs stacjonarny skoro są kursy online

• slonko1335 Re: Kursy stacjonarnie 23.01.22, 22:50
        Ale kogo to obchodzi na co nie pójdziesz? nie idź.
        • kk345 Re: Kursy stacjonarnie 23.01.22, 22:53
          Czekaj, ale ona ma rację? Jaka jest korzysć z kursu stacjonarnego? Nie trzeba dojeżdżać, tracić czasu, nudzić sie w przerwach kawowych, tylko można z kanapy temat ogarniać. Same plusy, jak dla mnie
          • slonko1335 Re: Kursy stacjonarnie 23.01.22, 22:58
            Ogromna. Nie trzeba tkwić na tej kanapie w domu. Z kanapy wolę oglądać netflixa niż księgowąwink.
            • kk345 Re: Kursy stacjonarnie 23.01.22, 23:49
              Nawet w małych miastach dojazd na jakiś kurs to jakaś godzina w obie strony- dla mnie szkoda życia. Nienawidzę tych nasiadówek i jestem szczęśliwa, ze przeniosły sie do netu. Mam nadzieję, ze tak zostanie. Co do wyjasniania na żywo- przecież kursy online są nadal na żywo, możesz rozmawiać z prowadzącym i prosić o wyjaśnienia.
              • simply_z Re: Kursy stacjonarnie 23.01.22, 23:57
                prawo jazdy też robiłabyś online albo dajmy na to kurs tańcasmile?
                • kk345 Re: Kursy stacjonarnie 24.01.22, 00:28
                  Księgowość wymaga włączania się do ruchu albo nauki konkretnych kroków i ruchów w towarzystwie partnera? Nie wiedziałam.
                  • simply_z Re: Kursy stacjonarnie 24.01.22, 15:06
                    odnioslam sie do szczegolnego rodzaju kursow. Juz wiesz?
                    • kk345 Re: Kursy stacjonarnie 24.01.22, 22:08
                      simply_z napisała:

> odnioslam sie do szczegolnego rodzaju kursow. Juz wiesz?
                      W sumie nie wiem, bo wątek jest o kursach dla księgowych..
                      • slonko1335 Re: Kursy stacjonarnie 24.01.22, 22:16
                        o 21 skończyłam kurs online, w trakcie z 5 razy wpadały dzieciaki bo miały sprawę niecierpiącą zwłoki typu : "nie mogę znaleźć książki", zrzygał się pies i dzwonił domofonem sąsiad bo zapomniał kluczy , w pracy siedzę głównie przed kompem ostatnio, za kolejne popołudnie w tygodniu przed komputerem jednak podziękuję...
                • krolewska.asma Re: Kursy stacjonarnie 24.01.22, 07:35
                  Prawo jazdy w domu na jakimś symulatorze to kwestia czasu

A kurs tańca - jestes pewna ze nie ma lekcji online ? Powie ci przez kamerkę jakie błędy popełniasz No chyba ze lubisz jak cię prowadzący smyra i obłapuje ze niby inaczej nie pokaże prawidłowych kroków
                  • simply_z Re: Kursy stacjonarnie 24.01.22, 10:11
                    ehm nie ma to jak gadac ze swirem.
                • vickylove Re: Kursy stacjonarnie 24.01.22, 14:48
                  simply_z napisała:

> prawo jazdy też robiłabyś online

czesc teoretyczna na pewno

albo dajmy na to kurs tańcasmile?

no widac ze nie jestes zorientowana za bardzo-lekcje tanca online to norma,moja młoda chodzila dlugo do Eguroli ,jak weszla pandemia to przerzucili wszystkie zajecia na zoom i dalo sie.

• simply_z Re: Kursy stacjonarnie 24.01.22, 15:05
                    slyszalam tez, ze twoja mloda plywa onlinesmile. okularki, wirtual i jedziemy.
                    • runny.babbit Re: Kursy stacjonarnie 24.01.22, 16:03
                      Nie dziw sie tak, moja znajoma zdalnie zrobila kurs na instruktora pływania. Kasa za kurs wpłynęła, ona ma papier. Dobrze że chociaż umie pływać, bo organizatora to nie obchodziło.
                      • simply_z Re: Kursy stacjonarnie 24.01.22, 18:01
                        o tak, kiedys czytalam o masazyscie, ktory zrobil kurs online. Kobiecie zlamal kregoslup ..podczas masazu "leczniczego"...
                      • wapaha Re: Kursy stacjonarnie 24.01.22, 18:41
                        runny.babbit napisał(a):

> Nie dziw sie tak, moja znajoma zdalnie zrobila kurs na instruktora pływania. K
                        > asa za kurs wpłynęła, ona ma papier. Dobrze że chociaż umie pływać, bo organiza
                        > tora to nie obchodziło.

u mnie w grupie było kilka osób, które na kursie dosłownie uczyły się/doskonaliły technikę pływania uncertain to było 2 nauczycieli- otwarcie powiedzieli, że potrzebny im jest papier i nigdy nie będą pracować jako instruktorzy pływania. tym niemniej gdyby ode mnie zależało-jeden z nich by po prostu nie zdał ( drugi bardzo pojętny, szybko załapał o co chodzi, bardzo sie starał ( schudł wink i przez te kilkanaście tygodni autentycznie zapracował sobie-poznając na czym polega ten ruch
                        była też dziewczyna, która pływała średnio/przemieszczała się raczej ( i jak sie okazało od ponad roku uczyła "u znajomych" pływać kilkuletnie dzieci...w tym niepełnosprawne -tylko głupia młodzieńcza buta może tłumaczyć jej zadufanie w sobie ale co tłumaczy pracodawce...? nie ogarniam )
                        • runny.babbit Re: Kursy stacjonarnie 24.01.22, 20:40
                          O ile dobrze pamiętam, Polityka miała na temat tych kursów obszerny artykuł. TL DR ludzie chcą papier, organizator kasę , a bylejakość króluje.
                          • wapaha Re: Kursy stacjonarnie 25.01.22, 07:52
                            Niestety tak to wygląda a nawet gorzej - podmiot gospodarczy może przecież zatrudnić kogo chce... uncertain
                • arwena_11 Re: Kursy stacjonarnie 24.01.22, 18:20
                  Teorię jak najbardziej.
              • slonko1335 Re: Kursy stacjonarnie 24.01.22, 05:49
                Mieszkam w dużym mieście. Dojazd z pracy na kurs mi zajmie 10 minut. Do domu z niego wrócę w 15. Straszne. Nie zapisuję sie na kurs ksiegowosci.
                • krolewska.asma Re: Kursy stacjonarnie 24.01.22, 07:39
                  Nie rozumiecie
                  Nie chodzi o jsiegowosc
                  Slonko będzie mieć pewnie zastrzeżenia do nauczyciela i chce mieć przestrzeń żeby pomstować zkolezanksmi na przerwie i chodxic do sekretariatu złożyć skargę

Online nie jest to do zrobienia
                  • wapaha Re: Kursy stacjonarnie 24.01.22, 09:05
                    krolewska.asma napisała:

> Slonko będzie mieć pewnie zastrzeżenia do nauczyciela i chce mieć przestrzeń że
                    > by pomstować zkolezanksmi na przerwie i chodxic do sekretariatu złożyć skargę
                    >
                    > Online nie jest to do zrobienia

Przeciwnie !
                    On line to świetny sposób na załapanie wtopy - bo wszystko zostawia ślad - na platformie, czas połączenia, można nagrać czy zajęcia się odbywają i potem odtworzyc
                    Pudło asma
                    • krolewska.asma Re: Kursy stacjonarnie 24.01.22, 10:35
                      No tak
                      W sumie racja
                      To ha naprawdę nie rozumiem po co kurs stacjonarny
                      Nie widzę ani jednego pozytywu
                • kk345 Re: Kursy stacjonarnie 24.01.22, 22:14
                  slonko1335 napisała:

> Mieszkam w dużym mieście. Dojazd z pracy na kurs mi zajmie 10 minut. Do domu z
                  > niego wrócę w 15. Straszne. Nie zapisuję sie na kurs ksiegowosci.
                  >
                  W dużym mieście poza korkami trzeba doliczyć koszt i czas na upolowanie miejsca parkingowego.
                  Rozumiem, stowarzyszenie księgowych, o które pytasz w wątku startowym organizuje kurs kroju i szycia 😂
    • wapaha Re: Kursy stacjonarnie 24.01.22, 08:13
      Wydaje mi się, że nie - to będzie znak czasów i życie w postpandemicznym świecie- z nowymi zasadami- m.in. w zakresie kursów . Bardzo wygodna forma dla organizatora -oszczędzająca masę kasę ( co nie przełoży się na cenę dla klienta ). Nawet te umiejętności , które wymagają praktyki są już on line - wykłady, teorię, egzaminy czy zaliczenia- można przeprowadzić w tej formie. Praktyka-w zależności wymagań prowadzącego. Zrobiłam w tej formie jeden kurs uprawnień - ale miałam warunki ( sama w domu w większości ), dużo nowych wiadomości, po każdym nowym zagadnieniu krótki test,-po kazdym dziale duży test-praca egzaminacyjna ( zaproponowano mi praktyki ).Myślę nad kolejnym, trudniejszym.
      Planowałam też zrobić KPP na wiosnę - chyba jeden z nielicznych stacjonarnych ( uf)
      • jagoda2 Re: Kursy stacjonarnie 24.01.22, 09:24
        wapaha napisała:

> Wydaje mi się, że nie - to będzie znak czasów i życie w postpandemicznym świeci
        > e- z nowymi zasadami- m.in. w zakresie kursów . Bardzo wygodna forma dla organi
        > zatora -oszczędzająca masę kasę ( co nie przełoży się na cenę dla klienta ).

Tak, pandemia na stałe zmieni podejście do edukacji, czy to się komuś podoba, czy nie.
        Pomijając, że wiele osób decyduje się na kursy, studia itp. właśnie z powodu zajęć online.
      • simply_z Re: Kursy stacjonarnie 24.01.22, 10:14
        e no co ty, ja pierwsza pomoc tez bym zrobila online. phi
        • wapaha Re: Kursy stacjonarnie 24.01.22, 14:13
          simply_z napisała:

> e no co ty, ja pierwsza pomoc tez bym zrobila online. phi

hehehe w połowie nawet by poszło wink -to jednak dużo wiedzy teoretycznej
          no ale w drugiej połowie już gorzej wink
          • simply_z Re: Kursy stacjonarnie 24.01.22, 15:12
            moze ty sobie zrob to hobbystycznie, ale ludzi nie ratujwink
            • wapaha Re: Kursy stacjonarnie 24.01.22, 15:51
              Nie rozumiem dlaczego ?
    • jagoda2 Re: Kursy stacjonarnie 24.01.22, 09:20
      Sądzę, że możesz mieć spory problem ze znalezieniem obecnie kursu stacjonarnego. Każdy, kto może, ucieka do sieci, a kursy, które naprawdę muszą odbywać się stacjonarnie (np. kwiaciarstwo) po prostu są zawieszone do odwołania. No i nawet, jeśli znajdziesz jeszcze kurs stacjonarny, to obecnie nikt nie zagwarantuje, że po paru zajęciach kurs nie przeniesie się do sieci.
    • purchawka2020 Re: Kursy stacjonarnie 24.01.22, 09:37
      Jestem na kursie zawodowym ( przy zespole szkół średnich ) i na razie wszytskie zajęcia odbywają się stacjonarnie.
      Dopóki dzieci chodzą do szkoły to i my też.
      • krolewska.asma Re: Kursy stacjonarnie 24.01.22, 10:38
        Ja byłam na kursik online właśnie zaczął się o 8.30
        Odpaliłam komp i z kawka moja ulubiona przysiadłam
        Gdybym chciała w środku zimy i nocy biegać na ten kurs majac do wyboru zajęcia online to bym chyba sue zapisała do psychologa
        • simply_z Re: Kursy stacjonarnie 24.01.22, 14:11
          tobie psycholog potrzebny jest z innych powodow...
        • purchawka2020 Re: Kursy stacjonarnie 24.01.22, 14:15
          A ja bardzo lubię tam chodzić smile
          Jest świetnie.
          • krolewska.asma Re: Kursy stacjonarnie 24.01.22, 14:56
            Ja zawsze miałam w grupie takie Słonka które przedłużały przerwy wychodząc do kawiarni i nie wracając po godzinie nasycając się tam kontaktami społecznymi

Dodatkowo te Skonka aktywistycznie organizowały jakieś spotkania poza kursem już nie mówię o spotkaniu na koniec ale to się rozrosło do jakiejś cyklicznych spotkań w środku kursu nawet padły propozycje wyjazdu do Budapesztu czujecie?????

Szczękę co tydzień musiałam zbierać z podłogi

Błogosławię covid kilka razy dziennie bo mnie od tych słonek uratował
            • slonko1335 Re: Kursy stacjonarnie 24.01.22, 15:02
              A po co do kawiarni? Kawa i ciasteczka sa na miejscu w ceniesmile
              • krolewska.asma Re: Kursy stacjonarnie 24.01.22, 15:11
                Ze w sali ?
                No u mnie na to nie wpadli

Zreszta nauczyciel został przekabacony przez slonka i już potem z nimi w tej kawiarni przesiadywał

Ja z jednym facetem w sali w oczekiwaniu na nich balujacych

Im kolejny rok kursu tym dłuższa przerwa

Książek nie zliczę ile tam przeczytałam czekając aż skończą zabawę i wrócą robić program

Jejku jak mi się to przypomni cieszę się ze slonka z mojego kursu dostały prztyczek w nos w pandemii wink)))
            • simply_z Re: Kursy stacjonarnie 24.01.22, 15:08
              straszne, ludzie chcieli sie integrowac. A tego swojego chlopa to jak wyhaczylas? tez online? swiety czlowiek kurcze.
              • krolewska.asma Re: Kursy stacjonarnie 24.01.22, 15:20
                Faceta nie ale slonka przynosiły sobie prezenty na święta jakieś pierniczki i słodycze , to i mi się uszczknelo, tak osaczały mnie zawsze listami na których trzeba było zakreślać czy grupa idzie na bilard czy na lodowisko ,
                jedno nawet przyniosło na lekcje krzew bananowca żeby pochwalić się hodowla, a ile się naoglądałam zdjęć wnuków wink)))

Wszystko tam było na tych lekcjach po prostu, do tego sluza kursy stacjonarne
    • kanna Re: Kursy stacjonarnie 24.01.22, 16:57
      Uczestniczę w różnych kursach, inne prowadzę.
      Od dwóch lat NIC nie wiadomo.

Czyli raz jest zdalnie, raz na żywo, raz odwołują.. generalnie - trzeba być gotowym na wszystko.
    • pingus Re: Kursy stacjonarnie 24.01.22, 18:05
      Wątpię, niestety. Orientowałam się i wszędzie online. Również mnie to zniechęca. Zdalnie pracuję i naprawdę nie mam ochoty również cały weekend ślęczeć przed kompem.
      • simply_z Re: Kursy stacjonarnie 24.01.22, 20:01
        a to inna kwestia też..mam to samo. Pracuję zdalnie i nie mam siły wlepiać oczu znów w ekran bez chwili przerwy, a do tego to się sprowadza.
    • morekac Re: Kursy stacjonarnie 24.01.22, 20:04
      Oszalałaś z tym zawodem?
      • slonko1335 Re: Kursy stacjonarnie 24.01.22, 21:23
        Luz nie będę księgową to już wiem na pewno po ekonomiku którego nienawidzilam z całego serca. Stowarzyszenie organizuje też inne kursy na dobrym poziomiewink
        • morekac Re: Kursy stacjonarnie 24.01.22, 21:58
          Mogą zmienić z stacjonarnych na zdalne. Gwarancji nie ma - przez dwa ostatnie lata tak robili...
    • kachaa17 Re: Kursy stacjonarnie 25.01.22, 07:20
      Poczekaj jeszcze 2 miesiące, ponoć pandemia ma się już skoczyć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka