Dodaj do ulubionych

Do ogrodniczek

28.01.22, 12:04
Chce postawić 2 doniczki w przedpokoju, na podłodze , więc rośliny (z donicą)będą tak z metr wysokie.
Będą staly po obydwu stronach wejścia, więc siłą rzeczy będzie przeciąg, będą często dotykane itd.
Wiec co dać, co jest mało wrażliwe, rośnie wysokie a nie szerokie i nie zniszczeje przy takich warunkach?
Czy szukać innego pomysłu?
Obserwuj wątek
    • andaba Re: Do ogrodniczek 28.01.22, 12:12
      konsta-is-me napisała:

> Wiec co dać, co jest mało wrażliwe, rośnie wysokie a nie szerokie i nie zniszcz
      > eje przy takich warunkach?

Tuje smile
      • thea19 Re: Do ogrodniczek 29.01.22, 12:41
        W przedpokoju?
    • chomiczanora Re: Do ogrodniczek 28.01.22, 12:23
      Bardzo dobry pomysł, jeśli w przedpokoju masz odrobinę światła dziennego. Sanseviery wydają się spełniać Twoje oczekiwania. Ewentulnie zamiokulkas ale prowadzony w obręczy, bo jak jest większy to się rozciepierza.
      • konsta-is-me Re: Do ogrodniczek 28.01.22, 14:01
        Mam światła sporo, z pokoju z oknami na południe.
    • babsee Re: Do ogrodniczek 28.01.22, 12:33
      Absolutnie nic nie jest w stanie zabic filodendrona.Rozumiem, ze ma byc wysoko a nie się piąć?Wstaw do doniczki taki badyl a n nim oplataj liscie.Wyglada super, nie choruje, nic mu nie przeszkadza.
      Wytrzymala jest jeszcze dracena i bromelia ale ja ich nie lubie smileza ostre liscie. Ale cien im nie wadzi ani macanie.
    • lumeria Re: Do ogrodniczek 28.01.22, 13:17
      Skrzydłokwiat (ten wielki), sansewieria
    • feiticeira Re: Do ogrodniczek 28.01.22, 13:22
      #teamsansewieria
    • konsta-is-me Re: Do ogrodniczek 29.01.22, 10:38
      Zapisałam wszystkie propozycje i idę kupować w przyszłym tygodniu 😀
    • mid.week Re: Do ogrodniczek 29.01.22, 12:04
      epi
    • thea19 Re: Do ogrodniczek 29.01.22, 12:42
      Sansewieria, aspidistra. Skrzydłokwiaty, filodendrony i reszta pnączy nie gustuje w przeciągach.
      • konsta-is-me Re: Do ogrodniczek 29.01.22, 15:23
        Skrzydlokwiat postawie w sypialni bo podobno oczyszcza powietrze i takie tam.
        • thea19 Re: Do ogrodniczek 29.01.22, 15:27
          Aby kwiatek oczyścił powietrze, to byś musiała ich mieć ze 200 w tej sypialni. Kup oczyszczacz a kwiatek niech raduje zmysły.
    • jola_ep Re: Do ogrodniczek 29.01.22, 21:00
      Sansewieria jest jedyną rośliną, której od wielu lat nie udało mi się zabić.
      Tylko mam odmianę niską, a potrzebujesz wyższą.
      • konsta-is-me Re: Do ogrodniczek 29.01.22, 22:33
        To tym bardziej coś dla mnie, raczej nie mam ręki do pielęgnacji roślin 😄

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka