Dodaj do ulubionych

This is going to hurt

15.02.22, 23:15
Czytalyscie? Ogladacie? Swietna ksiazka a jej adaptacja rownie dobra. Ben Wishaw jest boski (jak zawsze) , pozostali aktorzy rowniez. Chapeau bas dla scenarzystow, ktorzy to bardzo zgrabnie rozpisali. Dramat pieknie plecie sie z komedia a,ze to jest NHS a nie szpital z chirurgow to ludzie maja zmarszczki, tradzik, ubabrane fartuchy. Polecam!
Obserwuj wątek
    • klementyna156 Re: This is going to hurt 15.02.22, 23:18
      Tak, obejrzane. Bardzo smutne, dołujące wręcz. Boleśnie prawdziwe, nieźle pokazane.
      • melisananosferatu Re: This is going to hurt 15.02.22, 23:19
        Serce peka z kazda scena Adama przy inkubatorze.
        • klementyna156 Re: This is going to hurt 15.02.22, 23:25
          A to mnie jakoś nie ruszało.
          Gorzej - losy głównych bohaterów, ale nie chcę spojlować, bo nie wiem, czy obejrzałaś już do końca.
          • melisananosferatu Re: This is going to hurt 15.02.22, 23:28
            Nie, jestem po trzecim odcinku. SPOILER: Adam Kay jest szczesliwy ze swym mezem, niestety nie jest nim Henry💔
            • klementyna156 Re: This is going to hurt 15.02.22, 23:31
              No to uprzedzam - najgorsze (najsmutniejsze) dopiero przed tobą. Nieźle mną wstrząsnęło w sumie, bo się nie spodziewałam, że aż tak się wydarzy. Wierzę, że podobnie czują się medycy w Polsce (albo i gorzej).
              • klementyna156 Re: This is going to hurt 15.02.22, 23:34
                Książkę zamówiłam sobie, z dostawą na jutro, czyli są w niej dalsze losy Adama opisane, tak? Chętnie poczytam.
                • melisananosferatu Re: This is going to hurt 15.02.22, 23:37
                  Nie, ksiazka jest kanwa serialu. Ja sluchalam audiobooka czytanego przez autora wiec wiem 'mniej wiecej' jak to sie skonczy. Ksiazka to taki pamietnik, mniej dramatyczny niz serial ale pod koniec dostajesz z liscia i slychac, ze Kay nadal to przezywa.
              • melisananosferatu Re: This is going to hurt 15.02.22, 23:34
                Shrutie? Nieeeee! Kurcze, w ksiazce bylo o dziewczynie, ktora probowala odebrac sobie zycie...
                • klementyna156 Re: This is going to hurt 15.02.22, 23:38
                  Nic nie mówiłam, nie? wink
                  Tzn. nie zgaduj, tylko obejrzyj po prostu do końca. Ja zarwałam dwie noce, żeby obejrzeć, jeden odcinek za drugim.
                  • melisananosferatu Re: This is going to hurt 15.02.22, 23:56
                    No i namowilas. Jutro bede potrzebowala kawy...
                  • melisananosferatu Re: This is going to hurt 16.02.22, 00:49
                    A! W odcinku nr 4 rowerzysta, ktory budzi Adama pukajac w szybe samochodu to Adam Kay😀
                    • klementyna156 Re: This is going to hurt 16.02.22, 01:05
                      Wygluglałam go sobie już, noooo serialowa wersja, czyli Ben Wishaw znacznie ładniejszy wink
                      I już obczaiłam, że więcej książek napisał. Ale najsmutniejsze jest, tak naprawdę info z reala - że nie jest już od lat lekarzem sad A szkoda, dobry był.
                      • melisananosferatu Re: This is going to hurt 16.02.22, 01:15
                        Ech, w audiobooku glos mu sie lamie. Mam 'swiateczny dyzur' i dwie po angielsku dla dzieci. Ben rzeczywiscie ladniejszy😀
    • ingaki Re: This is going to hurt 16.02.22, 01:17
      Nawet nie widziałam ze jest serial. Książki dwie przeczytane. Moja koleżanka która jest ginekologiem pracowała z nim w szpitalu i też uważa że to duża strata, że nie praktykuje już w zawodzie bo był bardzo dobrym lekarzem.
      • melisananosferatu Re: This is going to hurt 16.02.22, 03:58
        W Ire jest 3 rano, wlasnie skonczylam i sie lekko zryczalam. Wow! Serio? Ech, no, czuc, ze to byl lekarz 'z powolania'
    • manala Re: This is going to hurt 16.02.22, 06:49
      Gdzie to można obejrzeć?
      • klementyna156 Re: This is going to hurt 16.02.22, 10:01
        manala napisała:

> Gdzie to można obejrzeć?
        BBC iplayer
    • madame_edith Re: This is going to hurt 16.02.22, 07:18
      Czytałam książkę, w sumie słuchałam audiobooka. Popłakałam się ze śmiechu miejscami, uwielbiam takie poczucie humoru. Choć cały wydźwięk raczej smutny
    • ritual2019 Re: This is going to hurt 16.02.22, 08:43
      Ogladamy, gdy mamy czas...
    • martishia7 Re: This is going to hurt 16.02.22, 10:15
      Czytałam książkę, "Twas the nightshift.." też. Bardzo mnie zaskoczyło wtedy podobieństwo sytuacji medyków w NHS do naszych młodych lekarzy. Byłam wtedy dość świeżo po "Małych bogach" - daleko mniej lekka forma, ale problemy i konkluzje - podobne. Przez całą książkę śmiałam się mocno, aż końcówka dała mi z liścia i to uczucie mocno we mnie zostało. Czekam aż serial będzie w PL (liczę na Netflixa) i z pewnością obejrzę.
      • melisananosferatu Re: This is going to hurt 16.02.22, 10:27
        Wlasnie, ksiazka nie zapowiada tego, co tam sie wydarzy i czemu Adam przestal byc lekarzem. Serial jest troche inny, wiecej dramatu. Swietnie zrobiony.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka