Dodaj do ulubionych

Księga Czarownic - HBO

24.01.22, 15:32
Pewnie kilka z was oglądało/ogląda. Mam pytanie - czy tylko ja nie czuję "chemii" między aktorami grającymi główne role? W książce czuło się iskrzenie między Dianą a Matthew, a w serialu - zero.
Teresa Palmer moim zdaniem świetnie pasuje do roli, ale Matthew Goode to porażka. Miał być przystojny, magnetyczny wampir, a jest..... Cała reszta obsady jest moim zdaniem ok.
W jakimś wątku któraś z was napisała, że musiał pewnie być Anglik. Ale naprawdę nie można znaleźć aktora, który by sprostał fizycznie i aktorsko? Przecież mają kilku przystojnych aktorów. Taki Joseph Morgan - może nie powala na kolana wyglądem ( chociaż coś w sobie ma ), ale ten jego głos, spojrzenie. Uwielbiam go jako Klausa, w Oryginalsach.
Pewnie znalazło by się kilku innych aktorów, którzy byliby lepsi od Matthew Goode, a z całą pewnością przystojniejsi i mniej drewniani
Obserwuj wątek
    • piataziuta Re: Księga Czarownic - HBO 24.01.22, 15:36
      Jest odwrotnie.
      Matthew Goode jest przystojnym i magnetycznym wampirem, a Teresa-drewno-Palmer to porażka.
      I ta maniera mówienia xujowej recytatorki...🤦
      • klementyna156 Re: Księga Czarownic - HBO 24.01.22, 15:38
        Ano tak
      • arwena_11 Re: Księga Czarownic - HBO 24.01.22, 15:48
        Nie może być przystojny ktoś, kto ma za małą szczękę - no nie, nie i jeszcze raz nie.
        • piataziuta Re: Księga Czarownic - HBO 24.01.22, 15:53
          Nie zauważyłam. Zwykle skupiam się na okolicy oczu i brwi.
          • arwena_11 Re: Księga Czarownic - HBO 24.01.22, 15:59
            To weź się przyjrzyj - od nosa w górę jest ok, nawet od górnej wargi. Ale ta za mała/nie wykształcona dobrze żuchwa i rachityczna broda- są okropne i burzą wszystko.
            • piataziuta Re: Księga Czarownic - HBO 24.01.22, 16:04
              Christian Slater ma chyba podobne kryteria urody, co ty, biorąc pod uwagę jak "wyprzystojniał" 🤣

https://www.personality-database.com/profile_images/1946.png
              https://i0.wp.com/brightestyoungthings.com/wp-content/uploads/2013/02/171.jpg?fit=351%2C480&quality=100&ssl=1
              • arwena_11 Re: Księga Czarownic - HBO 24.01.22, 16:23
                Gdzie CS ma za małą żuchwę? Na drugim zdjęciu to chyba cierpi na to samo co Zakościelny
                • piataziuta Re: Księga Czarownic - HBO 24.01.22, 17:04
                  no teraz już nie ma bo sobie kupił tongue_out

poza tym ma zrobione nici, usunięte opadające powieki, sparaliżowane czoło i kąciki oczu, ostrzyknięte usta, wycięte torebki tłuszczowe z policzków i wypełnione wory pod oczami
            • piataziuta Re: Księga Czarownic - HBO 24.01.22, 16:05
              arwena_11 napisała:

> To weź się przyjrzyj - od nosa w górę jest ok, nawet od górnej wargi. Ale ta za
              > mała/nie wykształcona dobrze żuchwa i rachityczna broda- są okropne i burzą w
              > szystko.

weź mi nie obrzydzaj tongue_out
        • kropkacom Re: Księga Czarownic - HBO 24.01.22, 15:57
          Twoim zdaniem.
          • arwena_11 Re: Księga Czarownic - HBO 24.01.22, 16:00
            No przecież cały czas piszę o moim zdaniu.
            • kropkacom Re: Księga Czarownic - HBO 24.01.22, 16:04
              No to jak widzisz nie wszyscy mają takie same zdanie jak twoje. Ogólnie serial to słabizna. Oglądnęłam pierwszy sezon tylko po to aby nacieszyć swe oczy aktorem, który tak ci się nie podoba....
            • lauren6 Re: Księga Czarownic - HBO 24.01.22, 16:08
              No nie, napisałaś ogólną uwagę, że facet nie jest przystojny.
      • ichi51e Re: Księga Czarownic - HBO 24.01.22, 16:13
        zgadza się polać tej pani - dobry aktor naprawdę czuje się emocje (blush)
        Ale ja oglądam tez na ze względu na główna bohaterkę która wypisz wymyślaj jedna moja koleżanka ze studiów - po prostu czuje się jakbym ich znała!
        • ichi51e Re: Księga Czarownic - HBO 24.01.22, 16:14
          wypisz-wymaluj
    • klementyna156 Re: Księga Czarownic - HBO 24.01.22, 15:38
      Jedyne dobre w tym serialu to piękny Matthew. Cudny jest, zwłaszcza jako mroczny wampir. Serial głupi, ale dla jego smutnego spojrzenia można popatrzeć, przy prasowaniu, coś jak na Bridgertonów czy Emily in Paris, czyli guilty pleasure. Książki tak złe, że nie da się czytać, koszmarna chała i tandeta pseudoliteracka.
      • ichi51e Re: Księga Czarownic - HBO 24.01.22, 16:14
        zgadza się kupiłam i tak słaba ze ciagle drugi rozdział mecze. no nie dam rady...
        • klementyna156 Re: Księga Czarownic - HBO 24.01.22, 16:26
          Nie da się. Walczyłam, ale reeeeety. Nie ma mowy, szkoda życia.
    • lauren6 Re: Księga Czarownic - HBO 24.01.22, 15:40
      Myślę, że brak chemii między bohaterami to najmniejszy problem tego serialu.
      • pani_tau Re: Księga Czarownic - HBO 24.01.22, 15:56
        Spróbowałam do tego podejść, ale odpadłam po dwudziestu minutach.
        Braku chemii nie zdążyłam zarejestrowac.
        • lauren6 Re: Księga Czarownic - HBO 24.01.22, 16:01
          Ja obejrzałam całość. O ile pierwszy sezon był jeszcze do obejrzenia przy prasowaniu to oglądając trzeci czułam zażenowanie, że w ogóle to oglądam.
          • arwena_11 Re: Księga Czarownic - HBO 24.01.22, 16:18
            No bo go chyba strasznie skrócili. Też dwa pierwsze sezony oglądałam prasując. Trzeci obejrzałam jakby z obowiązku - jak zaczęłam - to skończę.
            • piataziuta Re: Księga Czarownic - HBO 24.01.22, 16:24
              arwena_11 napisała:

> Trzeci obejrzałam jakby z obowiązku - jak zaczęłam - to skończę.

ciężkie obowiązki domowe 🤣

coś czuję, że jutro też będę miała ich dużo
              • arwena_11 Re: Księga Czarownic - HBO 24.01.22, 16:29
                No a nie? Ty wiesz jak ciężko zmienia się koszule na "Januszu" przy takim filmie, jak ciężko pranie wstawić ?
    • saszanasza Re: Księga Czarownic - HBO 24.01.22, 15:55
      Ten aktor kojarzy mi się z indykiem🙈 No nic nie poradzę. Dla mnie nieatrakcyjny i rzeczywiście nie pasuje do niej.
    • kropkacom Re: Księga Czarownic - HBO 24.01.22, 15:56
      Mi się on podoba.
      • kropkacom Re: Księga Czarownic - HBO 24.01.22, 15:59
        Za to główna bohaterka to porażka.
    • ichi51e Re: Księga Czarownic - HBO 24.01.22, 16:10
      mi się podoba. ma urodę jakoś taka ze w garniturze zle wyglada za to w drugiej części w strojach renesansowych ekstra.
      Mnie w tym serialu główna bohaterka wkurza - ten chodzi morduje kłamie kręci a co się wyda to ta zawsze ma sto powodów ze w sumie dobrze zrobił. czekam az nie wytrzyma - ale może wytrzyma bo dużo jest w stanie wziąć na klate.
      • ichi51e Re: Księga Czarownic - HBO 24.01.22, 16:11
        co mi się w nim podoba ze on faktycznie taki jakiś poza czasem. Eternalsi np tak samo głupi w roku zerowym jak w 2040 od razu widać ze roboty.
      • magia Re: Księga Czarownic - HBO 24.01.22, 16:30
        Zgadzam się. Tez uważam, że w tych strojach w epoki wyglada bosko.
        Po obejrzeniu tego dretego serialu od razu naszlo mnie, żeby sobie Leap Year przypomniec.
        Aktora uwielbiam.
        • kropkacom Re: Księga Czarownic - HBO 24.01.22, 16:39
          Moje ulubione z aktorem to: Watchmen, Samotny mężczyzna i Żona idealna.
          • eglantine Re: Księga Czarownic - HBO 24.01.22, 18:39
            A mój ulubiony film z nim to Stoker. Ach, te sceny gry na pianinie...
            Zdecydowanie team Goode.
            Ja też dotrwałam jakoś do końca pierwszego sezonu i dalej nie dam rady. Może dlatego, że nie prasuję. big_grin
    • hanusinamama Re: Księga Czarownic - HBO 24.01.22, 17:14
      W książce nie czułam nic...dla mnie gniot.
      Serial skończyłam na 1 sezonie. Nawet nie byłam rozczarowana...trudno na gniocie tworzyć dobry film.
      Ciężko porównać mi bohatera książki do do bohatera w filmie...książkę odpuściłam w połowie
    • maniaczytania Re: Księga Czarownic - HBO 24.01.22, 18:32
      Ja tam jestem fanką Matthew, od "Leap Year", a Teresę też lubię, zwłaszcza za jej 'badass' wejście w "Jestem numerem cztery" (takie tam fantasy guilty pleasure), więc mi nie przeszkadzają, aczkolwiek zgadzam się, że jakoś chemii między nimi mało.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka