agnesta 21.02.22, 21:30 Może ematka doradzi. Potrzebuję alarm albo opaskę SOS dla mieszkającego samotnie seniora. Czy używacie (a raczej wasi seniorzy) czegoś takiego ? Możecie coś polecić ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
panna.nasturcja Re: Alarm dla seniora 22.02.22, 02:34 Nie polecę opaski, bo się nie znam, natomiast upewnij się czy senior na pewno będzie to nosił, nie zdejmie itd. Mam ostatnio fatalne doświadczenia z seniorem, który "nie chciał robić kłopotu". Odpowiedz Link Zgłoś
b-b1 Re: Alarm dla seniora 22.02.22, 08:18 U nas jak na razie półśrodki -mama ma opaskę z nr telefonu ( do nas) i z nazwą choroby , SOS ma ustawione w telefonie ( przycisk duży w telefonie dla seniora , łączy od razu że 112). Odpowiedz Link Zgłoś
joaz Re: Alarm dla seniora 22.02.22, 09:21 W moim województwie taką akcję opasek dla seniora prowadzi urząd marszałkowski - wtedy posiadacze tych opasek wpisani są chyba do jakiegoś systemu teleopieki. Może u was tez tak to działa. Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Alarm dla seniora 22.02.22, 09:25 Ja mam w zegarku- support.apple.com/pl-pl/HT208944 Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Alarm dla seniora 22.02.22, 09:26 -ale do końca nie polecam, bo trzeba go raz na dobę ładować (wystarcza godzina). Senior może mieć problem z obsługą. Polecam bardzo dla biegaczy lub przy sportach urazowych. Odpowiedz Link Zgłoś