mashcaron 05.02.22, 12:29 Piękny dzień dziś brakowało mi słońca ostatnio u was jak? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anilorak174 Re: Spacerowo :) 05.02.22, 12:40 U mnie od paru dni zgniło. Błoto, rozmokniete trawy, brak słońca, bleee Odpowiedz Link Zgłoś
celandine Re: Spacerowo :) 05.02.22, 13:51 O! Pomyśleć, że mój mąż bojkotuje Calabrię i nigdy nie byłam a niedaleko mam Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Spacerowo :) 05.02.22, 13:54 O, ma jakiś powód? Osobiście uwielbiam. Kombinuję jak to zrobić, żeby móc tu mieszkać co roku od listopadado marca... Odpowiedz Link Zgłoś
celandine Re: Spacerowo :) 05.02.22, 14:01 Twierdzi, że mieszkańcy są podli i nie chce mieć z nimi nic wspólnego (złe doświadczenia). A latem są tam ponoć nie tylko wredni tubylcy ale też zjeżdża pół Neapolu, co powoduje mieszankę wredni plus psychiczni. Muszę kiedyś sama się wybrać. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Spacerowo :) 05.02.22, 14:05 Może to takie typowe animozje po sąsiedzku? Dla mnie mili, pomocni przyjaźni. Koniecznie odwiedź Tropeę i Capo Vaticano. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Spacerowo :) 08.02.22, 16:00 primula.alpicola napisała: > U mnie tak🙂 och !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Spacerowo :) 05.02.22, 13:40 W Warszawie ściera na niebie. Jakieś goowno leci z nieba. Ni to deszcz, ni to grad. Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: Spacerowo :) 05.02.22, 13:43 Kończę pić miętę i idę na rower . pogoda marna jakby chciało padać a nie mogło Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Spacerowo :) 05.02.22, 13:45 Tez miałam iść, ale się poddałam. Zatoki bolą a za tydzień na narty. Nie chcę się przeziębić. Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: Spacerowo :) 08.02.22, 13:18 Ja poszedłem i zmokłem. ale niestety na narty nie jadę więc mogłem sobie pozwolić. Ale i tak mi nic nie było Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Spacerowo :) 05.02.22, 13:46 Pisałam już kilka razy, ale się powtórzę... piekny pies, moja ulubiona rasa. Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Spacerowo :) 05.02.22, 14:10 No, udało się bydlę z Borderami trochę loteria, są tak różne, nigdy nie masz pewności co z takiego wyrośnie nasz poszedł po tatusiu, kropka w kropkę Odpowiedz Link Zgłoś
celandine Re: Spacerowo :) 05.02.22, 14:16 A jak dużo energii ma? Ile dziennie potrzebuje ruchu? Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Spacerowo :) 05.02.22, 14:26 Mi się chyba trafił egzemplarz leniwy, bo szczerze mówiąc, to nie odczuwam specjalnie tego całego borderowego wulkanu energii co to ciągle musi coś robić. Wychodzimy 3-4 razy dziennie, jak córka jest w przedszkolu to robię z nim rano ok 6 km, ale to bardziej dla mnie niż dla niego:p pozostałe spacery to np. godzina w psim parku i wieczorny spacer z mężem ok 40 min. jak np. cały dzień leje to i on nie chce wychodzić :p bez problemu się wycisza i śpi ( a wiem, że wiele borderów ma z tym problem, trochę też z winy właścicieli, którzy rzucają piłkę godzinami zamiast powiedzieć stop. I taki przestymulowany, nakręcony pies nie umie wypoczywać) Więc mogę powiedzieć, że mój pies jest energiczny, wesoły, ciekawski i lubi się bawić, ale nie jest w tym w żaden sposób przesadzony:p Odpowiedz Link Zgłoś
celandine Re: Spacerowo :) 05.02.22, 14:32 No właśnie czytałam, że musi ciągle coś robić, bo inaczej demoluje dom i dzieci zagania jak owce Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Spacerowo :) 05.02.22, 14:35 Mój oprócz piankowych klapkow i kilku zabawek młodej nigdy nic nie zniszczył. A i to jak był maluchem, teraz już nie. Dużo się bawi z córką, to na pewno też swoje robi. A ona energii ma od groma :p Odpowiedz Link Zgłoś
celandine Re: Spacerowo :) 05.02.22, 14:44 Marzy mi się pies, który by zechciał po górach że mną chodzić, moja odmawia kategorycznie dłuższych spacerów, ostatnio symulowała zgon w lesie. Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Spacerowo :) 05.02.22, 14:46 W moim psie fajne jest to, że on MOŻE łazić godzinami ale nie MUSI i jeśli jest chujowy dzień, to nie robi problemów że spacer za krótki :p Odpowiedz Link Zgłoś
turbinkamalinka Re: Spacerowo :) 05.02.22, 15:19 Moja suka też ma ogromne pokłady energii, które spadają prawie do zera gdy jest deszcz, wiatr, lub gdy zimno. Nic tylko się cieszyć. Nie każda pogoda jest dobra dla arystokracji Odpowiedz Link Zgłoś
turbinkamalinka Re: Spacerowo :) 05.02.22, 15:04 Niedawno koleżanka nam zostawiła psiaka (szczeniak) na 3 dni. Akurat miałam takie, że ciągle gdzieś musiałam wychodzić. Po pobycie "kumpla" (zjedzony but, wszystkie zakamuflowane kostki naszej), paczka pieluch, jedna butelka, kubeczek syna, porozciągane śmieci), zjedzona noga od krzesła i kilka innych rzeczy), zrobiliśmy rozliczenie naszego psa, który o dziwo jakoś szkodny nie był. Rozliczenie 3 letnie wyszło na 230 zł (pilot, jeden but nadgryziony, 2 książki z biblioteki). Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Spacerowo :) 05.02.22, 13:50 Co to za góry w tle? Kocham każde góry. Odpowiedz Link Zgłoś
dominika9933 Re: Spacerowo :) 05.02.22, 14:10 A w Krakowie do niedawna było ładnie i słonecznie. A teraz niebo pokryły chmury i coś zaczyna padać/kropić/sypać Odpowiedz Link Zgłoś
celandine Re: Spacerowo :) 05.02.22, 14:14 Apeniny pasmo samnickie, piękne i mało uczęszczane Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Spacerowo :) 05.02.22, 15:11 Ja też. Przepięknie. Gaskama, napisz pozniej jakąś relacje z Zillertal. Jadę tam tydzień po Tobie. Czy knajpy na stoku czynne, czy restrykcyjnie wymagają maski na wyciągach itp. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Spacerowo :) 05.02.22, 14:50 Piesiooooooo!!! (Nic na to nie wskazuje, ale ja naprawdę jestem dorosłą i poważną kobietą 😄😄😄) Odpowiedz Link Zgłoś
turbinkamalinka Re: Spacerowo :) 05.02.22, 14:56 dostał wreszcie swoje stado? )) Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Spacerowo :) 05.02.22, 15:04 Pierwsze zdjecie z serii- kiedy byłam w twoim wieku, to do szkoły chodziłam na piechotę 20 km przez zamarznięte jezioro, drugie- pozdrowienia z planu Games of Thrones. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Spacerowo :) 05.02.22, 15:17 Minnesota Ice Castles- mini miasteczko wybudowane z lodu. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Spacerowo :) 05.02.22, 19:57 Ale cudnie 😍. Chciałabym kiedyś zobaczyć tę zimę u was! U nas można wleźć do lodowca albo przespać się w iglo Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Spacerowo :) 05.02.22, 20:07 Ale pięknie ! Chyba jeszcze mam fazę na zimową zimę. U mnie błotne roztopy, nie zasługiwały na fotkę. Odpowiedz Link Zgłoś
srubokretka Re: Spacerowo :) 06.02.22, 13:29 fiu fiu, pieknie. Szkoda, ze moj organizm nie pozwoli mi na zobaczenie tego na zywo. 😥🥶 Odpowiedz Link Zgłoś
karotka_plus Re: Spacerowo :) 05.02.22, 15:09 U mnie dziś tak... Głowa mi pęka z bólu - zatoki. A Kot właśnie postanowiła odpocząć po tzw latawicy czyli bieganiu jak szalona po domu. Odpowiedz Link Zgłoś
mondaymorning1987 Re: Spacerowo :) 05.02.22, 17:47 Mój też w śpiulkolocie😊ja leżę bo muszę, a Gustaw bo lubi Odpowiedz Link Zgłoś
aamarzena Re: Spacerowo :) 05.02.22, 19:44 😍 czarnulka. A moja szylkretka już starsza pani, dumna i wredna 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
aamarzena Re: Spacerowo :) 05.02.22, 15:17 U nas do dudy. Śnieg Śnieg deszczem i wizyta u weta. Czasem wyjdzie słońce, ale oczywiscie tylko wtedy kiedy jestem w domu, sklepie, samochodzie. Wszystkie Wasze zwierzaki cudne Odpowiedz Link Zgłoś
aamarzena Re: Spacerowo :) 05.02.22, 17:36 W teorii u nas w mieście trzeba. A poza tym u weta nie lubi niektórych zabiegów, więc profilaktycznie ma, żeby pani doktor nie capnęła. Jest przyzwyczajona do kaganca, wiec nie dzieje jej się krzywda i nie zwraca na niego uwagi. Na koniec wizyty i tak ściągnęliśmy i dostala od pani doktor smaczki. Odpowiedz Link Zgłoś
aamarzena Re: Spacerowo :) 05.02.22, 17:38 A po osiedlu i łąkach i polach chodzi bez kaganca oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Spacerowo :) 05.02.22, 18:16 Mój jest jakiś inny, bo jak przechodzimy obok gabinetu naszej setki to się do drzwi dobija 🤣 inne moje psy zatrzymywały się w bezpiecznej odległości 100m i robiły w tył zwrot:p Jak kiedyś kaukazica sobie uszkodziła łapę i musiała chodzić na zastrzyki to wet do nas wychodził za róg i na ulicy robił bo się nie dała za chiny zawlec... Odpowiedz Link Zgłoś
aamarzena Re: Spacerowo :) 05.02.22, 19:40 Ta na szczęście wchodzi bez problemu. Ładnie dala krew pobrać. Ale jak przyszłoby do obracania na plecy na przykład to wiem, że potrafi postraszyć. Mimo młodego wieku ma niestety bogata historie medyczna już. I tak ładnie daje sie obsługiwać. Odpowiedz Link Zgłoś
mondaymorning1987 Re: Spacerowo :) 05.02.22, 17:45 U mnie przedwiośnie, leje, wieje, plucha, słota, foty nie będzie bo z gorączką zalegam w łóżku😊 Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Spacerowo :) 05.02.22, 17:48 Świetnego masz tego psa! Namawiam męża na takiego 😁 U mnie tak: Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Spacerowo :) 06.02.22, 13:25 Mam trochę zbyt daleko, żeby wyskoczyć na spacer w Beskidy 😉. To Alpy szwajcarskie. Odpowiedz Link Zgłoś
mondaymorning1987 Re: Spacerowo :) 05.02.22, 17:49 Te czarne owieczki skradły moje 💓 Odpowiedz Link Zgłoś
iziula11 Re: Spacerowo :) 08.02.22, 15:16 Piekne zdjecie. Klimat z Wladcy Pierscieni mi sie przypomnial. Nie to,zeby twoj pies przypominal Warga...😉 Odpowiedz Link Zgłoś
picathartes Re: Spacerowo :) 06.02.22, 08:56 Miałam wczoraj dodać, ale dopiero dziś mi się przypomniało 🙈 Spacerowo, ale bardziej księżycowo. Trochę za późno za spacer się zabrałam i przyznam, że trochę pietra miałam, jak się całkiem ciemno zrobiło, bo to las, ślisko, stromo i korzeni widać nie było. Ale za to jak pięknie! Odpowiedz Link Zgłoś
bramstenga Re: Spacerowo :) 06.02.22, 13:34 W centralnej Polsce ze słońcem ciągle kiepsko, ale dużo się dzieje, więc tak czy inaczej warto ruszyć się z domu. Odpowiedz Link Zgłoś
annpierle Re: Spacerowo :) 06.02.22, 13:47 W centralnej Polsce ze słońcem ciągle kiepsko, ale dużo się dzieje, więc tak czy inaczej warto ruszyć się z domu. Dwa pierwsze zdjecia fascynujace. Te grupujace sie ptaki, najpierw na drzewach, a potem krazace stadnie, maja taka magiczna moc. Odpowiedz Link Zgłoś
srubokretka Re: Spacerowo :) 06.02.22, 13:38 piesek ladnie pozuje 🙂 Frezja w koncu zakwitla. Pachnie obłednie. Wczesniej nie udawalo mi sie dotrzymac ich do ponownego kwitnienia. Na zewnatrz zimno, ale czeka nas tygodniowe ocieplenie. Odpowiedz Link Zgłoś
bramstenga Re: Spacerowo :) 06.02.22, 13:43 Ptaki przy chlebie - niefajnie, pieczywo bardzo im szkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
lumeria Re: Spacerowo :) 06.02.22, 17:47 To chyba jakiś mit, ze pieczywo szkodzi ptakom. Albo ryz. Odpowiedz Link Zgłoś
jedn0raz0w0 Re: Spacerowo :) 06.02.22, 14:58 Nie wiem, czemu się to bokiem wkleja, ale generalnie jest dość ciepło i przyjemnie. Odpowiedz Link Zgłoś
celandine Re: Spacerowo :) 08.02.22, 13:50 Dziś nie mam spaceru, a strasznie, strasznie mi się chce w góry czy gdzieś. Udaję, że pracuję i gapię się w sufit (sufit mam ładny w pracy) Odpowiedz Link Zgłoś
iziula11 Re: Spacerowo :) 08.02.22, 14:23 I u mnie dzis slonce i cwiczenia na drazku 🙂❤ Pamietajcie,ze kamera dodaje kg. Odpowiedz Link Zgłoś