Dodaj do ulubionych

I ja się popłakałam

27.02.22, 07:47
Do tej pory raczej panowałam nad emocjami ale dziś się rozkleiłam. Taka śliczna dziewczynka, miała całe życie przed sobą. Chodziła do IV klasy tak jak moja córka. Ona i rodzice nie żyją, rodzeństwo w szpitalu.

www.rmf24.pl/raporty/raport-wojna-z-rosja/news-atak-rosyjskich-dywersantow-w-kijowie-rodzice-i-corka-nie-zy,nId,5858793#crp_state=1
Obserwuj wątek
    • lot_w_kosmos Re: I ja się popłakałam 27.02.22, 07:53
      Czytałam....
    • iuscogens Re: I ja się popłakałam 27.02.22, 07:59
      Czyli ta swołocz po prostu chodzi i strzela do cywilów, kobiet z dziećmi. Dalej będziemy się wzruszać losem biednych chłopców, którzy myślą że są na ćwiczeniach w Rosji???
      • thea19 Re: I ja się popłakałam 27.02.22, 08:06
        Tak. Wczoraj ktoś wrzucił filmik ostrzelanego busa, w środku zwłoki psa a w rowie martwy właściciel i drugi pies, który go pilnował. Czołg przejechał celowo po aucie cywilnym, ostrzelali przedszkole, szpital, karetkę. To zwykle, bezduszne, bezmózgie, sterowalne, prymitywne bydło.
        • berdebul Re: I ja się popłakałam 27.02.22, 10:54
          A kiedykolwiek armia rosyjska była inna?
      • sophia.87 Re: I ja się popłakałam 27.02.22, 08:40
        Dokładnie, przecież doskonale wiedzą, że strzelają do cywilów, do dzieci, do szpitali i budynków mieszkalnych
      • lauren6 Re: I ja się popłakałam 27.02.22, 10:10
        Pewnie im tak kazali mówić, gdyby trafili do niewoli.
        To bydło, a to co wyprawiają w Ukrainie to zbrodne wojenne.
      • arwena_11 Re: I ja się popłakałam 27.02.22, 10:34
        Robi to samo co robili w 39,45. Oni się nic nie zmienili - jak szarańcza niszczą wszystko na swojej drodze
    • anilorak174 Re: I ja się popłakałam 27.02.22, 08:07
      Nie mogę....
    • chebellacosa92 Re: I ja się popłakałam 27.02.22, 08:44
      Putin powinien wisieć
      • grey_delphinum Re: I ja się popłakałam 27.02.22, 08:56
        Straszne... Oby tych barbarzyńców dosięgła sprawiedliwość.
      • beata985 Re: I ja się popłakałam 27.02.22, 10:36
        chebellacosa92 napisała:

> Putin powinien wisieć

Zbyt łagodna kara dla niego
        • arwena_11 Re: I ja się popłakałam 27.02.22, 10:39
          Tak, ale trzeba to załatwić szybko, żeby nie miał szansy się wywinąć. Nie ustawka w Hadze, tylko szybki sąd wojskowy tam gdzie go znajdą i kula w łeb.
          • princesswhitewolf Re: I ja się popłakałam 27.02.22, 10:52
            Co szybko? Zeby mial latwo. Zlapac szybko ale przez najemnikow, reszta powoli
            • arwena_11 Re: I ja się popłakałam 27.02.22, 11:30
              Jak dasz czas - to zacznie się pier..dolenie polityków, że to nie humanitarne itd? Na jakim zbrodniarzu poza nazistami ( i to tylko kilkoma ) wykonano karę śmierci?
      • princesswhitewolf Re: I ja się popłakałam 27.02.22, 10:51
        Mila jesteś dla niego....
      • niemoralna Re: I ja się popłakałam 27.02.22, 11:42
        chebellacosa92 napisała:

> Putin powinien wisieć

Ludobojca . Powinni go potraktowałac jak Husajna jak to miało miejsce jakis czas temu. Rzezni na niewinnych cywilach dokonać to juz barbarzyństwo najgorszego sortu
    • gama2003 Re: I ja się popłakałam 27.02.22, 09:11
      Cały świat powinien to widzieć i zapamiętać.
      A gucci i podobni powinii zeżreć te swoje buty.
      Zabijają cywili, ot tak.
      Z pewnością wierząc, że to przebrani żołnierze...
      • marzeka11 Re: I ja się popłakałam 27.02.22, 09:17
        Chciałabym, abyśmy dożyli do sądzenia Putina za zbrodnie przeciwko ludzkości, bo to barbarzyństwo, co robi i na co pozwala. Złudzeń co do ruskich nie mam, niestety "wyzwalali" w 1945 r. moje rodzinne miasto.
        • raczek47 Re: I ja się popłakałam 27.02.22, 09:27
          Nie pojmuję: jak to rozstrzelali na ulicy ??? Rodzinę??? No nie rozumiem.
          Czytam to jakk coś nieprawdziwego. Jezu.
          • marzeka11 Re: I ja się popłakałam 27.02.22, 09:41
            Dlatego z ruskimi trzeba krótko- tutaj przerwanie emisji izraelskim dziennikarzom przez Ukraińca- znajomo te przekleństwa brzmią, myślę dokładnie to samo. Po tym co zrobili tej rodzinie jeszcze bardziej
            twitter.com/Yair_Rosenberg/status/1497766394653458434?s=20&t=UaLCmJC-y1w-qCusyY6SHA
          • lauren6 Re: I ja się popłakałam 27.02.22, 10:50
            W tvn24 przed chwilą pokazywali filmik nagrany przez mieszkańca Charkowa. Kolumna wojska wchodzi na osiedle, słychać strzały. Osoba kręcąca film krzyczy coś w stylu: jeb..e psy strzelają do ludzi.
    • ja_mamma Re: I ja się popłakałam 27.02.22, 10:41
      Serce pęka... ;-(
    • sumire Re: I ja się popłakałam 27.02.22, 10:41
      Jaką ja mam szczerą nadzieję, że ktoś tego poyeba dorwie i odstrzeli.
    • la_mujer75 Re: I ja się popłakałam 27.02.22, 10:49
      Mam "nadzieję", że tylko rozstrzelali... Wiecie, co mam na myśli sad
      Ja od czwartku nie mogę nic robić. Jestem tak przerażona, miejsca sobie nie mogę znaleźć. Cały czas myślę o tym, co tam się dzieje i co ja bym robiła, jak by to było u nas...
      Koszmar.
      Mam nadzieję, że Putin zdechnie. I wcale bym nie chciała, aby to była tylko kulka w łeb.
      Zawsze bałam się ich.
      • arwena_11 Re: I ja się popłakałam 27.02.22, 11:41
        napisałam ci maila -
    • bei Re: I ja się popłakałam 27.02.22, 10:52
      Mnie dzisiaj ścisnęło i ryczalam długo, gdy zobaczyłam jak małe dzieci razem z rodzicami robią koktajle Mołotowa. Dziewczynka w różowej kurteczce, może 6-7 lat. Zgrabnie darła płótno i mocowała w butelce.
      • bei Re: I ja się popłakałam 27.02.22, 10:55
        Nawet nie z rodzicami, bo młodych mężczyzn to tam nie było widać, tylko kobiety, i staruszkowie.
        • marzeka11 Re: I ja się popłakałam 27.02.22, 11:34
          Widzę na TT wpis p. Terlikowskiego:
          "Zawieźliśmy pomoc do przyjaciół. Krótka rozmowa. Dwanaście matek, gromadka dzieci z nimi. Najmłodsze kilka miesięcy, najstarsze osiem lat.Ojcowie zostali na Ukrainie, żeby walczyć. Miały pół godziny, żeby ze swojego dotychczasowego życia zabrały tyle, ile można wziąć do torby"

"Dwanaście kobiet, gromadka dzieci. Najmłodsze niespełna rok. Z Łucka do Polski uciekały 30 godzin. Pierwszy dzień w Polsce. Część dzieci z lęku wciąż ukryta pod kocami. Jedno z nich, gdy włączył się agregator prądu w wielkiej lodówce dostało histerii. Myślało, że lecą samoloty."

Ten drugi wpis to czyta się ze łzami w oczach. Mały chłopczyk, który "myśli, że lecą samoloty" sad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka