Dodaj do ulubionych

Mydło do rąk w kostce.

• atoness Re: Mydło do rąk w kostce. 21.03.22, 22:38
      Używam wyłącznie mydła w kostce. Leży na kamieniu, bo uwielbiam kamienie. Woda spływa, glut się nie robi.
      • bei Re: Mydło do rąk w kostce. 29.04.22, 12:22
        A nie zjeżdża Ci to mydło z kamienia-czy ma zagłębienie?
    • wkswks Re: Mydło do rąk w kostce. 21.03.22, 23:13
      Ja używam. Sa lepsze dla skory, zawierają mniej składników. Są także bardziej ekonomiczne.
    • la_felicja Re: Mydło do rąk w kostce. 21.03.22, 23:16
      Używam - do rąk, pod prysznic, do twarzy - chwalę sobie.
    • kk345 Re: Mydło do rąk w kostce. 22.03.22, 01:47
      Że zdumieniem czytam, że ematki używają tylko kostek. Przy okazji mam pewność, że nie znam osobiście żadnej ematki, bo od lat u nikogo przy umywalce nie widziałam mydła w kostce.
      • chococaffe Re: Mydło do rąk w kostce. 22.03.22, 07:11
        Ja dla gości mam w płynie, a dla siebie w kostce
      • chatgris01 Re: Mydło do rąk w kostce. 22.03.22, 07:38
        kk345 napisała:

> że ematki używają tylko kostek.

E, no nie wszystkie wink
      • b.bujak Re: Mydło do rąk w kostce. 22.03.22, 17:17
        kk345 napisała:

> Że zdumieniem czytam, że ematki używają tylko kostek. Przy okazji mam pewność,
        > że nie znam osobiście żadnej ematki, bo od lat u nikogo przy umywalce nie widzi
        > ałam mydła w kostce.

w toalecie na dole mam mydło w płynie a w łazience na górze w kostce - goście "dzienni" (którzy nie nocuja u mnie) raczej nie wchodzą do łazienki na górze;
        ja sama chodze na górę nawet tylko dla umycia rąk smile
        • mandre_polo Re: Mydło do rąk w kostce. 22.03.22, 17:25
          Ale pompki do mydła w płynie to czym są naciskane? Dezynfekowane tak samo jak kontakty, klamki i torebki...
          • milupaa Re: Mydło do rąk w kostce. 29.04.22, 12:32
            No to można się zaopatrzyć w dozownik bezdotykowy.
            • mandre_polo Re: Mydło do rąk w kostce. 01.05.22, 08:09
              milupaa napisała:

> No to można się zaopatrzyć w dozownik bezdotykowy.

Będąc np w centrum handlowym czy kinie korzystamy z tego co tam stoi, bardzo rzadko są bezdotykowe
        • kk345 Re: Mydło do rąk w kostce. 25.03.22, 01:26
          >ja sama chodze na górę nawet tylko dla umycia rąk smile
          Nawet jeśli robisz siusiu na dole? big_grin
    • mandre_polo Re: Mydło do rąk w kostce. 22.03.22, 08:05
      Używamy: w łazience i WC jest w kostce i w płynie.

Umywalkę i baterię myje się często więc żadna różnica że robi się osad
    • lea_233 Re: Mydło do rąk w kostce. 22.03.22, 08:12
      Używamy w domu obu rodzajów mydeł. Co do ekonomiczności to trudno stwierdzić różnicę. W kuchni jest w płynie bo łatwiej go używać. Mąż tylko mydło w kostce. My z córką mydło w płynie tylko do kąpieli, naprzemiennie z żelem
      • lea_233 Re: Mydło do rąk w kostce. 25.03.22, 07:06
        Ostatnio do zbiornika po mydle w płynie przelałam szampon, który kompletnie nie sprawdził się na moich włosach. Myję nim ręce. Tak fajnie nawilżonych rąk to ja dawno nie miałam ☺️
    • saszanasza Re: Mydło do rąk w kostce. 22.03.22, 17:38
      Ekonomiczny to jest zakup „dyfuzora” do robienia piany, wtedy takie mydlo w płynie robi się 3 krotnie wydajniejsze, bo dolewasz wody.
      Nie lubię mydeł w kostce, poza tym one zawsze ładniej pachną w kostce niż na rękach. Poza tym mało to higieniczne i źle się sprząta,
      • mandre_polo Re: Mydło do rąk w kostce. 22.03.22, 20:49
        Mydło musi pachnieć na rękach. Nawet po kąpieli pod prysznicem nie muszę pachnieć mydłem, używam perfum. Ręce czasami myję woda żeby ich nie przesuszać nadmiernie
        • mandre_polo Re: Mydło do rąk w kostce. 22.03.22, 20:51
          Korekta: nie musi pachnieć
          • saszanasza Re: Mydło do rąk w kostce. 22.03.22, 21:14
            No ja wiem że nie musi, ale autorka wątku podjęcie decyzji o zakupie mydła uzależnia m.in. od jego zapachu, więc grzecznie wyprowadzam z błędu, że często mydła w kostce, zwłaszcza te naturalne lub cięte z bloku inaczej pachną w kostce inaczej na rękach.
    • engine8 Re: Mydło do rąk w kostce. 25.03.22, 01:39
      Koszty mydla maja juz znaczenie?
    • lucynka_326 Re: Mydło do rąk w kostce. 29.04.22, 08:45
      Nie jestem przekonana do mydła w kostce.. Jakoś mam chyba z nim złe wspomnienia z dzieciństwa, bo zawsze w domu było szare mydło. Teraz kupuje naturalne mydło z mydlarni Madeleine nie dość, że ładnie pachnie to jeszcze nawilża i dobrze się pieni.
    • bei Re: Mydło do rąk w kostce. 29.04.22, 12:21
      Gdy używałam mydla w kostce, to od razu nową kostkę kroilam na małe kosteczki, by szybko zmydlić, i jak ktoś chciał użyć to mógł swoją tylko dla siebie użyć. W domu rodzinnym za PRL to mydło wrzucało się do plastikowej siateczki, wisiała przy kranie, mydło szybko obsychalo. Teraz mam szampon i odżywkę w kostce, a mydło kupuję w płynie, w duzym opakowaniu, i rozlewam do dozowników.
    • milupaa Re: Mydło do rąk w kostce. 29.04.22, 12:29
      Ja używam, ale na zmianę z tymi w płynie, dziecko używa w piance, to dokładnie jest specjalny dozownik, który robi pianę. Oj mydło w kostce wystarcza na bardzo długo, jest o wiele wydajniejsze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka