Dodaj do ulubionych

Off-grid - prośba od wędrowca

10.02.22, 19:47
Na jednej z grup off-grid znalazłem takie ogłoszenie.
Jak odpowiedziałaby ematka mająca lokum nad morzem?

„Kochane siupy! Z końcem czerwca 2022 spełniam swoje marzenie o zamieszkaniu nad morzem. Szukam miejsca dla siebie. Posiadam kilka swoich sprzętów i książek, ale lubię mieć jak najmniej. Rozkręcam swoją działalność w pracy zdalnej. Finansowo na razie słabo, dorzucę, ile mogę. Na pewno swoje rachunki i wyżywienie opłacę. Mam swój internet, potrzebuję prądu. I spokojnej przestrzeni do dojścia do siebie.
Pomogę w pracach domowych dużych i małych, nauce angielskiego, coś przetłumaczę, lubię w kreatywność, zrobię ładne zdjęcie analogiem, lub telefonem, ogarnę dzieci, zrobię na drutach, zaparzę kawę, wysłucham, pogadam, pomilczę, zagram na ukulele i zawyję do księżyca i gwiazd, zatańczę, walnę suchara, etc. 😊
Zrobię też to, co akurat się przyda, a jeszcze teraz nawet nie wiem, co to i dla kogo.
Nad morzem chcę dłużej, ale niekoniecznie w 1 miejscu, mogę wędrować. Pora zmian.
Macie pytania, zapraszam smile
Obserwuj wątek
    • magdallenac Re: Off-grid - prośba od wędrowca 10.02.22, 19:53
      A Ty masz lokum nad morzem i ktoś probuje Ci się wbić na chatę? Ja bym grzecznie odmówiła.🤷🏻‍♀️
      • bywalec.hoteli Re: Off-grid - prośba od wędrowca 10.02.22, 19:59
        załóżmy ze ta prośba dotyczy twojej cabin w górach Minnesoty smile
        • magdallenac Re: Off-grid - prośba od wędrowca 10.02.22, 20:02
          Ale że ktoś by się mnie wprost zapytał, czy może się wprowadzić? No to bym odmówiła po prostu.

P.S. W Minnesocie nie ma gór.
          • bywalec.hoteli Re: Off-grid - prośba od wędrowca 10.02.22, 20:18
            O ile dobrze pamietam to mówiłaś ze gdzieś macie kabinę 300 km od domu, jak nie w górach to może nad jakimś jeziorem?
            • magdallenac Re: Off-grid - prośba od wędrowca 11.02.22, 13:42
              Mamy 10000 jezior i żadnej góry.
              • bywalec.hoteli Re: Off-grid - prośba od wędrowca 12.02.22, 02:11
                jakieś tam mounty na 700 m npm macie
                • bywalec.hoteli Re: Off-grid - prośba od wędrowca 12.02.22, 02:14
                  peakvisor.com/adm/minnesota.html
                  • engine8 Re: Off-grid - prośba od wędrowca 12.02.22, 03:39
                    A tu K upierdliwy jakis. Jak ci Pani z doktoratem i omc habilitowana powiedziala ze nie ma gor to nie ma. smile I jak ona teraz wyglada?

• magdallenac Re: Off-grid - prośba od wędrowca 12.02.22, 03:52
                      Aleś ty jest głupi Engine…Ostatnie co można powiedzieć o Minnesocie, to to, że jest słynna ze swoich gór😂😂
                      • engine8 Re: Off-grid - prośba od wędrowca 12.02.22, 21:21
                        Alez kto mowi ze Minnesota slynie z gor? Slynie z jezior, ekstremalnegoo zimna i komarow..
                        Mozna miec duzo pomimo ze sie tego nie slynie?
                        • bywalec.hoteli Re: Off-grid - prośba od wędrowca 12.02.22, 23:42
                          komary minnesockie podobno są takiej wielkości jak bycze jaja, Magda potwierdzasz?
          • stavros2002 Re: Off-grid - prośba od wędrowca 11.02.22, 07:25
            Pamiętaj, że to oczytany inżynier po topowej uczelni, więc nie dziw się, że dla niego Minnesota jest górzystym stanem.
            • kryzys_wieku_sredniego Re: Off-grid - prośba od wędrowca 12.02.22, 07:13
              Lubię te poboczne wątki 😄
    • stephanie.plum Re: Off-grid - prośba od wędrowca 10.02.22, 19:58
      brzmi zupełnie, jakby jedna moja znajoma pisała...
    • arista80 Re: Off-grid - prośba od wędrowca 10.02.22, 20:24
      Dobrze zrozumiałam, że autor tego listu chciałby zamieszkać w domu u kogoś w zamian za drobne prace?
      • bywalec.hoteli Re: Off-grid - prośba od wędrowca 10.02.22, 20:32
        cos wspominała o dorzuceniu się finansowym do rauchunkow a także ze za drobne prace lub za drobne wygłupy smile
        • engine8 Re: Off-grid - prośba od wędrowca 11.02.22, 01:15
          A seks?
          • taniarada Re: Off-grid - prośba od wędrowca 11.02.22, 05:42
            W twoim wieku to niezdrowe .Zresztą masz żonę .
    • majenkir Re: Off-grid - prośba od wędrowca 10.02.22, 22:53
      Już chyba lepiej takiego nawiedzonego niż bezdomnego 😉
      • bywalec.hoteli Re: Off-grid - prośba od wędrowca 11.02.22, 00:04
        fajna inicjatywa - skoro w stanach są duze domy i dużo przestrzeni to dlaczego ci co maja jej za dużo nie mieliby się podzielić z bezdomnymi?
    • kamin Re: Off-grid - prośba od wędrowca 10.02.22, 23:06
      Nawet jestem w stanie wyobrazić sobie okoliczności, w których mogła pójść na taki układ i dać kilka noclegów komuś fajnemu.
      Ale czemu on się ogłasza na grupie off grid?
    • kafana Re: Off-grid - prośba od wędrowca 10.02.22, 23:09
      Normalna sprawa - barter - na fb są takie grupy i co was pewnie zdziwi więcej ludzi oferuje lokum niż szuka. Świat byłby lepszy gdyby więcej ludzi tak sobie pomagało.
      • bywalec.hoteli Re: Off-grid - prośba od wędrowca 11.02.22, 00:04
        byłoby lepsze wykorzystanie zasobów?
      • magdallenac Re: Off-grid - prośba od wędrowca 11.02.22, 01:02
        kafana napisała:

> Świat byłby lepszy gdyby więcej ludzi tak sobie p
        > omagało.

Żeby mi ktoś obcy pomagał w domu robiąc na drutach i grał na ukelele? Możesz mi powiedzieć w jakim celu?
        • kk345 Re: Off-grid - prośba od wędrowca 11.02.22, 01:09
          Ale kafana prawdę pisze, sama widziałam taką grupę na fb: ludzie oferują swoje mieszkanie w zamian za inne (jako zamiana wakacyjna) ale też szukają na dłużej lub krócej współmieszkańca/gościa, którzy pomoże przy dzieciach, popilnuje domu, czy zwierząt. Różne są potrzeby...
          • magdallenac Re: Off-grid - prośba od wędrowca 11.02.22, 01:12
            No to ja jestem boomer, w życiu nie słyszałam😩😩A jakby się zgłosił seryjny morderca?
            • engine8 Re: Off-grid - prośba od wędrowca 11.02.22, 01:18
              Ty jestes gen-X a nie zaden boomer smile
              Seryjny morderca? Masz racje zeby to chociaz jakis seryjny gwalciciel... smile
              • magdallenac Re: Off-grid - prośba od wędrowca 11.02.22, 01:31
                Nic nie rozumiesz... Można być boomerem mentalnym. Ty jesteś boomer metrykalny i mentalny.
                • engine8 Re: Off-grid - prośba od wędrowca 11.02.22, 02:14
                  Really ? Do ktorej definicj naleze?
                  www.dictionary.com/browse/boomer
                  • taniarada Re: Off-grid - prośba od wędrowca 11.02.22, 05:31
                    Ty nie jesteś normalny.
              • majenkir Re: Off-grid - prośba od wędrowca 11.02.22, 13:46
                engine8 napisał(a):
                >zeby to chociaz jakis seryjny gwalciciel... smile

🤦🏼‍♀️
            • kamin Re: Off-grid - prośba od wędrowca 11.02.22, 05:26
              Lata temu było głośno o couchsurfingu. Chyba seryjni mordercy nie brali udziału.
              • ajaksiowa Re: Off-grid - prośba od wędrowca 11.02.22, 07:35
                Mnie ujął szczerością ale musiałabym jeszcze pogadać i popatrzeć w oczy🙂🙂🙂
                • bywalec.hoteli Re: Off-grid - prośba od wędrowca 11.02.22, 13:10
                  który? smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka