Dodaj do ulubionych

Jeansy baggy

07.02.22, 19:41
Nosicie? Lubicie?
Już zaczynam widywać dziewczyny w tym dziwacznym fasonie, fakt, że głównie młode.
Dla mnie to moda fatalnych wspomnień- koniec podstawówki/ początek LO ( lata 90-92). Pamiętam siebie, zakompleksioną, uwięzioną w tych wielkich, sztywnych portkach, jak szurałam tyłem nogawek w błocie pośniegowym. Kupowałam je w bramie na Nowym Świecie, były takie sklepiki, w pawilonach na NŚ też. Nigdy więcej baggy!
Obserwuj wątek
    • mashcaron Re: Jeansy baggy 07.02.22, 19:44
      O nie nie i jeszcze raz nie.
    • daniela34 Re: Jeansy baggy 07.02.22, 19:45
      Prędzej wyjdę nago
    • extereso Re: Jeansy baggy 07.02.22, 19:45
      Dziewczyna mojego syna bardzo często takie nosi. Ale jest wysoka i bardzo szczupła. Mówiła mi gdzie mam kupić, ale to chyba z grzeczności, 164/59 teraz, więc wyglądałabym 😱
      • ajr27 Re: Jeansy baggy 07.02.22, 20:27
        No właśnie. Szczupłe, długie nogi jeszcze w tym ujdą, ale sam fason jest tragiczny. I podczas gdy spodnie tweedowe czy wiskozowe wyglądają spoko w tym fasonie to dżins jest nie do przyjęcia.
    • podaje_haslo_okon Re: Jeansy baggy 07.02.22, 19:46
      Za długie nie, szerokie w nogawkach i zwężane do dołu - tak. Nie wiem czy to się łapie na baggy
    • alpepe Re: Jeansy baggy 07.02.22, 19:50
      Moja kupiła sobie szwedy, tak to chyba się nazywa, w szachownicę ciemno-jasnoniebieską.
      • shmu Re: Jeansy baggy 07.02.22, 21:05
        Wygooglalam I szwedy, i baggy i to jednak troszkę inny styl. Szwedy są ładnie dopasowane na biodrach i nie są za długie (a jeśli są to zakłada się obcasy). A baggy są niekształtne na biodrach, za długie i dzięki temu marszczą się na łydkach. Tak się je nosi.smarszczone, leżące na butach.
        Szwedy bym chętnie nosiła.
        • alpepe Re: Jeansy baggy 07.02.22, 21:51
          Wiem, że to nie to samo, chodzi mi o to, że moja córka jest młodzieżą i tu wydają się być takie spodnie na topie, a nie baggy. Źle się wyraziłam w pierwszym poście.
      • bei Re: Jeansy baggy 07.02.22, 22:02
        Ja mam czarno-grafitową szachownicę, uwielbiam je! Do traperów świetne.
    • kotejka Re: Jeansy baggy 07.02.22, 19:52
      jasne, uwielbiam wielkie gaciochy
      mega wygodne smile
    • figa_z_makiem99 Re: Jeansy baggy 07.02.22, 19:52
      Też pamiętam z dawnych lat, okropne i mało kto wygląda w tym dobrze. Młodym ujdzie wszystko, w starszym wieku dobieram ubrania tak, żeby wyglądać w nich dobrze, a nie dlatego, że są modne.
      • ajr27 Re: Jeansy baggy 07.02.22, 20:28
        Ja też. Zadziwiające, jak z wiekiem traci się wiarę we wszelkie eksperymenty modowe.
        • milva24 Re: Jeansy baggy 07.02.22, 21:25
          Też to zauważyłamsmile
        • figa_z_makiem99 Re: Jeansy baggy 07.02.22, 23:31
          Trzeba podkreślać swoje atuty, a drobne, urocze w młodości niedoskonałości stają się z wiekiem widocznymi defektami. Jeśli pracuję nad fajnym tyłkiem na siłowni, bo pośladki bez ćwiczeń opadają to nie ubiorę się w spodnie, które powodują, że mój tyłek będzie wielki i zwalisty. Zakładam majtki z niewidocznymi brzegami, a nie grube figi podkreślające obwisający z wiekiem tyłek. Jak mam talię, to nie założę bezkształtnej sukienki, która powoduje, źe tej talii nie ma itp. Zbyt kusa mini przy zgrabnych nogach, ale starzejącej się twarzy wygląda desperacko, ale już spódnica ołówkowa do kolan będzie seksowna.
          • ajr27 Re: Jeansy baggy 08.02.22, 00:29
            Ja w pierwszej kolejności myślę, czy w danej rzeczy będę wyglądać groteskowo. Wielkie porciska i wielkie bluzy z Fistaszkami już nosiłam 25 lat temu, teraz dziękuję, wybieram ponadczasowe fasony. Do pewnych decyzji trzeba dojrzeć😉
    • mamkotanagoracymdachu Re: Jeansy baggy 07.02.22, 20:28
      Uwielbiam.
      • ajr27 Re: Jeansy baggy 07.02.22, 20:48
        Za co?
        • mamkotanagoracymdachu Re: Jeansy baggy 07.02.22, 21:33
          Za wygodę, za luz, za styl.
    • koko8 Re: Jeansy baggy 07.02.22, 20:53
      Nie bardzo wiem, jak wyglądają dżinsy baggy, ale coś podejrzewam, że naszam takowe🤭
      • shmu Re: Jeansy baggy 07.02.22, 21:00
        Wygoogluj, ja myślałam, że to takie z krokiem w kolanach, ale o inne chodzi. Na razie jeszcze nie widziałam ich na ulicy. W zeszłym roku latem wiele kobiet nosiło mom.
        • koko8 Re: Jeansy baggy 07.02.22, 21:05
          Właśnie wyguglowalam i raczej naszamsmile Nawet nie wiedzialam, ze są uwazane za brzydkiewink. Mam takie jak poniżej, levisy z konopii, tylko kolor granat.
          • qwirkle Re: Jeansy baggy 07.02.22, 21:30
            koko8 napisała:

> Właśnie wyguglowalam i raczej naszamsmile Nawet nie wiedzialam, ze są uwazane za b
            > rzydkiewink. Mam takie jak poniżej, levisy z konopii, tylko kolor granat.

To są baggy? Miałam podobne w młodości. Wyglądałam w nich super, wysoka i chuda byłam. Znajome studentki takie noszą, świetnie wyglądają.
          • kasiaabing Re: Jeansy baggy 07.02.22, 22:25
            To są szwedy.
      • kasiaabing Re: Jeansy baggy 07.02.22, 22:29
        Baggy to raczej te
        • koko8 Re: Jeansy baggy 07.02.22, 22:36
          Ale to jest chyba mężczyzna? Jak wygladają damskie baggy?
          • ajr27 Re: Jeansy baggy 07.02.22, 22:58
            Jeszcze dłuższa nogawka niż w tych levisach Szwedach powyżej
            • koko8 Re: Jeansy baggy 07.02.22, 23:02
              Aha, ok. To wpisuję się oficjalnie do wątku, zdecydowanie noszę 😀
        • triismegistos Re: Jeansy baggy 08.02.22, 05:22
          Fajne. Nosilabym z wielkimi adidasiskami i czymś krótkim i obisłym na górę. Chociaż lepsze imgo takie wielkie dresiska, efekt ten sam ale wygodniej.
    • shmu Re: Jeansy baggy 07.02.22, 20:56
      Straszne. Widywałam co prawda chyba tylko chłopców w tych spodniach, ale nawet oni wyglądają strasznie.
      • ajr27 Re: Jeansy baggy 08.02.22, 00:32
        A moim zdaniem chłopcy wyglądają w tych spodniach super. Widziałam raz takiego na mieście- bardzo jasne, workowane i za długie baggy i czarne paznokcie. Do tego biała koszulka. Wyglądał super intrygująco.
    • ms.piggy Re: Jeansy baggy 07.02.22, 21:01
      na sobie nie lubie, nie nosze

ale na niektórych podoba mi sie
    • ykke Re: Jeansy baggy 07.02.22, 21:37
      A to się kiedyś nie nazywało " piramidy"?🙂
      • qwirkle Re: Jeansy baggy 07.02.22, 21:46
        ykke napisała:

> A to się kiedyś nie nazywało " piramidy"?🙂
        >

Piramidy miały trochę inaczej szytą górę. Też fajne były, dla wysokich i chudych. Raz widziałam piramidy obcisłe - oczy mi wypaliło suspicious
        • qwirkle Re: Jeansy baggy 07.02.22, 21:50
          Coś takiego
          • znana.jako.ggigus Re: Jeansy baggy 07.02.22, 21:55
            jedna znana mi osoba wyglądała w tym świetnie, Gośka N. A poza tym te spodnie robiły z innych ludzi straszne rzeczy
          • ajr27 Re: Jeansy baggy 07.02.22, 22:56
            Pamiętamy!
            One miały koszmarnie skrojone biodra, baggy są o tyle lepsze, że są dopasowane na pupie
    • mrs.solis Re: Jeansy baggy 07.02.22, 22:02
      W zyciu bym czegos takiego nie ubrala, chocby wszyscy wokol w tym chodzili.
    • primula.alpicola Re: Jeansy baggy 07.02.22, 22:43
      Like it. Z krótką, dopasowaną górą.
    • zurekgirl Re: Jeansy baggy 07.02.22, 23:44
      Przymierzyla takie moja corka o wzroscie modelki, z nogami do szyi, wygladala jak strach na wroble. Przymierzylam ja, wazaca za duzo, ale tez dosc wysoka. I po raz pierwszy w zyciu poczulam sie jak wieloryb. A lubie workowate ubrania. Tak wiec baggy dzinsom mowie stanowcze nie.
      • figa_z_makiem99 Re: Jeansy baggy 07.02.22, 23:59
        Jak patrzę na ostatnią modę w sieciówkach, to tak właśnie wyglądały strachy na wróble na polach w moich czasach nastoletnich. Babcine wzorki bez polotu, wykroje jakby robił to ktoś nie umiejący szyć i kroił na oko. Worowate t-shirty i porcięta w jakich chodził Janko Muzykant. Dzisiejsza moda oszpeca, zamiast dodawać uroku.
        • ajr27 Re: Jeansy baggy 08.02.22, 00:34
          To jest jeszcze bardziej wykręcony trend z lat 90 na workowate, za duże ciuchy. Nastoletnie córki moich koleżanek kupują męskie Lki i w nich toną.
        • triismegistos Re: Jeansy baggy 08.02.22, 05:24
          Nie jesteś pierwszą osoba, która patrzy na tą współczesną młodzież i oczy jej wypala. Pierwsze udokumentowane takie smędzenia miało miejsce juz w Babilonie.
          • mashcaron Re: Jeansy baggy 08.02.22, 07:42
            😁
          • figa_z_makiem99 Re: Jeansy baggy 08.02.22, 11:34
            Owszem, ale są okresy, kiedy moda nie jest ładna, na przykład w moich nastoletnich czasach latach 80tych, ramiona na poduszkach, ubrania w których nie ma talii, tapir, suche włosy i brokatowe, kolorowe cienie do powiek. Czasem lubię oglądać filmy z tego okresu i dorosłe kobiety wyglądają tam okropnie, a były ubrane modnie.
            • ajr27 Re: Jeansy baggy 08.02.22, 13:00
              To samo mam z latami 90. Patrzenie na dzisiejszą młodzież to powtórka z mojej młodości, kiedy moda była tak ohydna, że mam wrażenie, że do dziś nie umiem się ubierać, bo wypaczyłam sobie postrzeganie kobiecości. Między innymi takimi dżinsami.
              • figa_z_makiem99 Re: Jeansy baggy 08.02.22, 14:53
                Tak. A mnie za każdym razem, kiedy oglądam 07 zgłoś się, intryguje opaska na włosach współpracowniczki Borewicza w odcinku z dyrektorem zakładu odzieżowego smile Niedawno stałam w kolejce za dziewczyną 5XXL, kurtka do pasa, białe prześwitujące leginsy i widoczne białe majty. Każda dekada ma swoje modowe hity.
              • nuclearwinter Re: Jeansy baggy 08.02.22, 16:56
                A to ja uwielbiam inspiracje z lat 90. Jeansy mom z wysoką talią (choć noszę takie w uwspółcześnionej wersji slim raczej), luźne t-shirty włożone do spodni, krótkie kwieciste sukienki do martensów, dżinsowe kurtki oversize, chokery, buty na platformach <3 Jedna z moich ulubionych dekad w modzie, choć oczywiście nie noszę wszystkiego naraz, żeby nie wyglądać jak żywcem z poprzedniej epoki big_grin za to wstręt mam do lat 2000., ale to już też sto razy na tym forum pisałam wink
                • figa_z_makiem99 Re: Jeansy baggy 08.02.22, 17:20
                  Delikatne, zwiewne sukienki w zestawieniu z martensami są ponadczasowe smile
    • zuzanna_a Re: Jeansy baggy 08.02.22, 00:12
      Jak masz rozmiar 34 to bedzie ok.
      A jak masz 40 i kupisz takie jeansy na swoj rozmiar ktore sa automatycznie oversizowe to bedziesz wygladac jak szafa narzędziowa.
      Do takich spodni trzeba miec figure i mlody wiek.
      • marta.graca Re: Jeansy baggy 08.02.22, 11:20
        Mam rozmiar 34 i nie wyglądałabym w nich ok.
        • mamkotanagoracymdachu Re: Jeansy baggy 08.02.22, 11:22
          marta.graca napisała:

> Mam rozmiar 34 i nie wyglądałabym w nich ok.
          >

Ale wiesz, że fat shaming jest już od paru lat passe i że mozna mieć w dupie, co kto o naszej (nomen omen) dupie uważa? wink
          • marta.graca Re: Jeansy baggy 08.02.22, 11:30
            Ja mam w dupie, co kto uważa, co nie zmienia faktu, że liczy się dla mnie własne zdanie i nie noszę rzeczy, w których się sama sobie nie podobam. A workowate rzeczy właśnie do tej grupy się zaliczają smile
    • ichi51e Re: Jeansy baggy 08.02.22, 00:20
      ja lubię. W latach 90 to nawet takie się nosiło na druga pare tak żeby ci te z pod spodu wystawały na gorze
      • tenjedennick Re: Jeansy baggy 08.02.22, 07:47
        Nigdy nie widziałam dwóch par jeansów noszonych jedna na druga. Może na pokazach mody, bo raczej nie na ulicy. W czymś takim musiało być koszmarnie gorące.

jeśli już to gangsta-hiphopowcy nosili spodnie z paskiem na poziomie połowy bioder, krokiem w kolanach, a na wierzch wystawały kraciaste bokserki albo slipki Calvin Klein wink
        • ichi51e Re: Jeansy baggy 08.02.22, 15:34
          nosiłam! ale fakt zima wink
    • segregatorwpaski Re: Jeansy baggy 08.02.22, 11:05
      Szurałaś tyłem nogawek?
      Miałaś je zatem za duże smile
      Obecnie baggy powinny być krótsze, często są podwijane nad kostkę, tak się je nosi, że nic nie szura, zresztą one są wąskie na dole, co by w nich miało szurać?
      • mamkotanagoracymdachu Re: Jeansy baggy 08.02.22, 11:10
        Jakie szuranie?

https://th.bing.com/th/id/OIP.Grw-WXfHtJULHk8eyOZZewHaKW?pid=ImgDet&rs=1
        • triismegistos Re: Jeansy baggy 08.02.22, 11:14
          To są baggy? To cofam, jednak obrzydliwe. Z drugiej strony momsy też wydawały mi się ohydne zanim nagle nie uderzyło mnie że są piękne.
          • mamkotanagoracymdachu Re: Jeansy baggy 08.02.22, 11:21
            Tak, podobny klimat co moms. Kocham oba fasony, ale baggy nawet bardziej, mimo ze nie dysponuję rozmiarem 36, ani nawet 38 wink
          • koko8 Re: Jeansy baggy 08.02.22, 11:28
            Zatem skonsultowalam z 17- latką i te powyżej to ponoć nie są baggy. Baggy są jak wklejone wczesniej levisy, szerokie tak samo na całej długości, nogawka nie zwęża się dlugość dowolna.
            Ten model.powyzej to spodnie paperbag (wyguglujcie) i rzeczywiscie wyglądają jak związany worek. Takich też bym nie nałożyła.
          • nuclearwinter Re: Jeansy baggy 08.02.22, 17:01
            Te mi bardziej na slouchy wyglądają, takie nogawki marchewki, baggy to chyba bardziej takie jak Okoń wkleiła. Te bym nawet mogła założyć do odpowiedniej góry i butów, nie są wcale złe.
      • ajr27 Re: Jeansy baggy 08.02.22, 16:03
        Baggy mają szerokie i bardzo długie nogawki, które kładą się na butach
    • thea19 Re: Jeansy baggy 08.02.22, 11:59
      jak ktoś lubi wyglądać bardzo grubo, to niech nosi na zdrowie. Ja mam taki fart, że wszystkie jeansy, nawet rurki, po kilku założeniach tak na mnie wyglądają i zwyczajnie zjeżdżają mi z dupy. Pasków nie trawię, szelki niewygodne.
      • marta.graca Re: Jeansy baggy 08.02.22, 12:13
        Kupuj z większą zawartością bawełny. Naciągają się te, co mają dużo sztucznych domieszek.
        • thea19 Re: Jeansy baggy 08.02.22, 12:46
          problem jest taki, że sztywne są niedopasowane i niewygodne bo jestem fatalnej budowy - mam płaską dupę i brak talii, do tego brzuch mi wywala po jedzeniu i wtedy uwierają, krótkie nogi, bardzo krótki stan i te elastyczne lepiej się układają. Próbowałam kupować rozmiar mniejsze ale też się rozłażą. Dwa rozmiary to już będzie ciężko. Wqrwiające jest chodzenie i podciąganie co chwilę spodni na dupie, więc najczęściej noszę sportowe dresiki na gumce. Od wiosny noszę spódnice i sukienki.
    • podaje_haslo_okon Re: Jeansy baggy 08.02.22, 12:20
      Sprawdziłam które to baggy. Kojarzą mi się z backstreet boys i hip hopowcami z lat 90tych. Nie pamiętam, żeby dziewczyny je nosiły, ale możliwe, że jeszcze za młoda byłam, żeby wyłapywać modowe niuanse wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka